Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2009., 22:19   #331
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Memorijsku karticu ne dira, briše samo internu memoriju, a kartica se za to vrijeme može izvaditi van.

Nekakav držač sam našao na Njuškalu, može se rotirati u svim smjerovima, ali trenutno nije raspoloživ.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 26.08.2009., 10:34   #332
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Kako postaviti postavke za mail(Gmail i mail.net.hr ako može) i internetpostavke za Tele 2 mrežu pokušavao sam ali neide skroz traži neki pristup za mrežu ali nenađe i postavke za Wlan patio sam se i probao svašta ali neide.Imam ruter Gigaset SX763 WLAN dsl kako to podesiti jer pretpostavljam da se i u nemu treba izvršiti konfiguracija.

Ako netko zna molio bih pomoć(tu sam slab glede postavljanja navedenih parametara).

Unaprijed hvala.
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2009., 18:30   #333
DamageHigh
Nisam skrolo

DamageHigh's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
povezivanje-->Wireless LAN (il kak več piše na hrvatskom). Odeš opcije i refresh. Nači će ti tvoj router i samo stisneš na njega i connect. Ako imaš šifru upiši i spojit če se. Ako ti ruter nema uključen WLAN u browser napiši 192.168.1.1 i tamo WLAN možeš uključit i stavi si pass ako ga već nemaš. Nikakve druge postavke za WLAN nisu potrebne. Za tele2 internet odeš ovdje: http://selfwap.tele2.se/ota2/?countlang=hr
Tu upišeš svoj broj moba (mora počet s 3859....) i stići će ti postavke kao sms. Njh instaliraš i surfaš preko tele2 3G mreže. Što se tiče gmail-a skini .rar iz attachmenta, extraktaj i instaliraj na mobu. Ako baš očeš primat mailove bez dodatnog softwarea onda pogledaj ovaj tutorial: http://mytechnews.info/b/2009/01/tut...5800-free.html
Nadam se da sam bar malo pomogao!
-->
Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
Kako postaviti postavke za mail(Gmail i mail.net.hr ako može) i internetpostavke za Tele 2 mrežu pokušavao sam ali neide skroz traži neki pristup za mrežu ali nenađe i postavke za Wlan patio sam se i probao svašta ali neide.Imam ruter Gigaset SX763 WLAN dsl kako to podesiti jer pretpostavljam da se i u nemu treba izvršiti konfiguracija.

Ako netko zna molio bih pomoć(tu sam slab glede postavljanja navedenih parametara).

Unaprijed hvala.
Za wlan netrebaš niš posebno. Odeš postavke-->povezivanje-->Wireless LAN (il kak več piše na hrvatskom). Odeš opcije i refresh. Nači će ti tvoj router i samo stisneš na njega i connect. Ako imaš šifru upiši i spojit če se. Ako ti ruter nema uključen WLAN u browser napiši 192.168.1.1 i tamo WLAN možeš uključit i stavi si pass ako ga već nemaš. Nikakve druge postavke za WLAN nisu potrebne. Za tele2 internet odeš ovdje: http://selfwap.tele2.se/ota2/?countlang=hr
Tu upišeš svoj broj moba (mora počet s 3859....) i stići će ti postavke kao sms. Njh instaliraš i surfaš preko tele2 3G mreže. Što se tiče gmail-a skini .rar iz attachmenta, extraktaj i instaliraj na mobu. Ako baš očeš primat mailove bez dodatnog softwarea onda pogledaj ovaj tutorial: http://mytechnews.info/b/2009/01/tut...5800-free.html
Nadam se da sam bar malo pomogao!
Attached Files
File Type: rar Gmail.rar‎ (294.5 kB, 438 views)
DamageHigh je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 12:57   #334
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ocu probat napravit update software-a preko wirlesa....jer trebam izvadit memorisku dok to radim il sta...koja je tocna procedura,,,,znam ako imam doma bezicni net da mogu napravit preko opcije u mobu...
Hellsing je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 15:32   #335
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Izvadi za svaki slučaj...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 31.08.2009., 20:25   #336
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Pitanje - prebacivanje kontakata s K800 na 5800. My Phone Explorer napravi backup svega s K800 i sejva to kao neki file koji mogu poslati na bilo koji SE i on se ucita kao imenik... No, postoji li nesto slicno za prebacivanje kontakata na doticnu Nokiju?

I BTW, kako provjeriti koliko je radila u mrezi i koliko je poziva obavljeno od prvog ukljucenja?
Staro 31.08.2009., 20:40   #337
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Jel netko možda zna nekakve novosti o updateu na v31.0.0.15?
Nemogu dočekat taj kinetic scrolling i widgete, možda podrška za n-gage =) sline mi cure.

Čitam "novosti" govore prije 2 mjeseca izlazi za tjedan dana. Znam da su ubacili ovaj v30 al svejedno, šta im treba tolko
Spaceblade je offline   Reply With Quote
Staro 31.08.2009., 20:42   #338
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Autor Spaceblade Pregled postova
Nemogu dočekat taj kinetic scrolling i widgete, možda podrška za n-gage =) sline mi cure.

Čitam "novosti" govore prije 2 mjeseca izlazi za tjedan dana. Znam da su ubacili ovaj v30 al svejedno, šta im treba tolko
Bi li to trebale imati samo nove 5800-tke ili ce biti moguce nadograditi ako imas stariji FW?

(OK, mozda previse i ja trazim )
Staro 31.08.2009., 20:50   #339
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Autor Corporal Clegg Pregled postova
Bi li to trebale imati samo nove 5800-tke ili ce biti moguce nadograditi ako imas stariji FW?

(OK, mozda previse i ja trazim )

Nisam te baš skužio. Firmware možeš nadogradit na bilokojoj nokiji 5800.
Staro 31.08.2009., 20:54   #340
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Nisam te baš skužio. Firmware možeš nadogradit na bilokojoj nokiji 5800.
To me zanimalo, tnx.
Staro 31.08.2009., 21:09   #341
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Pitanje - prebacivanje kontakata s K800 na 5800. My Phone Explorer napravi backup svega s K800 i sejva to kao neki file koji mogu poslati na bilo koji SE i on se ucita kao imenik... No, postoji li nesto slicno za prebacivanje kontakata na doticnu Nokiju?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=156692
Staro 31.08.2009., 21:11   #342
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Much obliged
Staro 31.08.2009., 22:07   #343
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

cek malo kad dolazi taj firmware jer sam danas nesto skidao i prekinulo taman pred kraj neku gresku roknulo ? trenutno imam v21...bla bla
Staro 31.08.2009., 22:33   #344
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Autor Hellsing Pregled postova
cek malo kad dolazi taj firmware jer sam danas nesto skidao i prekinulo taman pred kraj neku gresku roknulo ? trenutno imam v21...bla bla
Imaš najnoviji trenutno v30.0.011

Ali moraš mijenjat product code da bi mogao update napravit jer nevjerujem da su ovi u t komu (ili gdje si već) stavili taj najnoviji.
Staro 31.08.2009., 22:52   #345
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Naravno da nisu, a ni ne vjerujem da će tako brzo... Ja sam svoj promijenio, stavio v30 firmware i vratio natrag stari kod.

Staro 01.09.2009., 00:48   #346
Roby86
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Pozdrav ekipa!

Ovako, zanima me preporuka neke dobre navlake za zaštitu moba. Uzeo sam ovo na njuškalu, zaštita za ekran je dobra, ali navlaka je jako loša, uopće ne prijanja uz rubove mobitela, uglavnom htio bi nabaviti nešto bolje.

http://www.njuskalo.hr/mobiteli-opre...r-oglas-511937

Hvala!
Roby86 je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2009., 09:18   #347
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Meni bi danas trebalo stići ovo pa javim kakvo je...

http://www.agramtrade.hr/invisiblesh...-shield-folije

Staro 01.09.2009., 09:27   #348
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
domy, odlicna stvar! ja je isto cekam
frend je narucio i malo sam tipkao,cudan osjecaj,ali se naviknes
V.I.P je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2009., 09:50   #349
StreetJosip
Premium

StreetJosip's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Aha mobitel je bas čudan ima ga moj frenda mi slušamo glazbu preko njega jer se glasno stvarno cuje
Staro 01.09.2009., 10:42   #350
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Autor Roby86 Pregled postova
Pozdrav ekipa!

Ovako, zanima me preporuka neke dobre navlake za zaštitu moba. Uzeo sam ovo na njuškalu, zaštita za ekran je dobra, ali navlaka je jako loša, uopće ne prijanja uz rubove mobitela, uglavnom htio bi nabaviti nešto bolje.

http://www.njuskalo.hr/mobiteli-opre...r-oglas-511937

Hvala!
AHA! Znači ti si mi maznio taj zadnji komad

Jel možeš poslat sliku dvije da vidim kak to nepaše. I jel dobiješ krpicu uz screen protector?

Nisam baš kod nas vidio ali imaš plastične i gumene još. Gumeni je 100kn na njuškalu i to bi trebalo bit bolje.
Staro 01.09.2009., 12:12   #351
divacic
Premium

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:

Nokia je organizirala fokus grupu gdje su korisnici Nokije 5800 iznosili svoje probleme vezane za zadnji v30 firmwarea i tada je potvđeno da Nokijini stručnjaci RADE na novoj verziji koja će sigurno uključivati i kinetičko skrolanje, otključavanje poput iphonea, puno više shortcut-ova, poboljšanu kameru itd itd... Dakle, nokia 5800 je dovoljno "jaka" za te funkcije i na firmwareu se radi!

Ono što je loše u cijeloj priči je to da se privremeno stalo s razvojem v31 jer su sad okupirani predstavljanjem i doradom novog touchscreen modela, pa ćemo morati pričekati njegovu promociju i porinuće na tržištu.
divacic je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2009., 13:48   #352
Roby86
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2007
Hehe

Trenutno nemam digitalac kod sebe, tak da nazalost nista od slika, ali mogu objasnit. Znaci sa bocne strane moba, gumeni dio koji bi trebao prekrivati mob je relativno labav, ima lufta, nije onako cvrst kao sto sam vidio da frend ima na iPhonu, sto prakticki omogućava da se ti dijelovi ishabaju s vremenom.

Bas bi trebao jedan cvrsti, mislim da su ti bolji silikonski, ovi gumeni imaju dosta lufta. Potrazit cu ak sta nadjem, mozda eBay.

Krpica se dobije, ali koristim svoju od Nokie 6650 sto sam dobio jos prije, ta mi je bolja.
Roby86 je offline   Reply With Quote
Staro 01.09.2009., 14:08   #353
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Autor Roby86 Pregled postova
Hehe

Trenutno nemam digitalac kod sebe, tak da nazalost nista od slika, ali mogu objasnit. Znaci sa bocne strane moba, gumeni dio koji bi trebao prekrivati mob je relativno labav, ima lufta, nije onako cvrst kao sto sam vidio da frend ima na iPhonu, sto prakticki omogućava da se ti dijelovi ishabaju s vremenom.

Bas bi trebao jedan cvrsti, mislim da su ti bolji silikonski, ovi gumeni imaju dosta lufta. Potrazit cu ak sta nadjem, mozda eBay.

Krpica se dobije, ali koristim svoju od Nokie 6650 sto sam dobio jos prije, ta mi je bolja.
OK, hvala, uzet ću pa bu vidio, mislim da mi neće jako smetat.

Citiraj:
Autor divacic Pregled postova
Ono što je loše u cijeloj priči je to da se privremeno stalo s razvojem v31 jer su sad okupirani predstavljanjem i doradom novog touchscreen modela, pa ćemo morati pričekati njegovu promociju i porinuće na tržištu.
n900?

BTW jel netko zna kako namjestit da kad se 5800 okrene ekranom dolje prestane reproduciranje glazbe? Jel možda treba neki app?

Zadnje izmijenjeno od: Router. 02.09.2009. u 10:54.
Staro 02.09.2009., 20:53   #354
Hellsing
Župnik
Moj komp

Hellsing's Avatar

na koju foru mi nestao post?
updejto sam na v30 bez mjenjanja product coda valda zato jer mi je mob kupljen u mobisu kao uredjaj cisti.....jucer ljepo u rjeci uz kavicu na korzu

nego frenda zanima kako se poze rucno podesavat ip adresa na mobu?
isto tako ga zanima mjenjanje tog product koda kako se izvodi jer on ima od t.mobile kantu...
Staro 03.09.2009., 09:45   #355
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Autor Hellsing Pregled postova
nego frenda zanima kako se poze rucno podesavat ip adresa na mobu?
isto tako ga zanima mjenjanje tog product koda kako se izvodi jer on ima od t.mobile kantu...
Za IP adresu mislim da se nemože, nije to ADSL iako nisam potpuno siguran.

A za mijenjanje product code-a:
http://nokia5800.net/changing-product-code-using-jaf/

Meni taj 1. file nije radio kad sam od tamo skinio ali ima puni naziv pa lako nađeš prek googla.

I još mu treba: Lista kodova
Staro 04.09.2009., 11:13   #356
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
za promjeniti IP:

menu>settings>connectivity>Destinations>*choose your access point or add a new one*>*highlight your wifi network*>options>settings>options or edit>advanced settings>*scroll down and you'll see an option to change IP and port#*

bilo bi glupo da se ne može mjenjati IP adresa na uređaju koji podržava TCP/IP protokol

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 04.09.2009., 13:03   #357
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Citiraj:
Imaš najnoviji trenutno v30.0.011

Ali moraš mijenjat product code da bi mogao update napravit jer nevjerujem da su ovi u t komu (ili gdje si već) stavili taj najnoviji.
Da ne budem offtopic u raspravi o IP adresi

Danas kupio doticni, trenuti se hrani strujom. Otkljucan je, ali ima T-Mobile softver. Covjek mi je rekao da nije problem staviti originalni softver; to dakle mogu obaviti preko Nokia PC Suitea ili kako? Ima li uopce famozni product code veze s time?
Staro 04.09.2009., 14:56   #358
Spaceblade
Awesome dude!
Moj komp

Spaceblade's Avatar

Citiraj:
Danas kupio doticni, trenuti se hrani strujom. Otkljucan je, ali ima T-Mobile softver. Covjek mi je rekao da nije problem staviti originalni softver; to dakle mogu obaviti preko Nokia PC Suitea ili kako? Ima li uopce famozni product code veze s time?
Trebas sa Cd-om koji si dobio instalirat Nokia Software Updater. Samo pokrenes sljedis upute itd. Ako ti je verzija softwera 20.0.101 ili 20.0.025 ili neka manja i kaže ti program da nema update-a onda moraš mijenjat kod.

Ako ti kaže da ima update na 30.0.011 onda sam updateaš na taj.

Citiraj:
Autor Tomy B. Pregled postova
za promjeniti IP:

menu>settings>connectivity>Destinations>*choose your access point or add a new one*>*highlight your wifi network*>options>settings>options or edit>advanced settings>*scroll down and you'll see an option to change IP and port#*

bilo bi glupo da se ne može mjenjati IP adresa na uređaju koji podržava TCP/IP protokol
E vidiš, fala, nisam to znao.
Staro 05.09.2009., 14:30   #359
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nisam ni ja znao dok nisam prijatelja priupito.

Google is Your friend!

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline   Reply With Quote
Staro 05.09.2009., 16:07   #360
Corporal Clegg
Outlaw Torn
Moj komp

Corporal Clegg's Avatar

Hm, zar je moguce da nema brojac poruka? :-k
Postoji li neka aplikacija?
Mob je inace zvijer, zivo me zanima taj firmware na kojem rade sto ce jos izvuci iz njega...

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na