|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Acer Aspire7730ZG vs. eMachines EMG725
Konkretno, kupio bih sestri laptop za kucno koristenje, znaci surfanje, filmovi i eventualno word oko posla i slicno.. po dizajnu mi je acer najbolji pa sam se odlucio za njega.. jedini uvjet je da bude 17'' i da ipak nebude prelos.. Lik u manoru (zastupnik acer u hrvatskoj mi je ponudio 2 laptopa) jedan link za kojeg veli da tvornica koja ih je proizvodila vise ne radi, te da nemaju bas neke uvjete za popravke, 3,800kn.. i ovaj link koji je ipak malo bolji od proslog.. a i cijena je 1000kn veca.. zanima me dal netko ima kakva iskustva s eMachines linijom, il je ipak bolje uzeti aspire? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Dobar ti je taj zastupnik, pogledaj koliko taj prvi realno košta ... http://www.nabava.net/trazilica.php?q=422G25Mi&x=0&y=0 Inače je sasvim dovoljno dobar za sestru, samo kupiš još produljenje garancije na 2g. za 250KN. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2003
|
Evo ti jedan prijateljski savjet: kloni se manora ko crnog vraga... imam jako losa iskustva s njima... Kupio sam kod njih laptop Acer Aspire 5114 pred dvije godine, negdje u 8 mjesecu. Godinu dana nakon toga (u 6. mjesecu) mi je krepao memorijski slot na maticnoj pa sam ga odnio njima na servis. Nakon mjesec dana sam ih nazvao da pitam sta se dogadja i onda mi oni vele da nemogu nabavit maticnu, al ce jos pokusavat. Dao sam im jos mjesec dana prilike pa sam otiso tamo do njih. Malo sam ih stisnuo i onda su neku maticnu nasli od ko zna kud i stavili mi je nutra. Dodjem ja doma a kad ono svi USB slotovi rade na 1.1 (a na pravilnoj maticnoj rade na 2.0). Uskoro sam im opet odnio taj laptop i nakon mjesec dana su stavili drugu maticnu. Dodjem doma i onda ne rade usbovi uopce. ... Odnesem ja opet, oni zamjene maticnu, cak mi i vele da ovo nisu originalne maticne nego moraju neke preradjivat, odem doma i onda usbovi opet na 1.1 i ne radi webcam. Nakon toga sam odustao od nosenja na servis uopce pa mi je nekih 2 mjeseca poslije krepao i dvd drive... Tako da sad imam laptop s polovicnim usbovima (kopiranje 9 giga stvari s prjenosnog diska je trajalo 3 i pol sata, pa si mislite), bez dvd drivea i bez webcama... Sad cu ga odnjet u burazovu firmu da mi njihov serviser rastavi taj laptop i proba slozit Uglavnom, godinu dana sam se borio s njima i tim servisima i samo nikako da mi poprave, uvjek mi vratili polovicni... Ako imas volje se ovako natezat ko ja, onda slobodno kupi od njih, al ponavljam svoju preporuku: KLONI IH SE |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oba laptopa imaju lošu grafu, pogotovo prvi i ako tvoja sestra misli zaigrati neku igru (a vjerojatno hoće), može slobodno zaboraviti na to jer za 17" ekrane ipak treba nešto jače.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Da i? Zašto misliš da svima laptop služi za igre makar nije navedeno? Ako i poželi zaigrati neku poput SIMS2, ići će bez problema, ne mora na high ali će raditi, a sad kupovati laptop s dobrom grafičkom ako slučajno sestra poželi zaigrati nešto jače, glupost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|