|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
spajanje kompa i LCD TV
dakle, konfiguracija je slijedeća E6650@2.33 GHz Core2Duo procesor 2 GB RAMa Ausus EAH 2600 Series ATI grafička kartica SkyStar 2 i sad bi ja umjesto SkyStar2 kartice kupio SkyStar2HD i neki 32'' ili 37'' Full HD LCD TV i spojio je DVI-HDMI tako da kad poželim pogledat koji film u mkv formatu ili koju utakmicu sa satelita mogu gledat na tom TVu, a za ostalo ce mi sluzit postojeci Samsung 19'' LCD monitor. Pitanje je da li je to ok plan i da li će to funkcionirati kako treba? Da li cu imati sliku i na ekranu i na TV, tj da li cu moci na TV staviti recimo Eurosport a na monitoru raditi nesto drugo, npr. surfati? Prijedlozi ako postoji neki bolji način da se to izvede su svakako dobrodošli, možda kupiti noviju grafičku koja već ima HDMI izlaz pa spojiti HDMI-HDMI? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Apsolutno. Radit će ti sve super. Nema potrebe za novom grafičkom osim ako ne želiš gurati zvuk na TV preko HDMI-a. Slika će ti biti ista i sa DVI-HDMI spojem. Ako je to sve što želiš, nema potrebe da ideš dalje. A dali može bolje? Naravno... Možeš si složiti pravi HTPC što onda zahtjeva još i daljinski i neki media centar software. Ja recimo koristim Windows Media Centar koji dolazi sa Visom ultimate. Moj jedini komp u kući je taj za HTPC. Na njemu gledam i snimam televiziju (dual DVB-T tuner), igram igrice (dual Xbox360 Wireless kontroleri), gledam HD filmove, browsam po netu (wireless tipkovnica+miš) itd... Satelitske kartice ne rade nativno pod Vista MCE ali u Windows 7 MCE će raditi tako da ću i to isprobat. Jedina razlika je što ja nemam još jedan monitor ali viđao sam slične konfiguracije + još jedan monitor za surfanje dok žena gleda sapunice i to fino radi... Ako te zanima takvo nešto, imaš tu negdje na forumu topic od syssa koji si je složio fini HTPC. On se doduše nemože igrati na njemu ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Sori što se ubacujem u temu, ali bolje nego da otvorim novu Dakle, njub početnik sam u ovakvom spajanju, nemam nikakvu TV karticu ni ništa, htio bi spojiti PC i TV samo onako "preko grafičke" tek toliko da pogledam film (DVD/720/1080p kvaliteta) na TVu i to je to. Komp u sigu, grafička GTX275, a TV je 42LG3000, 42" LCD TV Komp je u mojoj sobi a TV u dnevnoj sobi do nje, nekih ~4-5 metara. Dakle, koji kabel trebam kupiti i di ga uštekati? ![]() TV iza ima ove priključke: ![]() ![]()
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
http://www.svijet-medija.hr/article....=18737&sid=154 Imas dvi/hdmi adapter uz grafu ili hdmi izlaz na grafi?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Hvala ![]() Imam taj adapter, dobio sam uz grafičku Dobro je ima ga i u HG spotu http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=158107 A pretpostavljam da je ovo ista stvar: http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=138035 EDIT: A u vezi audia, ako povezujem grafičku i zvučnu, dali će onda zvuk ići na TV preko HDMI kabla? ![]() ![]() Ako da, gdje to ukopčavam u zvučnu? U grafičku nemoš profulati, ali drugi kraj tog malog kabla ima samo + i -
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 25.07.2009. u 20:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ne kužim, kakvo povezivanje grafe i zvučne? O kakvom malom kabelu je riječ? HDMI - DVI adapter stavi na grafu, u to ubodi HDMI kabel, drugi kraj kabela u tv i to je to. U control panelu pod sounds stavi HD audio i onda ti i zvuk i slika piče preko jednog kabela. Bar je tak nekako na atiju...
