Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.09.2009., 23:14   #1
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nokia E52

Evo nakon tri godine druženja sa SE K510i jučer sam produžio ugovor za Flex Obitelj 300, zamjenio 12000 bodova i uzeo Nokiu E52 za 1 kn.

Evo par stvari koje sam ovako nabrzinu primjetio dok sam malo pregledavao šta sve ima:

+
konačno Li-Polymer baterija u Nokia-ma i to 1500 mAh
sve aluminijsko
3.5 mm izlaz za slušalice
veeeeeeeeeliki ekran
velike, mekane tipke i ne stišćem pogrešnu
može biti spojen na PC kao USB memorija i puniti se i razgovarati na mob u isto vrijeme
ima senzor za svjetlost i ne radi osvjetljenje tipkovnice kada ne treba
u džepu puno manje smeta nego drugi mobiteli "norlmanih" dimenzija
(E52 je malo duža i šira, ali je dosta tanka)
radio radi super

-
kad ga držiš u ruci ekran nekako preteže i kao da mobitel hoće ispast iz ruke
(prošao taj osjećaj nakon 10 min)
trebaju biti uključene slušalice za radio
(ima antenu za GPS, Bluetooth, WLAN, GSM i onda trebaju slušalice da glume antenu za radio)
WLAN se dosta čudno podešava, osobito IP adresa

To je ovako nabrzinu par stvarčica pa ako Vas išta zanima pitajte.

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 08.09.2009., 23:25   #2
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
cackao sam bas danas po njoj, very nice! ta baterija ce ti biti odlicna, imam ju ja na E71! ak ces se igrat sa gps-om, isključi si "network based" i "a-gps" funkcije (menu-settings-general-positioning-positioning methods...) da si ne natuces racun!
The AC je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.09.2009., 20:11   #3
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

postavke --> općenito --> određivanje položaja --> metode određivanja položaja
i ostavite kvačicu samo ispred Integrirani GPS

Što se tiče baterije, evo treći dan je kako sam kupio mob (za kunu ) i nisam ga još spajao na punjač. Istina, par puta je bio spojen USB-om na laptop ali vjerujem da ne duže od 20 min sve zajedno.

BTW: i ja sam gledao E71, ali njega mogu uzeti za 398 kn tako da sam odustao
-->
Već sam poisključivao to sve, ali hvala na upozorenju.

Za one kojima je izbornik na HR: upravljačka ploča --> postavke --> općenito --> određivanje položaja --> metode određivanja položaja
i ostavite kvačicu samo ispred Integrirani GPS

Što se tiče baterije, evo treći dan je kako sam kupio mob (za kunu ) i nisam ga još spajao na punjač. Istina, par puta je bio spojen USB-om na laptop ali vjerujem da ne duže od 20 min sve zajedno.

BTW: i ja sam gledao E71, ali njega mogu uzeti za 398 kn tako da sam odustao

Staro 09.09.2009., 20:46   #4
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

sta ti se automatski puni kad je spojen preko usb-a? mislim da ne bi trebala.
meni baterija tolko traje da se nikad ne sjećam pred koliko sam je punio!
Staro 09.09.2009., 23:34   #5
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Neznam kak je to na drukim Nokia-ma, al kad E52 spojim USB-om na laptop onda puni bateriju, na laptopu vidi microSD karticu kao removable disk, mogu pričat, mrdat po izbornicima i sve normalno.

Sve u svemu zadovoljan sam.

Staro 10.09.2009., 15:03   #6
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

sad tek skuzih da se tvoja njoka i puni preko usb porta... stoopid
Staro 13.09.2009., 20:20   #7
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Čist informativno ako još netko ima ovaj mob, i stavi Garmina potrebno je isključiti akcelerometar.

Meni se smrzavala slika, gasio Garmin i tako svašta dok to nisam isključio, sada radi super.

Staro 16.09.2009., 23:21   #8
viktorgewehr
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
Čist informativno ako još netko ima ovaj mob, i stavi Garmina potrebno je isključiti akcelerometar.

