Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.08.2009., 12:57   #1831
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
evo, meni u linksu žele za crucial ballistixe od 2 gige 800 mhz latencije 4-4-4-12 dat g.skill 2 gige 800 mhz sa latencijama 5-5-5-20 a za g.skill od 800 mhz sa latencijama 4-4-4-12 žele da nadoplatim još 50 kn. zašto bi im nadoplaćivao nešto što sam platio 500 kn ako ta memorija sad košta 280 kn?
pa to je bezobrazluk, da im za memoriju sa istim ili čak slabijim performansama moram nadoplatit, oću ne...
tražim lovu sad i prijavu u DI

Zadnje izmijenjeno od: Litra. 31.08.2009. u 15:01.
Litra je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 13:15   #1832
hello!
Premium

hello!'s Avatar

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
evo, meni u linksu žele za crucial ballistixe od 2 gige 800 mhz latencije 4-4-4-12 dat g.skill 2 gige 800 mhz sa latencijama 5-5-5-20 a za g.skill od 800 mhz sa latencijama 4-4-4-12 žele da nadoplatim još 50 kn. zašto bi im nadoplaćivao nešto što sam platio 500 kn ako ta memorija sad košta 280 kn?
pa to je hebeni bezobrazluk, da im za memoriju sa istim ili čak slabijim performansama moram nadoplatit, oću k....
tražim lovu sad i prijavu u DI pa nek se hebu
Pa nemoraš imaš 280,00 kn, uzmi ovo , jel ti valja to...imaš i ove. I još ih natjeraj da ti vrate kunu..
hello! je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 13:34   #1833
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Citiraj:
Autor hello! Pregled postova
Pa nemoraš imaš 280,00 kn, uzmi ovo , jel ti valja to...imaš i ove. I još ih natjeraj da ti vrate kunu..
neću nikakvu zamjenu uzimat kad su bezobrazni, tražim povrat novaca. nikad nisam očekivao da će me u linksu tako zafrkavat. ako su mi u hg spotu dan prije isteka garancije na matičnu dali novu i još vratili 250 kn a to links ne može a garancija vrijedi još 3.5 godina.
nikad više kod njih kupovat, nikad!

Zadnje izmijenjeno od: Litra. 31.08.2009. u 19:51.
Staro 31.08.2009., 13:40   #1834
Vedran_Links
Premium

Datum registracije: Feb 2004
Jedan slučaj koji smo imali i riješili u suradnji sa Državnim inspektoratom.

Radilo se o komponenti. Vjerujem da je taj kupac i ovdje na forumu no imena nećemo objavljivati.

Kupac je pri rješavanju jamstva dobio proizvod koji je jednak ili bolji od proizvoda koji je dao na reklamaciju što nije želio nego je želio novac u punom plačenom iznosu.

Inspektorat je utvrdio da je u redu što dobiva drugi proizvod koji je ispravan i dalje objašnjava sljedeće.

citiram:

"Prema važećim zakonskim propisima trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan, što je definirano u članku 423. Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08) i u članku 5. stavak 6. Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07). Isti uvjeti dani su i u jamstvenom listu, koji ste dobili uz proizvod i koje ste kupnjom proizvoda prihvatili.
Zakonskim propisima nije propisano vraćanje iznosa koji je plaćen prilikom kupnje. To pravo je propisano za proizvode, koji je potrošač kupio bez jamstvenog lista.

Ukoliko smatrate da ste oštećeni u ostvarivanju Vaših prava možete pokrenuti spor pred Centrom za mirenje Hrvatske gospodarske komore ili pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore, Zagreb, Dalmatinska 10 ili pokrenete postupak pri nadležnom sudu.

S štovanjem

Viši gospodarski inspektor:

Nevenka Maljković, dipl.ing.

