|
![]() |
#362 | |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Doduse, negdje sam i ja vidio jedan jos bolji...
![]() |
![]() |
#365 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Prediktivni tekst (tzv. T9) u SMS-u ali bez dijkaritičkih znakova (ć, č, đ, š, ž)
Krenuo sam jučer pisati SMS, na prekjučer kupljenom 5800 XM u t-mobileu i namjestio prije toga jezik mobitela na Automatski (znači Hrvatski) i jezik pisanja Hrvatski. Čim je u pisanju poruke prediktivnim tekstom (T9) došla prva riječ s dijakritičkim znakom (č, ć, đ, š, ž), iako je bio tek možda 20-ti po redu znak u SMS-u od mogućih 160, brojčanik je napisao da mi je preostalo još 40-ak znakova do kraja tekstualne veličine prvog SMS-a. Budući da sam nisam mogao naći rješenje , tj. prebaciti jezik pisanja na neki Simple Hrvatski koji ne korisiti dijakritičke znakove (s dosadašnjim SE K800 nisam imao tih problema) nazvao sam t-mobile podršku za savjet.. a njihov je savjet bio da prebacim jezik mobitela na Engleski, a jezik pisanja ostavim na Hrvatski.. i takve nekakve kombinacije.. što mi po logici stvari nije imalo smisla i takav je bio i rezultat.. (kao kuriozitet ću još ispričati nastavak sage o pozivima t-mobile službi u vezi istog problema: u drugom pozivu istoj službi XY gospođica mi je rekla da prilikom pisanja poruke tj. tekstualnog djela odem u Opcije>Opcije pisanja>Hrvatska slova.. gdje navodno mogu isključiti takva slova, no po završetku poziva službi, ja taj Meni nisam uspio naći.. bit će da je nestao ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: franina. 07.09.2009. u 22:09. Razlog: neke pravopisne greške |
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Premium
|
..još je gluplje što prastari SE K800i ima u Opcijama poruka (pisanje poruke tj. SMS-a>Opcije>Opcije pisanja>Hrvatska slova>Isključeno) mogućnost da se to isključi a ovaj mali kompjuter to nema.. ma predivno.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kad ukljucis full QWERTY, klikni na tipku s 3 horizontalne linije. Tu su ti opcije, stavi eng jezik pisanja. Tipke ce ti biti vece i lakse ces pisati prstima jer nema dodatnih hrv znakova. 5800 za razliku od drugih mob pokaze da hrv znakovi oduzimaju dodatnih 40znakova u poruci. Drugi mobiteli ti ne pokazu, pa posaljes dvije poruke da ne znas. To je t-mobilovo maslo. Bilo je u vijestima da tako kradu korisnike. Potrazi na google. |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Meni je to radi na starom SE K510i (uzima puno znakova za određeno HR slovo), ali jučer sam uzeo E52 u T-Mobile-u i sve je normalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam sada pokušao to sve primjeniti na svojoj njoki i sve je normalno znači neprikazuje mi nikakav manjak slova prilikom pisanja poruke ukoliko koristim znakove (č,ž,š,ć,đ) odbija po slovo svaki put bez obzira koji način teksta koristim.Uređaj je kupljenu slobodnoj prodaji(ide na sve kartice) i koristim Tele 2 mrežu.Brojao sam slova i točno je 160kom za poruku e sam poslao na ženin mobitel i ošla samo 1 poruka i sve uredu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Franina, koji software imaš? Sad sam probao kod sebe i komotno mogu ispisati svih 160 HR znakova u jednoj poruci...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Unregistered User
Datum registracije: Aug 2006
|
de provjeri samo dali ti je naplatio jednu ili 2 poruke. gledao sam neku emisiju di su o tome pričali. naplate ti 2 poruke a ti posaljes samo jednu i ovaj primi samo jednu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
Premium
|
Citiraj:
V 21.0.025 Datum inačice softvera 02-04-09 Prilagođena inačica 21.0.025.253.04 Datum prilag. inačice 08-05-2009 Postavka jezika 07 ... Vrsta RM-356 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel tko ima ovaj firmware ili je ovo fake? http://www.youtube.com/watch?v=eqccFh8Ien8 Inace gledam Omniu i900 i HTC Touch pro ali ovo me iznenadilo...
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#377 |
P.E.B.K.A.C.
|
Nekako sumnjam da je ubrzao filmic: http://symbianapplications.info/hr/n...ialy-released/ http://nokiapp.com/2009/07/27/nokia-...now-available/ http://news.softpedia.com/news/Nokia...s-118242.shtml Damn moram si nabavit ovu nokiu (mislio sam da to nikada necu rec) ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Imam ga ja i meni kanta radi brze nego V21. EDIT: Tek sad vidjeh tvoj drugi post...
![]() |
![]() |
#379 |
P.E.B.K.A.C.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Jubito radi odlicno. Bez ikakvog trzanja i smetnji. . . Ja inace ne koristim onu Jubito aplikaciju nego Jubito gledam preko Nokia default browsera.
![]() |
#381 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Imam dva pitanja. 1. Imam soft V21.025. Bateriju sam napunio vec drugi puta u utorak kasno navecer, napunila se preko noci, ujutro sam ga upalio oko 6 i cijeli je dan mob radio. Pokoji WiFi session, YouTube, poruka, poziv, gasenje navecer. Danas isto tako i tek sad mi se indikator pomaknuo za jednu crticu. Malo sam guglao i ekipa kaze da se zna desiti da im par dana indikator pokazuje punu bateriju, i onda u roku par sati spadne na dvije crtice - meni se to nije dogodilo nakon prvog punjenja, recimo, cijeli utorak mi je bio na dvije crtice i tek se navecer pobunio da je gladan ![]() 2. Nailazim na blago receno podvojene reakcije na soft v30. Kako imam brandiran (ali otkljucan) mob, htio bih noviju verziju, no isplati li mi se?
![]() |
#382 | |
Premium
|
Citiraj:
2. Ja nemam nijedan problem sa v30, sa v21 sam imao par koji su ovdje rjeseni. (svjetljenje meni tipke nakon procitane poruke i poziva je rjeseno, vise mjesta na C:/ itd.) Svaki update firmwarea ti rjesava stare probleme, a nove moze donijeti jedino sa novim dodatcima koji nisu dovoljno testirani. Glupost je ostati na starijem updateu, ne znam odakle vam takve ideje. Na njokama uvijek stavljaj novi update ako je isti hackiran. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
evo, jucer update-o 5800xm sa v11 na v21 i pred sam kraj mi je javi da je izgubio kontakt s mobom, a naravno, mob se ugaslio. Sad ga vise ne mogu ni upalit ni nis. Jel ima kakavih resenja bez da ga nosim na servis jer reagira na paljenje, ali se ekran upali pa ugasi. :-( |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Premium
|
Skini s neta firmware za tvoj product code i flashaj s JAF tool od nule, ali prije pritisni zelenu, crvenu i kamera tipku zajedno pri paljenju da napravis hard reset, mozda samo to trebas Zadnje izmijenjeno od: GOC. 13.09.2009. u 22:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Imam malu zamolbu glede instaliranja Garmin i Sygic(karta Njeme,Austrije,Mađe,Švice i HR) navigacije za njoku 5800XM ukoliko netko zna kako i ima dobru volju a iz Osijek-a je da mi se javi i da mi instalira uz neku naknadu( ![]() ![]() ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U petak sam frendu instalirao Garmin. Uopće nije komplicirano. Na caffe mobilu imaš detaljne upute sa slikama i svim potrebnim linkovima. Ako hoćeš, imam tu stranicu u obliku html filea od 2Mb pa ti ga mogu mailati. Jedini zaheb mu je bio što mu se nije odmah pokazala pozicija gdje se trenutno nalazi već tek nakon što se počeo kretati.
![]() |
|
|