Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.06.2009., 11:17   #1
skystar4ever
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Question Windows Desktop Search 4.0

Prilikom updatea xpsp2 instalira se i ova napast, nije toliko usporio pc, ali za neke aplikacije kao sto je preuzimanje signala sa skystar kartice (sa kojom je inace sve ok) sada mu treba oko 10-ak sekundi ali zacudo slika kad zapocne nijednom ne zastane. Inace se nalazi u add/removes, ali citajuci ponesto na netu izgleda da banalno brisanje tim putem moze samo zadati nove probleme aplikacijama. Da li je to bas tako, ima li bolji nacin za uklanjanje tog cuda za kojeg zaista pored klasicnog i efikasnog klasicnog searcha ne vidim potrebu da ikako postoji, ili ga je bolje ipak samo ignorirati?

Hvala
skystar4ever je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 12:39   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Obrisi ga jer jednostavno ne vidim potrebu koristenja WDS-a pored klasicnog u windowsima.. http://www.davidarno.org/2008/08/22/......-revisited/
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2009., 13:51   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Po brzini se uopće ne može usporediti s klasičnim pretraživanjem. Kad se navikneš, više ne možeš bez njega...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 14:02   #4
skystar4ever
Registered User

Joke hvala , ali ima previse komentara tamo.

Ako ima u add/remove windows desktop search 4.0 da li je bolje ici tu na remove ili kucati u run systemroot%\$NtUninstallKB940157$\spuninst\spuninst.exe?

Btw domy, nemam zaista potrebu za searchom, jedino ako je ovako bolje sa sporijom aplikacijom za tv karticu ostavio bih ga, kontao sam posto je eto sad nekoliko sekundi sporija aplikacija za skystar hd 2 i duze trazi signal mozda joj bas taj desktop search da vecu sansu da uspjesno nadje i pokupi signale, sto mislis, nigdje veze?
Staro 29.06.2009., 14:07   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Pa ako ti smeta, makni ga ili jednostavno isključi indexing servis i cijelu aplikaciju.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 29.06.2009., 14:15   #6
skystar4ever
Registered User

Ma ni ne smeta previse ali mislim da upravo on usporava pronalazak svakog signala cak i gasenje bilo kakve aplikacije za dvb dream od skystar, a i nemam potrebu za njim.

Samo se bojim da time ne zeznem sto, posto sam uspio dobiti zeljene signale zbog kojih sam i formatirao novi pc. Jedini problem je duzina cekanja da se signal pojavi, sto prije c format i reinstaliranja win nije bio slucaj, kao i uvijek upitan ishod sto ce desiti kada hocu da zagasim samo na "x" info o nadjenom kanalu, nekad iskoci error i ugasi se POSVE dvb dream.
Ako je bolje ostaviti taj search ok samo recite, ako ne da li da idem na prisutni desktop search 4 u add/remove ili jedino na run te systemroot%\$NtUninstallKB940157$\spuninst\spuninst.exe?

Tamo stvarno ima oko 100 komentara na eng. i neda mi se citati, bolji ste vi i pouzdaniji ekperti sa pregrst postova vidim, niste lijeni i apsolvirali ste tu temu vidim.

Ustvari, procitao sam tamo dosta razlicitih uputa, jedna je i potonja, pa vise ne znam sto je najsigurnije, vidim da se radi o programcicu kojeg nije bauk za ukloniti pa bolje 3x pitati nego sto zas%ati.

I have found very easy way to remove WDS
Add Remove Programs and on the left side choose Add Remove Windows Components – remove the tick for Windows Desktop Search – Next – wait till it uninstall and done

pa i ovo, jos vise zbunjuje:

tried via the Add/Remove but it did not work.
luckily, the last option worked.
thanks

Poenta je da zelim 1000 % bezbjednu opciju za skystar, a ne da na kraju pokusam ovako ili onako ukloniti taj desktop search i na kraju kao rezultat dobijem signal nula, tj. JEDINO zbog tv kartice sam i kupio taj pc. A ako je bolje ne izazivati vraga, da ne brisem ga ili iskljucujem taj indexing service...

Hvala vam unaprijed

Zadnje izmijenjeno od: skystar4ever. 29.06.2009. u 14:51.
Staro 29.06.2009., 14:56   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ne vidim uopće zašto bi WDS imao ikakve veze sa SS karticom? On samo indexira datoteke na disku i gleda sadržaj određenih tipova datoteka. Zbog toga ti u početku i je sve puno sporije jer njemu treba jedno vrijeme dok to sve ne pohvata, pogotovo ako imaš puno datoteka. Meni na notebooku zna trajati i par sati pod uvjetom da ništa ne radim u to vrijeme. Kad završi, miran sam i sve mi je dostupno u roku sekunde.

Staro 29.06.2009., 15:11   #8
skystar4ever
Registered User

Znaci, on to radi samo prilikom dizanja windowsa, i ne bi smio imati veze sa drugim aplikacijama nakon sto isprva i samo jednom indexira datoteke? Negdje sam procitao da njegovo brisanje moze ugroziti rad drugih aplikacija, pa sam pretpostavio da ima zato veze i sa SS karticom.
Staro 29.06.2009., 15:19   #9
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Kod logiranja u Windowse on samo učitava svoju bazu, a indexira sve vrijeme dok ne pohvata te datoteke ili dok se ne dogode neke promjene s tim datotekama. Naravno, može se namjestiti tako da to radi samo u idleu što je ujedno i default opcija, a možeš mu i ručno odrediti indexiraj sad i to je to. Kažem ti, ako se tako bojiš, makni mu sve iz baze, da ništa ne indexira, ubij Windows Search servis i miran si.

Staro 29.06.2009., 15:26   #10
skystar4ever
Registered User

Daj samo reci postupak za laika, sto i kako, imam u add/remove Windows Desktop Search, pa da te ne gnjavim vise i zatvorimo temu. Hvala za iscrpne komentare i svaku pomoc, odlicni ste i opravdano nosite ovakav naziv foruma, bez lazne skromnosti. Hvala jos jednom!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.06.2009., 15:31   #11
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ma normalno ga drmneš u add remove...tak sam i ja. I ne dolazi to sa SP2 ili SP3 nego je poseban update iz grupe opcionalnih...jedino ako si ti instalirao kakav divlji paket updata
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 15:38   #12
skystar4ever
Registered User

Ma ne, upravo iz opcionih updatea, dvoumio sam se da li da dozvolim da se i to cudo instalira, mislih da nece biti zgoreg, a mogao sam izbjeci jer sam isao na custom , nisam mu dao da bilo sto bez pitanja instalira. Ali eto neki vrag hehe nije dao mira i dopustih mu na kraju, i sad dva dana gubim pitajuci se da li ga i kako ukloniti, sam pao sam se ubio, he he.

Bez obzira na tvoje iskustvo sa tim , volio bih da i domy kaze postupak, bez uvrede molim te. Mozda si ti sa tim imao srece. Jer sam citao po internetu da su ljudi imali problema nakon takvog brisanja, a i bili su upozoreni od strane add/remove da ce im to eventualno ugroziti druge aplikacije. Dva uboga dana sam protracio oko formatiranja, instaliranja i raznih oficijelnih updatea te drugog bitnog sw za SS pa ne bih da sve to ponovim radi jedne greske, haha, sve radi ali malo duze cekam pa ipak ne mogu tako lako drmnuti u add/remove a da 100% nisam siguran da necu nastetiti SS koja mi prije format c nije radila kako treba, tj. negdje nisam imao uopce signal (koji je provjereno bio aktivan na satelitu i nije da ne misli se bilo to do bilo kakvog ss settinga ili antene vec upravo zbog natrpanog kompa mozda i virusima) a sad imam signal napokon, samo se sporije ucitava, a ko zna mozda i nakon uklanjanja ovog desktop search ili iskljucivanja indexiranja bude isto nikad se ne zna ili cak gore pa volim cuti vise misljenja i na kraju sam odvagati, he he jedan dio mene vuce misao "drmni to, bice sve ok! ", dok je drugi oprezniji he he i ne usudjuje se da ne dobije na mostu a izgubi na cupriji... Pozdrav

BTW. Na kraju ce domy reci ako se ustrucavas ne diraj nista! haha salim se

Zadnje izmijenjeno od: skystar4ever. 29.06.2009. u 16:06.
Staro 29.06.2009., 15:56   #13
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Pa stvarno što je s tim karticama? Prvo navodno ne vole nVidia, pa sad i Windows Search?

Citiraj:
mislim da upravo on usporava pronalazak svakog signala

Citiraj:
pored klasicnog i efikasnog klasicnog searcha ne vidim potrebu da ikako postoji
Neki se ne bi složili…
Citiraj:
oko formatiranja, instaliranja i raznih oficijelnih updatea te drugog bitnog sw za SS pa ne bih da sve to ponovim radi jedne greske
Image?

Zadnje izmijenjeno od: thopok. 29.06.2009. u 16:12.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 16:07   #14
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Bolje da nisi išo gledat iskustva s neta, sad ga već ne bi imao na kompu jedno 2 dana...a ovak
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 16:09   #15
skystar4ever
Registered User

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Bolje da nisi išo gledat iskustva s neta, sad ga već ne bi imao na kompu jedno 2 dana...a ovak
Upravo tako.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Po brzini se uopće ne može usporediti s klasičnim pretraživanjem. Kad se navikneš, više ne možeš bez njega...
Mozda je ipak bolje prihvatiti ovo.

Citiraj:
Autor thopok Pregled postova
Pa stvarno što je s tim karticama? Prvo navodno ne vole nVidia, pa sad i Windows Search?

Neki se ne bi složili…
Image?
Mislis da spremim sadasnje stanje na disku za svaki slucaj? Ne znam ni postupak.

Sve u svemu recimo kada biram startni meni itd. sve se otvara u sekundi, jedino je taj problem sa sporijim ucitavanjem bilo kog signala, oko 20 sec katkad (mozda je do WDS...) i problem gasenja kako da kazem "podaplikacije" DVB Dreama kada nadjem neki novi signal jer dok je ne ukinem ne mogu pogledati kanal, sto je uobicajen postupak ali povremeno koci (za razliku od toga kao i sve ostalo potpuno gasenje DVB Dream ide ekspresno brzo), pa zato krivim mozda s pravom mozda ne WDS. A cim se signal ucita radi besprijekorno sam prijem bez ijednog zastoja, tako da pretpostavljam da nije sporije ucitavanje do nekog drugog razloga (konfiguracija, itd.) . Bilo kako bilo ovo je u najmanju ruku hipoteticko pitanje da li WMS moze da utice na rad SS HD kartice ili ne, ali eto domy je vec rekao taj dio samo je pitanje da li je bolje ipak ostaviti to indeksiranje ili ipak ukinuti i obrisati WMS (i kojom procedurom pouzdano), mada mi se ne svidja da tako dugo traje na nekim racunarima, a nisam siguran koliko dugo na mom kompu traje dok se ne radi na njemu jer recimo mozda u pola procesa pokrenem DVB Dream....

Editirano: u EurekaLog DVB Dream vidim da je error vezan za gasenje podaplikacije i katkad zamrzavanje procesa prilikom skeniranja kanala u vezi sa ntdll.dll .

Da li WDS moze imati veze sa tim?

Kada odaberem add/remove WDS kaze da moze brisanje nastetiti svim programima instaliranim nakon njega, medju njima je i DVB Dream.

U medjuvremenu sam iskljucio indexing na dll i exe u indexing properties a potom i preko my computer za c i deselektirao "Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching", nesto je jednom prilikom pocelo da se tu izlistava od fileova, kao da je pocelo da ih vraca u defaultno stanje, i koji put zastalo da ne moze da odradi i stisnuh ignore te je zavrsio do kraja, a potom sam stavio indexing u "snoozing".

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 29.06.2009. u 20:57.
Staro 29.06.2009., 21:06   #16
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor skystar4ever Pregled postova
U medjuvremenu sam iskljucio indexing na dll i exe u indexing properties a potom i preko my computer za c i deselektirao "Allow Indexing Service to index this disc for fast file searching", nesto je jednom prilikom pocelo da se tu izlistava od fileova, kao da je pocelo da ih vraca u defaultno stanje, i koji put zastalo da ne moze da odradi i stisnuh ignore te je zavrsio do kraja, a potom sam stavio indexing u "snoozing".
Da, napravio si onda skoro sve. Znači, idemo redom:

1. sa svih particija makneš kvačicu Allow Indexing Service to index this disk for fast file searching (My Computer)

2. isključiš Indexing Service i Windows Search (Start > Run > services.msc > OK)

3. onemogućiš podizanje Windows Search aplikacije u startupu (Start > Run > msconfig > tab Startup > odznači Windows Search > OK)

Time zapravo i dalje imaš WDS, ali nije aktivan, a kad ti zatreba, lako se obratnim postupkom opet uključi.

Vezano za ono upozorenje kod uklanjanja WDS-a u Add/Remove Programs, to se pojavljuje kod deinstaliranja bilo kojeg hotfixa ili updatea. Međutim, to ne znači da ćeš stvarno imati problema nakon petljanja jer se oni pojave možda kod uklanjanja svake desete aplikacije.

U svakom slučaju ti preporučam izradu imagea kompletne sistemske particije pa ako se što i dogodi, u par minuta sve vratiš u početno stanje. A kako to napraviti objašnjeno je već više puta, imaš i sticky u podforumu Tvrdi diskovi.

Staro 29.06.2009., 22:35   #17
skystar4ever
Registered User

Citiraj:
Da, napravio si onda skoro sve. Znači, idemo redom:

1. sa svih particija makneš kvačicu Allow Indexing Service to index this disk for fast file searching (My Computer)

2. isključiš Indexing Service i Windows Search (Start > Run > services.msc > OK)

3. onemogućiš podizanje Windows Search aplikacije u startupu (Start > Run > msconfig > tab Startup > odznači Windows Search > OK)

Time zapravo i dalje imaš WDS, ali nije aktivan, a kad ti zatreba, lako se obratnim postupkom opet uključi.

Vezano za ono upozorenje kod uklanjanja WDS-a u Add/Remove Programs, to se pojavljuje kod deinstaliranja bilo kojeg hotfixa ili updatea. Međutim, to ne znači da ćeš stvarno imati problema nakon petljanja jer se oni pojave možda kod uklanjanja svake desete aplikacije.

U svakom slučaju ti preporučam izradu imagea kompletne sistemske particije pa ako se što i dogodi, u par minuta sve vratiš u početno stanje. A kako to napraviti objašnjeno je već više puta, imaš i sticky u podforumu Tvrdi diskovi.
Ako mislis na Kloniranje diskova pomocu Acronis True Image programa ok, samo, komplicirano mi djeluje barem na prvi pogled, da li je navedeni postupak za deaktiviranje WDS-a bezbjedan, ako jeste da ne radim niposto brisanje WDS-a zbog mogucih problema,samo da ga stavim van funkcije sa ova tri koraka sto si naveo, hvala ti, da ne krece sa dizanjem windowsa svaki put prilikom paljenja kompa, kako se ne bih mucio oko pravljenja imagea, i u krajnju ruku, da li bi klasicni system restore windows-a na prethodni dan pomogao ako sta krene naopako, u oba poteza?

Hvala puno
Staro 29.06.2009., 22:50   #18
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Ako mislis na Kloniranje diskova pomocu Acronis True Image programa ok, samo, komplicirano mi djeluje barem na prvi pogled
Nije uopće komplicirano. Možda je sada kad samo gledaš, ali kad sam kreneš to raditi, vidjet ćeš da je krajnje jednostavno.

Citiraj:
da li je navedeni postupak za deaktiviranje WDS-a bezbjedan, ako jeste da ne radim niposto brisanje WDS-a zbog mogucih problema,samo da ga stavim van funkcije sa ova tri koraka sto si naveo, hvala ti, da ne krece sa dizanjem windowsa svaki put prilikom paljenja kompa, kako se ne bih mucio oko pravljenja imagea
Da, WDS će biti instaliran, ali neće ništa raditi u pozadini.

Citiraj:
i u krajnju ruku, da li bi klasicni system restore windows-a na prethodni dan pomogao ako sta krene naopako, u oba poteza?
Ovisi od kvara do kvara, može, ali i ne mora pomoći. System Restore je dosta primitivna stvar, pogotovo u XP-u.

Staro 30.06.2009., 00:56   #19
skystar4ever
Registered User

Citiraj:
Nije uopće komplicirano. Možda je sada kad samo gledaš, ali kad sam kreneš to raditi, vidjet ćeš da je krajnje jednostavno.

Da, WDS će biti instaliran, ali neće ništa raditi u pozadini.

Ovisi od kvara do kvara, može, ali i ne mora pomoći. System Restore je dosta primitivna stvar, pogotovo u XP-u.
Uradih Start > Run > msconfig > tab Startup > odznači Windows Search > OK i iskace mi system diagnostic tool da odaberem normalni mod i uradim undo ili da se ne pojavljuje vise taj tool, sto da radim? Sad je navodno u selective startup modu. Odabrah da se ne pojavljuje.
Staro 30.06.2009., 01:02   #20
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Tako i treba biti...

Staro 30.06.2009., 03:56   #21
skystar4ever
Registered User

Citiraj:
Tako i treba biti...
Nisam zadovoljan rezultatom, kao da je bez promjena, jos uvijek podaplikacija DVB Dreama koci ili se javlja ntdll.dll error, mozda da napomenem da sam bio instalirao directx sa cd-a od graficke NVIDIA 9600-GT MX-512, verziju imam vidim 9.0c (4.09.0000.0904), ali Direct3D test ne uspijeva u potpunosti. PC je kupljen nov prije 6 mjeseci, a i izasao je update 9.0c directx-a u medjuvremenu prije 3 mj. Da li da i kako preko sadasnjeg 9.0c instaliram taj najnoviji update za 9.0c, ako bi to mogao biti uzrok? Imaju u opciji za download na microsoftu DirectX End-User Runtime (
The Microsoft DirectX® End-User Runtime provides updates to 9.0c and previous versions of DirectX — the core Windows® technology that drives high-speed multimedia and games on the PC) od 23.03.2009 i DirectX SDK - (March 2009) (Download the complete DirectX SDK, which contains the DirectX Runtime and all DirectX software required to create DirectX compliant applications), valjda bi trebao taj SDK...Inace je windows update odradio sam update na najnoviji driver graficke, maticne...nisam siguran da je uradio update directx-a....Laku noc do citanja sutra

Zadnje izmijenjeno od: skystar4ever. 30.06.2009. u 04:10.
Staro 30.06.2009., 04:09   #22
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
You should update all your system drivers (mainboard, graphics, sound and network adapter drivers) to the current version before installing the driver for the DVB-PC TV device. You also should update your operating system with all service packs and hot fixes available.

Citiraj:
Imaju u opciji za download na microsoftu DirectX End-User Runtime
To me podsjetilo…
Citiraj:
and all DirectX software required to create DirectX compliant applications), valjda bi trebao taj SDK
Ne bi…
Citiraj:
Inace je windows update odradio sam update na najnoviji driver graficke, maticne...
Najnoviji što se njih tiče…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 12:29   #23
skystar4ever
Registered User

Skinuo sam neki PC Pitstop koji skenira drivere i evo sto kaze, inace xp je 32-bitni sp2 pro:
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno