Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.07.2009., 01:23   #1
cvita
Premium
Moj komp

cvita's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Kupovina odgovarajuće zamjenske memorije?

Prijatelju se na laptopu javlja upozorenje tipa ''Virtual memory too low'', ima samo 256mb ram na IBM R51 (2887) laptopu. Kupio bi 1gb ali PC2700 DDR koji njemu odgovara, nema vise na trzistu koliko vidim. Tu su podaci o memoriji koja odgovara njegovom laptopu. Da li moze kupiti negu drugu, npr. ovu PC6400 kingstonovu, te sto treba pazit da memorija odgovara, te koju na kraju i kupiti?
cvita je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 02:06   #2
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Treba biti odgovarajućeg tipa, dakle SODIMM DDR1 (DDR).... Sad se naravno može dogoditi da se ta neće "slagati" s tvojim notebookom, ali ne bi se smjelo dogoditi. To što je brža nema veze jer će raditi na maksimalnoj mogućoj brzini...važnije je samo da nije sporija...

Ali Virtual memory too low...to bi bila virtualna memorija, kaj ne... možeš ju probati povečati ako na disku imaš mjesta (Za Win XP: System properties, Advanced, Performance: Settings, Advanced, Virtual memory: Change)

Zadnje izmijenjeno od: FitzTN. 11.07.2009. u 17:01.
FitzTN je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.07.2009., 06:54   #3
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Treba biti odgovarajućeg tipa, dakle SODIMM DDR1 (DDR)....dakle ova koju si predložio bi po tome pasala. Sad se naravno može dogoditi da se ta neće "slagati" s tvojim notebookom, ali ne bi se smjelo dogoditi. To što je brža nema veze jer će raditi na maksimalnoj mogućoj brzini...važnije je samo da nije sporija...
Ako su u laptopu/konfi keksi rama različite brzine, svi će raditi na brzini najsporijeg keksa. Ako se stavi samo keks koji je brži nego što ploča podržava, raditi će na brzini koju ploča podržava, a ne na svojoj nazivnoj.
Staro 11.07.2009., 15:13   #4
[Psyho]Cox
Premium
Moj komp

[Psyho]Cox's Avatar

Datum registracije: May 2006
Mozda se na razumin dovoljno ali ti si stavia link na DDR2 memoriju koja po mom misljenju ne moze nikako ic u taj laptop.

Tebi treba pc2700 ili pc3200 sodimm. Prije nekog vrimena je bila oko 350 kn 1 gb ali sad vidim i jeftinije.

http://217.14.221.177/StartEU.ashx?p...a-1gb400eon-nb

Inace je dosta skuplja od DDR2 ili DDR3 ali mislim da one nisu kompatibilne sa maticnom iz tog laptopa.

Acer TimelineX 5830G
[Psyho]Cox je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 17:06   #5
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Da, treba mu DDR1, a ne DDR2, a ovaj glupi HG Spot i njihovi cjenici...užas...

Evo, ovo bi bilo to...sad ne drže to baš više trgovine :S
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=so+dimm+ddr+3200

Links
RAM SO DIMM PC-3200, 512 MB, KINGMAX, DDR 400 MHz 159,00 kn

Acquisitum Magnum
DDR 512Mb SODIMM PC3200 (DDR400) Kingmax 160,21 kn
FitzTN je online   Reply With Quote
Staro 11.07.2009., 20:47   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pošto je ubacivanje ram - a 5 min. posla, reci frendu da ponese laptop u trgovinu i odmah će znati na ćemu je. Prilikom prvog paljenja (nakon šta doda ram) neka uđe u BIOS i vidit će jeli memorija uredno prepoznata. Kkod nekih BIOS - a je i tako to obavezan korak jer treba "prihvatiti" promjenu, ne sjećam se jeli tako i kod R51. Za biti 100% siguro neka kasnije preko noći odvrti MemTest.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno