Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.05.2008., 03:33   #1
ECCEM
Registered User

Datum registracije: Feb 2008
IT edukacija

Pozdrav svima.. Naime, situacija je ovakva. Već duže planiram upisati neki značajniji tečaj na kojem bih mogao izgraditi nešto i uglavnom imati prihode no s vremenom sam naišao na puno miksanih poruka tako da sam uglavnom i zbunjen svime. Isplati li se ili ne? Može li se kasnije dobiti zaposlenje ili ne?
Uglavnom kako god, odlučio sam i to je to, tu idem i imam odlučnosti i učiti ću koliko bude trebalo da steknem potrebna znanja no problem je zasad u tome da imam volje no nisam predobro informiran o situaciji i tu bi stvarno bilo super kad bi ovdje dobio neku pomoć.
Konkretno, zanima me što izabrati i što preporučate kao naj? Naravno, za oko mi je zapela Cisco akademija i to je najvjerojatnija opcija no koliko općenito dobijete s njom i koliko može za vas učiniti? Pretpostavljam da ovisi od zaposlenja do zaposlenja no dali je kredibilna? Mogu li se raditi poslovi i online?
I zadnje, koja učilišta predlažete? Algebra je najeksponiranija no nekako mi više djeluje da je namjenjena možda široj populaciji i malo više laički nego da baš do kraja stručno obučava no možda se varam.
I još nešto vrlo važno, s obzirom da se u mnogim poljima steču međunarodne diplome, kakve su mogućnosti zapošljenja u inozemstvu ili čak samostalonog rada? Hvala puno.
ECCEM je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 03:47   #2
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ukratko. Zaboravi...

nasi poslodavci ili gledaju fax ili negledaju nista.... Takvo je stanje. mos bit informaticki genije, bez faxa bus delal za 3000kn.

Nazalost je istina ta da masa ekipe bez faxa u inf. struci posjeduje ekipu koja ima fax... al eto...
Fleks je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.05.2008., 08:32   #3
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
U kratko zaboravi kaj ti fleks priča jer ga drobi. NHF Fleks ali podosta poslovavaca cijeni certifikate (većinom su to velike tvrtke) ali ako se zaposliš u nekoj mini tvrtci od 3 zaposlena di ovak i onak ne cijene informatiku nebu ti nikaj pomoglo (osim kada nekaj vrisne pa te gledaju kak i boga).

Ja sam mislio na MCSA ali mi se neda to solo polagati...pa smo ja i kolega odlučili poslije ljeta na CISCO.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 10:05   #4
herion
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Hamm je spomenuo velike tvrtke pa budući da je moj posao vezan za 2 takve znam kako to poprilici ide kod njih. Nadam se da kod drugih nije tako ali ove spadaju u "most wanted" pa... Naime prvo ide oglas gdje se traži osoba sa fakultetskim obrazovanjem. Ako nikog ne prime tj. kada svi koji nešto znaju odbiju posao(najčešće traže tipa sa poznavanjem linuxa, windowsa, mreže, baze, programiranja i vozačkom D kategorije za relativno malu lovu-to se naravno iz oglasa ne vidi) onda kriteriji padaju pa u igru dolaze i ljudi sa kojekakvim certifikatima. Kada se zaposle isprva rade na mjestu tehničara i to tako obično i ostane. Naime kada skuže da znaš posao to otvara prostor za zapošljavanje nekog preko veze sa bilo kojim fakultetom. On će ti biti šef jer, na žalost, pravilnik koji vuče korijene iz AVRAM-a(čudovišna tvorevina iz socijalizma za vrednovanje radnih mjesta) ne dozvoljava da osoba bez faksa obavlja taj posao jer ti, bez faksa, ne možeš biti odgovoran pa je, recimo, tvoj šef potencijalna žrtva. Ako se nešta desi na neku foru ipak ti ispadaš kriv. I tako to ide-tapšu te po ramenu, govore da ne znaju što bi bez tebe i jako im je žao što ti zbog glupih pravila ne mogu dati veće plaću.
Međutim edukacija se apsolutno isplati. Stvari se mijenjaju na bolje ali ne tako brzo kako bi mi željeli. Sve više privatni firmi traži kvalitetnu podršku u vidu outsorcinga i tu zaista cijene certifikati i reference. Samo tu se moraš znati prodati pa ako nisi tip poput onih što prodaju osiguranja, a nemaš preporuke, lako izvisiš. Dakle bez faksa vrlo teško-obrazovanje apsolutno da. Cisco akademija je dobra ali kada si već negdje zaposlen pa možeš eksperimentirati i biti u toku. Mislim da ih ima previše za naše tržište. Veliki IT davaoci usluga uglavnom sve pokriju. Svakako upiši ono za čega imaš najviše interes i afiniteta, a ne ono što se trenutno najviše traži. Stvari se brzo mijenjaju.

Zadnje izmijenjeno od: herion. 11.05.2008. u 11:02.
herion je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 08:39   #5
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
MCSA / MCSE certifikati kao takvi su mrtvi, ako se ne varam ja sam bio zadnja generacija koja je slušala ( prije par mjeseci ).
Ovo je link na nove certifikate: http://www.microsoft.com/learning/mc...p/default.mspx

Naravno svi koji već jesu, ili će kao ja postati MCSA - titula ostaje doživotno. Također je mogući i upgrade na nove certifikate u kom slučaju vam ostaje MCSA + novi.
EDIT: Griješim, evo MS quote:Current credentials
Q. Will the MCSA and MCSE credentials be discontinued?
A. No. Existing MCSA and MCSE credential holders will retain their certifications, and candidates currently working toward an MCSA or MCSE are encouraged to complete their certifications. No changes are planned for the MCSA and MCSE certification credentials for Windows Server 2003. When Microsoft releases the next version of the Windows client and server products, the new credentials will follow the new structure, with a Technology and Professional Series.

http://www.microsoft.com/learning/mc...q/default.mspx

END EDIT

Kaj se učilišta tiće - Algebra ima moju toplu preporuku. Vrlo sam bio zadovoljan i predavačima i prostorijama u kojima predaju. Najbolji dio mi je kaj su predavači susretljivi ( do neke granice ) i spremni pomoći kod konkretnih problema ( za vrijeme pauze naravno ).

Šacal sam CISCO, ali mi je srce više u administraciji servera nego mreži, pa je MCSA prevagnul.

Prva ljubav je bio IBM ACE - ali nakon skoro godinu dana čekanja su me obavijestili da polako ukidaju IBM zbog nedostatka zainteresiranih. 30 soma kuna, 6 mjeseci predavanja 8-15, 2 izlaska na ispit i ako padneš drugi put - hvala lijepa i dovišenja. Malko brutalno, ali se nauči GRO ! Šteta ....

Zadnje izmijenjeno od: Paske. 13.05.2008. u 08:49.
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 13.05.2008., 10:58   #6
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Samo jedna mala nadopuna iz prakse:

crtifikate mozemo podijeliti u, recimo, dvije grupe - opce i specijalizirane. Opci (tipa MCxx, CCxx i slicni) sluze u pravilu za pokrivanje odredjenih grupa proizvoda i poslova, dok specijalizirani imaju svrhu pokrivanja jako detaljnih podrucja i njih nije moguce samo tako ni dobiti ni polagati.

S prvima covjek moze naci posao, s drugima (nakon sto nadje dobar posao) se direktno specijalizira u pojedinim dijelovima IT-a, a to se ocekuje tek nakon nekog vremena rada u IT-u i poslodavci kojima isti trebaju znaju zasto im tebaju i znaju da to trebaju i platiti.

Ako se netko priprema za rad, osim Mirkosoft i Cisco certifikata rjedji su oni kojima bi kandidati privukli interes poslodavaca (recimo, sad se mogu sjetiti linuxa, x+ serije - A+, Server+ i slicnih) i sumnjam da netko tko trazi posao kroz neko vrijeme ima smisao u polaganju jako specijaliziranih certifikata (tipa VCP, LCNA, AIX, Solaris ili pak striktno produkt orijentiranih). To se ocekuje nakon nekog vremena i potrebe tvrtki. BTW, takvi certifikati i potrebe za istima su obicno u domenama IT poduzeca, ne korisnika.
Staro 28.06.2009., 20:36   #7
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Da oživim malo temu. Kaj mislite o Algebri? I kaj bi bilo najbolje upisati?
Mr.Black je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 21:00   #8
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
isao sam na autocad u algebru i mogu reci da sam zadovoljan predavaci su ok oce pomoci ucione su relativno nove (bilo je 16 p4 kompova) i taq

uglavnom da idem na nesto isao bih tamo..

jedino je sranje sto nema parkinga te moras iskrcati lovu za parking, ak ides u maksimirsku.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 21:03   #9
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Al vidim da cijene su ko prva godina više informatičke...
Staro 28.06.2009., 21:36   #10
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor Mr.Black Pregled postova
Da oživim malo temu. Kaj mislite o Algebri? I kaj bi bilo najbolje upisati?
Algebra who?

Ili završite fax, ili neki od poznatih certifikata. (ili oboje). Tu neke algebre i slicne stvari mozete zaboraviti.

A sto se tice mog misljenja o certifikatima. Mislim da nije naodmet kao neku prednost pri zaposljavanju imati neki od osnovnih tipa CCNA. Ako se nema faks, onda bi dobro dosao i neki za stepenicu iznad njega. Ali vise od toga mislim da se ne isplati. Jer, ruku na srce. Sto ides vise gore, to je skuplje, a firma je ta koja bi to trebala platiti ako joj je stalo do svojeg rada, odnosno obrazovanja svog kadra.
-

Which reminds me, damn, moram faks upisat
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.06.2009., 22:32   #11
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Moš imat CCNA, CCNP, CCAI, MCSA, sve moguće ECDL od znam di su tipke na tastaturi do onih znam sve i ako nemaš klasičnu akademsku titulu, čitaj fax, sve to ti je itekako skupo plačeni toaletni papir ...
I Fleks ti je tamo gore lijepo rekao istinu, ako misliš bez faxa uopće prismrditi negdje za neki ozbiljnije plaćeni posao morat ćeš imad dobru vezu, a u tom slućaju ako i imaš takvu vezu onda ti svi certifikati neće ni trebat. Kažem ti iz osobnog iskustva ... trenuto radim kao IT u jednom od ministarstava i bez obzira što sam vodio i pisao dokumentaciju za svu opremu koja je kupljena na području cijele RH, instalirao istu, umrežio nekih 200 ureda diljem RH u VPN, usput vodim fixnu i mobilnu telefoniju i ako me napadne Alzhaimer ili mi se nešto desi nitko neće godinu do godinu i pol uspjet pohvatat sve konce bez obzira kako dobru dokumentaciju vodio ...
I ako oću veću plaču sine donesi diplomu, oš veću donesi doktorat jel plaća ti je takva kakva je ... mislim ljudi koje mi zaposle traže slova po tastaturi DOSLOVNO, i UISTINU me pitaju kako se oduzima u excelu, i to nije zajebancija već istina i neš vjerovat imaju po 2 - 3.000 kn veću plaću od mene jel imaju diplomu ili magisterij sa bilo kakvog faxa bez obzira kakav, ekonomija, promet, filozofski, agronomski, ... piše diploma ...
Tako da sve te šeme ja sam genije i napravim računalo od alu folie iz pizza boxa i napajam to računalo slobodnom energijom i koristim toaletni papir umjesto 1 TB diska moš mačku objesiti za rep ako ne misliš raditi samo za sebe ili ako ćeš raditi za frendove koji znaju da je tvoj "Kung-fu" daleko najjači u okolici cijele mlječne galaxije ... budite realni ovo je Hrvatska, pametni i sposobni dobivaju otkaze a nesposobni se zapošljavaju. Imam STROGU zabranu zapošljavanja u ministarstvu ... pošto je stroga zabrana zaposlili su mi 18 ljudi u zadnji par mjeseci od kojih ni jedan NE ZNA šta radi, NEMA odgovarajuču školsku spremu za svoj posao i usput nekolicina ima PRAVOMOČNE PRESUDE, KAŽNJAVANI su i trenutnio se protiv njih vode sporovi a riječ je ministarstvu di moraš biti čist ko suza ... da ne politiziram:
PRVO srednja, onda fax ak ti je težak FER ili PMF onda se uhvati ovih kvazi faxova da se dokopaš bilokakve diplome a certifikate poberi O TROŠKU poslodavca jel tako ti je veća vjerovatnodt da te neće otpustiti jel je investirao u tebe.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 22:45   #12
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Algebra who?

Ili završite fax, ili neki od poznatih certifikata. (ili oboje). Tu neke algebre i slicne stvari mozete zaboraviti.

A sto se tice mog misljenja o certifikatima. Mislim da nije naodmet kao neku prednost pri zaposljavanju imati neki od osnovnih tipa CCNA.
zar nije malo kontradiktorno to sta pricas?
naime u algebri se moze zavrsit CCNA ili CCNP, tako da, malo se informirati prije pljuv-pljuv.....

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 23:54   #13
dakt
.code

dakt's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Moš imat CCNA, CCNP, CCAI, MCSA, sve moguće ECDL od znam di su tipke na tastaturi do onih znam sve i ako nemaš klasičnu akademsku titulu, čitaj fax, sve to ti je itekako skupo plačeni toaletni papir ...
I Fleks ti je tamo gore lijepo rekao istinu, ako misliš bez faxa uopće prismrditi negdje za neki ozbiljnije plaćeni posao morat ćeš imad dobru vezu, a u tom slućaju ako i imaš takvu vezu onda ti svi certifikati neće ni trebat. Kažem ti iz osobnog iskustva ... trenuto radim kao IT u jednom od ministarstava i bez obzira što sam vodio i pisao dokumentaciju za svu opremu koja je kupljena na području cijele RH, instalirao istu, umrežio nekih 200 ureda diljem RH u VPN, usput vodim fixnu i mobilnu telefoniju i ako me napadne Alzhaimer ili mi se nešto desi nitko neće godinu do godinu i pol uspjet pohvatat sve konce bez obzira kako dobru dokumentaciju vodio ...
I ako oću veću plaču sine donesi diplomu, oš veću donesi doktorat jel plaća ti je takva kakva je ... mislim ljudi koje mi zaposle traže slova po tastaturi DOSLOVNO, i UISTINU me pitaju kako se oduzima u excelu, i to nije zajebancija već istina i neš vjerovat imaju po 2 - 3.000 kn veću plaću od mene jel imaju diplomu ili magisterij sa bilo kakvog faxa bez obzira kakav, ekonomija, promet, filozofski, agronomski, ... piše diploma ...
Tako da sve te šeme ja sam genije i napravim računalo od alu folie iz pizza boxa i napajam to računalo slobodnom energijom i koristim toaletni papir umjesto 1 TB diska moš mačku objesiti za rep ako ne misliš raditi samo za sebe ili ako ćeš raditi za frendove koji znaju da je tvoj "Kung-fu" daleko najjači u okolici cijele mlječne galaxije ... budite realni ovo je Hrvatska, pametni i sposobni dobivaju otkaze a nesposobni se zapošljavaju. Imam STROGU zabranu zapošljavanja u ministarstvu ... pošto je stroga zabrana zaposlili su mi 18 ljudi u zadnji par mjeseci od kojih ni jedan NE ZNA šta radi, NEMA odgovarajuču školsku spremu za svoj posao i usput nekolicina ima PRAVOMOČNE PRESUDE, KAŽNJAVANI su i trenutnio se protiv njih vode sporovi a riječ je ministarstvu di moraš biti čist ko suza ... da ne politiziram:
PRVO srednja, onda fax ak ti je težak FER ili PMF onda se uhvati ovih kvazi faxova da se dokopaš bilokakve diplome a certifikate poberi O TROŠKU poslodavca jel tako ti je veća vjerovatnodt da te neće otpustiti jel je investirao u tebe.

Kljucna rijec u tvom slucaju je ministarstvo. Istu stvar ne mozes preslikati na privatni sektor. Radio sam za drzavnu firmu i znam kako stvari funkcioniraju. Istina tamo je zasita kurveraj i ima svega i svacega. U privatnim vodama stvari stoje ipak drugacije. Mozes cak i bez diplome biti intelektualna sljakica, no na rukovedeca mjesta ces se jako tesko, odnosno nikako progurati.
A ti sto cekas?
Ajde na fakultet!

Downloading...
(57%)

dakt je offline   Reply With Quote
Staro 28.06.2009., 23:57   #14
AdmiralST
Kapetan od beloladja
Moj komp

AdmiralST's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Imam STROGU zabranu zapošljavanja u ministarstvu ... pošto je stroga zabrana zaposlili su mi 18 ljudi u zadnji par mjeseci od kojih ni jedan NE ZNA šta radi, NEMA odgovarajuču školsku spremu za svoj posao i usput nekolicina ima PRAVOMOČNE PRESUDE, KAŽNJAVANI su i trenutnio se protiv njih vode sporovi a riječ je ministarstvu di moraš biti čist ko suza ... da ne politiziram:
Ništa osobno, al nabijem ti to tvoje ministarstvo skupa sa svima ostalima na neku stvar.Zato i jesmo tu di jesmo jer nam državni aparat ne bi uspija namirit ni replikator iz Zvjezdanih staza. Aj sad lipo pomnoži tih 18 radnih mista s prosječnom neto plaćom u RH pa dodaj iznos za bruto pa mi reci za koji kua bih ja plaća porez?Ono jebeš mi milu mater al malo me šta raspizdi ko naš državni aparat. tribalo bi vas malo pribacit u privatnike pa da vidite sistem rada iz egipatskog doba.
Ponavljam nije ništa osobno, al daj mi reci koja budala potpisuje tih 18 novih ljudi i šta bi mu sve tribalo napravit?a kriza je jel tako? u privatnika ti samo smanji plaću i poveća rad pa se ti jebi a u vas ide malo štrajk pa malo ovo ono jel tako...?

BTW: di su ti oglasi za zapošljavanje u tim ministarstvima :-)

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
AdmiralST je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 00:12   #15
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Citiraj:
Autor AdmiralST Pregled postova
BTW: di su ti oglasi za zapošljavanje u tim ministarstvima :-)
Podržavam te, ma kako to ružno sve zvučalo..veze rade čuda, a ne školovanje i diplome, par puta sam došao na razgovor di me niti Isusu nije pitao za iskustvo i školu, i posao je dobio dečko koji ne zna komp ugasiti nek samo izvadi kabel iz utičnice zato jer je njegov tata digel slušalicu i najavil dolazak njegovog sina na razgovor. A ljudi školovani neka rade kod privatnika ko robovi, od 7 do 19, i plaća je za popizdit, a uvjeti za rad katastrofalni, i još te pita kaj se buniš, ak ti ne paše, netko bude drugi došel, burza je puna.
Staro 29.06.2009., 00:27   #16
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Diploma na putu već nekih 6 - 7 godina, tada sam postao apsolvent (lijenost, nemar i 1001 sranje u životu) ... nadam se ove godine, a onda put sa državnih jasli u privatni sektor u nekoj drugoj državi jel sam nakupio onih famoznih 2 - 5 godina na istim ili sličnim rukovodećim mjestima što privatnici traže (ono da imaš 17 godina, diplomu i 5 godina iskustva ) ... život te sustigne pa jednostavno ti se neda, nemožeš više i nemaš vremena ... kako se kaže iskustvo je nešto što imaš kada ti više ne treba, da sam ga imao prije prvo bi diplomirao a onda počeo hvatat kune ...
A što se tiče AdmiralST ti nisi ni svijestan koliko agencija ima u ovoj državi, oko 70.000 ljudi ti radi na izmišljenim mjestima ... mislim da ti HŽ ima oko 400 odvjetnika i pazi sada NI JEDAN nema pravo zastupanja interesa HŽa na sudu već se angažira vanjska tvrtka, tak je i kod mene imamo nekoliko pravnika ali sporove nam vodi privatna tvrtka za enormne honorare ... Objava natječaja ... a objave se oni samo ti ljudi rade već na tim mjestima jel je netko nazvao da se tog i tog zaposli (mislim kada dođe dio iz informatike pa moram vidjet koliko (ne)znaju lijepo ti na svakom omotu spisa piše ko je zvao i ko je urgirao, (neš vjerovat ali mene to ne tangira 5% i ispravljam komunistički crvenom bojom da se en može popravljat jel mene trebaju pa si mogu dopustiti luxuz da čak i radim svoj posao kako treba)... mislim godinu dana prije ovih izbora mi dođe lik i kaže ne moraš ti meni baš sve to instalirat, neću ti ja to sve baš raditi znaš ja sam ti bio gradonačelink ali sam se neš razbolio pa sad čekam izbore jer sam ti ja budući dožupan te i te županije ... mislim javna je tajna da se u poštu zapošljava HSPov kada, da u MPRRR ide kadar HSS, DCa, ...
AdmiralSTti si lud koji to gleda iz vana, a sada zamisli kako je ljudima koji rade unutra, samo ti se pojavi lik od nikud i odma ti je šef a qurza ne zna, ima kupljenu diplomu (di si vidio časnika HVa bez diplome prometa i sada kada više nikom ne treba ih kao hapse pa kada netko i to spomene biti će rećeno jel bila istraga i sve je utvrđeno i nema više). Nekada nas je bilo 850 i sve je funkcioniralo, sada nas je preko 2000 i polovica je na bolovanjima ili ne dolazi na posao ... a jebote predsjedniči zrakoplov ima ravnatelja i 12 uposlenika šta ti više moram pričat
Ošlo ovo u politiku sorry moderatori ...

Uglavnom država vam je doslovno kako vam je Sanader rekao u banani i IDITE U ŠKOLU I ZAVRŠIRE FAX jel tako ćete imat u ovoj papazjaniji barem 5% šanse da uspijete u protivnom ili imate strica ili ekipu ili ste na birou za zapošljavanje ... certifikate si skupljajte kasnije jel 90% onih koji bi vas trebali zaposliti NEMAJU POJMA ŠTA JE TO!
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 04:10   #17
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor rodney Pregled postova
zar nije malo kontradiktorno to sta pricas?
naime u algebri se moze zavrsit CCNA ili CCNP, tako da, malo se informirati prije pljuv-pljuv.....
Ako u konzumu počnu prodavati novu panasonicovu plazmu sa 3 godine garancije, dal to znači da je onaj TV quadro i 90% ostalog smeca kod njih kvalitetno i priznato?

Citiraj:
I Fleks ti je tamo gore lijepo rekao istinu, ako misliš bez faxa uopće prismrditi negdje za neki ozbiljnije plaćeni posao morat ćeš imad dobru vezu, a u tom slućaju ako i imaš takvu vezu onda ti svi certifikati neće ni trebat. Kažem ti iz osobnog iskustva ... trenuto radim kao IT u jednom od ministarstava
Nitko nije rekao da nije puuno lakse naci posao sa faxom. Ali osoba koja je strucna u nekom podrucju, sa tih par certifikata, dobrom prezentacijom sebe na intervjuu, pogotovo ako taj isti ukljucuje neku provjeru znanja bilo prakticno, bilo kroz razgovor moze isto dobiti posao. I tu ne govorim o drzavnim firmama. Pa nadji mi u nekim manjim firmama osobu koja ce prije zaposliti nekog sa faxom u kojeg mora jos puno ulagati vremena, znanja i novaca, nego nekog tko je iskusan, te u kojeg ako potrosi upola resursa ce dobiti puno boljeg radnika. Jos par ugovora o tome da ti to usavrsavanje ne vrijede ako otidjes iz firme i eto ti optimalnog rijesenja.

Sve je stvar koliko se potrudis. Ali da ces ti zavrsiti certifikate i za prek 25.000 kuna i da ces doci na intervju negdje i puno truda dobiti posao bez faksa mozes zaboraviti!
  Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 04:57   #18
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Ako u konzumu počnu prodavati novu panasonicovu plazmu sa 3 godine garancije, dal to znači da je onaj TV quadro i 90% ostalog smeca kod njih kvalitetno i priznato?
da ilustriram s ovim primjerom...
ti si u gore spomenutom postu rekao "zaboravite kupnju u konzumu, kakav konzum, tam nis nevalja" gdje bi konzum valjda bio algebra.. ali par redaka dalje: "kupi novu panasonicovu plazmu"...
sad bi par implikacija upucivalo na to da ta panasonic plazma nevalja, jer naime, takve imaju u konzumu...

Citiraj:
Pa nadji mi u nekim manjim firmama osobu koja ce prije zaposliti nekog sa faxom u kojeg mora jos puno ulagati vremena, znanja i novaca, nego nekog tko je iskusan, te u kojeg ako potrosi upola resursa ce dobiti puno boljeg radnika...
zasto bi ovaj bio puno bolji radnik? u pocetku da. ali zasto uzimas covjeka s faxom bez dana iskustva i covjeka s iskustvom...
di je taj bio prije negoli je imao iskustva, ko ga je htio? mozda mama njegova, i to je to.. ali ako uzmes dva covca, jedan vss, i jedan bez , s jednakim stazem (bilo to jedan dan ili 10 god..), koji je u prednosti?

pitanje je retoricko narafno, vec si rekao sta mislis o tome:
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Which reminds me, damn, moram faks upisat

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote
Staro 29.06.2009., 14:20   #19
AdmiralST
Kapetan od beloladja
Moj komp

AdmiralST's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
A što se tiče AdmiralST ti nisi ni svijestan koliko agencija ima u ovoj državi, oko 70.000 ljudi ti radi na izmišljenim mjestima ... mislim da ti HŽ ima oko 400 odvjetnika i pazi sada NI JEDAN nema pravo zastupanja interesa HŽa na sudu već se angažira vanjska tvrtka, tak je i kod mene imamo nekoliko pravnika ali sporove nam vodi privatna tvrtka za enormne honorare ...
e i onda se ljudi čude kako nam dug raste iz godine u godinu

Citiraj:
AdmiralSTti si lud koji to gleda iz vana, a sada zamisli kako je ljudima koji rade unutra, samo ti se pojavi lik od nikud i odma ti je šef a qurza ne zna, ima kupljenu diplomu (di si vidio časnika HVa bez diplome prometa i sada kada više nikom ne treba ih kao hapse pa kada netko i to spomene biti će rećeno jel bila istraga i sve je utvrđeno i nema više). Nekada nas je bilo 850 i sve je funkcioniralo, sada nas je preko 2000 i polovica je na bolovanjima ili ne dolazi na posao ... a jebote predsjedniči zrakoplov ima ravnatelja i 12 uposlenika šta ti više moram pričat
Ošlo ovo u politiku sorry moderatori ...
samo ti kažem nije bilo ništa osobno,al i ti bi popizdija da to financiraš

Citiraj:
Uglavnom država vam je doslovno kako vam je Sanader rekao u banani i IDITE U ŠKOLU I ZAVRŠIRE FAX jel tako ćete imat u ovoj papazjaniji barem 5% šanse da uspijete u protivnom ili imate strica ili ekipu ili ste na birou za zapošljavanje ... certifikate si skupljajte kasnije jel 90% onih koji bi vas trebali zaposliti NEMAJU POJMA ŠTA JE TO!
koji će ti kua certifikat ako nisi član ZNA SE...

ma nema veze otišli smo mi daleko u Ot, ja ti želim sriću ako odeš vani i uspiješ, a ako se odlučiš ostat bar završi faks da imaš veći koeficijent

Kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost.
AdmiralST je offline   Reply With Quote
Staro 30.06.2009., 00:30   #20
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
tu se nema šta puno filozofirat,tečaj vrijedi puno ako se puno nauči i ako stekneš znanje jer znanje je ono što ti daje radno mjesto

ako radiš u državnim firmama onda ti treba diploma za veću plaću,za sve ostalo nema pravila,koliko si dobar toliko ćeš zaradjivat i amen...

po meni je fax obvezan čisto da stvoriš zdrav temelj za napredovat i učit u određenoj struci,a razumijet struku da ni ne govorim...

recimo,ovo što ja tvrdim je čisto vezano uz struku koja mi je bliska,generalno ne drži vodu...

struka koja zahtjeva kreativnost tj. prirodni talent u toj struci nikada nećeš biti stručnjak ma kakav god prosjek imao na faxu i kakav god papir dobio...a svi znamo da te fax u životu konkretnom poslu najmanje nauči,dapače,samo te maltretira i buni s nepotrebnim gradivom u većini slučajeva.

kad pričamo o IT industriji vjerujem da je znanje naspram papira velika prednost...uostalom,hrpa studenata maršira na tečajeve da nauče konkretnije ono što ih fax nije! jebeš fax npr. grafičkog dizajna ako ti nakon njega 90% (onih 10% su sami naučili) studenata ide na tečaj iz grafičkog dizajna jer na faxu niti jednom nisu upalili indesign,illustrator itd

ovo je moja teorija i životna filozofija,onim čime se bavim većinom ili gotovo uvijek kvaliteta tvog rada odnosno nekakav portfolio odlučuje oćeš li dobiti posao i kakvu ćeš plaću imati...naravno,bez faxa konkretno nikada nećeš biti art director osim ako se sam ne postaviš na tu funkciju u vlastitoj firmi,limitiran jesi...ali daleko od toga da nemaš šta tražit na prijavama za posao...prvo ide znanje i iskustvo,onda papir...jer taj papir ništa poslodavcu ne garantira.uostalom znamo gdje živimo i kako ljudi dolaze do diploma...

kad bi samo oni s završenim fakultetima dobro živjeli i zarađivali svijet bi se svodio na milijardere i beskućnike,srednja klasa nebi postojala...svijet bi bio jedna velika rusija
Staro 30.06.2009., 21:10   #21
Mr.Black
Premium

Mr.Black's Avatar

Atesti

Znam da nije to tema, ali da ne otvaram bzvz novi topic. Zanima me kaj trebam imati da mogu izdavati Ateste za elektroinstalacije, ispravnost električnih uređaja i sl.
Staro 30.06.2009., 21:44   #22
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Dali je tko studirao na FOI-u?Ili zna nešto o tome....

Fora je u tome sto sma sutra trebao ici predat papire na dva faksa, ali sam od jednog odustao a htio bih i taj drugi iskoristit. Pikiram TVZ racunalstvo, i sad gledam za ovo drugo...neznam što bih. Nekakva veleučilišta tipa ono u gorici?Ili da probam na taj FOI ili nešto n-to. Muka mi je...ucim, a neznam gdje cu i zasto upisat.

džaba mi ucenje, bolje da se krampa primim

edit: saznao sam sto me zanima, thx anyway

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 30.06.2009. u 23:05.
Halos je offline   Reply With Quote
Staro 01.07.2009., 00:06   #23
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
reko za sve ovo... fućkaš fakseve kod nas... odosmo žena i ja radit, skupit pare, selimo u ljubljani i oboje upisujemo SAE institut... jes da je 9000€, al kad smo već kod kranjaca možemo i produžit dalje.
Vrga je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 10:27   #24
baya
Premium

Datum registracije: Dec 2008
Informatičko školovanje - preporuka

Pozdrav,

gdje obavit kvalitetno školovanje kod nas tipa Microsoft Exchange Server 2010 i Microsoft Windows Server 2008.

Unaprjed zahvalan.
baya je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 11:37   #25
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Algebra, net akademija (možda)
Staro 25.08.2010., 11:40   #26
chief_wolfinjo
Guest

u principu je Algebra najbolja ili ?
  Reply With Quote
Staro 25.08.2010., 12:11   #27
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor chief_wolfinjo Pregled postova
u principu je Algebra najbolja ili ?
Pitanje je da li itko osim Algebre redovno nudi Exchange 2010, malo je zahtjevan tečaj ne samo znanjem već i pripremom.
Staro 25.08.2010., 12:21   #28
baya
Premium

Pa i ja sam dosa tražio i stvarno nisam mogao naći nešto slično Algebri. Već sam pomislio da me Google iznevjerio
Staro 25.08.2010., 12:53   #29
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Algebra je općenito jedna od najjačih. Ne možeš pogriješiti s Algebrom.
Staro 25.08.2010., 13:02   #30
baya
Premium

Citiraj:
Autor gnjepar Pregled postova
Algebra je općenito jedna od najjačih. Ne možeš pogriješiti s Algebrom.
Ma i ja sam došao do toga zaključka ali kad u firmi uvjek za sve traže 3 ponude.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno