|
![]() |
#1 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
HP LP2475w mrtav ili stuck pixel
Pozdrav, nedavno sam kupio dotični monitor i promjetio sam taj pixel tek nakon nekoliko dana. Na crnoj podlozi je crvene boje, na bijeloj podlozi je crne boje. Dali je to mrtav ili stuck pixel?
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno stuck pa probaj lupati prstom po tom mjestu kao kada nekome daješ "čvoku" ili stiskati više puta, možda nestane.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Čupavac
|
Citiraj:
Pokušao sam ga stiskati više puta. Malo jače i slabije ali ništa. Na jednoj web stranici sam pronašao uputu da stavim stajlus u krpicu pa da s njim pikam. I to sam probao ali ne želi se maknuti. Jel ima još tko ideja?
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj još neke od programa koji mogu brzo izmjenjivati boje na ekranu, ima ih brdo. Googlaj bad pixel repair i slično. Ako ni to ne pomogne, žao mi je, nemaš sreće. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Čupavac
|
Nemam sreće. Ništa ne pomaže. Žalosno je da u trgovini na upit "Mogu li pogledati ekran?" dobijem odgovor: "Po Hrv zakonu na 10cm^2 možete imati 7 mrtvih piksela."
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
...i to za monitor koji toliko košta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@MAXx Zao mi je zbog zaglavljenog piksela, ja sam imao srece pa je moj bez ijednog loseg piksela. Zanima me kakav ti je u usporedbi sa DELL-om 2407 HC, jer sam ja vagao imedju ta dva monitora, a kako della vise nije bas bilo (jedino Vemill ali izvan ZG, pa treba narucivati itd) pa sam uzeo HP-a, s kojim sam jako zadovoljan jedino me malo smeta white glow na tamnoj podlozi (ali samo odozgo, ako ga gledam sa strane sve je OK). Cisto da cujem tvoje iskustvo da li sam se zahebo.... Unaprijed hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 21.06.2009. u 02:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Čupavac
|
Citiraj:
Ovako jedan pored drugoga izgledaju dosta slično. HP ima izraženije tamnije boje. Npr. Crna je crnija nego na Dell-u. Crvena je također bolja. Ali na svijetlijim bojama kao što je bijela ili nijanse sive Dell vodi. Lakše je čitati PDF-ove na Dell-u. Pa ga koristim više za tekstualne poslove. Nitko neće pogriješiti ako uzme bilo koji od ta 2 monitora. Ne znam kolko ti je ovo pomoglo ali sada žurim, pa ako te još što zanima slobodno pitaj.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Hvala MAXx na odgovoru. U pravilu sam jako zadovoljan sa monitorom, samo me zanima kako se na dellu manifestira njegow "glow" ako me razumijes o cemu pricam... nije da me taj white glow nesto izricito smeta, samo sam htio znati kako se to manifestira kod della... dali umjesto bijelog odsjaja ima neki drugi... odnosno kakvi su im usporedni kutevi gledanja. Znam da gnjavim ali volio bih cuti misljenje nekoga tko ima jednog pored drugog... Unaprijed hvala... Nije hitno.. kad vec stignes napisi koju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
upravo to. znam kak je i meni bilo kad sam na svom lenovu ugledo to zeleno govno. mislim da sam tad bio u blizini adm-a zadavio bi lika koji mi ga je prodo ![]() al ono, nije to tak strašno, samo što te ta činjenica da si dao 3-4k kn za monitor koji ne radi kak spada malo baca u depru ![]() na mom lenovu uz softwareske i najnasilnije fizičke metode nije se makno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|