|
![]() |
#1 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Be Cool: Ultimate 120/140 mm Fans Roundup by XBitLabs
Zanimljiv i opsežan test dosta ventilatora. Mjerena je buka, protok, napon, okretaji apsolutno sve što se može pogledati prilikom kupnje ventilatora. Na kraju svakog "test" je i mali zaključak autora. Uglavnom dosta dobro pojačnjeno ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Be Cool: Ultimate 120/140 mm Fans Roundup ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
istina o xilence, imao ih, prolupali svi brzo, i uvijek se cuo lezaj kod njih... po ovom testu, nekak mi se najbolji izbor cini, a i kod nas dobavljiv scythe s-flex
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
zovem bullshit na ovo sa dotičnim xilenceima. imam 2 komada, na kojoj god brzini radili su jebeno tihi. jedini detalj koji me malo neugodno iznenadio za njih je doduše curenje ulja prva dva dana, nakon toga ništa, nit se ijedan čuje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ja također imam loša iskustva sa njima, čuju se ležaji na 2 primjerka koje imam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Šta ja znan, ovaj S-flex http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.140 se po meni ne isplati. Skoro sve je nečujno na 800rpm-a, ne vjerujem da mu je airflow puno veći od nekog vulgarisa. Bačenih 100kn po meni. A ovaj model na 1200rpm-a je stvarno preskup na 125kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
Vidio sam ovo pred par dana, onak povrsno... OT: Izostavili su po meni najbolji 120mm vent: Scythe Slip Stream120, tj. Kaze-Jyuni. Radi na 1200rpm, ne proizvodi mi cak niti tihi whoooosh kroz Accelero S1 r2, totalno je necujan, a progura 68.54 CFM zraka. ATI HD4850 se cak niti nakon 3-4 sata igre i za najtoplijih dana ne dize preko 47°C (GPU-Z MEMIO 59°MAX), a VRMovi su gotovo hladni (u odnosu na stock ![]() Uglavnom, kad cu kupovati novo kuciste budem ga nakrcao sa 3-4 ove bebe jer su fenomenalni ventovi i necujni. Za one kojima ne trebaju ili ne zele PWM ventove... (ima jos i 500, 1000, 1600 i 1900 RPM verzije i svu ostalu opremu: molex & all...) BTW, 59kn u Ljinksu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
a sto kazete na ovaj? http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.151 1150 okretaja, ne bi smio biti prebucan, a i ako se malo smanji na kojih 900 okretaja trebao bi biti dobar. Vidim ima neki novi oblik lopatica pa bi mogao biti dobar (tako djeluje) sto se ovog tice http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.908.126 em je jeftiniji za cca 30 kn, em mi se cini da ima bolji protok. imao sam takvog na 1900 okretaja i cuo se za poluditi na 1900(no i radio je propuh), no kad sam ga spustio na 900-1000 bio je prilicno tih i imao je dobar airflow. Koji bi preporucili za TRU 120 extreme (Black)? moze i neki treci, samo da nije cijena prepaprena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
sto se ovog tice - a to je bitna stavka jer od protoka TRUE itekako profitira zbog gustih finova. Slipstream ima najlošije ležajeve od navedenih,i na tim okretajima bi bio au pair sa S-Flexom po protoku,koji opet ima najbolje S-FDB ležajeve,ne gubi na efikasnosti pri promjeni položaja iz vertikalnog,i ima najveći deklarirani radni vijek,ali i duplu cijenu u odnosu na Slipstream. S obzirom da meni za case trebaju 2 komada,ipak bi ih dobro to odvagnuo s tendencijom prema S-Flexu. Zadnje izmijenjeno od: žile. 27.06.2009. u 01:03. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
Danas uzet navedeni Gentle Typhoon (ali 500rpm verzija), te namontiran na Accelero. Protok i nije neki, no što se tiče (nepostojanja)buke - vent je taman po mom ukusu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Sto reci .. Sleeve Bearing lezajevi ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Extrema Thule
|
imam Gentletyphon 800rpm 2x, Minebea 1100rpm i 1600rpm oba x2, S-Flex 1200rpm, Slip-stream 1900rpm i 1200rpm iz Mugena2. Slipstream je odličan za male novce ali nije na dugu stazu. osobno su mi najdraži Minebea u case a niti S-Flex lošiji jer trenutno hladi na cpu. Gentletyphon sam sastavio za malu torrent mašinu. @Žile mudro razmišljanje
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
Hvala ![]() I kako ti se čine ti GT iz prve ruke? Oni i S-flex su mi u najužem izboru,ali mislim kako GT nije baš idealan izbor za TRUE,dok je za S1 ili case dušu dao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Extrema Thule
|
GT odličan. Za uzvrat pristojan propuh a gotovo nečujan,malo je teži nego Slip-stream a to je zbog Nideca servo. Mislim da bi bio malo težak za grafičku, no 1 GT umjesto dva "neki" bi bez problema
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |||
The Last Akkadian
|
20,1 dBA; 49,0 CFM; $19,99, -->
- GentleTyphoon @ 1150 rpm --> 16,0 dBA; 63 m^3/h ≈ 37,08 CFM (na stranicama koriste metricke jedinice, vjerojatno maketing, zbog slabijeg protoka); na siteu nije navedena cijena, - KAZE MARU 140mm @ 1200 rpm --> 26,58 dbA; 61,30 CFM; $19,99 i - Slip Stream @ 1200 rpm --> 24,00 dBA; 68,54 CFM; $9,80. S njihove tablice se vidi kako ostali ventovi stoje po pitanju protoka u odnosu na Slip Stream, ali stariju verziju. Ovo dostupno u Linksu je nova revizija ovog venta, navodno sa oko 30% vecim protokom. I upravo analogijom njihovih mjerenja i specifikacija sa sitea gore, vjerujem da (osobito novi) Slip Stream ima najveci protok od sva 4, u real life uvjetima (postoji paralela izmedju mjerenja i specifikacija, po pitanju odstupanja). Cuj, da radi - radi, a s obzirom da imam jos samo 3 venta u kucistu i to na 7V i ne vise od 700 rpm-ova, kladio bih se da je, uz Accelero, SS taj glavni razlog zasto imam najnize temperature HD 4850-tke od svih koje sam vidio do sada (osim onih sa vod. hladjenjem). I ne, soba u kojoj je komp nema ventilaciju niti AC osim otvorenih prozora. ![]() Citiraj:
Mozda bih modificirao samo misljenje glede nakrcavanja nekog kucista s njima: ako je na dugi rok i 24/7 rad, definitivno bih se informirao oko alternativa, no ne bih nuzno i uzeo nesto drugo. Za Accelero je dusu dao. Za sada... FYI, garancija je 12 mjeseci. Citiraj:
- S-Flex @ 1200 rpm --> 20,1 dBA; 49,0 CFM; $19,99, - GentleTyphoon @ 1150 rpm --> 16,0 dBA; 63 m^3/h ≈ 37,08 CFM (na stranicama koriste metricke jedinice, vjerojatno maketing, zbog slabijeg protoka); na siteu nije navedena cijena, - KAZE MARU 140mm @ 1200 rpm --> 26,58 dbA; 61,30 CFM; $19,99 i - Slip Stream @ 1200 rpm --> 24,00 dBA; 68,54 CFM; $9,80. S njihove tablice se vidi kako ostali ventovi stoje po pitanju protoka u odnosu na Slip Stream, ali stariju verziju. Ovo dostupno u Linksu je nova revizija ovog venta, navodno sa oko 30% vecim protokom. I upravo analogijom njihovih mjerenja i specifikacija sa sitea gore, vjerujem da (osobito novi) Slip Stream ima najveci protok od sva 4, u real life uvjetima (postoji paralela izmedju mjerenja i specifikacija, po pitanju odstupanja). Cuj, da radi - radi, a s obzirom da imam jos samo 3 venta u kucistu i to na 7V i ne vise od 700 rpm-ova, kladio bih se da je, uz Accelero, SS taj glavni razlog zasto imam najnize temperature HD 4850-tke od svih koje sam vidio do sada (osim onih sa vod. hladjenjem). I ne, soba u kojoj je komp nema ventilaciju niti AC osim otvorenih prozora. ![]() Citiraj:
Mozda bih modificirao samo misljenje glede nakrcavanja nekog kucista s njima: ako je na dugi rok i 24/7 rad, definitivno bih se informirao oko alternativa, no ne bih nuzno i uzeo nesto drugo. Za Accelero je dusu dao. Za sada... FYI, garancija je 12 mjeseci.
![]() |
![]() |
#22 |
Extrema Thule
|
Tu imate odgovor na sve best tipove hladnjake, ventilatore itd http://www.hardwareluxx.de/community...d.php?t=348987
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() U tom slucaju, jedino sto bi moglo dusu dat je VGA na kojoj crkne taj SlipSstream i samim time joj znatno skrati zivot. BTW Slipstream je najgora moguca solucija za heatsinkove (VGA, PSU, CPU) i to iskljucivo zbog svojih Sleeve lezajeva, ciji zivotni vijek je iznimno ovisan o temperaturi. U ovim namjenama se u pravilu izbjegava njihova uporaba (npr. Ball Bearing ili neki drugi robustan tip je daleko bolja/dugotrajnija opcija). EDIT: nasao dijagram ovisnosti ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam jedan Sharkoon S, Dva Cooler mastera s casea i jedan xilence redwing i svi su mi ok na brzinama do 700RPM nakon toga mi svi idu na živce... ![]()
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
evo sa xs-a covjek testirao masu ventova http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=221899 http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=223391 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
HTML:
quote: King of CFM per Noise Level/Quality = Gentle Typhoon AP-15 ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=bLgJomTh74w Zadnje izmijenjeno od: baban. 29.06.2009. u 21:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Banned
|
Do 1:40 otprilike je tih.Koji su to okretaji? Neznam više koji bi vent kupio. ![]() Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: žile. 29.06.2009. u 22:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |