|
![]() |
#153 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ako je oko 35C onda sve OK, ali ja bih temp. chipseta svakako smanjio ako je 49C kao kolegi, pa jedna 12-ica i nije neka buka a i uvijek se da stavit malo bolji pasivnjak na ploču ako si baš alergičan na jedva čujno zujanje... ![]()
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 01.07.2009. u 14:19. |
![]() |
![]() |
#154 |
Guest
|
Ljudi , kupio danas 7750 x 2 i temperatura je 60 u idle i ide do 70 pod full stress..kuri ko lud , hladnjak je "stock" ..previše , ili da se ne zabrinjavam , soba bez klime , etc.. |
![]() |
#155 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Ja sam mislio da bi trebale biti niže... |
|
![]() |
![]() |
#156 |
Guest
|
da nadodam , smanjio sam napon na 1.2 sa 1.3 , sad pod full load ne prelazi 60 C , jel to zdravo/OK? Radi sasvim stabilno. |
![]() |
#157 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ajd napravi reset biosa, ponekad je isti zblesira kada se promjeni proc i nesto s voltazama zajebe te dovodi do pregrijavanja. Dozivio mozda sve skupa 2x u zivotu ali zna se desiti. U svakom slucaju ovo sto ti imas je previse za taj procesor, barem po temperaturama koje sam vidio da dobivaju drugi na ovom forumu. |
![]() |
![]() |
#158 |
Guest
|
Jesam ista stvar..al daj da te pitam..ako CPU radi stabilno na 1.7V umjesto 1.3 , i prošao je skoro 9 sati P95 , temp. ne prelazi 58-59 C , jel rizično da tako radi , barem 10 dana do plaće dok ne kupim novi hladnjak..? Ovaj stock je "šljuka"...Čuo sam da vi ekipa dižete napon na 1.5 V na procu , pa mislim si jel ok da ga ja spustim na 1.7-2 na kratko vrijeme? NE šteti? Inače sve radi stabilno za 5.. Eh da , ajde ljudi dajte preoručite neki dobar hladnjak za ovaj CPU pomgućnosti iz linksa Zadnje izmijenjeno od: McG. 02.07.2009. u 13:25. Razlog: .... |
![]() |
#159 |
Premium
|
1.7v? Pokusavas ga spaliti ili si pogresno napisao(dva puta ![]() Uglavnom mozes ga drzati na nizoj voltazi bez straha od ostecenja. Vjerujem da kao i vecina procesora ima prostora za barem 0.1v manje. |
![]() |
![]() |
#160 |
Guest
|
Sorry , pogrešno napisao ,pisao prije jutarnje kave ![]() |
![]() |
#161 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Zamjenski hladnjak za Phenom II X2 550
Stock koji dolazi s njim ima ventilator koji usisava zrak i baca ga na bazu (što bi bilo sasvim OK na mom Antec Sonata kućištu) Međutim igrom slučaja sam ga morao ugraditi u Antec Overture II i sad bi mi trebao cooler koji usisava zrak sa baze i baca ga prema gore, a uz to mora biti nizak da stane u dotično desktop (HTPC) kućište Razmišljam o Scythe Shuriken, ali nigdje nisam našao informaciju o smjeru u kojem baca zrak |
![]() |
![]() |
#162 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nijedan cooler ne usisava zrak sa baze. Oni upuhuju hladni zrak da hladi proc putem finova samog hladnjaka. Način na koji si ti to zamislio, ne može biti efikasan jer proc odnekud mora dobivati hladan zrak da bi se hladio.
#164 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mislim da uglavnom svi tako niski hladnjaci bacaju prema dolje, a ako pogledas Shuriken vidi se po orijentaciji pera ventilatora da on isto baca prema dolje. Druga opcija bi bila u stranu ispuh, ali naravno to je samo na visokim hladnjacima koji tebi ne stanu u kuciste... Dobra stvar sa Shurikenom je to sto je vent pricvrscen samo sa dvije kopce, pa mislim da bi okretanje venta trebalo ici lako @coconut - da, pitanje kako bi to hladilo |
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
pa razmišljajući zdravom logikom svaki čovijek bi došao do zaključka da ak očeš da ti puše na drugu stranu okreneš ventilator, kuleri ne pušu zrak pa ni taj šuriken ali istom zdravom logikom čovijek dolazi i do ovog zaključka: usput da naglasim, protok zraka sa strane ventilatora gdje siše je malen naspram druge strane gdje izbacuje, jer vent siše zrak odvuda tj cijelog prostora iza a ne samo sa površine rupe za propeler Zadnje izmijenjeno od: Elpresidente1. 07.07.2009. u 15:29. |
![]() |
![]() |
#166 | |||
Propali Amigaš
|
Svašta si ti tu napisao pa ajmo redom vidit tu tvoju "logiku": Citiraj:
http://www.zalman.com/ENG/product/Pr...ad.asp?idx=274 Oću reć, pitanje je da li je UOPĆE moguće nešto uraditi, a i kad se to napravi, pitanje je efikasnosti jer naravno da nešto najbolje radi kad radi onako kako je i projektirano da radi Citiraj:
Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
#167 |
Premium
|
Imam shuriken u tom istom kucistu. Nije da ne hladi ali da sam nesto odusevljen nisam. Inace sam cooler ima par dizajnerskih mana koje lose utjecu na performanse i kad se na to doda malo kuciste i jos pri tome desktop koji je valjda 3x teze drzati hladnim...gadno ![]() al vidis ako se sjetim kad dodjem s posla probam okreniti vent pa javim jel hladi tako i kakav je rezultat |
![]() |
![]() |
#168 |
Propali Amigaš
|
Ajd super. Inače naletio sam na review kod Rusa sa digit-lifea i oni isto nisu pretjerano oduševljeni s tim coolerom. Samo kod nas i nije neki pretjeran izbor tih niskih coolera, otkad je Vemil smanjio ponudu onih jeftinih i prilično solidnih Glacialtecha Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.07.2009. u 12:49. |
![]() |
![]() |
#169 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
2. niko nije spominjo nekakvog zalmana 7000 nego shuriken na kom se može fizički okrenut ventilator 3. naravno da nije pametno izgleda da sad odjednom kužiš da nije zato jer nije ni napravljeno da bude tako ni da je efikasno, sve ti to već reče coconut |
|
![]() |
![]() |
#170 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Za pocetak se rjesavas jednog ispuh venta, zatim ti topli zrak ne cirkulira unutar case-a (znaci hladnije ce bit i za ostale komponente). Jedino sto trebas (vec je netko spomenuo) je dobar upuh, odnosno dotok zraka (s boka ili slicno). Primjera radi, slicnu stvar sam napravio na svojoj grafulji, tj. glavni vent odvlaci zrak s heatsinka (TR HR03), a ne da ga baca po njoj ... temp su par stupnjeva nize u odnosu na "normalno" postavljanje. ![]()
![]() |
#171 |
Premium
|
To cemo isprobati ali na stranu to, pitao je koji cooler za to kuciste i shuriken je izbor. Ne najbolji ali ako gledamo dobavljivost vjerovatno jedini moguc. Probao sam sve sto sam mogao posuditi a da stane u anteca i ovo se jos pokazalo kao jedino sto kako tako radi da moze izdrzati i OC. Naravno tu treba i dalje imati na umu ljeto i sobu na juznoj strani. @segregator a rekao sam da znam da ima dobrih rjesenja ali ih nema kod nas za kupit. Ovako vizualno rekao bi da taj CM sigurno hladi bolje od ovog scytha ![]() Zadnje izmijenjeno od: greg SE. 07.07.2009. u 19:40. |
![]() |
![]() |
#172 | |
Propali Amigaš
|
Citiraj:
I kao što vidiš iz dh41400-ovog posta, stvar može biti efikasnija ako se zrak izvlači preko baze umjesto da se upuhuje po njoj. Dotično Antec kućište ima rupe za protok zraka točno iznad procesora, tako da ne samo da bi se hladio proc nego bi se i topli zrak izbacivao van, umjesto kao sa ovim stock coolerom koji imam i koji topli zrak sa proca razbacuje okolo po ostalim komponentama @Greg SE: Cooler Master sa ovog testa: http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/ht...oct2k8-p1.html izgleda odlično hladi, ali iako dosta trgovina drži razne njihove proizvode, na V4 nisam naletio |
|
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
evo ovako, isprobano okretanje venta. Zakljucak se svodi na to da su ionako ne bas bajne performanse dodatno narusene, da bi sve funkcioniraolo kako treba morao bi biti stalno na max okretajima. Daleko od toga da pravi neku buku ali se cuje (inace ga drzim na 1300rpm gdje je necujan). I da, jos jedan dodatak na onaj dio o nekvaliteti - cijela operacija me kostala jednog fina koji je otpao cim sam kopce skinio. Bez nasilja, ocito je vec bio lose pricvrscen za heatpipove. Smece.... ![]() Kad se sjetim da su ga preporucivali ljudima kojima uopce nije bila bitna visina coolera, eto kao cisto jer je brand cooler za relativno male pare. Bemti pa onaj moj hyperTX placen 130kn novi hladi barem 2x bolje, daleko brze skine temperaturu jednom kada load prestane a gotovo pa je jednako tih. I nakon dvije ploce i 10 skidanja-stavljanja (samo kod mene, jos je kupljen polovan) nije jos izgubio niti jedan dio. Jos da je 1-2 cm nizi... ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Propali Amigaš
|
Sad si me bacio u bad...ali meni taj njegov vent i onako ne izgleda kao da bi bio efikasan kad se okrene naopako, možda je bolja varijanta zamijeniti polaritet napona pa da se vrti na drugu stranu? Btw, kućište je odlično, ali očigledno nije za ovakve eskapade ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 07.07.2009. u 22:32. |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
zamjenit polaritet? sta mislis da je trofazni motor? ![]() nego ne fali kucistu nista, ok...ne moze sve biti na tempraturama na kojima je u nekom povecem midi kucistu ali tko to normalan moze i ocekivati. Veci je problem ta visina koja suzava izbor hladnjaka (i meni grafulje). Sa samim tempraturama nemam nekih problema cak ni s ovim smecem od shurikena. Drzao ga je i stock bez problema ali mi je zujanje islo na zivce. Stvarno ne vidim kako bi ti mogao s tim 550 imati problema. Mozda uz neki teski OC ali opet....ova kutija nije za to ni predvidjena ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Guest
|
Cooler ZALMAN CNPS9500 AM2 jel ovo vrijedi svojih cca 300 kn? 7750 Kuma je u pitanju...? |
![]() |
#178 |
Guest
|
Ne bi rekao.. Moje preporuke za Freezer 64 Pro ili Katanu 2 ili 3.. ![]() Jednom sam se ja mislio između Freezera i njegovog mlađeg brata Alpinea, hvala Bogu što su me nagovorili na Freeza! ![]() |
![]() |
#179 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#180 |
Guest
|
Jel zna netko gdje se kod nas može nabaviti: XILENCE XQ CPU Cooler AM2? Ili neki sličan hladnjak sa ventom "bez okvira"? |
![]() |
|
|