Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.07.2009., 23:10   #61
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Na MS stranicama nema ništa o 2.0, valjda fore trgovaca, tko bi znao.
Hm'da, provjerio sam i to je bezvezean podatak koji nema velike veze sa serijom. Samo jedna postoji.

Citiraj:
2 numpada sumnjam da bi radila,
Poslao sam upit MS-u jos od zadnjeg posta i zaboravio ovdje odgovoriti. Prvo nisu znali odgovoriti vec su rekli da ce probati Naknadno se javio tehnicar i rekao da ne radi. Odnosno da se moze prikljuciti i da ce biti prepoznat, ali da ne moze stabilno raditi. Nisu snasli nacin da dva zajedno rade stabilno. Nisu to radi mene otkrivali, vec u samom pocetku,te onemogucili posebnu prodaju. Tako da od toga nema vajde.

Citiraj:
a i ne znam tko bi bio dovoljno lud da kupi 2 tipkovnice samo zbog tog
Ja
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2009., 19:40   #62
Zagimir
Premium
Moj komp

Zagimir's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
a dali je ko probo napravit svoje pozadinsko osvjetljenje na nekoj jeftinoj, naišao sam na nekoliko tutoriala na netu ali u potrazi za dijelovima nisam bio tako uspješan, naime prvotna ideja je bila elektroluminiscentno vlakno provući ispod tipki(bilo bi to osvjetljenje među prostora ali meni bi i to bilo dovoljno) i spojit na adapter od 12v ali tog EL vlakna nigdje nema, bio sam u trgovini i ženska mi rekla da samo u zg-u bi to možda našo, e sad gledo sam u magazinrs-u neonske nekakve kablove pa bi molio ako ima koji vlasnik toga da mi kaže da li bi mi to koristilo i naravno ako ima netko da kaže dali postoji neki drugi način?
Zagimir je offline   Reply With Quote
Staro 24.07.2009., 02:10   #63
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Zagimir Pregled postova
a dali je ko probo napravit svoje pozadinsko osvjetljenje na nekoj jeftinoj, naišao sam na nekoliko tutoriala na netu ali u potrazi za dijelovima nisam bio tako uspješan, naime prvotna ideja je bila elektroluminiscentno vlakno provući ispod tipki(bilo bi to osvjetljenje među prostora ali meni bi i to bilo dovoljno) i spojit na adapter od 12v ali tog EL vlakna nigdje nema, bio sam u trgovini i ženska mi rekla da samo u zg-u bi to možda našo, e sad gledo sam u magazinrs-u neonske nekakve kablove pa bi molio ako ima koji vlasnik toga da mi kaže da li bi mi to koristilo i naravno ako ima netko da kaže dali postoji neki drugi način?
Morao bi nekako ugravirati tipke da ti osvijetljenje prodire kroz znakove i slova, a ne samo oko tipki...
No to je preskomplicirano i nebi dobro ispalo, tako da je gotovo riješenje bolje.
Staro 17.12.2009., 19:22   #64
Conroe
Power Abuser
Moj komp

Conroe's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Inače, nisam do sada vidio neko "low profile" ilitiga "flat" tipkalo sa velikim enterom - Osim ovoga na mom laptopu.
Imam ja Logitech UltraX Media, tanku tipkovnicu mekih tipki sa velikim enterom, najbolja tipkovnica ispod 400kn, a došla me nekih 150kn pred 3 godine
Conroe je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2010., 17:32   #65
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2010., 09:38   #66
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Moze preporuka neke svjetlece tipkovnice,ali koja jako tihe tipke ima? Moze klasicna zicna.
Flat su uvijek tise ako se ne varam?
Cijena, sto manja, do 200 kn recimo.
Staro 11.07.2010., 17:07   #67
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Tipkovnica i miš se baš i ne kupuju po tome koja je efektnija. Ako možeš, isprobaj svaku ili bar pogledaj kako su raspoređene dodatne tipke, veličina entera, razmaknice, shifta i tako nekih tipki i kako ti najviše paše da budu raspoređene. Navikneš se na sve s vremenom, ali svaka ima svojih prednosti i mana.
Ako ti treba precizno podešavanje razine osvjetljenja i mogućnost micanja i seljenja numpada na jednu ili drugu stranu, kupit ćeš X6 kao i ja. Ako ti treba USB hub i ugrađena zvučna kartica, kupit ćeš G110, a ako ti treba ekran, kupit ćeš G15. Imao sam prvu G15 i ne može se usporediti s X6. Lycosu nisam imao prilike isprobati, ali od ove 3, opet bih X6 kupio.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 12.08.2010., 19:19   #68
unknown99
Registered User

Datum registracije: May 2010
Prije koji dan sam uzeo Logitech Iluminated tipkovnicu.
Ako se tko dvoumi za istu, ili zeli uzeti tipkovnicu sa pozadinskim osvjetljenjem evo jedan kratak review.

Necu puno pisati o samom pakiranju i davati slike, jer vec svi znamo kako idu standardna logitech pakiranja i sam izgled.
Prvenstveno moja namjena je za tipkanje (i same tipkovnice), dakle igre su tu primarno iskljucene.Oni vise gamerski nastrojeni imaju cijelu paletu G modela, ili nekih drugih proizvodaca sto ce vise zadovoljiti njihove apetite..Ako niste zagrizeni gamer,i s vremena na vrijeme ukljucite neku od igara, tipkovnica ce vas solidno posluziti.
Kad otpakirate tipkovnicu, ona izgleda zaista impresivno.Veoma tankog dizajna daje dojam vrlo kvalitetne izrade.Ovdje ide velika pohvala logitechu na visokoj kvaliteti izrade.Tipkovnica unatoc svojoj debljini tj tankoci nedaje niposto dojam da ce puknuti poput keksa.Cvrsta je bez cvrckanja.Sam dizajn je ono minimalisticki, osim dijela za tipkanje je i mali dio za dlanove.
Vjerujem da ce se savrseno uklopiti u svaki vas prostor.Sama tipkovnica ne vrvi dodatnim tipkama, no za one koji ovdje ne traze previse, instaliranjem logitechovog drivera mogu na tipkama (od f1 do f12) odabrati odredene shortcute poput maila, mute, podesavanja jacine zvuka i sl.
Osobno bih volio da su se ovdje malo vise potrudili, no vjerujem da cete se poput mene vrlo brzo navici.
Tipke i tipkanje je nesto sto je zaista velika pohvala.Same tipke daju dojam cvrstine.Vec pri samom dodiru one ostaju cvrsto na mjestu gotovo bez pomaka i nemate onaj osjecaj kao da ih mozete vozati.Ne znam kako vas no mene to na mom laptopu uzasno smeta.
Vjerujem da je vecini vec poznat perfect stroke sistem koji rasporeduje silu pritiska podjednako po tipci.Nema vrdanja i iskrivljavanja tipki, ona cijela se pritisce bez obzira gdje je pritisnuli.Ne znam kako vama no meni se mnogo puta dogodilo da u brzini tipkanja pritisnem rub tipke, pa mi prst sklizne na drugu tipku pa na kraju dobim dodatno slovo.Posebno kad ne gledam direktno u tipkovnicu dobim takav tekst da vise onda potrosim na edit nego sto sam na tipkanje.Od kad koristim ovu tipkovnicu, nije mi se nijednom dogodilo, i ne mogu vam opisati srecu zbog toga.Cak i kad ne gledam u tipke. (osim ofc kad je omasim kompletno).
Imam dojam da su tipke za mrvicu vise od onih nazovimo ih notebook tipkovnica (ultra flat) no sam gust i dozivljaj tipkanja je isti.Ako neko voli taj stil poput mene vjerujem da ce mu odlicno sjesti.Isto tako da spomenem, same tipke su dosta tihe ugodnog zvuka, nadam se da ce tako i ostati.

Druga mada vjerujem najbitnija stvar, koja je i mene privukla kod odabira ovog tipkala je osvjetljenje.Osvjetljenje dolazi u 3 odnosno 4 razine. (Jako osvjetljeno-bljestanje, osvjetljenjo, slabije i off). Jos jednom svaka pohvala u tom pogledu.Cak i kod najjaceg osvjetljenja tipkovnica ne bljesti, ne zasljepljuje, imate dobar pregled nad tipkama i tipkanje po mraku zaista postaje uzivancija.Svijetlo je ugodno bijele boje i zavisno o jacini daje intenzitet primarno na tipke, a ne da dobite dojam dok tipkate da vam je tipkovnica bozicno drvce.Osobno koristim srednje osvjetljenje i vrlo sam zadovoljan.
Mozda ovdje kao nedostatak mozemo staviti samo jednu boju osvjetljenja, ili mogucnost kombiniranja vise osvjetljenja, no za potrebe pisanja i samog rada ovo je dovoljno i oku ugodno.Nema potrebe osim sto za tu cijenu bi rado da ima razne dida-mide.
Ono sto nazalost je veliki minus, i ovo nikako ne mogu zazmiriti Logitechu je sto unatoc podrsci za hrv znakovima, nasi znakovi su samo naljepljeni i ne svijetle.Svijetli tipka na kojoj su naljepljeni no u obliku predvidenog za US layout.Posebno sto je Qwerty, a da stvar bude gora, na Y je iznad naljepljeno Z.Posebno je konfuzno kada tipkate u mraku, no vjerujem da ce vremenska prilagodba odraditi svoje.
Znam da mi nismo veliko trziste, i da cesto zbog toga platimo ceh da smo zakinuti i moramo se prilagoditi "velikima" no ipak sam ocekivao da ce izbaciti i qwertz tipkovnicu za ovo centralno-istocno europsko trziste.
No dobro, taj nedostatak je vidljiv najvise po mraku, i generalno nije razlog da odbacite sve dobre stvari tipkovnice, no od Logitecha uvijek ocekujemo najbolje i najvise pa onda nekako uvijek extra kriticki gledamo na neke manice.
Ono sto bi vecina mogla staviti kao nedostatak, i generalno se slazem s njima je nedostatak podrske za unifying receiver.Neki mozda vise preferiraju zicane, neki bezicne no velika je steta da tipkovnica takvog ranga i kvalitete, a posebno cijene je ostala zakinuta u tom pogledu.
Posto koristim mis sa tom tehnologijom, dugo sam okljevao dali da je uzmem ili cekam neku sl.noviju verziju, ne toliko zbog dodatnog usb slota, vec mogucnosti da povezem sve u jedno i rijesim se kilometra zica koje trenutno pletu mrezu oko radnog stola.

Za kraj rewieva kojeg cu spojit s zakljuckom spomenut cu cijenu .Za te novce dali se isplati ili ne, dali ima bolje?
Mozemo razglabati o tome danima, definitivno to nisu mali novci, i ja sam vise puta dvoumio zbog toga, no sada mi nije zao nijedne kune jer je tipkovnica ispunila sva moja ocekivanja.Kvalitetnog dizajna, prije svega odlicnih tipki i osjecaja tipkanja, perfect stroke sistema koje mi olaksava tipkanje i cini ga brzim, uz to ima i odlicno osvjetljenje i mislim da necu pogrijesiti ako svima onima koje ova tipkovnica zanima i zele je kupiti je toplo preporucim.
Nedostaci su definitivno sto ne podrzava unifying reciver, no za ono sto i je namjenjena dakle tipkanje, je definitivno najbolja tipkovnica koju sam (barem ja) koristio.
Nadam se da je nekima ovaj rewiev pomogao u nedoumici.

Sve vas lijepo pozdravljam u ove vruce dane
unknown99 je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno