Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.06.2009., 18:24   #1
Boris_ri
Premium

Datum registracije: Dec 2003
HP 4515s NX482EA ?

Gledam neki lap za net, pokoji film i tu i tamo neka igra koja ne mora biti na high levelu prikaza. Prije bi rekao neka stara Max Payne, COL 2 i sl za skratit vrijeme.
Tako mi je za oko zapeo HP 4515s NX482EA koji ima i čitač kartica i web cam za skype kao i HDMI. Znači ima se što mi treba, jedino mi je rezolucija čudna pa me zanima mišljenje o njemu

DETALJNI OPIS

Na www.nabava.net vidim da ga se da naći i osjetno jeftinije od Vemilovih 4999kn
Boris_ri je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2009., 09:35   #2
brandon
azriel

brandon's Avatar

Datum registracije: May 2008
Bio mi je nedavno u rukama 4515s na par sati.
Kvaliteta izrade zadovoljavajuca, osim gornjeg dijela plastike iznad tipkovnice koji je malo disao.
Vent proca se nece nikako trajno iskljuciti, cak i kad mu je multi 2,5 i kad je proc undervoltan bio, nije preglasan, al ono..
Cini se da odredjeni HP modeli imaju taj bug sa ventom.
Ekran je jako ok, nema mrtvih/zapelih pixela. Rezolucija je ok za raditi na njoj, ali sumnjam u podrzanost starih igara.
Bateriju nisam isprobavao skroz do kraja, ali cini se da mozhe dati ~4 sata pri sitnom opterecenju sa undervoltanim procom.
Nije tezhak uopce, malo je nezgrapniji za furati uokolo, i ima shiny front cover.
Dobije se i torba sa njime, lijepi plus.
Citace kartica, HDMI nisam isprobavao, sa web kamerom se jesam poigrao i bolesno dobru sliku ima.

'moj' 4515s za gpu imao 3200 integralku gore, pa ti po tom pitanju nemam shta reci.
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2009., 09:59   #3
Bambusha
Premium

Bambusha's Avatar

Ja sam imao baš tog NX482EA nekoliko dana...( dakle 2.3ghz, 4gb, 4330 512mb)

Kvaliteta izrade je zadovoljavajuća kako brandon kaže, ali da je ekran dobar - nije.
Sa strane ispod poklopca ima neke ultra jake LEDice koje i da neželiš, moraš primjetit.
Rezolucija je ok, al' to mi je stvarno išlo na živce.
Inače instalirao sam Fallout 3 i radio je ok na WinXP x64.

Web-cam je čist solidna. Maximalna reza je 1600*1200 i prilično je dobar prikaz.

Što se DVDRW-a tiče, što god staviš unutra, bio to CD ili DVD zvučat će k'o traktor

Sve u svemu, odličan laptop za te novce
Intel G1610; ASUS B75M-LX Plus; 4096 MB; Intel HD; Hitachi 7K1000.C 500 GB; LG GH24NS95; Silverstone Strider Essential 400 W; Logitech K200; Logitech B110; Logitech X-240 2.1; Philips 200V4LAB 20" DVI; Windows 7 64-bit Professional
Bambusha je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2009., 21:32   #4
Boris_ri
Premium

Citiraj:
Autor brandon Pregled postova
Ekran je jako ok, nema mrtvih/zapelih pixela. Rezolucija je ok za raditi na njoj, ali sumnjam u podrzanost starih igara.
.
Zbog specifične rezolucije ili ?
Staro 21.06.2009., 00:19   #5
brandon
azriel

brandon's Avatar

da. sa starim igricama sam imao problema i sa 16:10(1280*800) rezom (a posve moguce da je sa ovom 16:9 josh gore stanje), pa kad nije podrzhano, onda ti se slika naravno, razvuche. opet, sve ovisi shta igras, mozda su patchali igru za nove reze ili proguglaj jel pruzhaju ove 4xxx ati graficke 4:3 mod.

@Bambusha, nisam opazio backlight bleed, bio sam zadovoljan sa citljivoscu kad se backlight smanji (kad si na bateriji i sl.). shto se tiche dvd pogona, slazhem se, traktorishe kao veliki.
Staro 21.06.2009., 16:30   #6
Boris_ri
Premium

Vidim da ste zaključili da je preglasan (vent i dvd) pa ću pogledati još koji model možda sa Intelom. Naravno, ako imate koji prijedlog.. slobodno
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno