|
![]() |
#631 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Možeš otvoriti žiro kao fizička osoba. Tekući su kune, devizni su devize (€, $ itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Datum registracije: Dec 2006
|
imam ga od 2007, sad sam nekidan isao po drugu karticu, prva mi je istekla, i nikad nisam ni kune platio. mozda po novom se placa, ali na ne placam nista.mogu staviti i izvadak sa pbz.neta da se vidi da nema nikakve naknade
![]() |
#634 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#635 |
Datum registracije: Dec 2006
|
placam samo 8 kn mjesecno za net bankarstvo. iz cjenika pbz: "mjeseËna Ëlanarina za internet bankarstvo 8,00 kn*" Ali sad sam se sjetio da sam 2007 kad sam ugovarao i tekuci i ziro, isao ono kao student. valjda je onda to to. U cjeniku pise da je vodenje tekuceg za studente besplatno, pa valjda ona i ziroracun.
![]() |
#636 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
A kak se opce može znati dal imam žiro ili tekuci? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
u pbzu u pravilu maestro je od tekućeg i piše na kartici tekući račun a visa electron je od žiro računa. Za vođenje žiro računa nema naknade, za vođenje tekućeg ima, ali ako je studentski tekući onda nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Premium
|
Onda je moj žiro, a nit ne kužim razliku... postoje neke prednosti/mane kod jednog i drugog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#641 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() EDIT: Jednu karticu žiro računa već imam, i to od IKB-a i s njom mogu samo podignuti plaću koja mi mjesečno dođe i to je to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Neznam kako je sa žiro računom u PBZ-z, ali ako napraviš devizni dobiješ uz njega Visa Electron karticu (kojom možeš plaćati praktički svugdje na netu, uključujući i PayPal). |
![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Evo ja prekjučer faksirao račun sa paypala na carinu i danas mi na vrata došao paket, a ja nemam kod sebe love da platim ![]() ![]() Šteta što ne primaju kartice ![]() Moram kasnije otići dići novce i podignuti paket ![]()
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 04.09.2009. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Beerman
|
Ista je stvar jer se i uz žiro dobije visa electron s kojom se može plaćati na internetu... Radi se o debitnim karticama koje pri plaćanju povlače novac s postojećeg računa. Kartica je veza između tvog računa i onoga kome plaćaš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
OT: usluga ebay.it
Treba mi mala pomoć pri kupovini itema sa ebay.it, pa ako ima dobra duša da zna talijanski i da je po mogućnosti učlanjena na isti, molim da mi se javi na PM.
![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#647 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma pao mi je već na pamet, negdje mi je u glavi ostao info da plovi i govori talijanski. Budem ga pingao. Item ko item kolko vidim čovjek šalje u cijeli svijet, pa nebi trebao biti tolki problem, samo mi treba prijevod iskustava. Thx Jelc.
![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
A? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Pozdrav svima! Dakle imam par pitanja, nemam iskustva u kupovini preko ebaya. Citao sam ovu temu, al uglavnom se isto ponavlja, pa ako mi netko moze reci malo vise o... Konkretno se radi o seriji Friends cijeloj box kolekciji, cijena sa shippingom bi bila oko 70 funti. Sad me zanima dal bi onda taj atrikl bio ocarinjen i koliko iznosi postotak? Il bi recimo mogao proci kao gift? Sta bi trebalo napisati na posiljku? Samo gift i manju vrijednost? Koliko manju? (to je poveca kutija mislim tezine oko 2.5 kg - ako ima kakve veze) Svaka pomoc dobrodosla! Unaprijed hvala na pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
1. Ako ti je ocarine (pošiljku) naplatiti će ti "samo"(carine nema) 23% PDV-a 2. Sve ostalo, gift, veća/manja, iznos/besplatno... ti je sistem ako prođe-prođe, a ako ne onda vidi ovo pod 1. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
a sta se desi ako npr. se kupi neki predmet vrjednosti min 1000 $ . vi se dogovorite sa prodavačem da stavi gore cjenu od 100 $ ,paket dođe na carinu ,postane sumnjiv ovi ga otvore i onda zatraže onaj racun sa paypala , i vide da cjena nije 100$ nego 1000 $ ??mislim jel se komu to dogodilo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Oppa Gangbang Style
|
onda ti ide prijava za carinski prekršaj, pa ... osim što će ti naplatiti PDV (i carinu ako je ima), platiti ćeš, i to masnu kaznu za "obavljeni" ![]() a možda ti nađu i više članaka Carinskog zakona po kojima ti onda opale kaznu za svaki pojedinačno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#654 | ||
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
Neda se njima zamarati sa "sitnim ribama" i nekoliko stotina ili tisuću kuna...
![]() |
![]() |
#655 |
Oppa Gangbang Style
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#656 | |
Premium
|
Citiraj:
Koji je sad redosljed najbolji? Pitat prodavača kaj je s tim itemom i zašto ga nisam dobil, tražit refundaciju na paypalu il ebayu, ostavit loš feedback??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#658 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Beerman
|
znači da će ti pošta naplatiti poštarinu za dopremu od carine tebi i naplatu carinski davanja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Oppa Gangbang Style
|
a ja mislio da sam ti ja sve objasnio na ovom linku ![]() ![]() ovo za poštanske troškove je kako munjara kaže, odnosno računaj to kao "šeditersku uslugu" koju ti naplaćuje HP, što je u svakom slučaju puuuno manje nego da moraš ići kod "pravog" špeditera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|