|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Vista kod bootanja 4-5 min "kopa" po disku
Pozdrav svima ! Ovo mi je prvi post na forumu :-) Unatrag tjedan dana kupio sam laptop HP 8730w (detaljna konfiguracija je u profilu i u potpisu). Na lapu je bio predinstaliran XP, ali dobio sam medije i drivere za Vistu Business (32 i 64 bitnu), te sam formatirao komp i podigao 64 bitnu Vistu i instalirao drivere. Tada sam primjetio da Vista, nakon što se boota, još cca. 4-5 min "kopa" po hard disku, led lampica od HDD-a manijakalno blinka ![]() Obzirom da znam da Vista, za razliku od XP-a, ima jako puno servisa, bacio sam se na googlanje i pregledavanje razno raznih savjeta o tome koje servise treba isključiti da bi se ubrzao rad i slično.. Pregledao sam masu linkova, foruma, savjeta... ali ništa nisam uspio riješiti. Resource monitor za vrijeme tog "kopanja" po HDD-u izgleda ovako: http://img33.imageshack.us/img33/6707/start1n.jpg Isključio sam slijedeće servise koji se podižu u startupu: System Restore, Transient Multimon Manager, Indexing Service, Defragmenter.. i opet ništa !!! LED lampica od HDD-a i dalje luđački blinka 4-5 min nakon što se Vista podigne. ![]() Molim vas za savjet što još treba poisključivati da prestane to iritantno kopanje po hard disku. ![]() Nakon što prođe tih famoznih 4-5 min, Vista se smiri i onda to izgleda ovako: http://img33.imageshack.us/img33/6360/start2m.jpg Index izgleda ovako: http://img200.imageshack.us/img200/5566/rezultat.jpg Drugi problem vezan je za tipkovnicu. Naime, primijetio sam da je slovo - tipka "U" na tipkovnici malo izbočeno i "klimavije" je u odnosu na druge tipke, kao da nije dobro učvršćeno. Ne znam dali da idem to reklamirati ili ne, zanima me vaše mišljenje. Sa jedne strane, glupo mi je da mi radi toga prekopavaju po cijelom lapu (znam da moraju rastavit lap da bi skinuli tipkovnicu), a sa druge strane mi je glupo da mi ta tipka ispadne za par mjeseci, pitanje je bi li mi to priznali pod jamstvo. Hvala na pomoći. Pozdrav. river
Notebook HP 8730W ; VC247ES Windows Vista Business SP 1 Procesor: Intel Core 2 Duo P8700 2.53 GHz (3MB cache) Grafika: ATI Mobility FireGL V5725 256 MB Memorija: 2 x 2 GB DDR2 800 MHz HDD: 250 GB SATA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
pa naviknit ces se na to blinkanje, ili jednostavno preljepi nesto preko toga...dali ti se bas jako hdd cuje kada blinka lampica
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Molio bi da mi netko konkretno kaže koje točno servise na Visti treba isključiti da to prestane. Kada sam radio na XP-u, nikakvih problema nije bilo, nakon što bi se XP bootao - aktivnost HDD-a bi automatski prestala. Čini mi se da ću se ipak vratiti na stari dobri XP... ![]()
Notebook HP 8730W ; VC247ES Windows Vista Business SP 1 Procesor: Intel Core 2 Duo P8700 2.53 GHz (3MB cache) Grafika: ATI Mobility FireGL V5725 256 MB Memorija: 2 x 2 GB DDR2 800 MHz HDD: 250 GB SATA |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
si probo mozda W7...samo prijedlog nista drugo...anvir task menager pro...probaj ovaj program instalirati on je bolji od task menagera i prikazuje odma info o proceso pa ces mozda moci naci sto zelis
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
Hvala na savjetu, probati ću instalirati tmp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ubij još SuperFetch servis i to je to, ali neće ti on stalno kopati po disku. Kad pohvata koje programe najviše koristiš, prestat će. Isto kao i Indexing servis - treba mu malo vremena, a kasnije je mir. Obje stvari su korisne...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|