Dostaviti mail-om:
-naslovu
-načelniku PJ
-voditelju odsjeka kakvoće
-„Links“ d.o.o. gosp. ...
-evidencija-ovdje"

U našoj bazi imamo dovoljno ovakvih dokumenata iz različitih slučajeva iz razloga jer komuniciramo sami sa DI pa i udrugom za zaštitu potrošača kako bi stvari rješavali na način da su obije strane namirene i neoštećene.

Lp,
Vedran
Links d.o.o.
Vedran_Links je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 13:49   #1835
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Citiraj:
Autor Vedran_Links Pregled postova

U našoj bazi imamo dovoljno ovakvih dokumenata iz različitih slučajeva iz razloga jer komuniciramo sami sa DI pa i udrugom za zaštitu potrošača kako bi stvari rješavali na način da su obije strane namirene i neoštećene.
zašto se meni onda nudi slabiji proizvod? a za proizvod jednakih performansi i kvalitete trebam nadoplatit xx kn. ako se vodite po tome da obadvije strane prođu neoštećene di je tu logika onda?
Staro 31.08.2009., 14:26   #1836
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Moram ovdje skrenuti pozornost na naša pravila, koja vrijede za sve i prema svima jednako. Zabranjeno je vrijeđanje po bilo kojem osnovu, prozivanjem bilo koga (bila to fizička ili pravna osoba) ciganom, lopovom i sličnim imenima. Morate svi biti svjesni da za takve stvari možete i pravno odgovarati, u slučaju da se netko odluči na takve korake. Naravno, iznošenje bilo kakvih komentara, bilo oni pozitivni ili negativni, o bilo kojoj firmi je i više nego poželjno, no molim lijepo da to bude u kulturnom i civiliziranom tonu, bez vrijeđanja i sličnih ispada.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 14:28   #1837
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Vedran_Links Pregled postova
Jedan slučaj koji smo imali i riješili u suradnji sa Državnim inspektoratom. ..bla-bla
Zaboravili ste samo napomenuti da je ovo tumačenje dotične inspektorice, te da se mišljenja - (tj tumačenja zakona) drugih inspektora (osobno sam razgovarao sa jednim inspektorom, koji je potvrdio sve što se ovdje na PCE piše) bitno razlikuju od ove navedene gospođe Nevenke.

I naravno da kupcu nije bio ponuđen bolji proizvod odmah, nego tek nakon intervencije tj prijave.

8800 Ultra je bila u igri, te je u zamjenu za nju ponuđena 250GTS. Na kraju je to zamjenjeno za GTX 260, a ne kako Vi pišete.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 16:04   #1838
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Nevjerovatno kako se neka takva firma moze bahatiti i postavljati izvan zakona. I sad, jos postavljaju javno da imaju inspektora. Treba naci
slicne slucaje sa ispravnim ishodom (a tih je puno vise) i prijaviti gospodju Nevenku Maljković. Nemogu jamstveni uvjeti biti iznad zakona, inace koja svrha istog kad links moze naskrabati sta zeli. I ne samo oni, nego svi. Ustari , da je to istina, svi bi takve propisali i ki im ca more...

Links

Apeliram na sve kojima se links tako bahato postavi da ga prijave...
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...
Alfa_R je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 16:51   #1839
mymoon
nautic expert
Moj komp

mymoon's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor hello! Pregled postova
...meni je apsurd kada vidim da netko tu reklamira 7900 gs koju je platio 1800 kn nekada i sada ih očito više nema pa mu nude recimo 9800 gt u zamijenu no ona je 800 kn pa se netko osjeća pokradenim...realno on je izvrsno prošao..dobio je puuuuunoooo bolju grafičku karticu s novih 24 mj. jamstva, ali ne....on je siroće jadan pokraden.
....
ti si u krivu iako želiš biti pošten.

zaboravljaš jednu poprilično bitnu stvar: ne kupuju se karakteristike proizvoda/artikla već njegova vrijednost u datom trenutku.
umanjenje cijene-vrijednosti protekom vremena? lol. a da, sa druge strane, tražimo kamate od trgovca za vrijeme koliko je naš novac kod njega? gdje to vodi?

ako je netko zaradio novce na robi pred godinu dana, njemu danas prilikom reklamacije zaradu nitko ne oduzima. samo se treba u duhu zakona popraviti artikal ili zamijeniti istim.

ova vedranova inspektorica ima svoje tumačenje, a kako vidim Gilbert5 kaže da baš i nije tako kako je napisano.

osobno mislim da prodavači imaju problema sa uvoznicima koji ne rješavaju reklamacije promptno i na zadovoljstvo kupaca, nego sve troškove prebacuju na same trgovine. a trgovine naravno svoje troškove prebacuju na kupce izbjegavajući zakonske propise. to trgovci mogue riješiti samo promjenom takvih uvoznika ili načina nabave robe.

a izbjegavanje zakona će se riješiti samo prijavama ovakvih slučajeva DI...
mymoon je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 17:10   #1840
ariel21
Banned

Datum registracije: Aug 2009
Tema je Garancije, povrat novca, zamjena robe...
ariel21 je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 17:35   #1841
ariel21
Banned

Citiraj:
Autor ariel21 Pregled postova
Tema je Garancije, povrat novca, zamjena robe...

gospodo koji ste obrisali moj post, samo se nadovezujem na riječi gospodina iz links-a. a ako povreda prava koja nam daje garancija o čemu ja pričam, ne spada u ovu temu, duboko se ispričavam.
Staro 31.08.2009., 18:21   #1842
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ne, to što si ti započeo nije tema ovog topica. Ako imaš što konkretno za pitati, dolje ispod su načini da dođeš do Links d.o.o. S ovim i završava svaka daljnja reklama za dotičnu firmu, ovakve i slične teme ne služe tome.
http://www.links.hr/index.php?option...e&page=kontakt
http://forum.links.hr/
tor je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 18:55   #1843
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Sva sreca nisam nikad imao vecih problema sa reklamacijama u Zagrebu, ali moram reci da je kurvinsko ponasanje sa obje strane. Ne navodim i ne upirem u nikoga, jer kazem nisam se nikada morao previse boriti za svoja prava.

Ove situacije su vise smijesne i onako blesave. Zakon se moze protumaciti na 89 razlicitih nacina i bok. Zato sto je glup i nema veze sa mozgom.

Mislim trgovci ko trgovci (ponovno ne upirem u nikoga) naravno love profit. Sto je i razumljivo, ako im je pruzeno da malo savijaju zakon zasto pobogu ne. Razni inspektori i slicno iz DI uglavnom boli ona stvar za neku graficku od par hiljada kuna, kad ih ekipa zove za jagure prodane sa strganom gefufnom. Citaj: to im je sitan posao sa puno papira i gluposti. Rijetko koj DI ce i izaci i vidjeti o cemu se radi ako stvarno netko ne inzistira.

U samo tumačenje zakona nebi htio ulaziti, jer nisam hvala Bogu pravnik, ali slovo na papiru ako pise: Vrati covjeku lovu, ako mu je nesto riklo, jer ima pravo na povrat love. Onda mu to i vrati. Koj quratz glumatati, muljati, probavati iskamcati koju lipu. Mislim ono glupo. Gubis musteriju, respekt, ono ne radis si nista dobro. Pa mene jednom nek netko u ducanu krivo pogleda - NEMA me vise. N-E-M-A. Covjece pa ducana kolko hoces, ko gljiva poslje kise, ebay danas postoji, slovenija je blizu, austrija... Ono ne da mogu birati di cu kupiti, nego ono dodjem u ducan i ima da me izmasiraju, ponude kavom i gledaju ko u Boga. Skoro pa

I sad druga strana medalje. Sjecam se vremena kad si usao u hgspot sa crknutim hardom. Iznos na racunu nezna 1300kn. Ti dobis ODMA iz kase 1300kn, nebitno kad je disk kupljen i nikakvo umanjenj vrijednosti.

