|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Audio driver za HP 4515s
Kupio sam laptop HP ProBook 4515s NX482EA i ima jedan problem. Uspješno su se instalirali svi driveri osim za zvuk. Googlao sam cijelo jutro i nisam ništa uspio napravit. Instalirao sam Microsoft UAA Bus Driver (KB888111), ali svejedno neradi. Dođe do dijela kada treba instalirati SoundMAX i ispiše da je instalacija neuspješna. Windows je XP Professional 64-bitni sa SP2. Konfiguracija laptopa je: AMD Turion X2 RM-76 2.3GHz 4GB Ram Ati Mobility Radeon 4330 512MB Toshiba 500GB Link za sliku Device Menagera je ovaj. LP |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li drivere skidao sa službenih stranica? Za Windowse XP x64 SP2 ti ne treba UAA Bus Driver jer je isti već integriran u SP2, a samom instalacijom tog KB888111 hotfixa (koji je isključivo za XP x86 SP2) si si napravio samo još veće sranje. Ako možeš, deinstaliraj ga i stavi samo driver za zvuk, a ako ne uspiješ, ne gine ti reinstalacija Windowsa.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Formatirao sam particiju i podigao sustav isponova i isti problem, bez obzira na UAA driver... ![]() I, da. Svi driveri su sa službenih stranica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Vjerojatno neće jer ni nema službene podrške za XP x64 pa ćeš se morati malo igrati... Za koje Windowse je driver koji si sad skinuo? Trebao bi ti za Vistu x64, onda ćeš to raspakirati i updateati preko Device Managera jer ćeš tako zaobići setup koji ti brani instalaciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Dok npr. za neki drugi postoji - ADI SoundMAX AD1984A Audio Driver for Microsoft Windows XP Professional x64 Edition |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Da, za neke postoji, al' od tih ni jedan ne radi na ovom laptopu. Budem sad probao za Vistu skiniti. Hvala domy. Sad kad sam ih skinio, instalirao sam "Audio Device on High Definition Bus" i rade i slušalice i zvučnici, no kada se OS podigne, pojavi se dialog-box u kojem piše da nekakva SoundMax datoteka nije napisana za ovaj OS. Nego, zanima me slijedeće. Pošto Microsoft uskoro ukida podršku za Windows XP, hoće li HP-ovi programeri napisati drivere za 64-bitnu verziju? Zadnje izmijenjeno od: era111. 10.06.2009. u 18:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Ne znam na što točno misliš, stavi screenshot... Ako Microsoft ukida podršku, ne znači da će i HP ili bilo koji drugi proizvođač. Isto tako, ne piše HP drivere za to nego onaj čija je komponenta. U slučaju zvuka, to je AD Inc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ma sve radi kako treba samo što se to pojavljuje nakon boot-a, ništa strašno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Onda izgleda ipak ne radi jer ja npr. na malo starijoj zvučnoj nemam toga. ![]()
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|