|
![]() |
#2342 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
U je...a sve to da bi samo degradirao sustav radi malene osjetljivosti satelita, još k tomu bez svega ispod 125 ili 150 Hz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2343 | |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2344 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() |
#2345 | |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Uzimao bih te m33i zato jer s njima očekujem povećanu prostornost, ne povlače stalke i razmjerno su jeftini (cca. 830 kn). Kad kažeš - degradirao sustav, ne razumijem na što točno misliš? I zašto si spomenuo granicu od 125 Hz? Sub od Z-5500 ide do 30 Hz, a sami zvučnici idu, mislim, do 60-ak Hz....
![]() |
![]() |
#2346 |
Make it so
|
![]() |
#2347 | |
Make it so
|
Citiraj:
Zašto riskiram Missione, logično bi mi bilo da je tu pojačalo pod većim opterećenjem, jer ipak sa manjom snagom pokrećem zvučnike veće nazivne snage, pa bih pretpostavio da je i otpor na tom kraju veće (budući da je trošilo "jače")? Najzad, misliš li da bi bilo pametnije uzeti onda neke manje satelite, tipa m31 ili m32? Ali ti zvučnici koštaju marginalno manje od m33i, ne vidim tu logike..
![]() |
![]() |
#2349 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Gle,moj sub iz siga koji kosta 2x tvojeg cijelog sistema ima deklarirano na 40Hz zato molim te nemoj imati takve izljeve.bolje da ti ja kazem odmah nego da te drugi pocnu trollati povezi s ovim sto sam gore napisao pa ce ti biti jasno p.s. nemoj ovo shvatiti kao napad na tebe ili z5500 zvučnike,ali ipak je ovo hifi tema tako da ce ti dosta ljudi naci primjedbu za ovo gore napisano ![]() NHF ![]()
![]() |
#2350 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa i da košta 10x više opet je focal ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2351 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2352 |
Make it so
|
U Vemilu ih ima još par komada (izložbeni primjerci), a u M-Computersima ih također ima, ali po 890 kn. Mislim da je po toj cijeni dobra kupovina (zapravo krađa ![]() Konkretno to znači pitanje, da li bi zbog ičega u danom zvučničkom setupu moglo doći do u smislu pregrijavanja ili uništenja bilo koje komponente budući da ipak na izlaze od 2x62 W stavljam trošilo sa skoro duplo većom nazivnom snagom (2x100 ili 2x125 W)? Napominjem da sam sasvim svjestan da je sustav sam po sebi kvalitativno disbalansiran i da bi daleko bolje bilo kupiti dedicirano pojačalo/receiver, ali jednostavno mi to sada financijski nije opcija. Pitanje je samo da li će to raditi i koliko dugo? ![]() Thx za slike, odlične su i pomoći će puno!
==== If you try and design something idiot proof, God will create a better idiot. Zadnje izmijenjeno od: Quantum. 12.09.2009. u 08:28. Razlog: Typos... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2353 | ||
Make it so
|
![]() Citiraj:
Ja uopće ne sumnjam da tvoj sub ima zvuk daleko bolji od Z-5500, međutim reći da je donji prag Z-5500 nekih 125 Hz može reći netko tko ga zapravo nikad nije čuo. Naravno da nemam multi-spektralni analizer i anehoičnu komoru da bih mogao reći točnu vrijednost, ali sam generirao običan sinusni sweep 20 Hz - 20 kHz i čuo (zapravo osjetio ![]() Citiraj:
![]() Ma jasna stvar, ovdje sam da nešto naučim i da čujem tuđa razmišljanja.
![]() |
![]() |
#2354 |
Guest
|
Eventualno ces skuzit razliku ako ces furat Stereo zvuk na Z5500. Znaci, sub i prednji zvucnici. Ako koristis Efect PLII Music ili Movie, nema smisla, jer najveci dio signala salje prema centralnom zvucniku. Probavao sam sve i svasta vec sa Z5500 ![]() Jos mi samo preostaje zamjena bass zvucnika, kaj i imam u planu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2355 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2356 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#2358 | |
Premium
|
Citiraj:
Ma tko će gorit? Dajte se prestanite zamarat snagom kao primarnom karakteristikom zvučnika i pretpostavljat što će se desit sa "prejakim/preslabim". 1. Sateliti pokrivaju >125 Hz, ili čak >150. 2. M33 ima osjetljivost nekih 90dB/w, a sateliti logitecha nekih 84-86. 3. Da, imao sam z5500, slušao i m33i nekoliko tjedana. 4. Ono što ćeš dobit je osjetno glasnije front left/right kanale >150Hz, tako da je sasvim svejedno kupio m33 ili neku manju kutiju kad glavni epitet m33 nećeš moći iskoristiti - napuhan bass. Ne gledam s visoka, nit se podrugujem, ali z5500 su takav sustav na koji je jednostavno nepotrebno dodavati zvučnike umjesto satelita jer će samo još više doći do izražaja tako visok xover. Tvoja stvar...kupi, slušaj...tvoja lova, tvoj izbor, tvoje uši. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2359 | ||
Make it so
|
Citiraj:
Obično spojim preko TOSLinka svoju karticu i Logitecha, ili (ako su u pitanju igre) - stavim na Direct mode. Dakle, isprobavao si staviti zamijeniti satelite od Z-5500? I nisi imao problema, nikaj nije izgorilo? ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#2360 | |
Make it so
|
Citiraj:
Meni je samo najbitnije da ništa ne sjebem radi neke kardinalne greške - recimo da ne sagorim amp od Logitecha ili da ne skurim te zvučnike.
![]() |
![]() |
#2361 |
Guest
|
Nećeš ništa skurit, dok god stavljaš 8ohm zvučnike gore i dok ne pojačavaš nešto abnormalno jako. Uglavnom, ja nikako ne bih išao na to tvoje rješenje, al kako su ti i rekli, tvoja lova, tvoja odluka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2362 | ||
Make it so
|
Citiraj:
Citiraj:
Pretpostavljam da nema načina da ikako podesim crossover na Z-5500? Što se tiče točke 4), pa nekako je i dobro da neću njihov bass moći toliko koristiti, jer mi je ovaj Logitechov totalno overpowering....mislim na 2.5 zuba mi uguši totalno satelite, zato bih i išao na ovaj m33i, kad su tako jeftini zasada. Imaš li ipak neku alternativnu preporuku (usprkos tome što si rekao da nema smisla zamjenjivati satelite od Z-5500)?
==== If you try and design something idiot proof, God will create a better idiot. Zadnje izmijenjeno od: tor. 12.09.2009. u 21:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2363 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Znam da ne bi trebao ovdje pitat, ali ovdje je posjećenost najveća, pa ću valjda dobit više odgovora. Uglavnom, trebao bih konačno sredit muziku u autu; sad su to dvije toscine kutije u kojima su stari 17 pionirci i sve to u gepeku. ![]() Namjeravo sam izrezat stražnju policu, stavit neke 17 jeftinjare što već imam pošto sam kratak s lovom, spojit prednje original zvučnike iz auta ili možda stavit neke 9-10cm, ako mogu stat i u gepek neki woofer. Woofer bi najrađe izbjegao, ali pošto nemam tvrdu policu, a i da je napravim oslanja se na slabu plastiku, očajno bi bilo, eto morao bih woofer ubacit. I onda dolazimo do pitanja. Nekidan sam u Vemila vidio ovo: http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTem...&Sifra=4350044 . Sve je tu, samo stavi i svira. Zato mi se sviđa. ![]() ![]() Auto je: http://farm1.static.flickr.com/173/3...f3e8c3.jpg?v=0 HU je: http://tuning.fosgate.ee/catalog/ima...er_deh30mp.jpg
![]() |
#2366 | |
Premium
|
Citiraj:
As a matter of fact, imam. Nećeš si promjeniti pogled na svijet, ali bar ćeš izvući max iz drivera...a kutije opet nećeš moći iskoristiti u punom potencijalu, ali barem imaš nešto za kasnije ako ikada pređeš na ozbiljnije uređaje. No otom-potom, ja bih uvjek preporučio samogradnju, ne radi cijene (teško da ijedne kutije možeš napraviti bez 800Kn koliko koštaju ti m33) nego radi zadovoljstva i činjenice da dobivaš baš ono što želiš. Cyburgs Needle! Drivere već imaš. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2367 | |
Make it so
|
Citiraj:
Samo da vidim jesam li shvatio - ti bi da ja uzmem drivere iz m33i i stavim ih u drvo od Needla i onda to stavim umjesto satelita? Zašto ne.... Inače, svakako planiram prijeći na nekakav ozbiljniji zvučnički sustav (u stanovitoj budućnosti ![]() 1) receiver Onkyo TX-SR606 2) subwoofer JBL CSS10 3) FR/FL -> Mission m35i 4) RR/RL -> Mission m33i (CyBurgs Needle) Neki komentari ili prijedlozi?
![]() |
![]() |
#2369 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2370 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Mislio je da u sajborgiČne igle staviš drivere iz logitechovih satelita... To bi ti bio ok diy za first time. Inače u onom gore mišn sistemu ti fali centar, pa komotno izabcis m33 ko rear jer ti to ne treba. Ubaciš M30i i pukneš neki centar ala mh3c. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|