|
![]() |
#1 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Potrošnja struje HT receivera?
Ima li netko nekakav link ili zna koliko struje mu troši receiver kada je stišan do kraja? na netu nema tih podataka, već u specifikacijama od receivera piše koliko maksimalno troši. Moj stari Technics 5x100W@8ohm troši 45W kada je do kraja stišan bez obzira koji input je odabran, a svega 1W više kada se sluša umjereno glasno za dnevnu sobu (imam digitalni power meter). Troši 1.5W kada je ugašen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Imaš ovde nečije iskustvo ![]() ![]() Šalu na stranu, jednom sam našao volje pogledat koliko se moja pretpostavka kosi s točnim brojkama. Nije bilo velike razlike. Ako se dobro sječam "moj resiver" 'u leru' vuče nekih 160w i mislim 10ak više 'na tiho' dok kad pogledaš sve iza to je nešto oko kilowat ipo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
#erase startup-config
|
Interesira me jer imam namjeru kupiti nešto novije. Potrošnja struje mi je bitna stavka jer mi je praktički cijeli dan upaljen. Koji je tvoj receiver? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Ako je ,traži 'digitalne' resivere... Inače , ja nemam resiver ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Malo OT al izracunajs i kolko ti tih 160W koji s etrose 7/24 znace struje godisnje pa bus videl da to i nije nebitna i mala stavka ![]() Za autora--Vec je tu netko na forumu mjerio potrosnju ali računala..Uglavnom iams wat metar koji ustekas u uticnicu, a onda opremu u njega..Na ekranu watmetra ispisana ti je trenutna potrosnja koja ide kroz uticnicu Malo pretrazi forum za slike, a sam uredaj ti dode oko 150kn u Bauhausu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
#erase startup-config
|
Znam, imam takav watmetar doma već godinama. Ovaj moj čak ispiše odmah u kunama koliko troši mjesečno i godišnje. Kupio sam ga u Electronic centru u Ozaljskoj za 250kn. Tako i znam koliko moj HT receiver troši ![]() Ali ne znam koliko drugi troše "u leru"... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|