Meni se smrzavala slika, gasio Garmin i tako svašta dok to nisam isključio, sada radi super.

Tomy B,

na forumima se ljudi žale na mikrofon, tj. da ih sugovornici čuju otežano, što povezuju s tom opcijom eliminiranja buke na E52. Imaš li ti kakvih problema so far, i btw. na kojoj si mreži (i to ima veze, recimo 091 ima najčistiji zvuk... u svakom slučaju čišći nego 098 mreža, no to je već druga tema.)
I još nešto, kako se ponaša u speakerphone modu, ono, recimo briješ se, mob je na pultu umivaonika, razgovaraš preko speakerphonea, i to uspješno - bez ikakvih problema, prekidanja ili krckanja s bilo čije strane... To mi je fakat dosta bitno, makar nekom zvučalo nevažno
viktorgewehr je offline   Reply With Quote
Staro 18.09.2009., 03:39   #9
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Na T-Mobile sam i nije se nitko do sada žalio da me ne čuju kako treba.

Ovo kad se stavi na "razglas" još nisam probao, ako se sjetim probat ću pa javim.

Staro 19.09.2009., 11:42   #10
viktorgewehr
Registered User

Datum registracije: Sep 2009
Imao sam priliku "igrati se" malo s njim u T-centru, oduševila me brzina surfanja, pretpostavljam zahvaljujući procesoru (ARM 11 600 MHz), u odnosu na, recimo, 5800 (ARM 11 434 MHz) ili N95 8GB (Dual ARM 11 332 MHz),
a i novom symbianu (S60 rel. 3.2), vrlo, vrlo dobro!!

Ako vam se da, napišite još par stvari o njemu, fakat sam zainteresiran za ovaj mobač!
Bit ću zahvalan. Veliki pozdrav.

P.S. S obzirom da po defaultu nema Internet radio, jeste li probali možda skinuti ga s OVI-ja ili neke stranice i instalirati?

Zadnje izmijenjeno od: viktorgewehr. 19.09.2009. u 12:01.
viktorgewehr je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.09.2009., 13:13   #11
Juice
Fresh Juice

Juice's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
jel može netko napisat kakva je kvaliteta zvuka slušalica koje se dobiju s mobom. čuo da nije baš nešto. pa ako može netko poslušat koju pjesmu na slušalice
hvala
Juice je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 15:51   #12
Lfbo
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2008
Meni se jako svidja e52.. ali mi se svidja i e66.. gledao sam karakteristike jedne i druge i uglavnom e52 je bolja.. ali kad sam cackao po jednoj i po drugoj cini mi se da e66 ima malo vise funkcija, a i skuplja je od e52.. da li mi netko tko se kuzi u nokie moze pomoci u odabiru i objasniti zasto?? Hvala
Lfbo je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 15:56   #13
Mad_Duke
Guest

Meni se užasno sviđa mobač, ali mi je žao kaj ga Tele2 nema u ponudi, jer koliko vip traži, toliko nedam
  Reply With Quote
Staro 23.09.2009., 21:20   #14
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Moj je otključan, nigdje ne piše T-Mobile na njemu, probao sam stavit karticu od VIP-a i sve radi.

Možda da provjerite u T-Centru ako imaju još koji, ako Vam odgovara cijena.

Staro 26.09.2009., 13:41   #15
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor hustler Pregled postova
jel može netko napisat kakva je kvaliteta zvuka slušalica koje se dobiju s mobom. čuo da nije baš nešto. pa ako može netko poslušat koju pjesmu na slušalice
hvala
Predugo koristim in-ear sluške pa će možda moj dojam biti subjektivan, ali ono što je sigurno je da su opako neanatomske. Na uhu ih jednostavno drži samo onaj vrag u uhu, ona resica malo ih povuci i isprast će to. Kvaliteta je kao i na većini takvih sluški, ništa ekstra taman za slušanje radija i pozive... Rade ono što im je zadatak.

Hvala bogu E52 ima 3.5mm utor pa pikni unutra sluške makar iz kinder jajeta
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 05.10.2009., 18:12   #16
Lfbo
Premium
Moj komp

Htio bi kupiti e52 u t-mobileu pa me zanima koja je razlika u softwareu od t-mobileove e52 i originalne e52 nokie.. i da li je jednostavno promijenit u originalan software i kako se to moze? Da li se samo nadogradi software ili izbrise stari pa instalira novi??? hvala
Staro 05.10.2009., 18:19   #17
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor DanielBolf Pregled postova
Htio bi kupiti e52 u t-mobileu pa me zanima koja je razlika u softwareu od t-mobileove e52 i originalne e52 nokie.. i da li je jednostavno promijenit u originalan software i kako se to moze? Da li se samo nadogradi software ili izbrise stari pa instalira novi??? hvala
Ako se ništa nije promjenilo (imam n70), a pretpostavljam da nije. Spojiš kabel, instaliraš nokia software suite i klikneš update.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 02:55   #18
Lfbo
Premium
Moj komp

Znaci ne treba se prvo izbrisat ili nesto?? Nego samo update i on baci orig. software tj. ne ostane software od t-mobilea?? BTW kakva su misljenja za taj mobitel?
Staro 06.10.2009., 13:46   #19
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Vjerojatno ćeš dobiti predinstalirane GPRS/MMS postavke i WnW ikonu za browser, intro i outro animaciju s T-Mobile logom i tako... Po pitanju funkcionalnosti nećeš vidjeti razliku.

Vrlo vjerojatno da ćeš svakim sljedećim updejtom opet dobiti brandirani firmware novije verzije zato jer prilikom updejta Nokia provjerava tvoj product code (7-znamekasti broj iza baterije, pored IMEI-a). Na osnovu tog broja, Nokia ti nudi trenutno aktualnu verziju firmwarea za tvoj PC pod uvjetom da postoji nova verzija. Brandirani fw-i najčešće debelo kasne za nebrandiranim i dok neki imaju npr v30.x, tebi može biti ponuđena neka prastara v10.x kao trenutno aktualna.

Product code se može mjenjati, ali pošto je E52 još relativno nov, pitanje je ima li kakva objavljena lista unbranded PC-a. Ako nema, bit će otom potom.
xlr je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 18:10   #20
Lfbo
Premium
Moj komp

Da li se moze negdje provijeriti tocno sto je izmijenjeno?? Sta mi je onda bolje uzeti u t-mobileu za 1600kn ili za 2000kn kod sanera? Hoce li se tih 400kn isplatiti? S tim da bi dosta koristio wi-fi i vjerovatno bacio garmin na njega?? P.S. daj mi malo objasni to sto si napisao za GPRS/MMS i verziju wifi-a, samo razlike i koji su nedostaci sas tim?? Hvala puno..

Zadnje izmijenjeno od: Lfbo. 06.10.2009. u 18:29.
Staro 06.10.2009., 18:31   #21
Mad_Duke
Guest

Pa brandirani software zamijeniš bez pol beda. Ti si vlasnik mobitela. Bacati 400 kuna. Ako ti je gušt
  Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 20:10   #22
Lfbo
Premium
Moj komp

Aj objasni molim te.. imas kakav tutorial? To bi odmah napravio..
Staro 06.10.2009., 20:14   #23
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
A kaj te opće smeta kod "te mobajlovog" firma?Symbian je symbian, razlike osim predinstaliranih ringtona i mrežnih postavki nema...
tech je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 20:59   #24
Lfbo
Premium
Moj komp

