Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 11.09.2009., 12:37   #151
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Nybelung, možda i jesi u pravu, ali logo je stvarno full sličan onome koji MM koristi vani. Ok, logoi su kod nas prilično rastezljiva stvar (pročitajte što se dogodilo Hajduku prije par dana u vezi amblema pa će vam biti jasnije). IT roba u MM baš i nije toliko jeftinija u odnosu na nas koliko audio i video uređaji.
Staro 11.09.2009., 14:51   #152
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Citiram: Hello!
a usput i još par vijesti iz it branše...gosp. Bugar koji je trebao kupiti Hg-spot to ipak neće napraviti tako da hg ostaje di i je (na perilicama i usisavačima) dok taj isti bugar otvara tehno centar u west gate-u...eto jednom smrkne drugom svane..

Kod nas je to uvijek tako tko god je došao i ponudio suradnju i otvaranje proizvodnje i neke radne industrije kad je vidio kolika su davanja i porezi te jako komplicirana administracija i papirologija pobjegao je glavom bez obzira
Tu neračunam koliko pojedinci pokušaju zavuči ruku u tuđi đep i sebi osigurati svjetlu budučnost onako usput.(sve čemo rješiti ali ispod stola kovertu molim).Tako je i u IT trgovini pootpadat će oni bez love, a opstat će samo vrlo jaki igrači.

I šta na takvo što uopće reči
Ovo je po meni najveća zabluda i patka o poslovanju u hrvatskoj koju svi uzimaju zdravo za gotovo. Kakti stranci tu ne otvaraju tvornice iz razloga komplicirane administracije i papirologije a zanimljivo da im to isto nesmeta kad kupuju banke,velike profitabilne državne firme,hotele, zemljišne posjede, pri otvaranju milijun i jednog šoping centra itd.itd.

Kaj se tiče velikih dućana mislim da njima šteti najviše ta njihova glomaznost jer pootvarali su milijun i jednu novu poslovnicu i onda imaju velike troškove marketinga ,održavanja tih prostora, također ih treba zapuniti robom koju treba također platiti a koliko znam stanovništvo u hrvatskoj tj broj potencijalnih kupaca tih silnih dućana nije raslo proporcionalno broju novootvorenih dućana dakle milijun i jedan posto i tu onda dolazimo i do razloga za visoke cijene. Kako se troškovi poslovanja nemogu pokriti kvantitetom tj brojem kupaca ide se na kvalitetu kupca tj na povećavanje marži tako da je meni potpuno jasno zašto ama baš se u hrvatskoj plaćamo više nego to isto kad bi kupovali u nekoj od zemalja iz okruženja ili u EU.
Ukratko po meni svaki novi dućan na isti broj kopaca nosi sa sobom povećanje cijena pa se onda mi možemo slobodno veseliti svakom novom šoping centru
darkijas je online  
Staro 11.09.2009., 15:20   #153
ivan77
Guest

zato postoji jedan "striček iz Velike Kladuše" ..tax free zona

Staro 11.09.2009., 15:25   #154
Aur0ra
Banned
Moj komp

Aur0ra's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
recesija pa zato ja nemogu prodat svoj iphon
Aur0ra je offline  
Staro 11.09.2009., 15:33   #155
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Aur0ra Pregled postova
Nema tvoj ajFon veze s recesijom
Dizel je offline  
Staro 11.09.2009., 16:25   #156
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ali meni nije jasno kako taj Links posluje dobro. Em im je lokacija preloša, parkinga u neko normalno vrijeme nema ni za lijek, a cijene su strava. Evo usporedba samo tinta za canon printer je kod njih 30kn (ujedno i 30%) skuplja nego drugdje?!

A očito je i nabavu.net nagrizla recesija, nešto mi zadnjih dana ništa ne nalazi, a ja uredno nalazim stvari po cjenicima firmi ručno. :S :?

Gdje se to ide u Sloveniju kupovati? Ima šta bliže granici/Zagrebu ili se mora do Ljubljane, Maribora...
FitzTN je offline  
Staro 11.09.2009., 17:12   #157
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Ali meni nije jasno kako taj Links posluje dobro
Ima koliko-toliko dobru ponudu i stalne kupce. A mislim da su i povoljniji od ostalih za plaćanje karticom..?

Staro 11.09.2009., 18:25   #158
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Cijena za keš i karticu im je ista. Činjenica je da su skuplji od drugih i da im je lokacija koma (riječani znaju o čemu pričam). Možda nisu megalomani i zbog toga još normalno rade. Vemulj i šrot su se previše razvili i to ih sada košta. Treba plaćat sve te prostore i ljude, a provizija na hardver je sve manja.
Staro 11.09.2009., 18:42   #159
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Ima koliko-toliko dobru ponudu i stalne kupce. A mislim da su i povoljniji od ostalih za plaćanje karticom..?
Solidan interijer,tradicija,malo problema u mom slučaju i stalni kupci. Kad mi neš treba odem tam,razgledam druge sitnice i gluposti itd....
trouble je offline  
Staro 11.09.2009., 19:44   #160
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Solidan interijer,tradicija,malo problema u mom slučaju i stalni kupci. Kad mi neš treba odem tam,razgledam druge sitnice i gluposti itd....
ja isto ! STALAN kupac

Staro 11.09.2009., 21:14   #161
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
i ja bi mogao pohvaliti links u rijeci, jest da je lokacija koma za ici sa autom ali uvijek me docekaju nasmijani i korektni po pitanju da kupujem ili reklamiram..

i zato mislim da bi links mogao i dalje dobro poslovati bez obzira na recesiju ako ovako nastave
SaleFFS je offline  
Staro 11.09.2009., 23:17   #162
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Ali meni nije jasno kako taj Links posluje dobro. Em im je lokacija preloša, parkinga u neko normalno vrijeme nema ni za lijek, a cijene su strava. Evo usporedba samo tinta za canon printer je kod njih 30kn (ujedno i 30%) skuplja nego drugdje?!

A očito je i nabavu.net nagrizla recesija, nešto mi zadnjih dana ništa ne nalazi, a ja uredno nalazim stvari po cjenicima firmi ručno. :S :?

Gdje se to ide u Sloveniju kupovati? Ima šta bliže granici/Zagrebu ili se mora do Ljubljane, Maribora...
Ja samo znam da si je(owner) Golfa R32(ili gti, nisam ziher vise) uzeo bezveze...i da ne troši na kuce i tako (geodetska snimanja smo radili kod covijeka pa nam je objasnio da golf dobro vuče u 3. na 4500rpm-a )

+ a pol trešnjevke ide u links, jer im se neda...
Halos je offline  
Staro 12.09.2009., 00:31   #163
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
OT:

Citiraj:
Autor Halos Pregled postova
Ja samo znam da si je(owner) Golfa R32(ili gti, nisam ziher vise) uzeo bezveze...i da ne troši na kuce i tako (geodetska snimanja smo radili kod covijeka pa nam je objasnio da golf dobro vuče u 3. na 4500rpm-a )

+ a pol trešnjevke ide u links, jer im se neda...

O pa di ste kolega!!!

Nek investira u neku podzemnu garazu ili nesto, nema se di ostavit auto tamo inace... ono ispred zauzmu 2 lose parkirana auta, kod placa sve full, u onoj ulici do se ne smije parkirat, jedino onda tam u Pociteljskoj uz zid, ak ima mjesta + treba okrenut auto nakraju te slijepe ulice... haha
FitzTN je offline  
Staro 12.09.2009., 05:56   #164
veki19
Premium
Moj komp

veki19's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Cijena za keš i karticu im je ista. Činjenica je da su skuplji od drugih i da im je lokacija koma (riječani znaju o čemu pričam).
Gdje se otvara taj Technomarket?Ja još nisam vidio nigdje ništa.

Edit:

Nema veze,sad sam vidio u novinama .U Plodinama na Pehlinu,pa i nije lokacija toliko koma,prilično je dostupna,ali brzo će propasti,kao i mnogi dućani koji su bili gore na katovima.

Zadnje izmijenjeno od: veki19. 12.09.2009. u 07:41.
veki19 je offline  
Staro 13.09.2009., 14:31   #165
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
jel ima kakva web stranica od tog technomarketa u Hrvatskoj?
Buger je offline  
Staro 13.09.2009., 18:50   #166
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
technomarket je otvoren jucer iznad plodina (u bivsem tuš-u u vukovarskoj)

nisam bio ali mislim da su preuzeli prostor od bitecnique-a
SaleFFS je offline  
Staro 15.09.2009., 12:14   #167
Maos
Registered User

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor Aur0ra Pregled postova
Za koliko ga prodaješ? Koji model?
Maos je offline  
Staro 15.09.2009., 12:36   #168
ShebY
Premium
Moj komp

ShebY's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Maos Pregled postova
Za koliko ga prodaješ? Koji model?
Za ovo postoji pm, obadvojca ste ošli daleko u OT

Samo jedan kratki kometar za links, zašto ima stalnu kijantelu za razliku od hg šrota i vemulja? Jedan veliki razlog bar se u links uvijek jave na telefon

ShebY je offline  
Staro 15.09.2009., 15:02   #169
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Jesam ja krivo čuo ili se Vemil stvarno pokupio iz Prime 3?!
Staro 15.09.2009., 15:38   #170
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor BladeRunner Pregled postova
Jesam ja krivo čuo ili se Vemil stvarno pokupio iz Prime 3?!
Navodno neko preuređenje..

Staro 15.09.2009., 15:59   #171
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Navodno neko preuređenje..
Budu li je uređivali u stilu poslovnice Lora,možemo ih pozdravljati na izlasku iz grada jer dotičnu više nisu ni otvarali
Racku-a taman kupija matičnu iz siga ima par tjedana,jedna od rijetkih koja je bila na stanju,skoro mi je ispala sluša kad je mi na telefonu rečeno da je na lageru-nakon toga Usain Bolt wannabe reakcija s moje strane

Pomelo mi sig -.-
Drvoje je offline  
Staro 15.09.2009., 16:33   #172
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Budu li je uređivali u stilu poslovnice Lora,možemo ih pozdravljati na izlasku iz grada jer dotičnu više nisu ni otvarali
Da ne bi mislili da smo ostali vez Vemulja.

Citiraj:
Obavještavamo cijenjene kupce iz Splita da je Vemil centar Split, na poznatoj lokaciji, u Zrinsko-Frankopanskoj 58, od utorka, 15. rujna, ponovno otvoren.

Centar nudi velik izbor robe iz bogatog Vemilovog asortimana, a povodom otvorenja pripremili smo i posebno atraktivne akcije!

Staro 16.09.2009., 02:42   #173
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Tako sam i pomislio da će bit.

Vjerojatno će sad ovaj u Primi 3 čekat do daljnjeg ili bit zatvoren.
Staro 24.09.2009., 17:32   #174
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Jad i čemer u Ve-milu, može li gore?

Danas bio u gradu nešto obaviti i pošto mi je bilo usput skoknem ja do Ve-mila uzeti tubicu Arctic Silvera 5 pošto vidim da je kod njih na akciji za 30 čuna. Uđem u trgovinu, ni pasa unutra, dečko koji radi tamo sjedi za stolom nezainteresirano gleda u komp, skuži me i pita što trebam, ja mu kažem da bih uzeo jednu termalnu pastu Silver 5 on mi kaže da nemaju, ja ga pogledam i kažem da sam vidio da je na akciji on mi odgovori da nemaju ni jedne termalne paste u trgovini uopće ni za servis (nisu dobili već 2 mjeseca) Konstatirao sam po robi na policama da ako mi treba bilo što za školu onda bar to mogu kupiti kod njih i lik se baš nasmijao od srca onako
Otišao sam malo do gornjeg kata da vidim kakvo je tamo stanje i tamo me dočekala prostorija bez kupaca, samo sam skužio drugog dečka koji tamo radi, lik isto prepun volje pita me što mi treba ja mu kažem za pastu on se samo nasmijao, ja kažem meni nije jasno kako ni za servis nemaju termalne paste a čovjek mi odgovori da kada im treba pasta onda skoknu do Linksa i kupe koliko im treba za servis Još mi kaže da je situacija kod njih totalno rasulo, pokaže mi dio kata koji je nekad bio popunjen policama s kućištima, printerima i periferijom i sada je pregrađen i prazan Požali mi se da im plaća koja iznosi 2500 mizernih kuna kasni već dva tjedna! A najsposobniji čovjek koji je tamo radio (Neven) nije dao otkaz ni u tim uvjetima rada nego su ga praktički potjerali (citiram: sprašili)
Sve u svemu, Ve-mil je na samom dnu i iskreno mi je žao ljudi koji tamo rade.

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 26.09.2009. u 22:49. Razlog: čišćenje tipfelera
Doink the Clown je offline  
Staro 24.09.2009., 18:22   #175
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Oni skoro ništa nemaju više na lageru. Baš sam išao gledat 2.5" HDD za lap, imaju 3 komada od 250GB po prilično visokoj cijeni, s time da od ta tri jedan ekšli imaju.
Matth€w je offline  
Staro 24.09.2009., 18:33   #176
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Bio i ja jučer u vemulju. Katastrofa je slaba riječ. Sve neke nove face, sve prištavci. Jadna ženskica na kasi mi nije znala proknjižiti karticu (prva kartica koju je provukla kroz blagajnu) pa je lik morao uskakati. Našao sam većinu stvari sa spiska kojeg sam ponio (ipak sam nešto naučio tokom ovih godina kupovanja), ali nije to onaj vemulj kao nekada kad nisi znao što odabrati s polica koliko su pune bile. Samo uređenje je loše i full nepregledno, a prodavače moraš lupom tražiti.
Staro 24.09.2009., 18:51   #177
Demon Hunter
Registered User

Datum registracije: Oct 2004
Također nemaju niti jedan MX518, niti će ih tako skoro dobiti. Još malo pa će proć rok od 45 dana
Demon Hunter je offline  
Staro 26.09.2009., 22:57   #178
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Mislim da je samo pitanje vremena kada će se riječki Ve-mil zatvoriti, tjeraju najbolje radnike, ne isplaćuju ljudima crkavicu, police sve praznije, ponuda nikakva... Centar vrhunske tehnologije a nemaju ni osnovnu stvar kao što je termalna pasta u ponudi. A sponzoriraju nagradne igre tipa ove Bugove nedavno gdje je glavna nagrada bila bon u vrijednosti 20000kn, bolje da su za te pare isplatili plaću za 8 radnika

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline  
Staro 26.09.2009., 23:07   #179
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
samo da napomenem kako vemil rijeka i vemil zagreb nemaju pretjerane veze 2 razlicite firme,2 razlicita vlasnika...

hgspot je u k...općenito velike firme osjete najveće gubitke,za links neznam ali oni nisu preinvestirana tvrtka,nemaju neke megalomanske trgovine,pa ne vjerujem da će imat prevelikih problema

hgspot,vemil itd...(hg pogotovo) to su firme koje su imale strašne ugovore s razno raznim državnim/privatnim firmama i sigurno nisu opstajale od maloprodaje...sad je kriza/recesija i nitko ne ulaže više nepotrebno pa su shodno tome izgubili i najveće poslove

nikad u životu nisam mislio da ću doživjeti da se fotoaparat od 3500kn kompenzira,da firma poput hg spota nema 3500kn za isplatit

eto,to je realnost

tko visoko leti nisko pada

firme s umjerenim apetitom najbolje rade,promet je osrednji ali zato stabilan kroz dugi niz godina

zato često obiteljske firme najčešće najduže i opstaju na tržištu,rade za sebe a ne za mnoge direktore/managere/razne interese s političkim utjecajem

Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 26.09.2009. u 23:19.
Thoroughbred B je offline  
Staro 26.09.2009., 23:16   #180
media_plejer
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Ispada da svi koji su na fancy lokacijama propadaju jer ih troškovi gaze,
a trgovine u nekakvim uličicama među zgradama obrću lovu.

"Glamur" više ne prodaje računala
media_plejer je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno