Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 16.06.2009., 09:32   #211
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
ne
the_ghost je offline  
Staro 19.06.2009., 17:47   #212
LuxZg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Grrrr... tjedan dana se igram lovice sa Overseas dostavom, i napokon mi danas dostave STB i ostatak papira.
OK, fino ja prištekam, i znam da i tak neće biti slike do sutra jer tako lijepo i piše, iako su im upute malo kontradiktorne.. I tako, prema uputama, piše da ako 15min baca "error" da im se javi, i javim ja njima, iako sam pretpostavio da ni nemre radit ak nije aktivirano sve. No ko što rekoh, poslušno, sve po uputama.

I onda ono što me razljutilo - tip mi kaže da prvi RADNI dan od kad spojiš uređaj, mislim, WTF?!? U "pozdravnom pismu" piše "sljedeći dan", ne prvi RADNI dan. I ono, kao, pošto je dugi vikend blabla... vjerojatno tek u utorak, al kao da probam ipak sutra nazvat i provjerit.

Ono, zadavio bi i njih i one nesposobnjakoviće iz Overseasa odmah sad, na licu mjesta.. GRRRRRR!!!!

Uglavnom, očito ništa do utorka, kata-strofa.

A da, a kaj se tiće dostavljača... tj cijele službe - organizacija na razini prethistorije očito, ili samo ljudi pilećeg mozga. Prvo mi u ponedjeljak pošalju sms, i kasnije telefonski ponude dostavu na posao, i rekoh ok, fina fora, može, i vele oni "sutra!". Čekam ja sutra - niš. Odem doma, ni doma niš - prošao utorak.. Sutradan (srijeda) opet pol dana na poslu - i dalje niš. Pošaljem ja mail istoj ženski koja mi je ponudila dostavu na posao, i javi mi ona "joj danas više neće stići na posao dok sam ja na poslu, blabla, al budu sutra". Sljedeći dan (četvrtak) zove tip oko pol 10 ujutro - evo ja sam tu. Ja pitam di? U firmi? A on meni - "a kaj vi niste doma??" Mislim - AAAAAAAAAAAAAAA!!!! Da nisam bar 5x napisao i/ili rekao na telefon da me ujutro NEMA doma, ne bi niš rekao, ali - JESAM! I kaže da ne zna dal će stić, ono drugi kraj grada, nije njegova zona, blabla.. Al da će probat. I opet ja mail teti, nek se oni malo dogovore, jer sam rekao il ujutro/prijepodne na posao, il kasnije popodne doma.. Nema odgovora.. dostavljač se ne pojavljuje niti javlja... U firmi neki sastanak imali, sat vremena ja stišao fon, završi sastanak, vidim propušteni poziv. Tipus došao, nazvao s ceste, niko se nije javio - i otišao (!!!). Mislim, HALOOO!!! Da je ušao u firmu mogao je ostavit bilo kome, il bi me tajnica pozvala da dođem po to tih pol minute. Al ne, zovne, i ode.. Mislim dostava i pol. I još se ljuti kaj je dolazio prek pol grada bezveze! Naravno, žena iz njihovog ureda nikad nije odgovorila, ajde danas su uspjeli dostavit.. al onda se vraćam na početak priče i - sad je dugi vikend pa se ti je** fino do utorka, zato jer oni ne znaju ni dostavu organizirat. I to mrtvi hladni, svi od reda.

Mislim fakat, iznerviran sam samo tako.. Zato sam došao i istrest se tu malo kod vas

Jedino mogu držat fige da me ipak spoje sutra.. da se bar mogu prek vikenda malo igrat s telkom i tak to.. al ak bu fakat u utorak, onda fuj! Jer onda nebum do četvrtka stigao ni pogledat telku, kamoli isprobavat spajanje sa kompom i sl fore... I ode još jedan tjedan. AAAAAAAAAAAA

Odoh, prije neg napunim još par stotina/tisuća znakova bezveze
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline  
Staro 20.06.2009., 10:10   #213
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

99% da ces cekati do utorka...
the_ghost je offline  
Staro 20.06.2009., 14:24   #214
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor the_ghost Pregled postova
99% da ces cekati do utorka...
Ipak 100%,trebal si reči susjedu ili frendu da podigne paket umjesto tebe.
Staro 20.06.2009., 19:37   #215
fle_ki
Premium

fle_ki's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor svaboxxl Pregled postova
Od 3-4 Mb/s.
To je brzina za download,a koja je potrebna za upload da bi IPTV normalno radio.
Staro 20.06.2009., 21:16   #216
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

nes sitno, ne salje se puno podataka u upstreamu...
the_ghost je offline  
Staro 23.06.2009., 08:51   #217
tiha_voda
Registered User

tiha_voda's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Post Iskon.TRIO usluga

Odnedavno sam korisnik opcije Iskon.TRIO koja mi omogućava ADSL Internet, TV (40 kanala) i fiksnu telefonsku liniju (sa starim brojem).
Njihov tehničar došao je i besplatno postavio konfiguraciju.
U toj mreži dobio sam u najam router (Siemens Gigaset SX763 WLAN dsl) i TV dekoder (Set-Top Box - MOTOROLA VIP1910-9). Ta su dva uređaja povezana UTP kabelom (5m).

