|
![]() |
#541 | |||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Ne bih znao kako ostali klonovi ostvaruju upgrade FW-a (i da li ce biti moguce u buducnosti). Citiraj:
![]() Mada se ne bi cudio da su povukli i nesto iz Vertexa (cipove ili mozda djelomicno i dizajn). Citiraj:
I onda ulete neki neocekivani igraci iz Tajvana, Kine, Indonezije, Koreje ili ko zna od kud vec .... joooj sto ce bit veselja za recenzente ![]() Citiraj:
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
stavio sam ja i ST ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
ev ja ću pravit neku beta tablicu u ovom postu, svako malo ću ju editirat pa, ono...ak neko ima neki drugi info, nek stavi bilo gdje u threadu pa ću updateat...ili quotajte sa updateovima ili šta ja znam... za početak, ajmo malo grupirat: Indilinx Barefoot: Code:
Patriot Torqx OCZ Vertex SuperTalent UltraDrive ME G.Skill Falcon Solidata X2 A-DATA S592 Code:
samsung 64gb slc ( MCCOE64G5MPP-OVA ) samsung 64gb mlc ( MCBQE64GBMPP-03A ) Code:
Samsung (svi 256 gb diskovi ) Corsair P OCZ Summit SuperTalent MasterDrive SX Patriot Torqx M28 (ovo još nije 100 %) Code:
kingstona .... eto, tolko za sada... idem dalje tražit... ![]() update: evo jedan suuuuper link: http://forums.overclockers.com.au/sh...d.php?t=781651 Zadnje izmijenjeno od: darQ. 13.07.2009. u 21:09. |
![]() |
![]() |
#545 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Zadnje izmijenjeno od: DeadMan+. 13.07.2009. u 19:44. |
![]() |
![]() |
#550 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
A šit,bježim od jmicrona opeko se i više nikad...a ja baš mislil da ima samsungov kontroler.. Ak niš drugo pričekal bum još neko vreme da se to sve "sredi"...ovaj hdd u lapu mi lagano več pije živce... |
|
![]() |
![]() |
#552 |
Señor Audiophile
|
Lijevo darQov Samsung, a desno taj Corsair (obrati pozornost iskljucivo na 4KB Random Write): ![]() Ocigledno nije Samsung kontroler unutra (JMicron JMB 36x). Ukratko bjezi od toga.
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 15.07.2009. u 07:49. |
![]() |
![]() |
#554 |
I'm nightrider
|
na ebay-u... ak ti se ne da zezat s e-bayem, prodam ti ja ovaj svoj koji je slc 64 gb, po cijeni mlc 64 gb sa jmicron kontrolerom (1500kn) ![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa ček kaj sve ono kaj se vidi po našim dućanima,kaj je to sve "šrot"roba?mislim kaj nema ni jedan vrijedan spomena? |
|
![]() |
![]() |
#556 |
Señor Audiophile
|
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 14.07.2009. u 17:54. Razlog: sugavi imagesforme :( |
![]() |
![]() |
#557 |
Premium
|
Zanimljivo,a performanse još zanimljivije,to je Indilinx kontroler? EDIT:E daj mi reci koja je procedura stavljanja firmwarea? EDIT 2 Gledal sam,al cijene su malo "povisoke"... Al neznam,ipak ču pričekat na pad cijena,a i s vremenom ssd če se usavršit,nadam se do kraja godine prema mojim očekivanjima ![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Señor Audiophile
|
#560 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Koliko sam informiran: Corsair M serija i Kingston V serija je s poboljšanim JMicron kontrolerom OCZ Summit, Super Talent MasterDrive SX, Corsair P serija nova generacija Samsung kontrolera OCZ Vertex, Super Talent UltraDrive LE (SLC) i ME (MLC), G.Skill Falcon s Indilix kontrolerom @ zvonac: a zašto eBay ne dolazi u obzir? za 1100 kn se kupi SSD 64 GB sa Samsung kontrolerom, a za kojih 200 kn više s Indilix kontrolerom |
![]() |
![]() |
#561 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
Zašto je Indilix skuplji ako je samsung bolji? ![]() Anyway, ja uzimam MasterDrive SX sigurno, cijena taman. |
|
![]() |
![]() |
#562 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Isto zašto je i Ferrari skuplji od Peugeot-a. Zato što je Indilix (Ferrari) brži, al zato Samsung (Peugeot) "duže traje". |
![]() |
![]() |
#563 |
I'm nightrider
|
|
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
@Tomy B... ajd objasni malo ovo "duze traje" plz i zna li netko ista o mushkin ssd-ima? u par navrata sam se trudio doci do nekih info, al mi nije bas za rukom polazilo. ono sto je deklarirano je smjesno, danas nitko nebi trebao izlazit s tako slabom serijom, pogotovo ne jedan mushkin. znam nekoga tko ima jednog, al to cu tek eventualno vidjet kad odem jednom do vz na duze malo opet.
#565 | |
Señor Audiophile
|
Autorovim rjecnikom: Duzi servisni interval ![]() Citiraj:
BTW posto se spominju samo neka imena "igraca" na SSD trzistu bilo bi u redu da se sveukupno pucanstvo upozna sa situacijom na trzistu. Ovo je veci dio glavnih proizvodjaca/"brandera" na flash (a.k.a. SSD) trzistu:
Vjerojatno ova lista sama po sebi dovoljno govori o ozbiljnosti ovog segmenta trzista vec sada (a kamoli za par godina).
![]() |
#566 |
Premium
|
#567 |
Señor Audiophile
|
Servisni interval = ponovno dizanje friskih Windoza, tj. flushing svih LBA (logickih adresa) Ovo je trenutna situacija, zbog nedovoljne implementacije TRIM tehnologije unutar OS-a, kontrolera i SSD FW-a Znaci pojam se odnosi na peformanse, a ne na "zivotni vijek" SSD-a Kratko kazano ![]()
#568 |
I'm nightrider
|
da se nadovežem na kolegu dh41400, malo izreklamiram svoj ssd i privučem potencijalne kupce ![]() za sad jedino samsung ima konkretan odgovor na pad performansi, ja sam to pokazao i sa svojim testovima ![]() navodno ni inteli više ne pate od toga...ali, samsung je to ranije riješio pa...ono...jel... |
![]() |
![]() |
#569 |
Premium
|
ja se ionako informiram cisto informativno, ssd kupujem tek kad dode sata3 jer mi se cini da je trenutno ogranicenje ponajvise do samog sucelja, a ne da se ne mogu proizvesti brzi diskovi ![]() do onda se mozda i rijese ostale bebi bolesti nego dalje na temu. hocete reci da nakon odredenog vremena ssd nema vise kamo zapisivati? i sta se desava nakon kronicnog pada performansi? jasan mi je problem velicine memorijskih celija te brisanja manjih komadica iz njih itd, al to je nesto od cega su i stickovi patili tj pate sve flash memorije, al se njih nije koristilo za drzanje OSa i slicne kriticne stvari pa nije bilo bitno.
#570 |
I'm nightrider
|
samsung je to riješio, na koji način, to se nagađa, jedan od primjera je ovaj moj post: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=866 drugi diskovi pokušavaju sa TRIM funkcijom.... |
![]() |
![]() |
|
|