|
![]() |
#2371 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#2372 | |
Make it so
|
Citiraj:
![]() Puno hvala svima na pomoći!
![]() |
![]() |
#2373 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Mislio na driver iz logitecha. Nije samogradnja takva tegoba kao što se čini na "drugi" pogled. Samo strpljenja i pedantnosti, i vrhunski uradak neće izostati. Prva mi je bila samostalni projekt pred godinu dana, sph165kep + visaton g25ffl, nakon par mjeseci mučenja i pomoći oko nekih stvari napravio sam nove kutije sa svim saznanjima i savjetima od prijatelja, poznanika i s mreže. Za 3000Kn dobio sam zvuk koji je debelo nadsvirao sve što se za te novce može kupiti. Potom slijedi baš taj needle sa visatonovim driverom koji sam darovao frendu prilikom jedne fešte, pa još jedna dvosistemska po narudžbi, pa ML TQWT sa širokopojasnim driverom. Evo sličice malih dvosistemaca kojima sam se bavio danas. Kutije su u pravilu gotove, još neke sitnice i sastavljanje idući vikend. Skretnica još treba par sitnih zahvata, ali to su slatke brige sad. PS Nije li ovo gore ot? Maknite slike tih krševa i prodajte aute sa socijala motorima, i nećete razmišljati o nabijačini od glazbe tokom vožnje. Zadnje izmijenjeno od: Juan. 14.09.2009. u 18:09. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2374 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Z-5500 i Mission M33i bi mogla biti problematična kombinacija. Naime, siguran sam da postoji visokopropusna skretnica koja reže baseve za satelite. Ta skretnica je najvjerojatnije projektirana prema mogućnostima tih satelita, stoga bi se moglo dogoditi da ako se spoje M33i na Z-5500 da uopće ne bude basa iz njih. Također, zbog njihove prilično visoke osjetljivosti imaš dva problema: * bit će p.k. glasniji od ostatka sustava, otprilike dvostruko i vjerojatno ni sub neće doći do izražaja. Moći češ ga nafrljiti, ali on će onda samo lupati. * njihova minimalna impedancija je ispod 4ohma i to je pri najnižim frekvencijama (basevima). ako skretnica reže baseve koji idu u satelite, onda nemaš problema. Ako ih ne režu dovoljno visoko, moglo bi ti se dogoditi da se kod glasnog slušanja pregrije pojačalo u Z-5500 jer sam prilično siguran da nije u stanju podnijeti snagu ovih Missiona M33i. Moj savjet ti je da uzmeš radije M30i, budući da vjerojatno želiš samo kvalitetniji zvuk. M30i imaju osjetljivost blisku satelitima u Z-5500, samo se neusporedivo bolje čuju i neće ti preopteretiti pojačalo u Z-5500. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2375 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Taj c4 ti je musketierova prerada i daleko je od KRa, malo je kic, i nebi to nikad napravio svom autu, ali samo da znas to cudo sa slike razvija preko 300ks... na kraju krajeva to je demo auto i zato ima slikicu mušketira (go figure why). Felge su totalni falš, jer su serijske prekrasne i necu ih nikad skinuti sa auta. Vrata necu komentirat, ako je nekom fora, jebga ![]() i mislim ono kud u ovaj OT na temi. niti z5500 ima veze sa temom, niti mission na prednjim kanalim (HT tema)... Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.09.2009. u 13:28. Razlog: prevelika slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#2376 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
I onda sam odlučio pljunuti lovu za Audioquest type8 (Single biwire terminiran) naslijepo, bez probnog slušanja, budući da sam čuo da je prilično neutralan. Sad mogu slobodno reći da nema smisla kupovati kvalitetne, a kamoli hi-fi komponente bez ozbiljnog izdvajanja za ožičenje. ![]() U mom slučaju je bilo da sam morao prčkati po equilizeru da pronađem neutralni zvuk, ali onda se sje...vao zvuk, koji je ionako sam po sebi bio sje...ban sa UTP kablom. Sad sve najbolje zvuči direct, bez diranja u tonske kontrole. Razlika je prevelika da bi se ignorirala. ![]() Još me zanima ima li tko osobnog iskustava sa Music Fidelity V-DAC-om. Ono što mogu pročitati na stranim forumima i testovima je da je prilično dobar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2378 | ||
Make it so
|
Citiraj:
Uopće nemam dvojbe da ću se dati u građenje tih Needleova sa Logitechovim tweeterima, a očekuj da ću ti se javiti s pitanjima ![]()
![]() |
![]() |
#2379 | ||||
Make it so
|
Citiraj:
S obzirom da je sub već i ovako dramatično prejak i "davi" stock satelite, mislim da to ne bi smio biti problem. Citiraj:
Vjeruješ da to neće biti dobro rješenje? Citiraj:
Onako od oka, očekuješ li da je 150 Hz dovoljan high-pass filter? Inače, Z-5500 imaju *masivan* heatsink na zadnjoj strani kojeg nikad nisam uspio niti umlačiti, a proizvođač tvrdi da postoji termalna zaštita od pregrijavanja koja gasi sustav na previsokoj razini (ipak to ne bih htio testirati ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#2380 | |
