|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
500 GB single-platter disk
Dakle, u potrazi sam za 500GB diskom sa jednom plocom. Nazalost, Western Digital koji mi je konkretno najinteresantniji ima katastrofalnu politiku oznacavanja diskova, te se ne moze sa sigurnoscu reci da li se radi o disku sa 1 ili 2 ploce: 1. WD Blue 500GB 16MB AAKS navodno dolazi od nedavno sa 1 plocom 2. WD Green 500GB 32MB AADS jos nisam uspio iskopati, navodno se cak vrti na 4990okr/min umjesto 5400 te ima prilicno lose rezultate. 3. Samsung F3 jos nije dosao skuplji modeli (Caviar Black) mi ne trebaju u konfiguraciji kakvu slazem. Iskustva, komentari, linkovi dobrodosli! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto mora biti samo jedna ploča?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
![]() |
#5 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
e imam ja i jedan 7200.11 i 2 7200.10 pa ni s njima nemama problema, koji god da disk uzmes isto ti se pise, ako su ti podaci bitni mozes imat neznam ni ja kakav disk, ako ce riknit riknit ce nisu ni WD, samsung, hitaci i ostali cijepljeni od problema, ja sam najvise problema imao sa WD-om, tako da sam s njima raskrstio zauvjek iskreno, ja neznam nikoga uzivo da ga je 7200.11 zezao, a srecom i sam sam ih ugradio mali miljun u raznorazne kompove i to najvise model od 320gb, a ovo na forumu rekla kazala, svi se uhvatili tih firmvera, de LOL. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Što jest, jest, malo se pretjeruje s tim Seagateom i firmwareom, a to ne znači ama baš ništa. Novim Seagateima ne fali ništa osim nešto većeg random access timea i tu priča završava. Mogu i ja reći da WD ništa ne valja jer mi u firmi svaki mjesec krepa po jedan pa neću... Diskovi su mehaničke komponente i normalno je da će prije ili kasnije otegnuti papke, a greške s firmwareom su se događale skoro svima...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Nitko na ovom forumu ne bi skuzio razliku u svakodnevnom radu izmedju diskova s 1 plocom od 500GB i dvije od 250GB (barem bez koristenja dodatnih specijaliziranih alata) ... u to sam siguran . Ovo je postalo uvrijezeno misljenje iz ne znam kakvog REALNOG razloga... BTW zadnji single plate disk kojeg sam imao je bio nesto najglasnije i najtoplije u zadnjih par godina (uz OGROMNA pristupna vremena). Osnovni razlog za "vecim" plocama jest povecanje ukupnog kapaciteta, a koristenje "vecih" ploca u diskovima manjeg ukupnog kapaciteta im samo olaksava proizvodni postupak cjelokupne ponude. Sto se rotacije ploca kod WD-a tice, dokazano je da je vrtnja ploca 5,400 RPM (pomocu frekvencije zvuka koje ispustaju), a ostali rekla/kazala ionako nemaju nekakvu preveliku relevantnost. Zadnje prezentirano od WD-ovih proizvoda sa plocama od 500GB je bio 2TB model sa 64MB cachea, te paralelno s njim i jedan RE (Raid edition) model uz takodjer slicne fizicke karakteristike. Svi manji modeli jos uvijek nece ubrzo stici do nas, sto je logicno zbog promocije vecih/skupljih modela.
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() |
#10 |
Premium
|
OK, znaci za sada jedini siguran je Seagate 7200.12 model. Evo linka za WD Caviar Green 5000AADS, rastavljen i testirana brzina vrtnje koja je ispod 5.000 okr/min: http://translate.google.ca/translate...hl=en&ie=UTF-8 Inace, nakon popularnog speedya (Seagate 250GB single platter) i jednog Samsung F1 modela sa isto jednom plocom, a u usporedbi sa brojnim drugim diskovima, mogu rec da su uvijek bili osjetno tisi i brzi od diskova istog kapaciteta sa dve ploce. Ima li jos koji model osim Seagatea? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
eeeeeeee koji manijak rasarfio disk skinuo ploce i na osovini mjeri okretaje ![]() uj mastore (japanski) imas kojeg viska nerasarafljenog za donaciju ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#14 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
"Ovaj gore" je imao 6 single-plattera .... svi redom glasniji/topliji od Seagate Speedya 410AS, tako da tu pricu mozes nekom drugom prodat ![]() Imam kvalitetne snimke i Samsunga ... nije ni on bas iznimno (u idle-u), kao niti Speedy koji m se vrti u HTPC-u.
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo izgleda da su napokon došli Spinpointi F3 i kod nas, model HD502HJ U review-u (na njemačkom nažalost) su ga dosta nahvalili: http://www.pc-experience.de/wbb2/thr...threadid=29290 evo i poljski sa prijevodom: http://translate.google.es/translate...D502HJ-1008%2F Nadam se samo da ne postoje 2 verzije tog istog diska odnosno varijanta sa 2 ploče? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|