|
![]() |
#64 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Šta upisat? Pomoč !
Evo sada ću ići u 8 razred... Več bi trebo razmišljat o tome šta ću upisat pa.. ![]()
Ako neko ima bolji prijedlog šta da upišem, neka napiše... Ali uz to neka napiše i koji da faks upišem poslje toga i firmu u kojoj ću oć radit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Moj savjet nakon proživljenih 27 godina i moje okoline: -najbolji u osnovnoj,srednjoj i oni s FERa su više manje propali(čast izuzecima) -bivši dileri,kolege s tekmi,najgori i sve imaju najbolje plače(ajmo reć da 6 somova tih željenih strgamo u jednoj večeri vani bez pardona) "Za odlikaše sinko" se u mom primjeru pokazalo totalno krivo. Probaj nać neku zanimaciju koja će ti donosit pare dok ti ladiš jaja,tako je najbolje. A ako baš imaš tu želju za programiranjem(100kn da češ je izgubiti veoma brzo),primi knjigu u ruke i kreni visit pred monitorom. NIjedna škola i faks ti neće garantirat posao u toj struci ako neznaš praktično primjenit u radu. A ako znaš to dobro primjeniti,uzeće te makar imo završenu srednju frizersku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Sa ovakvim stavom i razmišljanem , možeš bilo što,. Tvoji roditelji mogu biti sretni da imaju takvog sina.. ![]() ![]()
![]() |
#67 |
Od nonine sestre kunjado
Datum registracije: Dec 2006
|
Nemoj davat malom (8 razred, zipa! ) odma krivu sliku.. Tu se IPAK mora biti i pomalo "pedagog" , osjetljiva je to za njega spika...
![]() |
#68 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Gradevina....
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
zna stari moj i ja mnoge ljude koji evo rade ua velike pare takorekući da nista ne rade treba previse muke i truda ulozitit,a da na kraju vidis da su rezultati porazavajuci kao sto Trobule rece: Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Registered User
|
Ajde neka mi neko lijepi odgovor da ![]() Koji mi je smjer najbolji za kompjutere i šta onda poslje te srednje škole i gdje se mogu zaposlit poslje tog faksa.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Moja preporuka ti je da se okaniš kompova ili bolje rečeno da ih se okaniš kao "primarne djelatosti" danas je tu prevelika konkurencija (i konkurentnost) da bi sa bilo kakvom formalnom izobrazbom bio ikakav faktor, danas se uglavnom u velikim firmama (čitaj onima koje plaćaju dobro) pita što znaš raditi i više su na cjeni razni certifikati dobiveni "sa strane" nego ikakva srednja ili faks, ako ih imaš to pomaže naravno ali samo s tim nećeš nać neki pošten posao nigdje osim ako si u top par posto pa se uguziš na phax kao asistent/docent ali i tu plaće nisu top više...
![]() |
#72 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovisi o školama, ako te zanima programiranje onda najbolje prirodoslovno-matematička gimnazija. Ma da ti kažem, ove naše srednje škole (većina) su ti totalno smeće, tek toliko da nešto završiš i da se pripremiš za faks, forsira se neka teorija, a prakse ništa, uglavnom sva ova četverogodišnja zanimanja te ne pripreme ni za što, tako da ti je najbolje završiti neku srednju sa kojom se možeš normalno upisati na bilo koji faks... Ili jedino neka trogodišnja, pa postaneš neki majstor, električar i sl. pa otvoriš svoju firmu, napatiš se, ali i zaradiš novce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Odeš u geodetsku ![]() Nije da je lagana, ali ako budeš imao sreće sa profesorima iz Matiše i Hrvatskog nemaš straha. Geodeti uvijek imaju posla, i nema nas nezaposlenih... ![]() Mada je to sve fiktivno, jer kad građevina cvijeta onda i geodezija ima posla da ti na uši izlazi. Ali kad građevina malo stane, osjeti se da je posla manje...ugl., uvijek ga ima. p.s. potpisujem trouble-a
![]() |
#74 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pa i niste klincu nekaj pomogli. Ako se mislis bavit kompovima onda racunalstvo. Iako, ja sam to zavrsila i racunalstvo kao predmet sam imala prve dvije godine, na prvoj godini svodilo se na word i excel, a u drugom raz na nesto malo programiranja. Ostali predmeti su bili vise elektrotehnicki. Jedino sam u trecem i cetvrtom raz imala par racunalnih predmta: mikroprocesori, sklopovska oprema racunala, dijagnostika i odrzavanje i sustavna programska potpora. S tim da nam je to sve isti prof predavao, pa je mislio da ce nam dijagnostika bit dosadna pa smo umjesto po standardnom programu drgo polugodiste radili po cisco predavanjima, znaci mrezna sigurnost i tak to. Bilo je zanimljivo.
![]() |
#75 | |
Registered User
|
Citiraj:
Znači dobra je to neka škola? Jel misliš kakav faks upisat ..? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ne, nisam nista upisala. Planiram cisco upisat najesen, al za to trebam para, a posla nema. Tak da, trenutno sjedim doma nazalost.
![]() |
#77 |
Registered User
|
Evo ja ću najvjerovatnije ići na RT > FER ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#80 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Moji iz kvarta koju si se pikali, tukli, pucali, drogirali i opcenito bili problematicni su po odvikavanjima u komunama, zatvorima i igraju kao velke fudbalerske nade u 4. ligašima + svaki dan i to sitno ostavljaju u kladionicama. Uglavnom nebi bas rekao da im ide dobro. Razni streberi 5.0 spike i slicno su ili na ekonomiji (u jebenog posla poslje. Sa babama u banci raditi. Mrak.) ili biflaju napamet na pravnom. Tu i tamo netko nesto konstruktivno studira. Makar i vecina ostalih takvih su zakurac jerbo samo bulje u knjigu, ne sexaju se, ne piju, ne zabavljaju se i opcenito mislim da neznaju popuniti opcu uplatnicu. Masa nezna ni sto je tekuci racun, tak da i sa 3 diplome, pa i sa dobrim poslom su zakurac. Znam pravnika koji bere 25k mjesecno + 20k€ godisnje stimulacije u jednoj firmi, a tolko je nesposoban i GLUP (da glup) da zivi sa starcima i cak nema ni auto. Jednostavno nesposoban za zivot. ima isti ritam zivota ko kad je valjda bio najbolji na generaciji. Super. Radis 16h dnevno, kupujes mjesecno robe za 20k kn (satovi, zlato ukljuceni), jednom godisnje odes 3 tjedna na krstarenje i to je zivot. Yeah right. Point: Najbolje prolazi sredina. Idealan omjer ucenja, rada, zejebancije i ganjanja žena, autiju i slicnih bedastoca koje nas vesele. Sad ces upisat srednju. Kad upises srednju lupit ce te "nesto" u glavu i normalno je da ces prvi drugi razred radit pizdraije, bit buntovnik i slicno. To je NORMALNO. samo pazi da ne trosnes razred. Nitko te vise u zivotu nece pitat za to dal si pao razred, ali ce tebi psihicki pritisak i stigma toga unistiti zivot. Past ces sam sebi u ocima. Ali dvoja je dovoljna ![]() Poslje srednje vidi sto ti pase. Oces delat super. Samo nemoj bit glup i otic sarafit za 2500kn u linx, hgspot ili slicno. To su KOMA poslovi. Radje odi kopat grobove na mirogoj. Bit ces na svijezem zraku, lep, jak i vrlo vjerojatno dobro platjen. Kad ces upisavati fax dobro razmisli. generalno gledano faxsovi koji su "IN" su smetje, jer dolazi do hiperprodukcije pojedinih diploma i trziste rada se zasiti. Obicno takvi fakulteti te ne nauce nista i zavrsi ih svaki gnom. Pogledaj ekonomiju naprimjer. To ce isto kolko znam se dogoditi i sa FERom. Nazalost. Nadji fax koj ces moc prodat. Koji je zvucan ili sa druge strane nesto sto znas da ce uvjek trebati i drzava ce morati uloziti u taj sektor. Tu ti nemogu dati neki pametan savjet, jer to moras sam skuziti i znati. Evo cak sam i ja profuckao 2 godine na faxu koji je dobar i da se prodat (deficit diploma) , ali sam skuzio da to nije za mene, pa upisao nesto drugo. Razne vise skole tipa TVZ, FOI i slicno su u biti ono nastavak srednje, da dobijes neku diplomu za objesiti u kjubiklu i CVu. To se mozda sada trazi (drzava), ali u stranim firmama koje se bave ITom i slicnim djelatnostima vec olalala godina ne. Bio sam svjedok kad je jedna velka firma na natjecaju izabrala covjeka sa osnovnom skolom i ogromnim poznavanjem jednog it podrucja ispred covjeka sa zavrsenim FERom i jos jednom privatnom biznis skolom. Pa ti vidi. Korporacija je bila naravno, strana. Mislim sad je pred tobom tezak korak, koji smo svi prosli. neki su malo ujebali, neki nisu, dobro razmisli sto ces napraviti sada, da ti bude lakse kasnije. Gimnaziju osobno nebi nikad upisao, jer te tamo mogu samo nauciti strebati napamet i nedaju ti nikakvo konkretno zanimanje, a to je najgore ako se odlucis ne ici na fax iz nekog razloga.... mojih 5 lipa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Premium
|
e gle ja sam jos srednja (3.raz) al ti mogu prporucit sta da upises jer sam bio elktrotehnicka (u RI) isto me zanimalo programiranje i kompovi al sam nakon god i pol tek skuzio da je to najvece smece od skole jer bezveze forsiraju teoriju od koje nemas koristi i tjeraju strah u kosti ucenicima koji kao i ja uce tek kad su na to prisiljeni (al malo paznje na satu i uspio sam osnovnu s 4.9 proc a ovdje 1. s 4) i zato sam se prebacio u tehnicku skolu (racunalni tehnicar) i tamo sam prezadovoljan jer ima prakse koliko oces i nes sam naucio radit cak sam bio 4 u zupaniji u CAD-u a prije nikad nisam ni cuo za to a i znam da u tom smjeru ima para (mozda ne u hr) jer mi bratic radi u njemackoj sa autocadom za wv i ima masu para placu a i jos upises tehnicki faks itd. sry zbog dugog posta nadam se da je pomogao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Pozdrav,imam jedan quest - nazovimo ga tako. ![]() Tražim za jednog mladog kolegu knjige za 2 razred,Ruđer,smjer - Tehničar za računalstvo,dakle finomehanika,mjerenja u ET,bla bla,sve knjige uglavnom, fizika 2,matematika 2,ako netko ima molio bi na PM ponudu. Dakle sve knjige,drugi razred ruđer,smjer je gore.Zahvaljujem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ak imaš veze, onda je potpuno svejedno jel si drogeraš il odlikaš (a slučajno dosta tih buržuja šta se zajebava cijele dane ima veza). Ako nemaš veze, e onda bi bilo dobro da nešto i znaš. Šta se tiće upisa u srednju, stvar je da ti možeš iz bilo koje srednje u bilo koji fakultet, samo će ti ovisno o srednjoj biti teži/laški prijemni ali i predavanja. Ali iskreno, sve se da naučiti, odeš u 4. srednje na pripreme za faks (neznam jesu one "Bandićeve" i dalje besplatne) , stigneš naučiti za prijemni, uz malo predzanje gradiva. Šta se tiće overall znanja, u Zg su najbolje V. gimnazija i MIOC, s tim da je V. malo više opuštenija i više tolerira kaos, bezobrazluk, kolateralnu štetu itd, a u MIOC-u nešto više naučiš i postoji respekt učenik<->profesor XD. Ja sam iz V. i prilično sam siguran da su svi do jednog iz moje generacije upisali neki fakultet. Vjerojatno isto vrijedi i za MIOC, ako upišeš neku od te 2, nemreš nikak fulat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
Posto si danas bez fakulteta nitko i nista, te poslodavac te moze izbaciti sa radnog mjesta cim mu dodje bolje ponuda od covjeka koji ima nesto na papiru, bez obzira sto ti znas vise, ali tako je to. Doduse rijetki ce danas prije gledati tvoje znanje nego njegovu diplomu. Ako ti je stalo do racunala, zavrsi neku malo bolju gimnaziju (gdje god se nalazis), te upisi FER ili FOI, nakon toga imas zagarantiran posao, a pocetna placa ne moze biti manja od 7k. Govorim o magisteriju (3 god + 2 god), jer sa bakalarom si ku*ac od ovce prakticki. A sto se tice gledanja da upadnes u neku prestiznu gimnaziju, odustani od toga jer se ne isplati zivcirati. Radije se te 4 godine zajebavaj u zivotu, uz naravno malu dozu ucenja, kasnije odes na pripreme i upises faks. Kad zavrsis faks (naravno moras biti uporan), onda te boli stojko, jer ti nitko vise nista ne moze. Uglavnom sve osobe koje doguraju do magisterija, "pograbe" ove vece tvrtke i daju im jako lijepe stipendije zadnju godinu-dvije, naravno uz neke uvijete (moraju raditi za njih cca koliko su dobivali stipendiju). |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Po meni je glupo da ako već sada znaš otprilike što bi radio da odeš u gimnaziju di ćeš učit sto drugih gluposti koje nemaju veze sa tvojim budućim poslom, a samo će ti oduzimat vrijeme, odi u strukovnu školu(mada i tamo ima brdo gluposti koje učiš a da će ti trebat nikad...)
![]() |
#86 |
Dubwise
Datum registracije: Dec 2004
|
A ako ode u neku strukovnu, tek ce onda uciti brdo gluposti. Ovako ce biti jako dobro potkovan sa gradivom iz gimnazije, sto je jako veliki plus, koji se recimo jako vidi na faksu, barem na prvoj godini koja je svima najteza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
trouble-potpis na ovo za zavrsenu skolu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mislim da bi mitz bio ponosan...
![]() |
#88 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znam koliko ima pametnog u tome što će ga drilat latinskim, sociologijom,psihologijom,biologijom,glazbenim,kemijom,likovnim.... ako poslije želi bit informatičar, mislim da će se manje mučit sa tehničkom...
![]() |
#89 | |||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
ako zeli bit programer matematicka gimnazija mu je najbolji put prema faksu... znam, jer kod nas na faksu uredno C kosi pola prve godine, svake godine..... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|