Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 30.07.2009., 01:17   #1
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Brzo rezanje .AVI datoteka

Dakle radi se da imam ~150 komada .AVI (XviD) datoteka. Na početku svake točno određen broj sekundi (20) idu neke reklame, što želim ukloniti. Na svakom fajlu je jedno te isto, jedan te isti postupak.

Mene zanima kako to najlakše maknuti, taj početak? VirtualDub, pa moram jednu po jednu?

Također, svaka ima ~250MB, mogu li kako odrediti da se zadrži ta veličina datoteke ili opet moram svaku posebnu poštimavat?

Hvala
svebee je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2009., 09:38   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
Dakle radi se da imam ~150 komada .AVI (XviD) datoteka. Na početku svake točno određen broj sekundi (20) idu neke reklame, što želim ukloniti. Na svakom fajlu je jedno te isto, jedan te isti postupak.

Mene zanima kako to najlakše maknuti, taj početak? VirtualDub, pa moram jednu po jednu?

Također, svaka ima ~250MB, mogu li kako odrediti da se zadrži ta veličina datoteke ili opet moram svaku posebnu poštimavat?

Hvala
Hmmm..... nisam u tome bash puno radio ali nekako sam 99% siguran da se to može napraviti kombinacijom AviSynth skripte i VirtualDuba

Dakle napravis skripticu (jednostavan program nesložene sintakse) sa ekstenzijom .avs (možeš i notepadom što se toga tiče) u kojoj bi otvarao jedan po jedan fajl, odrezao prvih 20 sekundi, i sa directstreamcopy dobio ono što želiš. Naravno treba vidjeti naredbe avisyntha

fajl neces prekidiravati(directstreamcopy) pa ćeš dobiti neznatno manji fajl, umanjen za ti h 20 sec. To bi sve tebalo ici vrlo brzo, ograničenje bi bilo samo u brzini HDD-a.

Drugo mi sada ne pad ana pamet...
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2009., 10:20   #3
svebee
/

Citiraj:
Autor pogi Pregled postova
Dakle napravis skripticu (jednostavan program nesložene sintakse) sa ekstenzijom .avs (možeš i notepadom što se toga tiče) u kojoj bi otvarao jedan po jedan fajl, odrezao prvih 20 sekundi, i sa directstreamcopy dobio ono što želiš. Naravno treba vidjeti naredbe avisyntha
Skripta bi ovako nekako išla...

Code:
# This is a comment.  All lines starting with a '#' symbol are comments
# and are ignored by AviSynth.

# load the file "somevideo.avi" from the same directory as the script
AVISource("Video_35.avi")

# Trim specifies what frames to KEEP.  The following line keeps frames
# [0, 12000], [20000, 32000], [44000, end] and then splices them
# together, effectively removing frames [12001, 19999] and
# [32001, 43999]
#
# NOTE: the interval notation [a, b] means all frames from a through b,
#       inclusive.
#
Trim(503, 100000)
prema tome moram pisati svaku zasebno..na ovo mislim..ili..?

Code:
AVISource("Video_36.avi")
Trim(503, 100000)
AVISource("Video_37.avi")
Trim(503, 100000)
AVISource("Video_38.avi")
Trim(503, 100000)
...
Probao to otvoriti u VirtualDub-u no baca grešku (vidi dolje). Probao i VirtualDubMod no javlja mi "corona.dll is missing" grešku (link na toj stranici ne radi). Običan VirtualDub mi ni nema opciju "Open video file with AviSynth...". Tada shvatio da trebam skinuti inclusive package od VirtualDub Mod-a i onda sam program radi, no opet kada probam otvoriti tu .avs skriptu - baca istu grešku kao i regularan VirtualDub.

Kako to onda otvoriti? Također, ima li naredba koja odmah sprema (Save as AVI... - DirectStreamCopy) i zatvara taj fajl tako da može otvoriti novi ili to moram ručno...?
Staro 30.07.2009., 11:51   #4
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
prema tome moram pisati svaku zasebno..na ovo mislim..ili..?

Code:
AVISource("Video_36.avi")
Trim(503, 100000)
AVISource("Video_37.avi")
Trim(503, 100000)
AVISource("Video_38.avi")
Trim(503, 100000)
...
Obzirom na gresku koju ti javlja ja bi umjesto naredbe AVISource pokusao DirectShowSource

A ovo je čisto pitanje programiranja, da li ćeš 180 puta pisati iste naredbe ili ćeš imena fajlova strpati u neku matricu stringova pa obradu okrenuti u nekoj petlji tvoja je stvar.

Citiraj:
Probao to otvoriti u VirtualDub-u no baca grešku (vidi dolje). Probao i VirtualDubMod no javlja mi "corona.dll is missing" grešku (link na toj stranici ne radi). Običan VirtualDub mi ni nema opciju "Open video file with AviSynth...". Tada shvatio da trebam skinuti inclusive package od VirtualDub Mod-a i onda sam program radi, no opet kada probam otvoriti tu .avs skriptu - baca istu grešku kao i regularan VirtualDub.
Inače ja pretpostavljam da si INSTALIRAO AVISyinth? Jer AVISynth je frameserver koji će kad se otvori skripta u VDubu frejm po frejm slati VDubu na obradu, inače može on puno toga više. Nije on skriptni jezik za VDub.
Sad vidim da postoji i AVISynth2.
.avs file se otvara pod običnim "Open" na file izborniku i VDub će ti prikazati i .avs skripte u trenutnom folderu.
Sumnjam da VDubMod tu može nešto više napraviti.
Staro 30.07.2009., 14:16   #5
svebee
/

Citiraj:
Obzirom na gresku koju ti javlja ja bi umjesto naredbe AVISource pokusao DirectShowSource
ok. sada radi.

Citiraj:
A ovo je čisto pitanje programiranja, da li ćeš 180 puta pisati iste naredbe ili ćeš imena fajlova strpati u neku matricu stringova pa obradu okrenuti u nekoj petlji tvoja je stvar.
razumio probat ću nešto skemijati.

Citiraj:
Inače ja pretpostavljam da si INSTALIRAO AVISyinth? Jer AVISynth je frameserver koji će kad se otvori skripta u VDubu frejm po frejm slati VDubu na obradu, inače može on puno toga više. Nije on skriptni jezik za VDub.
Sad vidim da postoji i AVISynth2.
.avs file se otvara pod običnim "Open" na file izborniku i VDub će ti prikazati i .avs skripte u trenutnom folderu.
Sumnjam da VDubMod tu može nešto više napraviti.
ja bio uvjeren da je AVISynth integriran u VirtualDub, skinuo AVISynth2, pokrenuo slijedeće

Code:
DirectShowSource("video_35.avi")
Trim(503, 100000)
i on otvori u VirtualDub-u video i skrati ga odmah za te reklame, i sad je problem spremanje, odaberem pod Video i Audio DirectStreamCopy ali on sprema u neki ludi nekompresirani AVI od 8GB

malo surfao i pronašao avisynth and virtualDubMod

Citiraj:
Avisynth outputs uncompressed video and audio.
A "direct stream copy" of an uncompressed source will not be small.
Citiraj:
But as midzuki says using avs script will give you uncompressed (i.e. whenever you use avs script, you have to re-encode).
znači li to da ukoliko koristim AVIsynth moram prekodirati svaki video? ako je tako, radije ću ići na ručnu verziju.
Staro 31.07.2009., 09:00   #6
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Citiraj:
Autor svebee Pregled postova
sad je problem spremanje, odaberem pod Video i Audio DirectStreamCopy ali on sprema u neki ludi nekompresirani AVI od 8GB

malo surfao i pronašao avisynth and virtualDubMod

znači li to da ukoliko koristim AVIsynth moram prekodirati svaki video? ako je tako, radije ću ići na ručnu verziju.
Sad si i mene zaitrigirao pa sam pronašao ovo
Scripting od VirtualDuba.....ima i directstreamcopy. Pokušaj naći neki primjer. Dakle bez AVISyntha
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno