|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Škvicanje adaptera (HP)
Imam problem. Čuo sam da kad kod kuće koristim laptop je najbolje uključiti adapter i izvaditi bateriju iz laptopa kako se ne bi nepotrebno punila i praznila. I to bi želio učiniti samo postoji problem. Adapter se pregrijava nakon pola sata-sat što je uključen u laptop. I to me ne bi toliko smetalo kad ne bi počeo škvicati ko mačka na samrti, a čim ga iskopčam iz laptopa prestane. Tip kod kojeg sam kupio kaže da je to normalno za svaki adapter i tu nema pomoći. A kako mu ja ne vjerujem previše, moram napraviti double check. Zato, je li normalno da adapter počne pištati nakon pola sata što puni laptop? edit: laptop je HP Compaq 6830s NN327ES Zadnje izmijenjeno od: HoYack. 27.05.2009. u 14:36. Razlog: dodao naziv laptopa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Lalalallalaaaaaa
Datum registracije: Mar 2009
|
nop. od mog acera se grije kaj sam vrag, al uključen je stalno i nikad, ali nikad nije skvičo... jedino što skviči kod mene su miševi ak ih na uho šutnem... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Napravi danas tako, izvadi bateriju i radi nes na lapu i vani zagrmi, skicne struja na sekundu i sta se desi? Ehhh kad bi hard diskovi mogli pricat. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Briga me šta se desi ako vani zagrmi. Nisam retard da cu ga ostaviti ukopčanog ako susjedovu kucu udari grom. I to nije ono što sam pitao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() Ima tko kakvih savjeta šta da poduzmem u vezi s time? Ovaj lik kaže da tako treba biti, imam li ja pravo se pozvati na garanciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adapter treba dati na garanciju. Nije normalno da pišti. To je zvuk pokvarene ili preopterećene zavojnice. BTW: nije ti uopće pametno vaditi bateriju iz lapa dok radi. Baterija mu služi kao stabilizator napona i ako izvadiš bateriju, lap počne dobivati previsok i neispeglan napon koji ga polako ali sigurno podere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li kakav dokaz za stetnost rada bez baterije? Dosta ljudi koje znam to radi i nema nikakvih problema, sto samo po sebi nije dokaz. Usput cura mi ima isti 6830s i adapter tiho pisti, tako da je mozda cijela serija problematicna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ne znam, ali ovo počne s laganim pištanjem i onda počne ful jako. Nakon niti deset minuta počne biti nepodnošljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
#erase startup-config
|
Imam od firme nx8220 i ne cvile ni njegov ni docking adapter. Ali dosta njih u staroj firmi koji su imali 6110/6120/6320 serije laptopa, imali su problem s cvrčanjem adaptera i vraćali su ih na garanciju. Baterija ti je idealan filter napona. Nema tog elektroničkog sklopa koji će isfiltrirati napon kao baterija, a da ne košta astronomski puno. Osim toga, sklopovi za peglanje napona troše dosta struje i zato ih se maksimalno izbjegava na laptopima. Ako ti želiš spojiti svrkutavi ispravljač na lap bez baterije, good luck. Uostalom, RTFM. BTW: cvrčanje ispravljača je nekako uobičajeva pojava za 6xxx seriju HPovih laptopa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
6830s |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Daj to odmah na garanciju! To pištanje je znak neispravnog punjača i uskoro bi mogao krepati.. Baš je meni jedan HP-ov tako krepao prošli tjedan. Ujutro je počeo pištati a navečer je prestao punit.. 300kn za novi! ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Bilo kakvo zujanje punjača i napajanja nije normalno i HP to uredno priznaje kao kvar. Kod reklamacije punjača reci samo da se radi o error codeu 604 što predstavlja power supply noise/hum, popiši serijske brojeve, part number i to je to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
#erase startup-config
|
Domy je sve dobro rekao. Nadodao bih samo da bi lap povremeno trebao raditi na bateriji, po mogućnosti da ga se isprazni bar do polovice. Dovoljno je jednom u dva-tri tjedna. Praksa je pokazala da baterija brže rikne na laptopima čiji vlasnici ne dozvoljavaju bateriji da radi i panično traže utičnicu gdje god da dođu. Upotrebljavajte bateriju. Još gora stvar je držati bateriju praznu tjednima. Ukratko, lap treba biti pun, a bateriju povremeno koristiti. ispravljač ne smije ispuštati nikakve zvukove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
sad da ja uletim kao padobranac ![]() a za vraga netko je sjebao kabel, i nanajmanji pokret se laptop ugasi ako dotaknem kabal od struje... skuzio sam da je konektor sheban, odnosno, zica je unutra pukla, i to na samom kraju prije samog konektora... koliko zica ima unutra i da li bi se dao odrezat ovaj stari konektor i staviti novi... za novi adapter me ovdje traze 100$, a to ne dam.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |