|
![]() |
#1 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() Kako ispravno spojiti DVD rekorder Samsung HR 775 i LCD Grundig 82?! Spojim sam tv i rekorder preko hdmi kabla (kabel od antene ide prvo u rekorder pa onda u TV), i kad stisnem snimanje on snima kanal koji je na dvd rekorderu odabran a ne na tv-u?! Još me muči, Prebacim na TV-u na HDMI i gledam tv preko rekorder -puno je lošija slika, ali onda mogu snimati bez problema u prebacivanju kanala!?
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Normalno da snima kanal koji je na rekorderu jer u njega prvo ide antena . Da imas na tv-u antenski izlaz onda bi mogo na tvu . Sto se tice lose slike to neznam pokusaj pronac bolje programe na rekorderu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Stane
|
Mora postojati neki drugi način, da li je to preko skart kabla ili ...
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() |
#5 | |
Stane
|
Citiraj:
Ovako moram prebacivati na dvd, odabrati kanal, staviti snimanje, i odabrati tv za gledanje programa (mogu ja i gledati kanale s rekordera ali je lošija sklika, moram paliti tv, rekorder nema teletekst...itd) Help
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Stavi skretnicu i sa nje jedan kabl na tv a drugi na snimac, medusobno si ih spojio i to ti sluzi kao monitor sta se trenutno snima, osim ove i vec odradjene varijante tesko da ces sta drugo izmajmunisati.
![]() |
#7 |
Stane
|
skretnicu na kabel od antene?!
![]() |
#9 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Znacila bi jer nebi gledao tv preko recordera nego direktno pa rekorder nema uticaj na sliku,a sto se snimanja tice naravno onaj kanal koji je na rekorderu se snima, jedino ako tv ima izlaz na scartu onda bi mogao snimati ono sto gleda na tv-u.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Pa jeste ako je preko snimaca losija slika, znaci da unosi smetnje. To je inace boljka vecine snimaca bilo dvd ili starih vhs koji su imali lose tunere i uvijek su jako degradirali sliku.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma ne kuzis ti bas o cemu on prica. Slika mu je losija kad gleda preko rekordera ali ne i ako prebaci na TV. Da je rijec o smetnjama bila bi losa u oba slucaja ili bi preko rekordera bila bolja (jer dobija signal direktno, jel?). Primjetio sam i sam taj problem (37lg500 u kombinaciji s rh387h hdd rekorderom). Slika na TVu valja, valjaju snimke s rekoredera ali live program s rekordera je losiji. Cak i kada se koristi upscaling na 1080p. U cemu je problem...tko zna. Iskreno, zaboli me k dok snimanje radi kako treba i slika je dobra. Ne znam u cemu je njegov problem. Ako zeli programirati snimanje svejedno mora prebaciti na rekorder da bi to napravio. Ako zeli snimati odmah bez programiranja to moze napraviti i bez prebacivanja, vidi na rekorderu na kojem je kanalu a record na daljinskom valjda zna stisnuti. Sve mi se cini da je problem u nekoj iskrivljenoj logici, ocekivao je nesto (ni sam ne zna sto) i sada je zbunjen i kriv je uredjaj ili tehnologija u cjelini a ne on......pomalo kao moj stari kada sam mu objasnjavao rad s novom igrackom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Nekuzis ti mene, ako slika direktno valja a preko rekordera ne onda je logicno da rekorder brljavi nesto, isto i meni samsung rekorder i philips tv, direktno je daleko bolja slika nego preko rekordera koji unosi snetnje i degradira sliku.
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ti opet po svome. Ako je kriv rekorder i/ili njegov passthrough signala slika ne bi valjala ni kada se gleda preko TVa jer TV dobija antenski signal preko rekordera. Vjerovatno je samo problem ili u tuneru unutar rekordera (sto mi je opet cudno jer kako onda snimke valjaju, barem u mom slucaju) ili u nacinu na koji tv obradjuje signal kada je njegov tuner u igri. Ciljam vise na ovo drugo, pogotovo sto sam ukljucivsi upscaling od pocetnog "bljak" dosao do "moze proci ali ipak cu radije koristiti tuner od TVa" dojma ![]() Ali sve to nema veze s ovim sto je ovdje problem - master neo zeli uredjaj koji mu cita misli. Cak i da se razvuce za neki high end tesko da ce to dobiti od ove generacije rekordera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Još ispalo da je to normalno… ![]() Jednostavno ne znamo gdje je točno problem, a otvarač teme očito ima nerealna očekivanja… |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Stane
|
Citiraj:
Nemoj pretjerivati, nitko ne krivi tehnologiju ili bilo šta, nego jednostavan odgovor!
![]() |
![]() |
#18 |
Stane
|
Kupih, spojih TV i DVD s HDMI kablom (jeftinjara, nekih 60kn, 1.5m), gledam slika je loša, uzmem star skart KABEL, spojim i slika punooo bolja- ZA NE POVJEROVAT! Izgleda da ne treba kupovati jeftine HDMI kablove!
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Treba razlikovati jeftine od ciganluka, ali izmedju onih od 20 i 50 eura nema razlike to tvrdim jer koristim nekoliko komada.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|