Sve odlično radi, ali sam čitajući priručnike tih uređaja uvidio da su to dva moćna uređaja s dodatnim mogućnostima pa bi bilo šteta to ne iskoristiti. Na moje telefonske upite u službi za pomoć korisnicima odgovoreno mi je da mogu pokušati eksperimentirati ali na vlastitu odgovornost i ako ne uspijem neka ne zovem i ne krivim Iskon.

Evo što me konkretno zanima:

- Na originalnoj kutiji isporučenog Gigaset routera grafički je prikazana i opcija bežičnog povezivanja sa Set-Top Box-om preko "Gigaset WLAN Repeatera 108". Molim vas da mi odgovorite mogu li se u načelu Gigaset router i Motorola set-top box povezati bežično kao što to predviđa proizvođač uređaja Siemens, umjesto UTP kabelom?

- Može li se takva bežična veza ostvariti pomoću "Gigaset WLAN Repeatera" 108 (599,00 kn) koji je naveden na Siemensovom grafičkom prikazu?

- Može li se za tu bežičnu vezu umjesto "Repeatera" koristiti Gigaset WLAN USB Adapter 108 (189,00 kn), budući da Set-Top Box ima USB utičnicu?

- Mogu li TV program gledati na još jednom televizoru u stanu ako za taj drugi prijemnik kupim još jedan Set-Top Box i jednu od ovih Gigast-ovih 108-ica za bežično povezivanje s routerom?

- Mogu li (i kako) TV program gledati na jednom ili više PC-a koji su sada bežično povezani s routerom?

- Ako se TV program može gledati na više PC-a moraju li na svima biti istodobno isti kanali?

- Kako (i da li) mogu filmove iz memorije PC-a galedati na TV prijemniku preko Gigasetovog routera?

Vjerujem da bi ova tema mogla zanimati sve veći broj korisnika ove usluge.
Staro 23.06.2009., 09:18   #218
tiha_voda
Registered User

tiha_voda's Avatar

Evo kako to izgleda
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	iskon-TRIO.JPG‎
Views:	1926
Size:	47.7 kB
ID:	9691   Click image for larger version

Name:	wlan_org.jpg‎
Views:	1416
Size:	95.4 kB
ID:	9692  
Staro 23.06.2009., 10:40   #219
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor tiha_voda Pregled postova
Na moje telefonske upite u službi za pomoć korisnicima odgovoreno mi je da mogu pokušati eksperimentirati ali na vlastitu odgovornost i ako ne uspijem neka ne zovem i ne krivim Iskon.
Dobro su ti rekli
Ja cu ti probati pomoci, no ovo je sve teoretski...

Citiraj:
- Na originalnoj kutiji isporučenog Gigaset routera grafički je prikazana i opcija bežičnog povezivanja sa Set-Top Box-om preko "Gigaset WLAN Repeatera 108". Molim vas da mi odgovorite mogu li se u načelu Gigaset router i Motorola set-top box povezati bežično kao što to predviđa proizvođač uređaja Siemens, umjesto UTP kabelom?
Preko wlan repeatera ne bih rekao, jer se iptv stream ne salje na wireless.

Citiraj:
- Može li se takva bežična veza ostvariti pomoću "Gigaset WLAN Repeatera" 108 (599,00 kn) koji je naveden na Siemensovom grafičkom prikazu?
Ustanovili smo negdje na pocetku threada da je potreban wlan bridge:
HTML:
http://entertain.eki.t-home.de/service/installation/
HTML:
http://entertain.eki.t-home.de/offers/equipment/
Citiraj:
- Može li se za tu bežičnu vezu umjesto "Repeatera" koristiti Gigaset WLAN USB Adapter 108 (189,00 kn), budući da Set-Top Box ima USB utičnicu?
Ne.

Citiraj:
- Mogu li TV program gledati na još jednom televizoru u stanu ako za taj drugi prijemnik kupim još jedan Set-Top Box i jednu od ovih Gigast-ovih 108-ica za bežično povezivanje s routerom?
Iskon ti daje samo jedan STB trenutno nemaju opciju za dva.

Citiraj:
- Mogu li (i kako) TV program gledati na jednom ili više PC-a koji su sada bežično povezani s routerom?
Bezicno ne. Mozes gledati na PC-u. Netko je vec negdje napisao upute.

Citiraj:
- Kako (i da li) mogu filmove iz memorije PC-a galedati na TV prijemniku preko Gigasetovog routera?
Koliko znam, ne.
the_ghost je offline  
Staro 23.06.2009., 18:12   #220
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
dobro, ajmo utvrditi , kaj se uocpe moze s tom opremom koju Iskon isporucuje u tom "televizijskom" paketu?

jel se moze povezati sa kompom i streamati fajlove s kompa?
kaj se drugo nesto fensi moze?
kakva je kvaliteta internet signala , jel netko povezan wirelessom , jel ima problema?
Hrvoje xyz je offline  
Staro 23.06.2009., 19:15   #221
tiha_voda
Registered User

tiha_voda's Avatar

Iskon.TRIO Start

Ja sam si prije dolaska Iskonovog tehničara (koji se uredno najavio i došao točno u rečeno vrijeme) u dva PC-a ugradio Linksys-ove bežične kartice "Wireless-G PCI Adapter - WMP54G-EU" (219,00 kn/kom u HGSpotu). Ta bežična veza PC-a s routerom je besprijekorna. Nema pucanja veze koju sam imao ranije s t-comovim routerom "Kasda". Također ide odlično gledanje svih video zapisa s interneta (You Tube, filmovi itd.). A nema problema ni kada su istodobno uključena oba PC-a i notebook "Toshiba", a uz to je uključen televizor i razgovara se na telefon.
Daljinski upravljač koji su isporučili uz Motorolin Set-Top Box može se programirati i tako da upravlja i drugim uređajima u stanu (linija, DVD-snimalica, ...) pa služi kao univerzalni daljinski.
Za 209,00 kn mjesečno to je dobar posao.
Staro 23.06.2009., 22:54   #222
Core2Duo22
Mucki provokator
Moj komp

Core2Duo22's Avatar

Datum registracije: May 2008
Jedno pitanjce za ove kojima je već uključena usluga.
Zanima me jedna stvar. Nakon što sam spojio STB itd. od tada mi blinka prvi žuti kružić na ekranu. Pa me zanima jel to tak treba blinkat sve dok mi oni ne aktiviraju uslugu ili sam negdje pogriješio? Jel trebam resetirat router?

Core2Duo22 je offline  
Staro 24.06.2009., 02:23   #223
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
kaj se uocpe moze s tom opremom
A izgleda ništa od nama zanimljivog…
thopok je offline  
Staro 24.06.2009., 11:12   #224
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor Core2Duo22 Pregled postova
Jedno pitanjce za ove kojima je već uključena usluga.
Zanima me jedna stvar. Nakon što sam spojio STB itd. od tada mi blinka prvi žuti kružić na ekranu. Pa me zanima jel to tak treba blinkat sve dok mi oni ne aktiviraju uslugu ili sam negdje pogriješio? Jel trebam resetirat router?
Da, to znaci da nema connectivity, pricekaj da ti aktiviraju uslugu pa vidi onda...
the_ghost je offline  
Staro 24.06.2009., 12:53   #225
thopok
Guest

Citiraj:
Može li se takva bežična veza ostvariti pomoću "Gigaset WLAN Repeatera" 108 (599,00 kn) koji je naveden na Siemensovom grafičkom prikazu?
Možda bi i mogla da je podržana od strane ISP-a…
Citiraj:
Ako se TV program može gledati na više PC-a moraju li na svima biti istodobno isti kanali?
A to bi prvo trebala omogućavat dovoljna propusnost…
Citiraj:
Kako (i da li) mogu filmove iz memorije PC-a galedati na TV prijemniku preko Gigasetovog routera?
O ovome se i prije raspravljalo. Čini se da je to onemogućeno jer baš to, tvrdi proizvođač, je moguće…
thopok je offline  
Staro 24.06.2009., 21:26   #226
LuxZg
Premium
Moj komp

Eto mene nakon dužeg čekanja. Jučer su mi aktivirali uslugu pa sam napokon spojio Motorolu, i sve radi.

Za sad nisam isprobavao ništa "napredno" tipa gledanja telke na PC-u (kao što je rečeno, to se definitivno može), ili streamanja sa PC-a na Motorolu (ovo samo piše u Motorolinoj specifikaciji, ali izgleda da Iskon to nije "upalio").

Jedino sam probao zavrtit Youtube na Motoroli, ali nikako dalje od prve youtube stranice, onda mi se zbrika..

Par pitanja:
- jel netko uspio postaviti SVOJE favorite na Motoroli (za www)?
- tiha_voda - imaš kakve upute kako se podešava daljinski da funkcionira kao univerzalni? Bio bih sretan da barem ne moram telku palit sa drugim daljinskim..

Od danas sam na godišnjem pa ću probat malo prekopat sve da vidim kaj se može s tim uređajem. Fakat bi bio (pre)sretan da mogu gledat filmove bilo sa TV-a ili sa USB sticka.. No otom potom.

I par zamjerki Iskonu:
- radio stanice su JAKO limitirane.. kaj nisu mogli staviti većinu hrvatskih radio stanica? beeeeed!
- internet favoriti - ima google, index, vecernji i - digg? Mislim neki od favorita imaju donekle smisla jer su popularni u našim krajevima, ali neki su totalno profulani... zato se nadam da ima opcija brisanja/dodavanja favorita
- upute za instalaciju su TOTALNO profulane: "pozdravno pismo", upute koje dođu uz STB, SMS koji ti pošalju... svi su cca 30% točni, ali tek kad imaš sve na okupu imaš "cijelu sliku"; mogu pojasniti detalje ako nekom treba, ali mislim da nema svrhe, i tako sumnjam da će tako skoro mijenjati te materijale..
- za sad bi veliki minus mogao biti to što je naizgled Iskon ugasio funkcije korištenja USB porta i sve LAN funkcije.. nadam se da će se ipak naći rješenje oko ovog problema
- nisu stavili bežičnu tipkovnicu u ponudu, dooohhhh!!!!

More to come
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise
LuxZg je offline  
Staro 24.06.2009., 21:28   #227
tiha_voda
Registered User

tiha_voda's Avatar

Hvala, thopok. Naime ne znam dovoljno o wireless bridge povezivanju pa me zanima upravo to kako ISP može spriječiti povezivanje dva Repeatera. Siemensov repeater 108 ima samo utičnicu za UTP kabel i na sebi antenu, dakle nije predviđeno nikakvo konfiguriranje, adresiranje, itd. Nekako mi se čini da bi se moralo moći, da se tako grubo izrazim, naprosto presjeći UTP kabel i te krajeve kabela utaknuti u 2 repatera koji nastave komunicirati radio-vezom. Bojim se samo da tada ISP više ne bi imao kontrolu nad takvim signalom kao kod passworda za WLAN, pa bi i susjed eventualno mogao pratiti TV program,a da pri tome ništa ne plaća.
Staro 24.06.2009., 21:36   #228
tiha_voda
Registered User

tiha_voda's Avatar

LuxZg, programiranje daljinskog je podrobno opisano u uputi koju dobiješ s daljinskim, na poleđini upute su kodovi za oko 100-tinjak TV-a, DVD-a, CD-a, Receiver/Amp-a, gotovo svih svjetskih proizvođača.
Staro 24.06.2009., 22:02   #229
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Hvala, thopok. Naime ne znam dovoljno o wireless bridge povezivanju pa me zanima upravo to kako ISP može spriječiti povezivanje dva Repeatera. Siemensov repeater 108 ima samo utičnicu za UTP kabel i na sebi antenu, dakle nije predviđeno nikakvo konfiguriranje, adresiranje, itd. Nekako mi se čini da bi se moralo moći, da se tako grubo izrazim, naprosto presjeći UTP kabel i te krajeve kabela utaknuti u 2 repatera koji nastave komunicirati radio-vezom. Bojim se samo da tada ISP više ne bi imao kontrolu nad takvim signalom kao kod passworda za WLAN, pa bi i susjed eventualno mogao pratiti TV program,a da pri tome ništa ne plaća.
Da li si procitao moj odgovor? Treba ti u sadsnjoj konfiguraciji iskonove usluge wlan bridge, on bi ti radio to sto ti zelis.

utp iz routera -> wlan bridge -> wlan bridge u drugoj sobi -> utp u STB

I ne vidim kako si povezao to sto repeater ima uticnicu za utp kabel da nema nikakvog konfiguriranja?
the_ghost je offline  
Staro 25.06.2009., 21:48   #230
LuxZg
Premium
Moj komp

Citiraj:
LuxZg, programiranje daljinskog je podrobno opisano u uputi koju dobiješ s daljinskim, na poleđini upute su kodovi za oko 100-tinjak TV-a, DVD-a, CD-a, Receiver/Amp-a, gotovo svih svjetskih proizvođača.
Super! Puno hvala, evo sredio sam najbitnije!

Btw, od tih 100-tinjak proizvođača, ja nemam ništa od opreme Yamakashi DVD, Quadro TV, no-name zvučnici... mrak oprema Ali funkcija "učenja" je napravila svoje, nije mi se dalo dugo podešavati pa sam si namjestio čisto on/off, pojačavanje/stišavanje zvuka na telki i zvučnicima, i prebacivanje kanala i TV/AV na telki. Čisto dosta!

No čovjek zbilja poželi nabaviti PRAVI univerzalni daljinski, jer mi fali još "mode" gumbića za satelitski receiver i DVD player, no dobro, za sad je i ovo super Tenks!
LuxZg je offline  
Staro 09.07.2009., 12:15   #231
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Da li si procitao moj odgovor? Treba ti u sadsnjoj konfiguraciji iskonove usluge wlan bridge, on bi ti radio to sto ti zelis.

utp iz routera -> wlan bridge -> wlan bridge u drugoj sobi -> utp u STB

I ne vidim kako si povezao to sto repeater ima uticnicu za utp kabel da nema nikakvog konfiguriranja?
da li gigaset tj siemens ima neki svoj bridge?
Xenon je offline  
Staro 09.07.2009., 14:23   #232
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima. U njegovim postavkama treba promijeniti router u bridge mode.
Staro 09.07.2009., 14:33   #233
thopok
Guest

Ma ne to...
Privitak 9692
thopok je offline  
Staro 16.07.2009., 21:44   #234
LuxZg
Premium
Moj komp

Nije me dugo bilo ovdje, al evo.. napokon malo vremena, pa sam isprobao gledanje i snimanje Iskon.TV na kompu.. Dok sam to sređivao, napisao sam male upute, nisu nešto presjajno organizirane, al za prvu ruku bi trebalo biti dovoljno..

-- upute --

0. nabavi Iskon.TV, i pobrini se da ti računalo ima 2 mrežne kartice, i da možeš istovremeno u routeru imati uštekane obje mrežne sa tog kompa i Motorolu; ove upute napravljene su za PC sa Windowsima!!
1. upali Motorolu i prati upute: stisni "Menu", odaberi "Postavke", i pod "Sustav" odaberi "Iskon.TV prijemnik" i stisni "OK"
2. prepiši IP i MAC na komad papira
3. izađi iz svih menija, i ostavi Motorolu na HTV1
4. upali komp ako već nije bio upaljen
4a. ovaj način ne radi kod svih kompova: u Device Manageru desni klik na mrežnu i "Properties", zatim na tab Advanced, pa u listi nađete "Network Address" i odaberete, te potom desno pod "Value:" upišete MAC sa Motorole, ALI zadnji broj stavite za jednu znamenku manji, u stilu ako je meni motorola 00:01:9a:41:8b:58 onda ovdje upisujete "00019a418b57" (12 brojeva bez dvotočki, zadnji broj za JEDAN MANJI!) - ovo je puno brže al eto, ako ne radi probajte sa regeditom pod 4b pa dalje do 9. koraka gdje se nastavljaju zajedničke upute
4b. u Start -> Run -> upiši regedit.exe i stisni Enter
5. pronađi sljedeći key u regeditu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Pod ovim ključem nalazi se nekoliko podključeva označenih brojevima tipa 0001, 0002 ...
6. pregledaj ključeve dok pod "DriverDesc" ne prepoznaš jednu od svoje dvije mrežnu karticu (kod mene je bio 0007 i pod DriverDesc je pisalo "REALTEK RTL8168/B8111B ...")
7. desni klik bilo gdje na desnoj strani regedita, New, String Value, i kad otvori novi ključ daš mu ime "NetworkAddress" (bez navodnika naravno)
8. desni klik na tu vrijednost, Modify, i upišete MAC adresu koju ste prepisali sa Motorole, ali bez dvotočki i sl, i zadnju znamenku za jedan broj manju dakle npr. ako je meni motorola 00:01:9a:41:8b:58 onda ovdje upisujete "00019a418b57" (12 brojeva bez dvotočki, zadnji broj za JEDAN MANJI!); i naravno OK
9. otvorite device manager, nađite svoju mrežnu koju ste upravo mijenjali, desni klik Disable, i odmah potom desni klik Enable
10. u command promptu (Start, Run, "cmd") upišite getmac, i jedna od mrežnih bi sad trebala pokazivati vrijednost koju ste unijeli
11. ištekaj kabel tog kompa iz routera, ištekaj Motorolu, i na Motorolino mjesto uštekaj komp
12. pogledaj detalje od mrežne na kompu kad se spoji, trebao bi IP biti 10.xxx.xxx.xxx, subnet mask 255.255.252.0, i DNS/DHCP serveri isto počinjati sa 10. ..; ZAPIŠITE TE DETALJE! I onda vratite nazad Motorolu na taj port a PC uštekajte na bilo koji od preostala 3
13. Otvorite Networ properties (u Win7 to je Network connections)
14. Desni klik na adapter preko kojeg ide IPTV (vjerojatno će u Visti/Win7 pisati Unidentified network), i Properties
15. odite na TCP/IPv4 -> Properties
16. stavite "Use following" blabla, i ručno upišite IP adresu koja je na Motoroli, ALI zadnju znamenku za JEDAN VEĆU; npr Motorola je 10.111.130.32 a vaša mrežna će onda biti 10.111.130.33; Subnet mask onaj koji je pisao na Motoroli (trebao bi biti 255.255.252.0), i isto tako prepišite gateway i DNS koji je pisao kad ste PC uštekali u port od Motorole pa mu je router sam dodjelio podatke, npr gateway bi trebao biti u ovom primjeru 10.111.130.1 (dakle isti kao vaš IP, al zadnji broj je "1") i DNS-ovi su 10.10.10.7 i 10.10.10.8 (ovo je kod svih isto kako se čini - bar za sad)
17. po klikajte sve OK, OK, OK dok ne zatvorite sve prozore.. malo pustite PC da iskomunicira svoje sa routerom, i onda za 30-60 sec odite opet u properties, samo da provjerite jel sve zapamtio.. meni je ponekad znao gateway "zaboraviti"
18. Sad kad je hardware sređen, instaliraj VLC player v.1.0.0
19. privremeno u device manageru disableati SVE mrežne adaptere osim onog prko kojeg ide IPTV
20. Pokreni player i odi na: Media -> Open Network -> Protocol UDP -> Address 232.50.29.1 na dalje, port 1234
21. PLAY!
21a. OK, ako nije upalilo iz prve, treba: a) malo pričekati; b) na Motoroli malo mijenjajte programe, pa probajte ponovo; u principu mora proraditi samo dok router prepozna da ima još jedan prijemnik u mreži, ali držite se HTV1/HTV2 na Motoroli i adresa 232.50.29.1 tj 232.50.29.2 na PC-u (VLC-u) jer su to također HTV1/HTV2
22. Kad vam slika u VLC-u proradi možete ugasiti Motorolu, ili je ostaviti upaljenu, svejedno
23. Prije samog kraja sjetite se opet enableati mrežne adaptere u Device manageru, i isprobajte još jednom da li sve radi
24. Ako želite playlistu programa koji su trenutno dostupni, snimite sadržaj koji se nalazi na kraju ovih uputa kopirajući u Notepad i snimite kao npr. "playlista.xspf"; taj file možete učitati u VLC-u, sa CTRL+L upalite da vam se vidi playlista, i onda smao klikate i mijenjate kanale
25. ako kaj zapnete odite na forum ovdje ( http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=140766 ) ili na news grupu hr.rec.tv.iptv i potražite mene (Luka Pribanic Lux) ili uTos-a pa ćemo probat skupa..

recording sa VLC-om:
1. Otvorite VLC
2. Media->Open network stream
3. udp->> 232.50.29.1 -> port:1234
4. strelica prema dolje (pored Play) pa odaberi "convert"
5. ALTERNATIVNO - umjesto koraka 2-3-4 , ako imate plalistu sa kanalima možete desnim klikom na kanal koji se trenutno prikazuje odabrati "Save" i otvorit će se isti prozor kako je opisano u sljedećem koraku
6. kao source ponuditi će "udp://@232.50.29.1:1234" i to je ok
7. odi na browse, odaberi folder i daj ime fajlu npr "test.ts", pa OK
8. NEMOJ staviti "display output"
9. Pored profile odaberite ikonicu "Create new profile", pod Profile Name stavite recimo "IPTV - Iskon.TV (TS)", dolje niže pod tabom "encapsulation" odaberi "MPEG-TS", a ostalo sve BLANK ostaviti!! -> Save
10. u listi profila sad odaberite taj novi profil s imenom "IPTV - Iskon.TV (TS)"
11. stavite kvačicu kod "Dump raw input"
12. Lupite "Start" i to treba raditi!!
13. Kako bi provjerili da li sve ispravno snima, možete sačekati 30-ak sekundi, a onda otvorite taj "test.ts" u drugoj instanci VLC playera.. To neće prekidati snimanje, a moći ćete ne samo gledati nego i premotavati i pauzirati sadržaj, bez utjecanja na samo snimanje.
14. Ako zatrebate program kojim možete splitati fajlove (recimo snimate MTV 2 sata, i onda hoćete povaditi pojedinačne spotove) - još nisam našao ništa pametno, pa mi slobodno preporučite

----playlista-kopiraj od tuda----
HTML:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<playlist version="1" xmlns="http://xspf.org/ns/0/">
	<trackList>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.0:1234</location>
			<title>000-029 - 0</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.1:1234</location>
			<title>001-029 - HTV1</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.2:1234</location>
			<title>002-029 - HTV2</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.3:1234</location>
			<title>003-029 - RTL</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.4:1234</location>
			<title>004-029 - NOVA TV</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.5:1234</location>
			<title>005-029 - HRT plus</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.6:1234</location>
			<title>006-029 - 6</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.7:1234</location>
			<title>007-029 - 7</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.8:1234</location>
			<title>008-029 - OBN</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.9:1234</location>
			<title>009-029 - 9</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.10:1234</location>
			<title>010-029 - MTV Adria</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.11:1234</location>
			<title>011-029 - MTV Dance</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.12:1234</location>
			<title>012-029 - MTV Hits</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.13:1234</location>
			<title>013-029 - VH1</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.14:1234</location>
			<title>014-029 - VH1 Classic</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.15:1234</location>
			<title>015-029 - BBC Prime</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.16:1234</location>
			<title>016-029 - 16</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.17:1234</location>
			<title>017-029 - Fox Life</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.18:1234</location>
			<title>018-029 - Fox Crime</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.19:1234</location>
			<title>019-029 - Hallmark channel</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.20:1234</location>
			<title>020-029 - TV1000</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.21:1234</location>
			<title>021-029 - National Geographic</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.22:1234</location>
			<title>022-029 - National Geographic Wild</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.23:1234</location>
			<title>023-029 - Discovery channel</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.24:1234</location>
			<title>024-029 - Discovery Science</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.25:1234</location>
			<title>025-029 - Discovery Travel&Living</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.26:1234</location>
			<title>026-029 - History</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.27:1234</location>
			<title>027-029 - Zone Reality</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.28:1234</location>
			<title>028-029 - Boomerang</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.29:1234</location>
			<title>029-029 - 29_babytv_mozda</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.30:1234</location>
			<title>030-029 - Jetix</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.31:1234</location>
			<title>031-029 - Cartoon Network</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.32:1234</location>
			<title>032-029 - DSF</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.33:1234</location>
			<title>033-029 - Eurosport</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.34:1234</location>
			<title>034-029 - Extreme sports</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.35:1234</location>
			<title>035-029 - Sport Klub</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.36:1234</location>
			<title>036-029 - CNN</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.37:1234</location>
			<title>037-029 - BBC World News</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.38:1234</location>
			<title>038-029 - CNBC</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.39:1234</location>
			<title>039-029 - E!</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.40:1234</location>
			<title>040-029 - Style</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.41:1234</location>
			<title>041-029 - Private Spice</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.42:1234</location>
			<title>042-029 - HUSTLER TV</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.43:1234</location>
			<title>043-029 - HBO</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.44:1234</location>
			<title>044-029 - HBO Comedy</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.45:1234</location>
			<title>045-029 - 45</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.46:1234</location>
			<title>046-029 - 46</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.47:1234</location>
			<title>047-029 - 47</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.48:1234</location>
			<title>048-029 - 48</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.49:1234</location>
			<title>049-029 - 49</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.50:1234</location>
			<title>050-029 - Mozaik nacionalni</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.51:1234</location>
			<title>051-029 - Mozaik prvi</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.52:1234</location>
			<title>052-029 - Mozaik drugi</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.53:1234</location>
			<title>053-029 - Mozaik svi</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.54:1234</location>
			<title>054-029 - 54</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.55:1234</location>
			<title>055-029 - 55</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.56:1234</location>
			<title>056-029 - 56</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.57:1234</location>
			<title>057-029 - 57</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.58:1234</location>
			<title>058-029 - 58</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.59:1234</location>
			<title>059-029 - 59</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.60:1234</location>
			<title>060-029 - 60</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.29.196:1234</location>
			<title>196-029 - CineStar TV</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.7:1234</location>
			<title>007-028 - Z1</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.9:1234</location>
			<title>009-028 - CMC</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.29:1234</location>
			<title>029-028 - BabyTV</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.80:1234</location>
			<title>080-028 - Radio 01</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.81:1234</location>
			<title>081-028 - Radio 02</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.82:1234</location>
			<title>082-028 - Radio 03</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.83:1234</location>
			<title>083-028 - Radio 04</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.84:1234</location>
			<title>084-028 - Radio 05</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.85:1234</location>
			<title>085-028 - Radio 06</title>
		</track>
		<track>
			<location>udp://@232.50.28.86:1234</location>
			<title>086-028 - Radio 07</title>
		</track>
	</trackList>
</playlist>
----kopiraj do tuda-kraj playliste----

Link još jednog foruma o Iskon.TV:
http://www.novisf.com/wbb3/digitalna...91-iskon-iptv/
A ako nekog zanimaju nešto urednije upute, ali za MaxTV, možete pogledati ovdje:
http://www.novisf.com/wbb3/digitalna...at/#post741571

-- end --
LuxZg je offline  
Staro 17.07.2009., 14:56   #235
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
16. stavite "Use following" blabla, i ručno upišite IP adresu koja je na Motoroli, ALI zadnju znamenku za JEDAN VEĆU; npr Motorola je 10.111.130.32 a vaša mrežna će onda biti 10.111.130.33;
Imam jedno pitanjce, sto ako je nekom korisniku vec dodjeljena ta adresa? Moguce je da njega sjebes s tim.
the_ghost je offline  
Staro 17.07.2009., 16:13   #236
thopok
Guest

I onda se ljudi dolaze žalit kako ne radi…
thopok je offline  
Staro 18.07.2009., 10:11   #237
LuxZg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Imam jedno pitanjce, sto ako je nekom korisniku vec dodjeljena ta adresa? Moguce je da njega sjebes s tim.
Dobro pitanje - ali ako se ne varam te adrese nemaju veze sa IP adresama koje koriste ISP-ovi. Dakle isto kao što su 192.168.x.x adrese u lokalnom LAN-u i nije bitno da li tvoj susjed ima istu, isto tako bi trebalo biti i sa 10.x.x.x adresama.

Tj da ne kompliciram - to je adresa koju ti dodjeljuje tvoj router INTERNO, ne tvoj provider GLOBALNO.

Ako netko ima dokaz da se varam - slobodno javite

EDIT: Mislim da ovaj tekst to dokazuje - http://whatismyipaddress.com/staticp...ate-ip-address
LuxZg je offline  
Staro 18.07.2009., 17:42   #238
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Citiraj:
Autor LuxZg Pregled postova
Dobro pitanje - ali ako se ne varam te adrese nemaju veze sa IP adresama koje koriste ISP-ovi. Dakle isto kao što su 192.168.x.x adrese u lokalnom LAN-u i nije bitno da li tvoj susjed ima istu, isto tako bi trebalo biti i sa 10.x.x.x adresama.

Tj da ne kompliciram - to je adresa koju ti dodjeljuje tvoj router INTERNO, ne tvoj provider GLOBALNO.

Ako netko ima dokaz da se varam - slobodno javite

EDIT: Mislim da ovaj tekst to dokazuje - http://whatismyipaddress.com/staticp...ate-ip-address
A koji ti je npr voice ip? management IP? Ne znam koji router imas ali recimo na thomsonu se jako lijepo vidi da ISP dodjeljuje privatne adrese jer nema potrebe da za neke stvari imas javne adrese. Ista svar je sa motorolama. Te 10.x.x.x adrese u ovom slucaju ne dodjeljuje router nego ISP.

edit: uostalom, port za video je u bridge modu, kako bi ti onda router dodjelio tu privatnu adresu?
the_ghost je offline  
Staro 18.07.2009., 18:46   #239
thopok
Guest

Citiraj:
Mislim da ovaj tekst to dokazuje
Upravo suprotno. Nitko ni ne tvrdi da su STB-ovi javno dostupni.
Vjerojatno se ne može ispitat ni njihova prisutnost jer se ne bi ni javili…
DHCP Pools(tu bi valjda bio naveden taj drugi da je tako)

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 18.07.2009. u 18:56.
thopok je offline  
Staro 18.07.2009., 23:40   #240
LuxZg
Premium
Moj komp

Moguće... al s obzirom da i dalje ima brdo kombinacija IP-eva, ne vidim neki problem sa cijelom pričom. Ako se baš potrefi da je taj IP zauzet i sam ćeš primjetiti probleme, pa fino IP promjeniš na neki drugi i dobro. Dugo će potrajati prije nego Iskon "potroši" te IP adrese iz 10.x.x.x rangea
LuxZg je offline  
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na