|
![]() |
#1 |
pastir
Datum registracije: Dec 2008
|
Spajanje 3 kompa preko rutera
U kući imam tri kompa. Sva tri su Win XP SP3. Dva su spojena na ruter žicom, a treći bežično. Na sva tri mi internet radi. Na svakom kompu sam stavio po jedan hard na share. IP adrese su podešene na sljedeći način: 1. komp 192.168.1.10 (spojen žicom) 2. komp 192.168.1.11 (spojen žicom) 3. komp 192.168.1.13 (12 sam ostavio za LAN karticu na 3. kompu) DNS, na sva tri kompa sam upisao samo prvi (Preferred) i to 192.168.1.1 Također sam na sva tri uključio NetBIOS. Na ruteru mi je isključen firewall. Na sva tri mi je uključeno "Automatically search for network folders and printers" u "Folder options". File sharing između 1. i 2. kompa radi, i oni su međusobno vidljivi u my network placesu, ali 3. komp nije vidljiv niti mu mogu pristupiti sa prva 2. Također sam probao "pingati" i dobio: Ping statistics for 192.168.1.13: Packets: Sent=4, Received =4, Lost=0 Average round trip time in milli-seconds = 1ms Na 3. kompu mi također nisu vidljiva prva dva kompa, ali sam na njih uspio pristupiti preko run-a -> "\\ip prvog ili drugog" (oba rade) Što napraviti da mogu pristupiti na 3. komp sa prvog i drugog? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Postoji li mogućnost da je zaostao kakav sigurnosni program? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Nemoj koristit thopok - ov savjet tj. taj wizzard jer kad on zabuca jedino rješenje je reinstall. You can try. Prvo za test i 3. komp spoji žično i utvrdi da sve radi kao sa 1. i 2. kompom. Nisi naveo o kojem se routeru radi, naime neki imaju upravo opisani "security feature" da je žični (Lan) odvojen od wirelessa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
pastir
|
ruter je t-com-ov ZyXEL P-660HW-D3, preko rutera nemogu spojit sva tri kompa jer su mi 2 LAN porta ostavljena za MaxTV, ali imam Genuis-ov switch GS4080 MINI pa ću probati preko njega pa javim *edit: na 3. kompu koristim Air Live WT-2000USB - http://www.airlive.com/products/WT-2..._2000usb.shtml a signal mi je 55% |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
pastir
|
POSTOJI! užas, nod je blokiro pristup, a ja budala zaboravio da sam stavio davno strict protection XD, još jutros pitam legu jel bi mogo nod blokirat, kaže on meni ma nije nod sigurno i ja se odma okomio na wireless ![]() skonto sam kad sam ih spojio sva 3 preko kabla i nije radilo... ali dobro, na greškama se uči hvala svima još jednom, sad sve super radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|