|
![]() |
#331 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
Citiraj:
A to sto apsolutno negiras da su windowsi naj nestabilniji os govori dovoljno...naravno po feedbacku svih vrsti usera...od totalnih entry ljudi (moja mati od 55g) do "pc expert" ljudi (ne, ne mislim na tebe specificno) Normalna je stvar da vecina ovdje ljudi moze sredit i odrzavati svoj sistem na nacin da radi kako spada...pa i sam koristim pc pobogu..ali sta je sa ljudima koje te stvari neznaju? ili jos bolje sa sta je sa ljudima koji se ne zele zamarati sa takvim stvarima? Dajte dodjite malo k sebi, ne vidite dalje od svog nosa. Netko ne zeli kao vi (mi) zamarat sa servisima i procesima, updejtat drivere, direct x, service pack, instalirat firewall/antivirus, konfigurirat isti, defragmentacija, ccleaner, driver sweeper, registry, system restore itd itd....taj neko iskesira paru, upali itunes i slusa muziku Sta tebi nije jasno? Previse foruma a premalo cura ili sta? Samo sam podjelio svoje iskustvo sa Apple-om. Opusti se |
|
![]() |
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
poput umjetničkog izražaja Pieta Mondriana i Mac je rođen sa idejom o apstraktnoj emociji, i dok je potonji razmišljao o svojim slikama; kocka, kockica.... bah kompozicija! Tako i Steve Jobs u najboljoj maniri neoplasticizma konzolu nije doživljavao kao grubi sklop sintaksi, silicija i metala, već je zaključio: ne kompjuktor... nego Jabuka ! zato Mac kupuju prosvjetljeni umovi sa posebnim senzibiltetom. ...zar to ne znate? Zadnje izmijenjeno od: Skorn. 03.07.2009. u 07:21. |
![]() |
![]() |
#333 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=282
![]() |
#334 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#335 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja također to negiram, posebno windowsi kao zbirna imenica i tvoja tvrdnja samo pokazuje razinu neznanja i neiskustva s tim istim "windowsima" ali otvoren sam da čujem argumente...
#336 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Sva dobro slozena oprema, prema standardima i specifikacijama, u kvalitetno odradjenim procedurama radi OK.
![]() |
#337 |
Pod naletima kopita zla
|
iggy..pa kak ti nije jasno da su windoze smeče? Mislim to zna svaki pravi ITjevac da MS smrdi i da svi zapravo žele imati jabučice ![]() Baš sam neki dan šefu rekao..joj kaj ste kupiti ibm system x3650 trebali ste radije kupiti neku jabuku ![]() |
![]() |
![]() |
#338 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
![]() A sto se tice obicnih korisnika, svaki ozbiljno slozeni picek (koji je i dalje bitno jeftiniji od odgovarajuce jabuke) moze bez ikakvih problema godinama uredno raditi.
![]() |
#339 |
Pod naletima kopita zla
|
Ti se šališ..misliš da je za vulgaris uzera net/muzika/film/office dovoljan vulgaris picek? ![]() I još na to staviti windoze na kojima će što god da staviš raditi? hmm..čudna ti je ta teorija moram priznati..nisam tako nešto očekivao od tebe ![]() Ja sam ipak mišljena da je za tako nešto ipak potrebno odriješiti kesu i dati cca 15k kn za macbook pro jer je opće poznato da MS Office ne radi dobro na kombinaciji picek/ms ![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
nije za svakoga definitivno: http://www.appleinsider.com/articles...sive_heat.html inače sam volio autiće koji mijenjaju boju, pa eto možda se bacim na jabuku ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#343 | |
Guest
|
Citiraj:
Ne zelim ja nametati svoje misljenje nikome samo sam htio reci da sam bio u bezbroj situacija di sam isao kuci kod nekoga (prijateljica, cura, punica, frendov stari, brat, sestra) da "popravim kompjuter". Ako vi niste bili onda stvarno neznam...povlacim se iz diskusije. Onda sam ocito maler ili imam prevelik broj "poznanika" koji su maleri... A sto se tice mene zasto sam ga uzeo, uzeo sam ga prvenstveno zbog mog posla - glazbe..tu se moj powerbook pokazao kao bolja odnosno stabilnija opcija od pc masine. dokazano |
|
![]() |
![]() |
#344 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Problem je u tome što (karikiram otprlike) 5% ljudi za svoje kućne i poslovne radinosti koriste/imaju Mac(uz njemu pripadajući OS), a PC 95%(uz recimo Microsoftovo OS riješenje (Linux guy don't be mad right now ![]() Dakle, ono što su Macu izolirani slučajevi, tipa ne radi mi to i to, ruši mi se, pada mi ovo-ono, yada yada yada i ostale blamaže, na PC-u postanu/budu propocionalno veće, što ispada onda daleko češće, jel? Jbg, nas ima 10x više ( ![]() Meni osobno nikad nije ništa tragično bilo oko softwarea da bi trebao razbijat glavu radi toga, 99,99% su to hardware-ski problemi, tipa crko hard. Majko mila ne radi mi fr33 p0rn addon za firefox!! FML!!! ![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
dokaz, a ne obecanje.. lol... mislim da si se pokosio jos sa ovim ovdje: necu dalje pisat, moram postat ovo, jer mi je ukoro vrijeme za 4. bsod danas.. obicno bude tak, oko 17:14...... |
![]() |
![]() |
#346 |
Premium
|
BSOD je najblatantniji primjer superiornosti Windowsa, Macovci recite mi kada će vaš OS biti toliko zajeban da sporadično stvori blue hole u time-space kontinuumu vlastitog bivstvovanja? fucking unreality ^^ |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
#349 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Koliko ljudi koristi win? Question no2: Koliko ljudi koristi macos? Question no3: Ljudi sa windowsima, imaju li probleme sa OS-om, da ili ne? Question no4: Ljudi sa macos, imaju li problema sa OS-om, da ili ne? Nadam se da neću trebati odgovarati na ova pitanja. Nuff said.
![]() |
#350 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
ovakve rasprave uvijek zavrse pod lokotom bas zbog takvih poput tebe, koji bez ikakvih razumnih argumenata, ili sa krajnje bezveznim argumentima (npr. covjek se preporodio nakon sto je poceo koristit text editor na mac-u), tupe jedno te isto... procitaj pazljivije sto je McG napisao na prethodnoj strani... inace zovem joker "bubba" |
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
#352 | |
Guest
|
Citiraj:
Pitaj Matth€w-a sto 99 posto njegovih idola koristi!? Ne razumijem zasto ne mozete prihvatit necije misljenje nego sve spustate na osobnu razinu. Ja nisam dosao tupit da je macintosh bolji od pc-a (osim sto sam spomenuo da je nestabilniji gledajuci overall) nego sam rekao ko sve moze imati koristi od macintosha...Ljudi koje se tek susrecu sa racunalima i ljudi koji imaju specificnu namjenu. basta vise |
|
![]() |
![]() |
#353 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
1. Tko overall vise koristi mac, u toj bransi kojoj spominjes, tko su ti ljudi? Podaci? 2. Kako su windowsi nestabilni overall, podaci? Kuzis, ne mozes tako izgovarati pausalno tvrdnje. Ajmo da ja probam: Windowse koristi masu ljudi, ukljucujuci i mene, i znam masu ljudi koji nikada nisu imali problema s windowsima. Znam puno ljudi koji ga profesionalno koriste. Dakle, oni su najstabilniji i za ekipu koja zna sto hoce. Kako ti to zvuci? I eto, naveo sam primjer HRTa gdje ljudi monitraju sliku i zvuk preko 8 sati dnevno na xpu ili cak win2000. EDIT: Odustajem od "rasprave". Vidim da covjek govori "za cijeli svijet". Tol'ko pametan nisam...
![]() |
#354 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
OSX se isto uspori i ima svoj BSOD. Hardware je 3x skuplji sa 3x manjom garancijom. Appleovi laptopi su mi odlični, imam macbook pro 15" i zadovoljan sam. Jedino sam imao problema sa vodafon mobile conect karticom, tj. vodafonovim katastrofalnim driverima. Po toj logici, čim neki drajveri nisu 100% made by apple. Javljaju se problemi. Sad uzmimo da 90% drivera za windowse nisu digitaly signed, tako da i ne čudi što dosta ekipe ima problema sa svojim prozorima. Stvar je u tome, što sa windowsima imaš slobodu kombiniranja svega sa svačim i potpuno je za očekivati, da sve kombinacije neće savršeno raditi. P.S. OSX ne podržava DX, što ga čini za mene, a i za večinu ekipe ovdje beskorisnim ![]() OSX BSOD iz vlastite radinosti ![]() ![]()
#356 |
-------
|
Ne čini ti se možda (pa barem čak i malo) da samo jedan dio tog "cijelog svijeta" koristi Mac mašine zato jer točno znaju kakve koristi imaju od njih, dok je ostatak "cijelog svijeta" na Mac mašinama čisto radi perfektno odrađenog marketinga i reklame općenito. Maknemo našu malu državicu iz cijele priče i ostane ti "cijeli svijet" koji si itekak može priušiti Mac, ne zato jer im treba (jer takvi su ko i u slučaju profi PC namjene u debeloj manjini), već zato jer mogu. Jer su im cijenom i ponudom pristupačni i redovito furaju Mac i PC, neovisno o tome čim se bave. Uzmimo za primjer (još jednom) Ameriku u kojoj su zadnjih 20 godina svi na neku ludu foru postali hip-hop producenti i ta ekipa samoprozvanih umjetnika, glazbenih poznavatelja i wannabe rapera kupuje kamione Mac mašina za studijske potrebe, a qrca se znaju s njima služiti. Ali hej, Mac Pro im je jeftin, pa se kupe dva-tri takva stroja, napuca se sve to u studio u podrumu, anagažira se tip koji stvarno i zna raditi sa softverom koji dolazi u paketu, plati se ženski ili muški vokal i evo hita. Kasnije se i kičasti spot na tom istom Mac Pro sustavu izrežira (od strane istoga onog tipa koji je pripremil pjesmu ![]() Primjera za to kolko te volja i svi su redom "znalci" i "profesionalci", a tak jasno da je postotak pravih profesionalaca koji iskorištavaju dva Mac Pro Xeona skoro pa neznatan i totalno nebitan u usporedbi s onim "audio-video maherima" koji taj isti Mac imaju čisto jer ih imaju svi pravi producenti i ko zna sve. |
![]() |
![]() |
#357 | ||
Guest
|
Citiraj:
2. rekao sam..usporedjujuci iskustva raznih korisnika. Primjer: program koji ja koristim live se zove serato. Ljudi sa koji teraju serato na pc imaju puno vise problema (ne kazem svi). Ista stvar je sa ostalim slicnim programima. to je samo jedan primjer Citiraj:
Odustajem od rasprave... |
||
![]() |
![]() |
#358 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
#359 |
-------
|
Kaj te uvredilo? To da ja današanje (ne sve, ali 99%) hip-hop producente smatram običnim šarlatanima koji poput ovog kojeg sam linkal, svoje komplekse liječe masom oskudno odjevenih plesačica, dok im se tekstovi redovito svode na "kill, gangsta, my car, bitch" i sl. ili činjenica da ja Apple danas (više nego ikad) mainstream i da ga zahvaljujući izuzetno dobro i nadasve odlično smišljenim reklamama i sloganima - imaju "svi"? |
![]() |
![]() |
#360 | |
Avocado
|
Citiraj:
Što je sa ljudima koji koriste više monitora od 20+"? Oni nisu bitni? Oni možda ipak malo više rade od ovih klokana koji koriste 30" cinema superkul iber monitore? Ili nisu dovoljno fensi da ih spomenemo u MAC threadu? Slobodno odustani od teme, ali činjenica je da se zdrava rasprava lomi točno na takvim ljudima koji nemaju backup podatke. Upiši mi u google Knowing, pogledaj film. Osrednji je. Za divno čudo, mac u filmu. Baš fensi zgleda, slinio sam za tim u kinu a cura pored mene se osjećala jadno i mizerno naspram tog metalnog sexy kućišta. Sva sreća pa ima i otvore u koje možeš ponešto ubaciti. Joj, da ne zaboravim, ljudi ispod mene su se utopili skoro. A Nicholas Cage kao na tom računalu radi "nešto". Hm, baš se pitam, ima li doma 30" cinema jer radi vrlo zahtjevan posao ili zato jer mu lijepo izgleda? Ili možda jer ima novaca? Ili je kombinacija? Ima li uopće mac?
![]() |
|
|