|
![]() |
#2191 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
(Vista SP1 x64). Možda je to do bolje optimiziranih drivera nVidie za Vistu... ko zna 2. Pojma nemam o čemu se radi... 3. Koristim KM player (portable doduše) stalno i radi savršeno. Jedno vrijeme sam i normalni KM Player (instalirani) - isto radio bez ikakvih problema 4. Pojma nemam... 5. ![]() ![]() 6. Možda se i meni to par puta dogodilo... neznam šta smeta kad napravi što je traženo Neukusno je Vistu zvati poluproizvod kad je kao operativni sustav 3 puta kompletnija od zastarjelog i pregaženog XPa
![]() |
![]() |
#2192 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Visti treba pol minute da prebaci neki mali file iz jednog foldera u drugu, a XP je to napravio u 0,3s . . to je samo 1 primjer... Još mi nitko nije odg. na ono moje ''Gdje da nađem onda za Vistu taj Folder Size?''
![]() |
![]() |
#2194 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Prva cetri razloga jedino imaju veze sa smecem od softvera/drivera koje koristis - ne vidim niti jednu relevantnu korelaciju koja bi mogla dovesti u pitanje (ne)kvalitetu nekog operativnog sustava. Detekcija problema ti je OK, ali trazis razloge na krivom mjestu. Komparativno, Vista je za koplje mocniji i sofisticiraniji operativni sustav od Windowsa XP. Naravno, problem je u tome sto vecina ljudi smatra da je citava konfiguracija sustava dostupna klikom misa i da je za poznavanje rada istog dovoljno gledati sareni GUI i kliketati. No dobro, to je nesto na sto se vise cak niti ja ne obazirem... BTW, sto se tice BSOD-a i onog playera, pade mi na pamet, probaj ugasiti DEP, mozda pomogne. Code:
bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
OK, zadnji driveri od Atija su smeće, isto kao i svi ostali za x64 platformu, km player je isto smeće, kao i svi ostali playeri jer svaki ima neki nedostatak. OK, idem se žaliti Kanađanima, a filmove, hebiga, naćemo način da budem zadovoljan jel?!?!? Što se tiče XP-a. Za moje potrebe sasvim OK, naravno svakih 6 mjeseci treba ih malo rifrešnut jel, no barem mogu gledati divxe i igrati igre normalno na OS-u koji je lošiji, jel, od Viste. Meni noobu, dovoljan razlog da se vratim na XP, najvjerovatnije u 64-bitnoj inačici. Eto, toliko od mene, a svi pametujete, a niko nema prijedlog kako riješiti moje nazovimo ih probleme. Ma šta pričam, kriv je softwer. Toliko od mene!
![]() |
#2196 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Za primjer jedna stvar - zašto većina sufra na Firefoxu ili nekim drugima, a ne na IE???? Pa kad IE ništ ne valja jer ga je napravio... Microsoft, to dovoljno govori sve. Imam Linux na stolu, mislim da će bit uskoro INSTAL.
![]() |
#2197 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
To i mene najviše pati ![]() I još nešto što me šokiralo vezano za tipku up http://mavisapps.com/ Što se tiče viste, ima svojih mana ali barem nema neke glupe boljke koje ima xp sp3(ili bilo koji raniji sp), npr. nema nekih drivera za zvuk (uaa bus il tako nešto), to da se registry za prikazivanje skrivenih fjlova totalno zblesira tj. nežei prikazati skrivene fjlove i slično... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2198 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Drugim riječima,nije ti kriv OS,nego su krivi poluretardirani kromanjonci u creativeu,ATi-u itd. koji već dvije godine nisu u stanju složit drivere kako isus zapovijeda.Šta učiniti?Ha,pa ništa osim promijeniti,opet kako je Bubba rekao,kombinaciju softvera koji koristiš jer ako na sedam usera (karikiram) jednom ne radi,onda je 80% nešto kod njega,15% da su krivi driveri i 5% da je kriva Vista.Ako misliš da je Vista poluproizvod®,samo daj udri šargijom po XP x64 pa ćeš vidjet da će ti tek to biti festival,a ovo će ti biti pis of kejk. Jel meni recimo Vista sa nekim preliminarnim zakrpama,još prije izlaska SP1,nije nikada pravila cirkuse,nije mi pravila nakon njega,a ne pravi mi ih ni sada.Neznam,ili je Vista jebački dobar OS ili sam nekom inverzijom ja n00b jer neznam isprovocirat da mi se manifestira to zašto je Vista poluproizvod® |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2199 | |||||
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
To je barem evidnetno. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Cinjenica jest da koristis los hardver i/ili softver, a za tvoje probleme je Microsoft najmanje kriv. Uostalom, platio si licencu za Vistu, imas support od proizvodjaca pa napravi korespondenciju na potezu Microsoftov support -> problematicni hardver/softver i nemas problema. Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#2200 | |
^_-
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
No od verzije 7.0 IE je itekako kvalitetan i pouzdan browser, cak mi se cini da i bolje radi od firefoxa, te je sad jedini firefoxov adut mogućnost nadogranje razlicitim ekstenzijama. Apolutno nista vise.
![]() |
![]() |
#2201 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Mislim da pokraj FF-a, Opere i Chromiuma, IE jednostavno nema što tražiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2202 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
Dali postoji neko rješenje za ubiti ovu WINSXS fajlu koja sadrži kopije dll-ova nisam reinstalirao Vistu več godinu-dve kajaznam jer nisam imao potrebe i sad imam winsxs-a rekordera od 19,3GB sa 76.000 fajla ![]() našao sam na webu samo nešto kako ga preseliti na drugu lokaciju, al to ne rješava ništa, samo seli 20Gb na drugu particiju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
What is the WINSXS directory in Windows 2008 and Windows Vista and why is it so large? DLL hell Isto tako mi nije jasna potreba za čestim reinstaliranjem prethodno spomenuta… |
![]() |
![]() |
![]() |
#2204 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() Uglavnom, Vista i Server skuplaju sve dll ove da bi osigurali kompatibilnost za sve programe, dosta tih fileova nije u sxs folderu nego su samo hard linkovi. Uglavnom samo možeš sjebat sustav igrajući se sa tim sranjima. Najbolje je da ostaviš tako ili da poveća particiju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Banned
|
Kako natjerati Vistu x64 da više stvari iz Page Filea gura u RAM? Konkretno dok igram primjerice COD4, alt + tab, on većinu memorije CODa spremi u PF, i onda nakon prebacivanja ponovo u igru šrota po HDDu i usporava me... ![]() Znači kako optimizirat Vistu da ždere RAM (ionako ga ima) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ma preporučuju oni svašta,ja sam je disejblo na Visti i na ovom XP-u što imam i sve radi bez greške.A način,pa odeš tamo na Advanced-Performance-Settings-Advanced-Virtual memory i staviš na "No paging file". |
![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Forica je bez VM (ma koliko god svi govorili da ti treba, nisam nikad dobio poruku da mi nesto nece raditi). Cak sam na starom kompu s 640MB RAMa imao bez page file-a, samo sam morao jako paziti da se ne poponu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2211 |
Uber pwner
Datum registracije: Aug 2007
|
Pozdrav dali netko zna kako rjesiti ovaj problem na visiti sa ventrilom, naime dok je pokrenut samo ventrilo mogu najnormalnije pricat, ali cim udem u CoD2 ne mogu vise pricat sve dok ne spustim cod2, ali cim ga ponovo dignem u full screen opet isto a ovima sa kim sam na ventrilu dok sam u igrici ne pise da ja pricam znaci onaj zvucnik ostaje crven kao da se nista ne dogada EDIT: rijeseno tako da sam maknuo kvacicu sa "Use push to talk hotkey" |
![]() |
![]() |
![]() |
#2212 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Citiraj:
1. Open a folder 2. Click the View tab 3. Select the type of view you want (large icons, details, list, etc.) 4. You can also sort your files at this point (they are sorted by name as default) 5. Click the Organize tab 6. Select Folder and Search Options 7. Click the View menu 8. Click Reset Folders button (located at top as seen in the picture above) 9. Click Yes to the ?Do you want all folders of this type to match this folders view settings? question. 10. Click OK Then do all steps above again, but at Step 8, press Apply to Folders (instead of Reset) btw SP2 je riješio taj problem.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
evo i ja presao na vistu sp2 64bit ultimate,moram priznat da unatoc skepsi radi prilicno dobro. skuzila je sve osim zvucne,grafe i mrezne,za sve to sam imao solidne drivere i nije bilo problema. kasnije sam jos stavio logijev setpoint zbog svog mx518 misa,ali radilo je prilicno solidno i s vistinim driverom indeksing je standardno rostao pa sam ga ubio,i rekao sam da mi ne gasi hard diskove kada idlaju...... naprosto mi ideja gasenja hardova na stolnom kompu nema velikog smisla inace vise manje defaultsi i moram priznat da dobro radi,tako da svima koje xp pocinje mucit sa sp3 ili problemima s nekim driverom,razmislite o visti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2214 | ||
Banned
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Banned
|
X64 dere dosta RAMa, bar men sa programima kada se poloadaju idle bude 2GB used /8(6)GB. Tako da isplati se ako imaš dosta RAMa, za 4 sumnjam jer ipak nebi trebalo pojesti puno RAMa, mislim na 32bita. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2218 | |
Banned
|
Citiraj:
Što se tiče hoće li biti dovoljno, ovisi o tebi i šta radiš. GTA4 + 64bita će se osjećat pomalo tijesno (meni ide i do 5.8GB uz 8GB RAMa), sve ostalo bi trebalo radit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2220 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |