|
![]() |
#151 | |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#152 | |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Bio sam na pripremama u Trinomu za jedan drugi phax, ali u skupini sa TVZ-ovcima... Pa eto ako netko ne zna, lani se upadalo i sa 530-540 bodova (mislim da je ovo bilo za informaticki smjer, iako su nam pokazali za sve). E sad koliko je tocno bilo bdova za zadnjeg koji je upa bez placanja ne znam ![]() Vidio sam da je jedan biserko sa 400 bodova iz srednje tek presao prag (130 bodova) i upao. ![]() ![]() ![]() ![]() Inace i crta se pomicala za puno mjesta, zato jer je dosta ljudi otislo na FER jer im je to prvi izbor. Pozzz i sretno Vam svima u utorak! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#154 |
muimerP
|
Evo prosudite odprilike koliko znate, i nemojte bezveze označavat...jer ja sam imao samo 70 bodova ![]() a sad se idem bacit sa prozora... ![]()
![]() |
#155 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam prošle godine imao 165 bodova na prijemnom (11 zadataka) i 336 iz srednje. Bio sam negdje 30-i ispod crte... Uvjeren da se crta neće podići do mene, otišao sam na more ![]() ![]() I sad idem opet, ali sa masu većim znanjem matematike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 |
Kobe Bryant fan
|
Može li mi netko napisati rješenje i sam postupak rješavanja ovog zadatka?Da li je to ono sa prioritetima? Koji je od ponuđenih logičkih izraza ekvivalentan izrazu (n≤0)Ʌ((n>100) a. n≠0 b. n>100 c. 1 d. n≤0 e. 0 Evo još par zadataka koji me zanimaju pa ako netko ima volje... 1) sinx + cosx=5/3 ,koliko je sinx*cosx 2) središte kružnice kojoj su pravci 2x-3y-1=0 i 3x+5y-11=0 normale,je točka (3,4) (1,2) (2,1) (2,2) (4,3) 3) jednakokračni trapez koji ima okomite dijagonale i visinu 5,ima površinu: 25 28 16 35 36 Hvala! Zadnje izmijenjeno od: Hrvoje_24. 06.07.2009. u 16:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Registered User
|
e) je odgovor jer je laž. n ne može bit manji i jednak od nule i veći od 100
![]() |
#158 |
Kobe Bryant fan
|
Piše na stranicama TVZ-a da se od pomagala smije koristit jednostani digitron,i tablice logaritama,jel može to netko pojasnit,jel se smiju koristiti formule sa FER-a npr.,i digitron CASIO fx-115WA? |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Registered User
|
![]() |
#160 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Do sada su se bez problema mogle koristiti "žute formule" (ili one sa FER-a) i kalkulatori poput Casia FX-115ES. Za ASCII nisam siguran, no zar je problem zapamtiti tri glavna broja koja se javljaju na prijemnima (dekadske vrijednosti od 0/a/A)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Registered User
|
da ali imaju neke kombinacije, nikad neznaš šta će bit... a i mislim da nebi trebali tražit od nas da to znamo napamet :/
![]() |
#162 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad sam ja pisao prijemni, isto je bio zadatak s ASCII tablicama, digli smo galamu usred prijemnog oko tog jer nam nisu rekli da ponesemo tablice pa nam je tamo profesor fino ispisao ono što smo trebali u zadatku ![]()
![]() |
#163 |
Registered User
|
Zadaci zahtjevaju to da znaš samo kako otprilike izgleda ASCII tablica, a obzirom da ipak upisuješ rač/info... ![]() A zadaci su nešto poput "Ako dekadskoj vrijednosti znaka '0' dodamo 40, novodobiveni znak će biti: c) veliko slovo". Znaš da brojevi počinju na 48, velika slova na 65, a mala na 97. |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#165 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
muimerP
|
Eo bih danas na računarstvu... Ubio sma 15 zadataka, ali za jedno 2-3 nisam ziher(i jos ak mi se omaknuo koji...onda sam banana)
![]() |
#168 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Vrste tipkovnica: QWERTY, QWERTZ, AZERTY, Dvorak pa ljudi moji, gdje to ima :S haha što je najjače,pogodila sam za onog lika kaj je izmislio log tablice ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Registered User
|
![]() |
#171 |
Premium
|
pa da znas kako je pitanje tocno glasilo mogli bi ti reci odgovor. 3 su mogucnosti: a) ako je Y u sredini(gornji red), a Z ljevo(doljnji red) onda je QWERTY (eng layout) b) ako je Z u sredini(gornji red), a Y ljevo(doljnji red) onda je QWERTZ (cro layout) c) Y u sredini(gornji red), Z desno(doljnji red) onda je dvorak (engl) sto se tice pravopisa, vecina ljudi sto radi na pripremama prijemnog nije zavrsila studij informatike na tvz pa da su imali predmet hrvatski jezik :P edt: pardon, sad pogledao, azerty je isto kao i a), ali je z gore - francusko belgijski raspored.
![]() |
#172 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
i kak ste prosli? ja sam upo elo bez placanja ![]() ![]()
![]() |
#173 |
Registered User
|
jel moguće da je došlo do pogreške u računanju ispita toga? jer ja imam premalo bodova a sigurna sam da sam riješila više. čak sam zbrajala na kraju i ove koje nisam stavila, sam stavila negativne i nemoguće je da imam toliko. kome da se obratim?
![]() |
#174 |
Premium
|
naravno da je moguce. ja sam premalo imao bodova, tj racunica se nije poklapala nikako tocni i negativni bodovi sa brojem rjesenih, pa sam pisao zalbu, 1 zadatak mi je priznat, al 1 nije uopce ocjenjen a jos dan danas tvrdim da fali. al nevazno vise. medutim navodno vise nije moguce vidjeti svoje ispite (ni ja nisam svoj vidio, al nisam ni eksplicitno trazio u zalbi), ali se mozes zaliti pa ce provjerit komisija.
![]() |
#176 |
muimerP
|
![]() |
#178 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Čekajte da se sve izrafinira. Prošle se godine jedna frendica pomakla za nekih 15-ak mjesta i upala na RAČ bez plaćanja na kraju. Samo me zanima je li bio teži prijemni naspram ispita prošlih godina (od recimo 2007 unazad)? Riješavao sam onaj ogledni iz 2006. mislim i uspio riješit oko 16 zadataka iz matematika prije samog spremanja za faks krajem 5-og mjeseca prošle godine. A onda sam išao na prijemni na INO smjeru i stvarno mi nije bilo baš lijepo. Skupio 202 boda (prilično razočaravajuće) i 400 iz srednje pa sam bio dosta visoko na kraju. Mislio ove godine isto probat upast bez plaćanja tamo ali se na kraju odlučio probat izvuć iz go**na tam gdje jesam trenutno. Sretno svima da se popnete još koje mjesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Registered User
|
Računarstvo 120 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Je suis Schumi
|
Cestitam svima koji su upali! ![]() ![]() Nego imam jedno pitanje; da li prilikom upisa samo prilazem originalne svjedodzbe na uvid ili one ostaju na phaxu, pa kasnije dodju postom?
![]() |
|
|