Make it so
|
Ispričavam se ako sam off-topičario....nisam znao u koji thread pitanje postaviti, pa sam tu grunio. ![]() Citiraj:
==== If you try and design something idiot proof, God will create a better idiot. Zadnje izmijenjeno od: Quantum. 14.09.2009. u 12:42. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2382 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2384 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2385 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Nemam se običaj hvalisat, no evo par boljih po danu, mob ima loš fotić. Ne da mi se tražit fotić, no bitni detalji izrade se dosta vide. Ono "na uho" ne mogu prenesti na forum. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 14.09.2009. u 16:27. Razlog: slike u thumb :-) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2387 |
Make it so
|
Juan, to izgleda ko iz trgovine! ![]() Kako si izveo te oble rubove? Zar si to sam kantirao? Čime? Kako? Gdje? ![]()
![]() |
#2388 | |
JDM
|
Citiraj:
mozemo probat ako ne nadjes nekog drugog. Velko sranje, a jebene sluske... Cisto sumnjam da ces nac nekog "bas specijaliziranog za to", mozda neki RTV servis ili slicno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2389 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
poludit ću upravo instaliral novu zvučnu (audigy 2 zs) i problemi se još javljaju svaka tipka na tipkovnici i svaki pokret miša se čuju preko pojačala, najsmješnije je to da se čuju čak i dok zvučnu disejblam u device manageru uz sve to postoji nekakvo čudno zujanje iz slušalica i iz zvučnika može neka pomoć? kako se rješiti toga? svi ostali audio izlazi i ulazi osim mikrofona na kameri su mi isključeni ![]() kad sluške spojim direktno u zvučnu nema nikakvog krivog tona/šuma kada odspojim audio kablove sa zvučne, također nema nikakvih zvukova iz pojačala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2390 |
#erase startup-config
|
... a ovo ima veze sa hi-fijem.. kakve? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2392 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Dakle, imaš šrot ploču što nema veze sa hi-fijem... P.S. samo za utjehu - nisi jedini s tim problemom, naprotiv. Velika večina kompova ima taj problem, samo što se čuje (puno) tiše. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2394 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
da imaš HT receiver, svoj problem bi riješio optičkim kabelom. on galvanski razdvaja komp i šumovi na masi, uzemljenju se ne prenose, a nemaš ni ground loop problem. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2395 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#2396 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Pozdrav, trebala bi mi preporuka slusalica do 400kn, s time da je manje=bolje ![]() Neki Sennheiserov model? Gledao sam one HD202, nisu skupe, ali mi se ne svidja sto jastucici sjedaju na usi, a ne idu oko njih, neudobne su mi. Sljedece po cijeni su HD415 i HD212 Pro, cini mi se da te imaju vece sluske, nisam ih nikad imao prilike slusati, ali pretpostavljam da ne mogu biti losije od ovih 202 (koje su mi zadovoljavajuce), ima li netko iskustava s njima? Ili da gledam nesto osim sennheisera? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2397 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2398 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Vidis vidis, nekako sam njih preskocio iz nekog razloga, izgledaju skroz pristojno, dobra cijena. Dolazi li kod njih ona spuzva na sluskama oko uha? Zadnje izmijenjeno od: rendula. 16.09.2009. u 01:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2399 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
bok društvo, trebal bi savjet. Ovako, ovaj tjedan idem u preuređivanje sobe. Imam doma jednu sony HIFI liniju, onu futurističku. Stvarno je odlična za moje potrebe, ali ne mislim ju više držat u sobi jer je ogromna i neču je imat gdje staviti. U zadnje vijeme samo slušam radio (pogotovo dok spavam) znači nemam potrebe za neznam koliko stotina wata. Do nekih 2000kn, jel se može išta skombinirat (ne rabljeno)? I ne, ne mislim uzet one male radio uređaje u Metrou. Slažem si napokon sobu i hoču da bude sve pic pic MP3/CD player mi ne treba, za sve to imam komp, treba mi radio i zvučinici. Čak sam mislio uzet neki 2.1 Logitech sustav, ali opet nemam radio ![]() p.s. Internet radio preko kompa nebi bio dobro riješenje jer spavam u toj sobi pa mi malo buka smeta tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2400 | |
Valar morghulis
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|