![]() |
#10 |
|
blaa Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 25.07.2009. u 22:59. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Feb 2007
|
Kad je već tema otvorena imam jedno pitanje ! Imam lcd full hd 94 cm, i na njega rgb-om spojen komp. Grafička je radeon 1600 pro Svaku rezoluciju preko 1280 x 1024 koju pošaljem na tv nemogu dobit sliku. E sad pošto neznam apsolutno ništa iz tog segmenta zanima me dali moram uzeti jaču grafičku ili moram spojiti preko hdmi konekcije da dobijem ono što mi lcd nudi ili pak nešto treće. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
spoji preko HDMI-a |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
koliko ja znam ne. U dnevnoj imam tako spojeno jer graficka nema dva DVI konektora. Malo sam se igrao i zakljucio da mi je monitor osjetljivij na analogiju tako da TV zavrsio na njoj. I bez problema sam gurao preko njega max rezu. Tek sam se probudio pa mozda baljezgam ali rekao bi da analogija teoretski nema limitica osim DACa na grafickoj. A taj bi na 400mhz trebao biti dovoljan da progura puno vise piksela od 1920*1080. E sad, analogija ko analogija trpi na dugackom kablu, kvaliteti istoga itd... Kod mene je kombinacija neke jeftinjare iz vemila od 3m i onog malog sto je dosao s monitorom od nekih metar i pol koji mi sluzi kao m-f konverter. Dakle, mozemo zakljuciti da na toj duzini nema problema i s kineskom tehnologijom. Kako je kod tebe ne znam ali ako se radi od 10+ m sto je cesto kod takvih kombinacija mogao bi krivca traziti u kabelu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
Datum registracije: Feb 2007
|
ma ne , 3 metra kabla, ali kod svake više rezolucije koju postavim na grafičkoj da hrani tv ili mi pumpa slika ili je uopče nema .radi samo na 1280 x 1024 pa neznam dali možda da tražim neki adapter za dvi ali onda mi treba dvi iz kompa na dvi u monitor i na tv hdmi, Nisam u toj temi baš doma pa zato pitam. Možda je problem u tome što imam za produžni 2 rgb sa po 1,5 m |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
3 metra HDMI kabel je jeftinjara. Samo kupi i furaj. |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Evo ovako, kupio HDMI kabel, spojio sa LCD-om, odmah je komp prepoznao LG 42LG3000 kao drugi monitor, ali imam "problem" Dakle kada ga spojim sve mi nestane sa desktopa od monitora od kompa i prebaci se na TV, na monitoru imam samo miš i mogu sa njim šetati, dok mi na TVu za to vrijeme sve se vidi što pootvaram (aplikacije itd...) ali nema samog kursora, dok se za sto vriejeme, na ovom monitoru od kompa ne vidi ništa što sam pootvarao... Kako da pravilno namjestim (one funkcije primary monitor i extend this desktop) tako da praktički oba monitoru budu ista, dakle da i jedan i drugi "sve prate", tj, da sve jednako prikazuju i da bude identična slika (i pokretanje aplikacije itd) na jednom i na drugom?
![]() |
#17 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
Uspio, hvala ![]() Sad problem sa audiom... Očito neću uspjeti ovaj HDMI audio pa bi povezao zvučnu direkt sa TV-om, i pitam u audio-video trgovini di sam kupio i HDMI kabel i lik mi da kabel koji na jednom kraju ima samo crni jack (deblji) a na drugom kraju ima crveni i crni jack (malo tanji), gdje bi njih konkretno trebao uštekati? Probao sam razne kombinacije boja ali ne dobivam zvuk na TVu Raspored portova na zvučnoj je klasičan (light blue, lime, pink, orange, black, grey) Kabel izgleda ovako ![]() ![]() Dok priključci na TVu ovako: ![]() ![]() Dali se lik malo zayebao pa dao krivi kabel ili šta? Ako je kabel dobar, kako spojiti?
![]() |
#19 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ovaj 3.5mm kraj ustekaj u jedan od izlaza zvuka sa kompa, a crni i crveni chinch ustekaj u tv gdje god da pise audio in ili po slikama sa strane tv-a gdje pise l/r ili po bojama u bijeli i crveni chinch, i samo kasnije namjestis koji je lijevi a koji desni chinch...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|