|
![]() |
#1 |
It's all cool!!!
Datum registracije: Oct 2006
|
Dual boot vista / xp
Lijep pozdrav forumaši. Dakle, primarni OS mi je vista x64 ultimate sp2 (particija c), a sekundarni OS windows xp sp3 (particijaf). Imam još jednu particiju E, a tu su mi dokumeniti, sve je to na jednom disku... E sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Akutna lijenčina
Datum registracije: Aug 2006
|
Ubaci vistin DVD i imaš opciju Repair pomoću koje možeš popraviti njen loader. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
It's all cool!!!
|
samo windows xp je... kada se windows xp instalira na disk, na kojem je već postojeći drugi OS, xp briše sve moguće loader od prošlo instaliranog OS-a... U tome je problem, ja nikako nemogu doć do w7 natrag ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
It's all cool!!!
|
napravio sam to, restartao sam računalo... W7 se loada, ponovo restartam da uđem u xp, i kada izaberem xp nemogu ga pokrenuti i pise mi NDTRL is missing ![]() idem na repair i trazi me password kojeg nemam, niti na jednom niti na drugom OS-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
hmm neznam zasto to sada...si probo iz windows 7 ono s komandom run sysdm.cpl pa postaviti xp...zasto koristis dual boot jer ti nerade svi programi ili...jer w7 je daleko brzi od xp-a trenutno
![]() |
#10 |
It's all cool!!!
|
nije bitno zasto zelim dual boot... Evo isao sam sve nanovo raditi, i to prema ovom tutu, i opet ne radi... http://www.pronetworks.org/forums/in...-7-t104890.htm opet kad dodem na izbornik za windows xp ili windows 7, izaberem xp i onda opet "ndtrl is missing" EDIT jel ovako ok ili treba biti pod entry 2, windows drive E? Jer je meni program automatski tak nariftao ![]() Zadnje izmijenjeno od: mirtek10. 29.08.2009. u 14:27. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
NTLDR moras popraviti koristeći CD od WinXP-a pomocu recovery console ( googlaj kako doci do konzole u instaliravanju WinXP ). Kad udes u konzolu pises ovako redom naredbe: X:>ATTRIB -H X:BOOT.INI X:>ATTRIB -R X:BOOT.INI X:>ATTRIB -S X:BOOT.INI DEL BOOT.INI BOOTCFG /REBUILD CHKDSK /R /F FIXBOOT Gdje je "x" oznaka particije na kojoj ti je Windows XP. Onda kad rijesis NTLDR trebao bi ti raditi XP jer ti zeli pokrenut XP ali ne nalazi ispravne boot datoteke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
It's all cool!!!
|
hvala, ovo je pomoglo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|