|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
HDMI to DVI kabel pitanje
Ovako imam doma HDMI to DVI kabel nekih 5 metara, ono sta me zanima da li je osim na lcd full hd tv, moguce isti spojiti na monitor. Monitor je Samsung SyncMaster 2433BW Grafa je GTX295 I ako je moguce da li sta sa time dobivam na kvaliteti slike? Sada koristim Analogni kabel. DVI to DVI je malo preskup(treba mi 2 metra na vise), a ovaj sam naso od prije jos pa eto ako se moze volio bih ga iskoristiti. Hvala, lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mozes spojiti, dobijes ostriju sliku i nemoras podesavati skoro nista, ali me zanima zar nisi dobio uz monitor kablove jer ja imam isti i dobio sam kablove.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hm nisam dobio jer sam ga kupio od nekog lika. a on mi nije dao sve kabele. Znaci spojim hdmi na grafu dvi na monitor i radit ce bez ikakvog podesavanja? recimo meni ne radi crna mi je slika. cujem da se nesto u pozadini dogada kada spojim. ali crna slika. probo sam restart i sve ali jednostavno je crna slika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
kad ga već imaš doma probaj .. mislim nije ti to teško valjda btw DVI-DVI ti je skup? GTX295 - 3000kn i7 920 - 2000kn P6T - 2000kn 5m DVI to DVI - 89kn ali jbg to je skupo ![]() http://www.links.hr/index.php?option...kl=200.600.095 5m DualLink DVI to DVI - 189kn http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=202.100.013 fakat znaš biti čudan
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Covjek prolazi kroz razne faze u zivotu (to bi ti valjda trebao znati) Covjek ponekad ima novaca da kupi neke stvari, ponekad nema. Tako da sam ja sada u situaciji da bas nemam a niti ne zelim dati za novi dvi kabel kvalitetni 250kn. Tako da... Ti si ovdje ociti covjek koji voli provocirat jer nemas pametnijeg posla tj nolifer. Bez uvrede ali mozak ti je kapaciteta jednog domaceg piceka koji je samo za okrenut na rostilju i pojest. Btw. sredio sam proradilo mi je sa ovim kabelom. Hvala onima koji su pokusali pomoc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
možda i imam mozak jednog piceka ali barem znam da možeš spojit tim kablom VGA i monitor ![]() to kaj ti smatraš moj upad provokacijom je tvoj problem, a u kojoj si životnoj fazi me nit zanima nit se moraš pravdat ![]() i ne kužim čemu uvijek moraš počet sa vrijeđanjem, stvarno imaš problema sa komunikacijom ![]() Nije p'n'p ako je uz HDMI ostavio i DVI kabel u kartici jer je DVI primar. Pa onda mora u nV CP-u podesit koji izlaz da bude primaran
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Znaci nije bilo u mom slucaju samo plug&play. Drugo ti si provociro, ja ne vrijedam bez razloga. Trece boli te kurac sta imam graficku za 3 soma kuna i sta nedam za kabel 200kn. Ako neces pomoc nemoj, nemoj provocirat to mrzim. Da sam htio i mogo oso bi kupit DVI kabel, tj da ovdje nisam pito bezveze bi ga iso kupit. EOD. mod lockaj temu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
zato drugi puta fino navedi sve ![]() a čime to, jer sam reko da možeš kupit 5 metara kabla za 89kn ![]() Ma ne mogu ti opisat kavih uroloških problema imam zbog tebe, tvoje grafe i tvoje kupovne moći ![]() smanji kompresiju i okači živćeke o klin, zaradit ćeš čir ili tak nekaj ak ovak nastaviš Don't worry, be happy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Niste ljudi ako se nepomarisete ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
I ovako i onako vec imam previse slicnih problema tako da... Ako je to tvoj stil javljanja na teme onda ok. al ja na taj stil nisam naucen , ako provokacija nije izlistavanje cijena i imena stvari kojih imam i onda dolje ispod toga napisano kao a za kabel je tesko odvojit 89kn onda neznam sta je provokacija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Opet problem ,tek sam ga danas skuzio jer nisam prije restarto racunalo. Uglavno kada restartam komp sve do ulaska u windowse ja nemam slike tj crna je. Monitor trazi da li je ukopcan vga ili digital ali nista ne pronalazi tek kada ude u windowse. Znaci ako sam spojen hdmi to dvi nemogu petljat po biosu niti instalirat windowse itd.. Ima li ko kakvo rjesenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() U normalnom slučaju onaj koji je kupio već takav komp,taj bi mogao bez problema kupit kabel.. ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
Citiraj:
Imaš li uz taj HDMI još kakav kabel uštekan u grafu tj u neki od DVI izlaza?
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() btw. kabel sam naso doma i zelim ga iskoristi ali vidim da mi ne sljaka najbolje ako cu trebat icu cu kupit novi imho ![]() ![]() i sad na kraju boli te briga sta ja radim i kako imho ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Gle to je dual GPU grafa tj to su dve odvojene kartice sa dva biosa prvi GPU daje izlaz na DVI (jedan masteri drugi slave) drugi GPU daje izlaz na HDMI koji je po def svrstan kao sekundarni slave dakle on zadnji dobiva signal fora je da po defaultu za vrijeme post screena samo prvi GPU daje sliku dakle samo DVI izlazi rade ono kaj ti trebaš je podesit da ti HDMI bude master izlaz tj primarni video izlaz http://nvidia.custhelp.com/cgi-bin/n...p?p_faqid=2354
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
nemam ove opcije sta ima na toj stranici klik |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
zato kaj moraš spojit dva monitora ili monitor i TV zajedno kako bi u isto vrijeme bili aktivni DVI i HDMI video izlazi i tada tek odabrao koji će biti primaran
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
moram imat ukljuceno vga i hdmi, pa kada nije u windowsima radi analogno kada dode u windowse prebaci se na digitalno sta mi se uopce ne svida. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
hm. neznam, kada se korisit dvi kabel radi i u postu i u windowsima znaci digitalno u oba nacina imam jedan doma dvi kabel od 1 metra pa sam probo ali je prekratak moro sam monitor micat itd.. a kada je hdmi to dvi ocigledno nemoze radit u postu tj prije windowsa. nego u samim windowsima |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
onda fino kupi DVI-DVI kabel i to je to ne treba ti nikakav fancy kabel jer razliku nećeš primjetit
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|