E onda su tu caku skuzili balavci i sve je otislo u quratz. Poceli su to iskoristavati. To su se kupovali polovni diskovi i kuhali u loncima skupa sa grahom i rebricama i to su, naravno, trgovci skuzili.

I sad je RAT. Divno krasno. Boli me racku, mozete se pobit medjusobno, ali ono sto mene smeta sto onda postoji sansa da kad ja dodjem reklamirat, neznam, grafu koja je rikla prirodnom smrću, ja sam taj koji je na tapeti i ja se moram natezat sa trgovcima (koje nevolim) zbog nekog idiota koji kuha diskove u zepteru.

Balavurdija je dobro usrala stvar sa tom forom, isto tako i trgovci, jer su posrali nas - dobre potrosace. Stvar kucnog odgoja i kod jednih i kod drugih.

EDIT:

Uglavnom vec sam pisao o tome...

http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=893

Zadnje izmijenjeno od: Fleks. 31.08.2009. u 19:07.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 19:06   #1844
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Rijetko koj DI ce i izaci i vidjeti o cemu se radi ako stvarno netko ne inzistira.
E tu nisi u pravu, ako postoji prijava Državnom Inspektoratu od strane nezadovoljnog potrošača, nadzor poslovanja trgovca konkretno navedenog u prijavi mora se obaviti i uvijek se obavi, nema tu ''Ne da mi se, to je sitna prijavica''. Dakle, kupac robe ili korisnik neke usluge podnese DI prijavu protiv trgovca/pružatelja usluge i voditelj odjela za promet robe i usluga po toj prijavi šalje inspektora na teren da izvrši nadzor i kroz tumačenje zakona (koji za potrošača u prvom redu i jesu totalni fail s obzirom kako je to napisano i puno rupa) koje je subjektivno i može se razlikovati od inspektora do inspektora nastoji se riješiti prijava u korist potrošača ako za to postoje čvrste osnove naravno. Sa svim drugim što si naveo u potpunosti se slažem

C L O W N I N G A R O U N D

Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 31.08.2009. u 19:20.
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 19:15   #1845
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Sva sreca nisam nikad imao vecih problema sa reklamacijama u Zagrebu, ali moram reci da je kurvinsko ponasanje sa obje strane. Ne navodim i ne upirem u nikoga, jer kazem nisam se nikada morao previse boriti za svoja prava.

Ove situacije su vise smijesne i onako blesave. Zakon se moze protumaciti na 89 razlicitih nacina i bok. Zato sto je glup i nema veze sa mozgom.

Mislim trgovci ko trgovci (ponovno ne upirem u nikoga) naravno love profit. Sto je i razumljivo, ako im je pruzeno da malo savijaju zakon zasto pobogu ne. Razni inspektori i slicno iz DI uglavnom boli ona stvar za neku graficku od par hiljada kuna, kad ih ekipa zove za jagure prodane sa strganom gefufnom. Citaj: to im je sitan posao sa puno papira i gluposti. Rijetko koj DI ce i izaci i vidjeti o cemu se radi ako stvarno netko ne inzistira.

U samo tumačenje zakona nebi htio ulaziti, jer nisam hvala Bogu pravnik, ali slovo na papiru ako pise: Vrati covjeku lovu, ako mu je nesto riklo, jer ima pravo na povrat love. Onda mu to i vrati. Koj quratz glumatati, muljati, probavati iskamcati koju lipu. Mislim ono glupo. Gubis musteriju, respekt, ono ne radis si nista dobro. Pa mene jednom nek netko u ducanu krivo pogleda - NEMA me vise. N-E-M-A. Covjece pa ducana kolko hoces, ko gljiva poslje kise, ebay danas postoji, slovenija je blizu, austrija... Ono ne da mogu birati di cu kupiti, nego ono dodjem u ducan i ima da me izmasiraju, ponude kavom i gledaju ko u Boga. Skoro pa

I sad druga strana medalje. Sjecam se vremena kad si usao u hgspot sa crknutim hardom. Iznos na racunu nezna 1300kn. Ti dobis ODMA iz kase 1300kn, nebitno kad je disk kupljen i nikakvo umanjenj vrijednosti.

E onda su tu caku skuzili balavci i sve je otislo u quratz. Poceli su to iskoristavati. To su se kupovali polovni diskovi i kuhali u loncima skupa sa grahom i rebricama i to su, naravno, trgovci skuzili.

I sad je RAT. Divno krasno. Boli me racku, mozete se pobit medjusobno, ali ono sto mene smeta sto onda postoji sansa da kad ja dodjem reklamirat, neznam, grafu koja je rikla prirodnom smrću, ja sam taj koji je na tapeti i ja se moram natezat sa trgovcima (koje nevolim) zbog nekog idiota koji kuha diskove u zepteru.

Balavurdija je dobro usrala stvar sa tom forom, isto tako i trgovci, jer su posrali nas - dobre potrosace. Stvar kucnog odgoja i kod jednih i kod drugih.

EDIT:

Potpis na sve rečeno
tomek@vz je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 19:41   #1846
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Citiraj:

EDIT:

eto meni rikne mema koja je među top 5 memorija po kvaliteti i sad oni meni žele dat memu koja je slabija a za memu iste kvalitete i performansi žele da nadoplatim što je smiješno. a prije kojih 2-3 tjedna bratić kupovao novi komp i ja mu reko: buraz odi u taj dućan, jedan od najboljih je što se tiče same usluge i proizvoda i on tamo spisko 11000 kn na novi komp što znači da su radi mene zaradili neku opasnu lovu, i ja bio s njim kada je kupovao jer je on mulac za takve stvari. ja neću propast za tih 50 kn što bih nadoplatio a sumnjam da će i oni. umjesto da mi daju sličnu memoriju a ne slabiju i nekako kompenziraju tih 50 kn(što sam siguran da mogu) oni se odluče ponašat kao da je tih 50 kn 5000 kn . nije stvar u 50 kn već u njihovom samom ponašanju i iz principa sad neću popustit. da su mi odmah dali tu memu prihvatio bih bez daljnjeg razgovora, fućkaš tu razliku od 220 kn koje bih spušio u cijeni ako sam ja sretan jer ću se onda sigurno opet vratit tamo i trošit novce kod njih i svi sretni zadovoljni

a što se tiče hgspota nisam uopće očekivao da će mi zamjenit matičnu staru 2 god za novu i još vratit 250 kn viška, to je stvarno pošteno i kod njih stalno kupujem , ali ne znam kako je u zadnje vrijeme kod njih jer mi se nije još ništa pokvarilo
Staro 31.08.2009., 20:07   #1847
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Kako me živcira ova tema. Kad dodjem u trgovinu ili bilo gdje gdje ću trošit svoju lovu, oću da me tretiraju ko da je Bog sišao kod njih u trgovinu. Ovakvi degenski ispadi će baš poboljšat prodaju. Npr: Danas dođe susjed ide sutra u Zg, krenio čovjek na faks, vidio laptop koji mu se sviđa, u Linksu, inače čovjek nema pojma o računalima. Lijepo ga dovedem do kompa i pokažem ovu temu, i odustane od kupnje laptopa od 5000kn zbog govnanja od 50kn na memoriji.

Inače ako je proizvod pokvaren (pa i namjerno (što radi dosta forumaša) i ako ekipa koja tamo radi to ne može dokazati), nema se šta pametovati, nego zamjeniti istim, identičnim proizvodom (ili boljim >>ako<< se kupac slaže) ili povrat novca u punom iznosu.

Kupcima kojima nešto ne štima neka ne kupuju u tim trgovima, a prodavači koji su nesposobni neka se ne bave tim poslom. As simple as that.
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 20:11   #1848
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
Kako me živcira ova tema. Kad dodjem u trgovinu ili bilo gdje gdje ću trošit svoju lovu, oću da me tretiraju ko da je Bog sišao kod njih u trgovinu. Ovakvi degenski ispadi će baš poboljšat prodaju. Npr: Danas dođe susjed ide sutra u Zg, krenio čovjek na faks, vidio laptop koji mu se sviđa, u Linksu, inače čovjek nema pojma o računalima. Lijepo ga dovedem do kompa i pokažem ovu temu, i odustane od kupnje laptopa od 5000kn zbog govnanja od 50kn na memoriji.

Inače ako je proizvod pokvaren (pa i namjerno (što radi dosta forumaša) i ako ekipa koja tamo radi to ne može dokazati), nema se šta pametovati, nego zamjeniti istim, identičnim proizvodom (ili boljim >>ako<< se kupac slaže) ili povrat novca u punom iznosu.

Kupcima kojima nešto ne štima neka ne kupuju u tim trgovima, a prodavači koji su nesposobni neka se ne bave tim poslom. As simple as that.
potpisujem...

Zadnje izmijenjeno od: Litra. 31.08.2009. u 20:26.
Staro 31.08.2009., 20:21   #1849
timmy
Premium

timmy's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Litra Pregled postova
pa to je bezobrazluk, da im za memoriju sa istim ili čak slabijim performansama moram nadoplatit, oću ne...
tražim lovu sad i prijavu u DI
pa kažem zbog ovih 50kn što su te tražili. normalno da nije stvar u 50kn to je valjda svima jasno
timmy je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 20:24   #1850
Litra
Premium
Moj komp

Litra's Avatar

Citiraj:
Autor timmy Pregled postova
pa kažem zbog ovih 50kn što su te tražili. normalno da nije stvar u 50kn to je valjda svima jasno
sorry na mom pametovanju, malo sam previše u učenju zadnjih 3 sata pa sam već lud

dobro bi mi došla jedan piva da se malo opustim
Staro 31.08.2009., 21:37   #1851
ariel21
Banned

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ne, to što si ti započeo nije tema ovog topica. Ako imaš što konkretno za pitati, dolje ispod su načini da dođeš do Links d.o.o. S ovim i završava svaka daljnja reklama za dotičnu firmu, ovakve i slične teme ne služe tome.
http://www.links.hr/index.php?option...e&page=kontakt
http://forum.links.hr/

nemam ništa konkretno za pitati, IMALA sam za reć, al ste mi cijeli post obrisali. niti sam ja započela išta, ponavljam gospodin je započeo, ja sam se nadovezala. da ne bi bilo zabune.
Staro 31.08.2009., 21:56   #1852
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Fleks...
Zašto je naše tržište (i firme u banani)?

Zato jer je klijentela u banani, a evo i obrazloženja:

- Trgovci kod nas te na svaki mogući način žele preveslat i pokrasti jer:
a) to mogu (tj mehanizmi koji im to brane su prespori, pretromi, etc)
b) to im se isplati (klijentela je presiromašna i ima je premalo da bi im se dijelilo šakom i kapom), a kao poslijedica toga ispada da je firmama lakše reći zaposleniku na minimalcu da se kači sa kupcima nego im vratiti lovu/postupiti pravilno, jer u velikom broju to prolazi i firme šparaju solidne novce.

Tržište je malo/siromašno i posljedica je to da trgovci nabijaju masne marže jer ne mogu prodati ogromne količine, nego nastoje dobiti što veći profit po jedinici proizvoda.

Da nas je 300 milijuna kao Amera, imali bi male 3x manji porez i puno manje cijene nego što je sad slučaj....

Jer kad ja nešto naručim iz USA, platim dostavu i sva davanja državi, a stvar me ispadne 20-30% jeftinija nego da sam je uzeo u naših "trgovaca", onda nemam što dodati...
Staro 01.09.2009., 23:29   #1853
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Da pitam kakvo je stanje na reklamaciju graficke zbog coolera?

Problem je ovakav:
Jedno vec 2-3 tjedna kod svakog paljenja kompa mi ventilator na grafickoj totalno struze po necemu (valjda po hladnjaku od graficke) i to traje tak dugo dok se ne smanje okretaji kod podizanja windowsa. Onda tu i tam kad surfam,gledam film, msn/icq, ne radim bas nista... nekad se malo podignu okretaji, te kod igranja kada on podize okretaje zbog hladenja isto se zna cuti to struganje.
Nema niceg u sta bi zapinjal te izgleda da se on nekaj sjebal i kolko vidim nekad mu treba jedno vrijeme da se zavrti prilikom podizanja okretaja kad se pokrene neka 3d aplikacija kao da nema dovoljno snage.
veve je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2009., 23:35   #1854
maX
Banned
Moj komp

maX's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Otišao ležaj. Pazi da ti do kraja ne zacvika i onda bude fršljus. Mislim da možeš zbog toga reklamirat karticu...
maX je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 00:09   #1855
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Pozdrav, samo jedno pitanje. Vrijedi li garancija za plocu direktno kod asusa? Zato jer imam jednu Asus M2N-SLI Deluxe krepanu doma, a nemam racun(i da imam svejedno je ta trgovina propala), a ploca ima garanciju kod asusa 3godine, a stara je 2godine.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 00:13   #1856
Nybelung
Guest

Zašto pitaš nas?

Fino uzmi ploču, nađi račun, kutiju.. i javi se Asus-u..
  Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 00:21   #1857
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Otišao ležaj. Pazi da ti do kraja ne zacvika i onda bude fršljus. Mislim da možeš zbog toga reklamirat karticu...

Nije to lezaj, to je samo cahura

Da pljasticni ventilatori imaju lezaj, drukcije bi pjevali

Inace, citao sam ovo sto je Flekonja linkao od onog Core2Douje sto je namjerno spalio X1950GT da bi ostvario jamstvo...ja mislim da se djeci sa manje od 18 godina treba zabraniti pristup novcima i icemu vezano uz njih. Boze sacuvaj nemorala i pokvarenjastva.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 01:03   #1858
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Zašto pitaš nas?

Fino uzmi ploču, nađi račun, kutiju.. i javi se Asus-u..
Budem ih sutra nazvao pa javim ishod
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 01:26   #1859
veve
woot!!!
Moj komp

veve's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
Citiraj:
Autor Dizel Pregled postova
Nije to lezaj, to je samo cahura

Da pljasticni ventilatori imaju lezaj, drukcije bi pjevali
hm znaci mogla bi proci reklamacija zbog toga? Da mi ne vele da kaj ocu jer se ventilator i dalje vrti i hladi :P
Jer je i meni to palo napamet da bi samo jedan dan mogel stati ventilator i onda budem mogel rostiljati
veve je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2009., 01:41   #1860
Nybelung
Guest

Citiraj:
Autor BeroVK Pregled postova
Budem ih sutra nazvao pa javim ishod
OK. Javi se. Inače, mislim da su ovo kontakt podaci:
Citiraj:
ASUS servisni centar Hrvatska
Hotline: +385 1 640 11 11
Radno vreme: (08:30-17:00 Pon. ~ Pet.)
Servisni centar : M SAN SERVIS d.o.o
Adresa : Dugoselska cesta 5 10370 Rugvica,Zagreb
Samo, najvažniju stvar (račun) si izgubio. Ja sam nosio laptop samo s računom, bez jamstvenog lista i nije bilo problema... Baš me zanima može li i bez računa (trebalo bi moći po serijskom broju?).
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na