Ma pricao sam sa tipom iz mobisa koji stavlja software za t-mobile i kaze kako su na nekim nokiama namjerno maknuli wi-fi bez obzira sto je ugrađen samo da bi se vise koristila njihova mreza.. onda da na nekim mobitelima nije moguce pregledavat e-mailove preko wi-fia nego preko njihove mreze.. jos je napomenuo da kad dođe novi software za tu nokiu prođe 2-3mj dok t-mobile odobri update na te određene serijske brojeve mobitela.. ako uopce i odobri.. tako da me malo to zanima.. a tonovi,uvodni filmovi i slike mi ne smetaju..
Staro 06.10.2009., 21:16   #25
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Ma pricao sam sa tipom iz mobisa koji stavlja software za t-mobile i kaze kako su na nekim nokiama namjerno maknuli wi-fi bez obzira sto je ugrađen samo da bi se vise koristila njihova mreza.. onda da na nekim mobitelima nije moguce pregledavat e-mailove preko wi-fia nego preko njihove mreze.. jos je napomenuo da kad dođe novi software za tu nokiu prođe 2-3mj dok t-mobile odobri update na te određene serijske brojeve mobitela.. ako uopce i odobri.. tako da me malo to zanima.. a tonovi,uvodni filmovi i slike mi ne smetaju..
Ajde to gledaj kao računalo, a ne mobitel. Načini spajanja na internet nemaju neke veze sa programima koji koristi vezu. Imaš programa za skidanje i to nije apple sa apple store-om. Nadjes program, instaliraš ga i radiš.
  Reply With Quote
Staro 06.10.2009., 21:33   #26
Lfbo
Premium
Moj komp

Procitaj par postova iznad od "XLR"-a.. kasnije sam zvao mobis i isto to mi je rekao tip koji radi tamo.. a u banani je i to sto ako na svoju ruku mijenjas software gubis garanciju.. ma nije bitno,uzet cu u t-mobilu i sta bude bude.. kasnije cu se baviti ovim stvarima ako ne bude sta falilo.. ae pozdrav
Staro 06.10.2009., 22:34   #27
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Procitaj par postova iznad od "XLR"-a.. kasnije sam zvao mobis i isto to mi je rekao tip koji radi tamo.. a u banani je i to sto ako na svoju ruku mijenjas software gubis garanciju.. ma nije bitno,uzet cu u t-mobilu i sta bude bude.. kasnije cu se baviti ovim stvarima ako ne bude sta falilo.. ae pozdrav
Kod lokalnog unlocker-a mozes lako kasnije vratiti bilo koji firmware,pa tako i t-mobile-ov,i zato ne gubis garanciju. Ako bas ne nadjes nikog,salji mob ja cu ti napraviti i vratiti tvornicki t-mobile.ov firmware ako ti se nesto desi mob-u.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 07.10.2009., 00:21   #28
Lfbo
Premium
Moj komp

Jel postoji kakav tutorijal kako se to radi? Da ja probam sam? Ili je zeznuto dosta? Mi mozes objasniti? i skidanje i vracanje t-mobileovog, ako mi bude trebalo ikad.. Vec par puta postavljam isto pitanje i niko mi ne odgovara,a volim znat takve gluposti.. Thx
Staro 07.10.2009., 00:40   #29
Mad_Duke
Guest

Reply With Quote
Staro 07.10.2009., 01:12   #30
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Jel postoji kakav tutorijal kako se to radi? Da ja probam sam? Ili je zeznuto dosta? Mi mozes objasniti? i skidanje i vracanje t-mobileovog, ako mi bude trebalo ikad.. Vec par puta postavljam isto pitanje i niko mi ne odgovara,a volim znat takve gluposti.. Thx
Ja imam boxeve za to,pa ti mogu fleshnuti bilo koji firmware na njega,i ostvaiti product code od t-mobile, i onda ako ti nesto steka, mozes samo napraviti update preko nokia upgrade software-a i opet ce ti vratiti t-mobile.
Sa free software-om ,sto se ovakvih slucajeva tice,se vec odavno ne zezam ,pa ti ne mogu pomoci.
Ali ,eto probaj malo progooglat kao sto ti je mad_duke napisao
spawn je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno