|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
evo slike biosa |
![]() |
![]() |
#272 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Pošto ti je i temperatura sistema povelika, sve mi se čini da je tvoj problem micro tower kućište smješteno negdje gdje nema ventilacije, u sobi gdje je temperatura bar 35 stupnjeva Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 15:31. |
![]() |
![]() |
#273 |
Premium
|
Al kak ne kuzis da sam jos jucer imao isti komp sa 2god starim athlon 4400 koji i trosi vise energije i sa drugim robusnim i starim hardom i maticnom punom prljavstine, i temp je bila u sobi ista kao danas i nije prelazila 53c kuciste je medium tower Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 15:31. |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
|
Ne,4400 ovisno o jezgri trosi drugacije,brisbain,windsdor itd nisu svi 65 TDP A to ovdje nema veze jer proc star 2god prljav i prasnjav,koristen puno nemoze da ima 50c dok novi bolji svjezi sa svime ima 60c ....nikako,ajd da sam clockao,da sam maknuo neke coolere,da nema hladnjak ili neznam sto al ovako...nemoguce |
![]() |
![]() |
#276 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Skini stock cooler, ocisti pastu sa hladnjaka i proca, te nabaci drugu pastu (imas preporuka/testova od Omege u "Hladnjaci za i7 procesore"). BTW ja od ovoga ne bi previse ocekivao ![]()
#277 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
isto ko i kod tebe, druga ploča, procesor disk i hladnjak Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.08.2009. u 20:02. |
|
![]() |
![]() |
#279 |
Señor Audiophile
|
Predobar proc ... drzim ga sa spustenim naponom i frekvom u HTPC-u, mogao bi i pasivno sa stockom ici ![]() Preporucio bih ti da uzmes stvar u svoje ruke ... barem znas na cemu si.
#280 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
|
Nije moj problem vezano za cpu, imam 810 x4 kojeg sutra montiram a vidim da je na stock cooleru nanesen sloj paste, jedino oko cega se dvoumim je to da li skinuti tvornicku pastu i staviti artic ili je amd-ova dovoljna |
![]() |
![]() |
#281 |
Proktolog
Datum registracije: Oct 2005
|
Maloprije sam upogonio OCCT i nakon 10-ak minuta išao pipnuti heatpipe-ove. Vrući su do besvijesti. Znači hladnjak sasvim dobro leži - jednostavno je 125 W puno za freezera.
#282 |
Señor Audiophile
|
@Gx25: Isprobaj Arctic ... nista te ne kosta, a usput provjeris da li sve sjelo kako treba ... @Friday: Ti imas ipak PUNO zahtjevniji proc od Phenom II 550 ili 810
#288 |
Señor Audiophile
|
Test pasti (na naskom ![]()
#289 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
#290 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
|
Evo stavio sam svoju 810 na maticnu i proc se stvarno puno grije, idle 44 stupnja dok je load max 60 stupnjeva i mislim da je to puno za 45nm cpu. Cooler je stock, pasta artic ceramiqe da li su ovo visoke temperature za ovaj proc ili sam u krivu, zanima me maximalna temperatura za phenom II 810 i ako ga netko ima s foruma bi li mogao podjeliti dojmove vezano za njegove temperature Proc radi na defaultu 2.6ghz, 1.25 je voltaza, cache se bez problema otkljucava na 6mb, inace maticna pokazuje 80 stupnjeva ali da radi na toliko vec bi bio spaljen |
![]() |
![]() |
#291 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Četiri jezgre, loš tvornički cooler, otključan cache i tebi se čini da je 60° u loadu (po ovom ljetnom vremenu) puno za taj 45nm procesor. Nije puno. ![]() Ali opet ako ti smeta ta temperatura, kupi bolji cooler ili undervoltaj procesor na najniži stabilan napon. S tim da ni 80° nije opasno za procesor, niti bi se on spalil, ugasil bi se komp radi pregrijavanja i to je to. |
![]() |
![]() |
#292 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
|
Inace u sobi je 30-32 stupnja, bez otkljucanog cachea je 60 u loadu, kad ukljucim acc ne prikazuje mi temperature iako ne zelim pomisljat kolike su, nista od overclocka do 10mj ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Stvarno nema mjesta panici, svako ti bude rekel da su te temperature u tvojem slučaju vredu. Velim, bolji cooler i ne trebaš se zamarati oko temperatura. ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Señor Audiophile
|
#295 |
Proktolog
|
Jučer sam iz znatiželje skinuo jedna 5.25 vratašca sa kućišta. Zanimalo me da li će se nešto promjeniti. Da... Temperatura na idle-u je pala za 4-5 stupnjeva uz 20% manje okretaja na cooleru. Ostao sam šokiran. Evidentno, u dijelu kućišta između memorije i optičkog pogona je bio džep toplog zraka koji je zapravo bio jedini dostupan cpu cooleru. E sad, htio sam si u linksu uzeti Scythe Kama bay, ali nemaju više. Jel netko ima možda taj ventilator i zna nešto više o njemu? I da li možda postoji neko slično riješenje koje bi mi pomoglo da protjeram zrak i kroz gornji dio kućišta?
#296 |
Premium
|
Ok Prekosutra uzimam pastu i mjenjam Dali ima neko pravilo o stavljanju paste,tj koliko je dovoljno ? I pitanje , na koliko stupnjeva se resetira pc , dal to ovisi o postavkama u biosu,maticnoj ili samom procu ? moja konfa pod moj komp. Meni se evo jucer igrajuci za test usporedbu borthers in arms hell highway digla na 69c i nije se resetalo zasad. Zna li netko kako najvise opteretit pc da vidim na max loadu temp , neki duzi test koji ce trajat. |
![]() |
![]() |
#297 |
Proktolog
|
Princip zrna riže, ima toga na forumu. Imaš warning temp u biosu, pogledaj si to. Negdje bude čak i shutdown temp. Skini si OCCT i on će ti ga zgaziti do besvijesti.
Freak Show Inc. Zadnje izmijenjeno od: McG. 21.08.2009. u 14:22. |
![]() |
![]() |
#298 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() How to Apply Thermal Compound to a CPU
![]() |
#299 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Citiraj:
BTW probaj u Zoli ispitati situaciju (oni su Scythe distributer - premda ih nema u OS ...).
![]() |
#300 |
Premium
|
Hello Evo mene opet Prije kupnje paste i micanja hladnjaka htio sam napraviti jos neke pokusaje pa sam evo instalirao program pod imenom CoreTemp I on je ocitao ovo ![]() u isto vrijeme je everest najnoviji ocitao 62c temp Posto pise da je coretemp program koji mjeri temp neovisno o maticnoj ploci,znaci li to da je zapravo temp proca mojeg samo 35c ? ili je i ovdje rijec o losem senzoru ![]() |
![]() |
![]() |
|
|