|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
(riješeno) ASRock N68PV-GS & ATI Radeon HD 4670 na samo PCI-E x8
Prvo, ispričavam se ako sam promašio podforum (molio bih admina da prebaci), ali imam problem s navedenom pločom i grafom (iz potpisa). Naime, iako ploča podržava PCIE x16, grafa radi na x8, koliko pokazuje i Everest i Gpu-z... jel ima kakvog rješenja? jer zaista mi nije jasno zašto se to događa, i 4670 i mbo podržavaju x16... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Previše se sekiraš jer razlika u performansama između x16 i x8 je mizerna.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
@coconut: iako je mizerna, nervira me, jer sam picajzla. uostalom, ako podržavaju i ploča i grafa, zašto ne... @bero: probat ću i to... iako mi ploča nije nikako jasna... i memorija mi npr radi u single channel modu iako su keksi u oba utora... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
a da nije mozda graficka pci-e 2.0, a utor po 1.0 spec? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nema to veze, kartica normalno radi. Kod mene je isto PCI-E 1.0 na ploči, a kartica PCI-E 2.0 i radi na x16 kak i treba. Nek proba (makar teško da to ima veze, ali nikad se ne zna) isključiti sve kaj ima veze s integriranom grafičkom. Eventulano staviti zadnji dostupan BIOS, možda pomogne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Lucky Luke
Datum registracije: Jun 2006
|
mislim da je meni safirka 4670 prijavljivala pci-e 2.0 @ 8x ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
kartica je proradila na x16! probao sam ono što mi je bero napisao, počisiti pcie utor - i proradilo je! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|