|
![]() |
#1351 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ovo samo dokazuje da je bolja u CoH. I sad se možemo prepucavati igrama do sutra... Razlika je u 400kn, i to je neoboriv argument. Ako su otprilike podjednake, onda je lud onaj koji potroši 400kn više (ako sada kupuje novu, naravno). Može se kupiti S1+120mm i riješiti buka i temperature i još ostane u džepu. Pomak od 4850 je oko 20% bez obzira na igru. S jedne na drugu se ne isplati, ali za sve ispod - ako vam treba više snage - ta kartica je po ovim cijenama no brainer. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Bez puno filozofiranja možemo reći da je 60/40% u igrama trenutno na tržištu premoć nvidije odnosno GTX260 216 modela naspram ATi 4870,bilo 512 ili 1gb. Karticu općenito kupuješ ako igraš igre koje na njoj bolje rade,tako jasno, igrao sam GTA4 na 3870x2 koja je li-la unutar 5-10% sa 4870, i prelaskom na GTX260 sam se preporodio.To je možda najočitiji primjer nvidia opty igre. Sigurno je da je ATi sa cijenom XFX-a kod nas postavio novu granicu isplativosti grafičke kartice koju će nvidia budimo realni,teško popratiti. Jednostavno nema čime odgovoriti 4870 512mb kartici od 860kn kad toliko dođu GTS250 modeli koji su al-pari ili gube bitku sa 20% slabijom(od 4870) - 4850 karticom. 4870 se nameće trenutno kao best buy,i ona koju sam ja imao doma 3,4 dana, od Powercolora,mi se nije činila kao nešto baš grijava,da je tako glupo nazovem,niti crashava,da se rušila.A koštala je 1700kn onda. Mislim da sad, s ovom cijenom od 860kn,ne bi trebalo razmišljati ni trena.To je the kartica i best buy. S druge strane ono što sam rekao gore stoji,kupiš recimo 4870,i igraš nvidia opty igre. Govorim o igrama jer su ovo gaming kartice,ovo nije za fejsbuk i word/powerpoint. I desi ti se,imaš 22 monitor, i 30fps na ATi-ju,odnosno 45 na nvidiji. Mislim da će u tom slučaju GTA4 i slični igrači uvijek dati 400kn više za GTX260.Stvar je preferencije. Jedino što se u cijeloj priči ne uklapa je 4770,kartica je GTS250 killer,clocka se urnebesno,hladna je i solidnog coolera,pa opet - košta kao 4870 koja se opet - clocka solidno,i približava time GTX260 modelu. Komplicirana situacija, nema šta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1355 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
Za nekoga tko igra pucacine, kao ja, engini na ut3, pa cod4, aa3 itd... ati tu sucksa gadno, odvratni padovi frejmova itd. a imao sam 4850, 4870, 4890... i mogu mirne duse reci da ih sve gtx260 rasturi...pogotovo cod4 di s ati fps padnu ispod 15 cim je scena s dimom..
![]() |
#1358 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ovo sam baš danas primjetio (tek sam počeo igrati COD4 na ovoj konfi) i mislio da se samo meni događa.. nema nikakvog riješenja za to? a da ono nije prelazak na konkurentske kartice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
ImamGigabyte Radeon HD 4870 512MB Retail, koja je razlika između Gigabyte i Ati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako je to ona prva verzija onda nema razlike, druge verzije pak mogu imati redizajnirani PCB, drugi cooler, veće taktove. Razlike su minimalne na kraju što se tiče performansi, a što se tiče hlađenja to je druga stvar.
![]() |
#1363 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() ati pravi chipove, u ovom slucaju hd4870 ali ne pravi kartice (isto vrijedi i za nvidiu a oboje ih cak ne prave sami nego drugi za njih). Proizvodjaci kao sto su gigabyte, sapphire, asus, zotac, xfx, palit, gainward, powercolor itd prave kartice. Vecinom slijede referentni dizajn koji im daju proizvodjaci chipova no nekad i prave vlastiti PCB, stavljaju komponente druge kvalitete itd. Tako da eventualno mozes pitati koja je razlika izmedju gigabyte hd4870 i neke sapphire hd4870 ali izmedju njih i "ati".....tesko ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1364 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
a u counter striku source sve također pići bez probleme debelo preko 200 fps,sve high i full reza! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
ЬГΛY.Z0ИЗ
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1366 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1367 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
pa daj i meni reci, i mene zanima. nazovi me nubom ili kako oces ali niti ja takve padove nisam vidio. na 1680x1050 sve na max sto se moze postaviti, uletim u dim, pšocnem pucati, ugl maximalno pteretim grafu, fps ne pada ispod 75. konfa iz siga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
|
ok, baci dimnu ispred sebe, udji u dim, gledaj prema dimu, sto god hoces...pa reci onda jel ima pada fps-a.. mi scrimamo i waramo svaki dan, sve se zadimi okolo naokolo... sa 4870 je bilo totalno neigrivo...cak i 4890 je imala padove ispod 15 fps-a u dimu... dok nvidia pici norlmano, sve je to radi opengl-a... alen... to u sp ili mp, ti mora da si jedan od onih koji su dobili napredni opengl na 4870 lol
![]() |
#1369 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
temperature MEMIO i SHADERCORE
daklem radi se o slijedećem slučaju. GPU-Z senzori kažu (a i prst moj ne laže) da su mi u zadnje vrijeme temperature GPU MEMIO cca 10-15 supnjeva veće nego prije, a SHADERCORE cca 5-7 stupnjeva. Pod ovo prije, podrazumijevam očitanja nakon recimo 3DMark06 ili samo u IDLE. Namontiran je Mušaši sa red platom od originalnog collera. Napominjem da su mi sve ostale temperature iste (odnosno u granicama +/- 2 stupnja) Ima li netko ideju zbog čega se ovo događa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1370 | ||||
Can You Hear Me? 142.8 dB
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
evo, dont kill the messenger, ali morao sam probati. nabavio igru i pojma nemam niš drugo, samo sam naucio smoke baciti ![]() i fakat padne FPS.... not! ![]() 86 izvan dima, u dimu oko 80-85 no nije 15. http://www.youtube.com/watch?v=7N8LG-wIQjU ili radim nešto krivo? 1680x1050 pixela, ATI 4870 grafa, driveri neki od kada imam grafu, 12mj 2008 (8.12 verzija) multiplayer preko neta, jer si rekao da se to događa u MP. SP nisam ni probao. pa kako je to sada moguće Hunt.ONE? ![]() nije mi cilj nikoga provocirati, samo mi je bilo čudno to što si rekao pa sam morao probati. ponavljam, jel radim nešto krivo u tom testu pa zato ne šteka?
