Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.05.2009., 14:32   #1
HoYack
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Škvicanje adaptera (HP)

Imam problem. Čuo sam da kad kod kuće koristim laptop je najbolje uključiti adapter i izvaditi bateriju iz laptopa kako se ne bi nepotrebno punila i praznila. I to bi želio učiniti samo postoji problem. Adapter se pregrijava nakon pola sata-sat što je uključen u laptop. I to me ne bi toliko smetalo kad ne bi počeo škvicati ko mačka na samrti, a čim ga iskopčam iz laptopa prestane. Tip kod kojeg sam kupio kaže da je to normalno za svaki adapter i tu nema pomoći. A kako mu ja ne vjerujem previše, moram napraviti double check.

Zato, je li normalno da adapter počne pištati nakon pola sata što puni laptop?

edit: laptop je HP Compaq 6830s NN327ES

Zadnje izmijenjeno od: HoYack. 27.05.2009. u 14:36. Razlog: dodao naziv laptopa
HoYack je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 14:36   #2
Vrga
Lalalallalaaaaaa

Vrga's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
nop. od mog acera se grije kaj sam vrag, al uključen je stalno i nikad, ali nikad nije skvičo... jedino što skviči kod mene su miševi ak ih na uho šutnem...
Vrga je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2009., 14:53   #3
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor HoYack Pregled postova
Imam problem. Čuo sam da kad kod kuće koristim laptop je najbolje uključiti adapter i izvaditi bateriju iz laptopa kako se ne bi nepotrebno punila i praznila.....
Bas ste cudni sa ovakim izjavama.

Napravi danas tako, izvadi bateriju i radi nes na lapu i vani zagrmi, skicne struja na sekundu i sta se desi?

Ehhh kad bi hard diskovi mogli pricat.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 15:01   #4
HoYack
Premium

Briga me šta se desi ako vani zagrmi. Nisam retard da cu ga ostaviti ukopčanog ako susjedovu kucu udari grom. I to nije ono što sam pitao.
Staro 27.05.2009., 15:07   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
......Zato, je li normalno da adapter počne pištati nakon pola sata što puni laptop?.....
Evo ti onda odgovor na pitanje.

NE!

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 15:15   #6
HoYack
Premium

Ima tko kakvih savjeta šta da poduzmem u vezi s time? Ovaj lik kaže da tako treba biti, imam li ja pravo se pozvati na garanciju?
Staro 27.05.2009., 15:48   #7
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Adapter treba dati na garanciju. Nije normalno da pišti. To je zvuk pokvarene ili preopterećene zavojnice.

BTW: nije ti uopće pametno vaditi bateriju iz lapa dok radi. Baterija mu služi kao stabilizator napona i ako izvadiš bateriju, lap počne dobivati previsok i neispeglan napon koji ga polako ali sigurno podere.
Staro 27.05.2009., 16:03   #8
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ima li kakav dokaz za stetnost rada bez baterije? Dosta ljudi koje znam to radi i nema nikakvih problema, sto samo po sebi nije dokaz.

Usput cura mi ima isti 6830s i adapter tiho pisti, tako da je mozda cijela serija problematicna.
borgy je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 18:44   #9
HoYack
Premium

Ne znam, ali ovo počne s laganim pištanjem i onda počne ful jako. Nakon niti deset minuta počne biti nepodnošljivo.
Staro 27.05.2009., 19:07   #10
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Imam od firme nx8220 i ne cvile ni njegov ni docking adapter. Ali dosta njih u staroj firmi koji su imali 6110/6120/6320 serije laptopa, imali su problem s cvrčanjem adaptera i vraćali su ih na garanciju.

Baterija ti je idealan filter napona. Nema tog elektroničkog sklopa koji će isfiltrirati napon kao baterija, a da ne košta astronomski puno. Osim toga, sklopovi za peglanje napona troše dosta struje i zato ih se maksimalno izbjegava na laptopima.

Ako ti želiš spojiti svrkutavi ispravljač na lap bez baterije, good luck. Uostalom, RTFM.

BTW: cvrčanje ispravljača je nekako uobičajeva pojava za 6xxx seriju HPovih laptopa.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.05.2009., 19:23   #11
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Bas za 6xxx ili za 6xxx s ?
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2009., 21:35   #12
HoYack
Premium

6830s
Staro 27.05.2009., 22:33   #13
Nybelung
Guest

Daj to odmah na garanciju! To pištanje je znak neispravnog punjača i uskoro bi mogao krepati.. Baš je meni jedan HP-ov tako krepao prošli tjedan. Ujutro je počeo pištati a navečer je prestao punit.. 300kn za novi!
  Reply With Quote
Staro 28.05.2009., 11:03   #14
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Imam problem. Čuo sam da kad kod kuće koristim laptop je najbolje uključiti adapter i izvaditi bateriju iz laptopa kako se ne bi nepotrebno punila i praznila. I to bi želio učiniti samo postoji problem. Adapter se pregrijava nakon pola sata-sat što je uključen u laptop. I to me ne bi toliko smetalo kad ne bi počeo škvicati ko mačka na samrti, a čim ga iskopčam iz laptopa prestane. Tip kod kojeg sam kupio kaže da je to normalno za svaki adapter i tu nema pomoći. A kako mu ja ne vjerujem previše, moram napraviti double check.

Zato, je li normalno da adapter počne pištati nakon pola sata što puni laptop?

edit: laptop je HP Compaq 6830s NN327ES
Da, najbolje je koristiti adapter, ali s umetnutom baterijom jer ona osim što "pegla" napon, služi i kao pomoćno napajanje. Struje ne mora nestati samo zbog grmljavine... Ako je nivo baterije ispod 90%, napunit će se do kraja, a ako je iznad, neće se puniti radi očuvanja ćelija jer ih kratkotrajno punjenje i pražnjenje brzo ubije.

Bilo kakvo zujanje punjača i napajanja nije normalno i HP to uredno priznaje kao kvar. Kod reklamacije punjača reci samo da se radi o error codeu 604 što predstavlja power supply noise/hum, popiši serijske brojeve, part number i to je to.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2009., 15:49   #15
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Domy je sve dobro rekao.

Nadodao bih samo da bi lap povremeno trebao raditi na bateriji, po mogućnosti da ga se isprazni bar do polovice. Dovoljno je jednom u dva-tri tjedna. Praksa je pokazala da baterija brže rikne na laptopima čiji vlasnici ne dozvoljavaju bateriji da radi i panično traže utičnicu gdje god da dođu. Upotrebljavajte bateriju.

Još gora stvar je držati bateriju praznu tjednima.

Ukratko, lap treba biti pun, a bateriju povremeno koristiti. ispravljač ne smije ispuštati nikakve zvukove.
Staro 28.05.2009., 22:28   #16
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Baterija mu služi kao stabilizator napona i ako izvadiš bateriju, lap počne dobivati previsok i neispeglan napon koji ga polako ali sigurno podere.
Kaj ne radi to i adapter?
matman je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 17:49   #17
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
sad da ja uletim kao padobranac , da li postoji sansa da se na strujnom adapteru zamijeni kako samo onaj konektor koji se ukopcava u laptop, jer mi je isto ovdje na HP crkla baterija skroz, uopce nece da se puni,
a za vraga netko je sjebao kabel, i nanajmanji pokret se laptop ugasi ako dotaknem kabal od struje... skuzio sam da je konektor sheban, odnosno, zica je unutra pukla, i to na samom kraju prije samog konektora...

koliko zica ima unutra i da li bi se dao odrezat ovaj stari konektor i staviti novi... za novi adapter me ovdje traze 100$, a to ne dam..
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2009., 18:10   #18
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
sad da ja uletim kao padobranac , da li postoji sansa da se na strujnom adapteru zamijeni kako samo onaj konektor koji se ukopcava u laptop, jer mi je isto ovdje na HP crkla baterija skroz, uopce nece da se puni,
a za vraga netko je sjebao kabel, i nanajmanji pokret se laptop ugasi ako dotaknem kabal od struje... skuzio sam da je konektor sheban, odnosno, zica je unutra pukla, i to na samom kraju prije samog konektora...

koliko zica ima unutra i da li bi se dao odrezat ovaj stari konektor i staviti novi... za novi adapter me ovdje traze 100$, a to ne dam..
Može i redovito rede elektroničari za cca 100 kn.
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2009., 01:34   #19
matman
Premium

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
BTW: nije ti uopće pametno vaditi bateriju iz lapa dok radi. Baterija mu služi kao stabilizator napona i ako izvadiš bateriju, lap počne dobivati previsok i neispeglan napon koji ga polako ali sigurno podere.

Ajd da vas sve još jednom zamolim za odgovor.

Ne radi to i adapter?
Staro 20.06.2009., 01:36   #20
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Ajd da vas sve još jednom zamolim za odgovor.

Ne radi to i adapter?
Ne stabilizira napon ili uništava lap?
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2009., 12:54   #21
matman
Premium

stabilizira?
Staro 20.06.2009., 13:21   #22
FitzTN
Premium
Moj komp

FitzTN's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Ne baš, to su dosta primitivne sprave
FitzTN je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2009., 01:45   #23
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor FitzTN Pregled postova
Ne baš, to su dosta primitivne sprave
A baterije nisu

Anyway. Ove price o duhovima su fakat pretjerane. Nece ti nis bit ako drzis ukljucen u adapter bez baterije. Napajas laptop, ne dajes ljudima elektrošokove.
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno