|
![]() |
#1 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
udisanje azbesta
Dok sam skido spirevov termalni pad sa str. kučišta malo sam ga udahnuo dok sam brusio glupu spužvu. E a ona ne gori, znači zadržava kancerogeni azbest. Kolko da se brinem? Na kutiji ništ ne piše da je otrovan. Več sam kontaktirao spire al mi nisu ništ rekli pa sam ih stero u P.M. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
nije ti azbest jedini negorivi materijal, gotovo sam siguran (99,9999%) da u ovom slucaju nije azbest.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
He he hehehehehe. Cuj neznam jeli azbest ili nije i jeli otrovno ili nije no znam jedno. To ce ti znati netko tko zalazi na recimo moje zdravlje hr, plivine strane i sta ja znam gdje se vec skupljaju ti ljudi. Mozda forum od medicinskog fax -a :-)... No case modding??? Tu se obrati kada si dremelom zahvatis prst to je vec nasa "struka" Ajde kompa ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nemam kaj napisati
|
Azbest je otrovan (ima kancerogena svojstva), ali nije jedini negorivi materijal. Azbest se koristio u gradnji zgrada i mogao si se otrovati tek kroz duže vrijeme, a ne ako si ga malo dodirnuo. To ti je kao da popušiš jednu cigaretu i onda se bojiš da ne dobiješ rak pluća ili dušnika. Inače azest je zabranjen u mnogim zemljama svijeta. Minerali su isto negorivi materijali. Možda koriste takvo nešto. Ne brini se, preživjet ćeš. ![]() Pročitaj ovo |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
hahaha. kolko paranoika na ovom svijetu ![]() i ako se pošpricaš s DDT-em ne znači da ćeš umrijeti. i ako pojedeš najbolju salamu na svijetu koja sad od jednom sadrži GMO ne znači da će ti djeca biti mutanti ![]() da je tako pol ljudi bi bilo mrtvo (cigarete sadrže kancerogene tvari)
![]() |
#6 | |
8-bit Gen.
|
Re: udisanje azbesta
Citiraj:
Neboderi su gradjeni od danas zabranjene vrste azbesta (vojnog) koji je uzasno toksican za disni aparat. Svi su se tajno obavjestavali da krenu u New England dok se to rascisti, ali previse ljudi je udisalo i samo je pitanje vremena kad ce razviti patologija ![]() ![]() ___________________________________ Nazalost, prvi tragovi ispunjenja neumoljive istine : Study Finally Links 911 Dust to Cancer (2011) ___________________________________ + post komentar (2011) Ironija je da su neboderi bili gradjeni da izdrze 12-icu, pa cak i da popiju udar zrakomlata. Jedini nisu racunali sto bi bilo kad bi se sve rasprsilo. Diesel je odmah (PAH cestice) uz njega po slicnosti nacina na koji penetrira u pluca...zamislite tisuce nevidljivih udica koje za zabijaju u pluca (ako se veca kolicina udahne) i cekaju svoj trenutak. Ne pisem ovo da te uplasim, jer je upitno da li je to uopce azbest, koliko je izoliran i koliko labilan kao takav, da ne govorim o upitnoj kolicini istog. Zadnji azbest u EU je bio dozvoljen prije 3 godine u raznim pipama i sanitarij elementima, tako da nisam siguran da je bas azbest razlog zasto spuzva ne gori ima i drugi baza za takvu nelabilnost pri sagorjevanju. No kod nas ![]() Drugo, to je mala kolicina. Ipak, ako zelis poduzeti sve da ponistis i to malo sto si udahnuo > sljedeca 3 mjeseca uzimaj drevni recept za pomlađivanje pluca : Piskavica (Foenum-graeci semen) sjeme slicno na izgled cvijetnom prahu koje se samelje i po 3 puta na dan stavi u hranu - vrlo mala kolicina) dokazno uz Alge (jedine dokazane u ponistavanju i smanjenju X zraka u organizmu 60-tih) Piskavica garantirano doslovno cisti kompletno pluca, cak i ako su ti full zdrava. Imas u svakoj boljoj apoteci. Ili, evo ti broj apoteke koja sigurno ima stalno : 01/4550-690 (prof. Sobotka) dobit ces i detaljno uputstvo za pripremu - vrlo jednostavno. Ljudi sa kronicnim bronhitisom, mogu za 2 mjeseca trajno oporaviti pluca sa Piskavicom. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nemam kaj napisati
|
Visage pa ti si stručnjak za te stvari! Evo ti ![]() Nadam se da si smirio Fleksa i da se više ne boji da će dobiti rak od azbesta. :clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JDM
|
![]() Visage puno ti hvala. Ali 100% nije azbest jer je to novi proizvod a spire nikad nije koristio azbest. Tak mi je barem rekao diler spirea za sloveniju. No ipak ću uzeti tvoj recept jer me kolju pluča od cigareta. Mučo gracije !!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Da, mislim da sigurno nije jer bi bilo suludo stavljati takav materijal i jos ga izolirati za takav mali proizvod. Da ne govorim,...Spire bi zbog mogucih tuzbi morao biti umno rastrojen da u 2004. istog koristi u svojim proizvodima kad je na popisu zabranjenih elemenata svih agencija u svijetu. Nažalost kod nas to (mada neka deklarativna zabrana postoji) zasigurno negdje curi tu i tamo u nekoj pipi ![]() Zato please, ne zavaravjte se ustedom na Diesel motorima cak i kad pise EUROIV, jer se zdravlje ne moze staviti u novčanik ! Po nezavisnim podacima 35-40% porasta plucnog karcinoma u gradski nabijenim sredinama može se ocekivati u sjedecih 5 godina zahvaljujuci Dieselu i EU koja zbog politickih razloga drži Diesel nižim od benzina. Pamet u glavu ! PAH cestice u Dieselu su jednako opasne kao Azbest a do njih je puno lakse doci i lakse biti izložen. Imajte to na umu kad budete gledali novi auto ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
a ti se visage voziš romobilom na struju? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Ako moras znati vozim benzin, otako sam se vratio u HR, i štel sam kupiti Priusa (Toyota) ali je isti rizik zbog "kvalitete" naseg goriva. Danas imas i CNG i LPG koji se stavljau umjesto rezervnog kotaca. Zemni plin uopce ne ovisi (Metan) o stanju cijene nafte u svijetu jer je neovistan o njima. Zato CNG uopce ne raste vec godinama. Djelomicno to vrijedi i za LPG (ukapljeni) samo nasa pametna drzava umjesto da stimulira gradjane da se istim koriste, ona naplacuje dvostruku cestarinu + xy davanja na isti. Toliko o ekoloskoj pismenosti polu nepismenih sabornjaka ![]() Momentalno u Japanu je gotovo nemoguce naci Taxi koji se ne vozi na zemni plin, u Italiji jer rekordan broj stanovnika koji se voze na plin (gradski,sportski...) stavise, ogroman broj Luigija ne zeli doci jer nemamo uopce mrezu pumpi sa CNG-om. Naj zalosnije da Hrvatska raspolaze sa tolikom kolicinom zemnog plina da ga izvozimo Rusima i ostalima ![]() Ima ga u svijetu dovoljno za nekoliko generacija. Da ne spominjem Fly Sequent tehnologiju sa kojom gubis samo 1.5% performansi ubrzavanja. Ali civilizacija mora napredovati evolutivno na najnizim i bolnijim parametrima ucenja. (Rat,smrt, bolest...glupost) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
JDM
|
Strašno je to strašno kažem vam. Sudnji dan je blizu zato popite si ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
JDM
|
E imam ideju ajmo se svi ![]() (unutarnji monolog; baš sam zločest čovjek mi pomaže da izlječim svoja azbestistična (unutarnji monolog br 2; gle izmislio sam novu riječ) pluča a ja tako, sorry ) . |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
8-bit Gen.
|
' Da ne otvaram novu temu buduci da je usko vezano za ovu nezgodnu materiju. Danas slusam 101-icu dok se vozim u polu zakrcenom gradu u kojem su svakih pola sata kapnule po dvije predsjednicke delegacije i pomogle predivnoj guzvetini na nasim ionako sirokim i kapacitetnim prometnimaca, ma sta pometnicama, avenijama ![]() I tako ponovo sa zgrazanje slusam kako neki opet imaju drskosti traziti i infuentirati vladu da $e jo$ malo $trpe i odgode zabranu o azbestu za jos godinu dana! Ova zabrana je vec cementirana godinama sirom EU pa cak i preko bare, no kod nas novac kupuje ono najbolje sto kod nas raste kao posast > politicari ! U tvornici Solin do danasnjeg dana evidentirano je oko 200 radnika koji su oboljeli od Azbestoze a cak i naj povrsniji tisak je vise nego dovoljno protresao sumnje o opasnosto po zdravlje ljudi koji zive u okolnoj zoni. Treba li i debilu govoriti koliko ljudi (neminovno) dok pisem tamo vec ima neki razvoj patologije - kako nema nekog sustavnog pracenja - pitanje je koliko ce ljudi tek poceti dobivati opipljive manifestacije u godinama koje dolaze. Kod azbesta kao i kod radijacije potrebno je odredjedno vrijeme, u slucaju Azbesta (ovisno o kolicini izlaganja) obicno oko nekoliko godina Koliko je stvar ozbiljna govori da vec postoji i udruga oboljelih od Azbestoze i broji svaki dan vise clanova, u ovom slucaju oboljelih clanova ! Da se covjek zapita koji je to mentalni sklop kretena i posebno ekoloske pismenosti kad se mogu kupiti i progurati odgode za jos po koju godinu. Samo kod nas. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|