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 10.07.2009. u 18:09. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
|
ma ovo je obična grafa, link: klik nije ona jača sa 1GB, a kamoli 4890. a on je rekao da to svaka ati ima problema, napao tu par članova da nemaju pojma, da je isprobano neigrivo itd... pa rekoh, moram to vidjeti svojim očima. jer nisam kužio kako bi to bilo moguće da je tolika razlika ATI/NVIDIA. a ovo je igra 'out of the box' sa punkbusterom i bez ikakvih prčkanja po konzoli, jer ne znam za FPS lock, i razne naredbe po konzoli... možda se i to da maknuti, tj. jel normalno 90 fps pri toj rezi, ili se treba imati preko 100, pa zato u biti nema glitcha jer je ovo malo FPSa? zato sam pitao jel radim nešto krivo (igram samo UT2004 i ET:QW a tamo su preko 250FPSa, znam da su stare igre i ne mogu se usporediti ali samo velim kao primjer)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 09.07.2009. u 21:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1373 | |
Premium
|
Citiraj:
Tako da, smatram da je tu nešto drugo u pitanju.. Može sto različitih stvari bit, od drivera, winsa...... A ako je 3870 u stanju cod4 tako pogurat, na 4850 bi trebalo ić još bolje u pravilu, o 4890 da ne pričam. E sad...ako neš ne štima, ak su recimo driveri u k*rcu, onda ni 4890X2 ne pomaže, imho. Tako da mi cijelo to flejmanje po ATI-ju ne drži vodu, barem što se spomenute igre tiće. Izoliran slučaj. ![]() EDIT: Ček ček...možda znam u čem je problem...U MP se zna dogodit bug sa dimnim bombama (oni koji igraju MP znaju o čem pričam); dim se koncentrira na mali volumen, gusti oblak, ne širi se okolo kak bi trebao, e u tom trenutku FPS padne bolesno. Al to mi se dogodilo svega par puta otkad igram MP, i čim se okreneš od toga, opet OK. Možda na to misli čovjek. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1374 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
|
a eto, moji frendovi, klan i ja, koji igramo non stop cod4 online... fps-i padaju... a ja sam doma probao hrpu grafi od 4850, cf 4850, 4870, 4850x2, 4890...na svima je bilo isto... ostatak konfe nikad nije bio upitan za te grafe... i meni se cesto desavalo da fps-i divljacki padnu, nebih rekao da je rijec o onom bug-u..
![]() |
#1375 | |
|
Citiraj:
ako nisu bili friški, da nije možda ostalo nešto od Nvidie na kompu pa se klalo? pošto ispada da samo tebi i frendovima šteka, drugima ne.
![]() |
![]() |
#1376 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
jebga, meni se to nije desavalo ni sa x1950gt a ni sa hd 4830. igram kad god stignem mp i nikad nisam imao problema da mi je u dimu postalo neigrivo/tolki frame drop EDIT: na 1950 sam igrao na 1280 rezi, a na 4830 na 1680 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1377 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Ja imam 4830 i tek na ULTRA high postavkama se događa framedrop. Kod frenda s 4850 nema framedropova više na max. MOj zaključak: moš ti gejmat i warat kolko oš, sa il bez klana, al neznaš instalirat grafičku karticu ![]() Zadnje izmijenjeno od: trouble. 10.07.2009. u 10:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Evo da se javi još netko tko sa 4870 igra CoD4 online. 1680*1050, postavke sve na max (isključene sjene), sve funkcionira savršeno normalno. Nema nikakvih gadnih FPS dropova kao što neki govore. A još naspram drugih što su se javili imam malkice stariji chipset (i945) i skoro najslabiji c2d (E4400) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|