|
![]() |
#1681 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=GTS250 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Pa kaj ne vidiš da ima e2160 na 3.0GHz, kaj će mu e5300? Razlike bi bile neisplative ak se to tak more reći...dok ne skupi za quada nek ne dira proc! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1685 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1688 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Imam xfx 4850 vulgaris... pri normalnom radu Vent je na 70% i drzi temperatru na 50-52 stupnja... Kad me nervira buka smanjim vent na 50%, a temperatura skoci na 62stupnja. Nista nije OC-ano, sve na default postavkama, na novoj instalaciji windowsa. Da li je ovo normalno za ovu karticu? Neda mi se cackat sa Riva Tunerom, ali izgleda da cu morati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1690 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
sto podrazumijevas pod "normalni"rad...2D->tj.rad u windowsima ili... ako je takva temp.onda nije u redu,osim ako nemas dodatnih ventilatora ja npr.imam 120mm spire koji ispuhuje vruci zrak od unutra prema van,te vent na grafi radi 1posto,temp.ne prelazi 34 stupnja dok pri igranju igara(tipa crysis)sa 8aa ne prelazi 60 stupnjeva,a vent na grafi radi pri 50%... to sam govorio o hd 4830,ali posto je dosta slicna,mislim temp.nisu uredne,tj.nisu prikladne za tvoju grafu ![]() probaj nabaviti kakav 1200mm da ti ispuhuje vruci zrak,mislim da ce ti uvelike pomoci |
![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma da, mislim na normalan 2d rad u windowsima, kod igranja temperatura je oko 60-62 a vent na 80% (igram samo americas army, a sve je na max) Trenutno imam u kompu 1x12cm vent ispod napajanja koji ispuhuje zrak, 1x9cm koji puse preko diskova, i jedan 9cm koji sa bocne stranice puse prema maticnoj. Zadnje izmijenjeno od: RimtuTiTuki. 12.06.2009. u 17:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1692 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
imam jedan problem pa ako ima ko koju sugestiju,ovako:imam gigab.ati hd 4850 i sad temperatura cisto u windo.mi je 74-80 stupnjeva.sad kad je malo zaladilo odma se spustila 4-5 stupnjeva.prova san je testirat ina temperatutu i sve se vrti oko 90-110 stunjeva i onda se digne na 120 i ugasi.ako slucajno pokrenem ista zahtjevnije ventilator se uzvrti ko lud i odjednom bez upozorenja se komp ugasi.i sad triban li ic reklamirat posto mi vridi jo garancija al u vemila bi triba cekat bar 2 tjedna da se sve rijesi ili da stavim jaci ventilator na grafu,ili nesto drugo(otvoren sam za sugestije). p.s problemi poceli pocetkom lita tj cin se temp. digle!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Koliko je stara, i da li je single ili dual-slot? Da li je takva od kada je imaš ili se pogoršavalo s vremenom? Zvuči kao da je single-slot koja se napunila krpicama prašine pa je treba očistiti da se vrati sve na svoje mjesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1694 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Skini kuler ,ispusi ga od prasine ,promjeni pastu i zasarafi ga nazad.Ako i s promjenom paste i svega ne bude bolje ,nosi na reklamaciju.
![]() |
#1695 |
Premium
|
pogorsavala se tokom vremena jer prije je bilo oko 55-60 dok se ne radi a 80-90 kad se radi.a sta se tice slota nisam siguran mora bi bacit oko.znaci nikako minjat ventilator,tj stavit jaci jer ipak dugo je lito!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Guest
|
Onda je očito začepljena prašinom. Probaj ispuhati sve iz nje, pokupiti vatenim štapićima, idealno je i otvoriti je kako xulos kaže. Samo pazi, ako ima bijelu naljepnicu s donje strane, gubiš garanciju u većini slučajeva... Ako je odneseš na reklamaciju, možda ti daju novu s boljim, dual slot coolerom, mada će ti je najvjerojatnije očistiti i vratiti nazad pa ćeš za par mjeseci imati isti problem dok ne rikne od pregrijavanja. Idealno je rješenje kupiti Accelero S1+120mm ili Scythe Musashi i zamijeniti stock vent. Skoro obavezno ako je single slot! (po ovome što si napisao, vjerojatno je, a takve se užasno pregrijavaju) Moja je preporuka Musashi jer zauzima manje mjesta (2 slota) i dolazi s potenciometrima pa lako prilagodiš brzinu venta. S1 malo bolje hladi, ali oba su coolera više nego dovoljna. Sa bilo kojim će grafička biti ledena i tiha ![]() Druga, jeftinija opcija vrijedi ako je dual slot hlađenje, a to je da skineš stock vent i nekako improviziraš s nekim drugim, 80/92mm. To je prepušteno tvojoj kreativnosti, rezultati su manja buka i nešto manje temperature (ako ga dobro složiš). Ali toplo preporučam kupnju novog hladnjaka, to je jedino sigurno dugoročno rješenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Premium
|
evo poslusa san jacksona i stavija accel.s1 +120mm i temperatura je drasticno pala,tj.sad je teperatura u radu 2d 40ak stupnjeva dok je max u radu 84 sad ako neko zna jel to u redu ili ne al drastican pomak je vidljiv! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
Premium
|
stavija san ga po prospektu ![]() tu temperaturu mi je izbacija furmark na analizu.al kad san pokrenija assassins creed na ful rezoluciju temp je negdi oko 50 stupnjeva nakon sta san ga ostavija da radi jedno 2h tako da mislim da je to zadovoljavajuce?ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Guest
|
50C je ok već ![]() Furmark je zvijer koja neviđeno opterećuje grafičku, nijedna igra je ne može opteretiti tako. Istestiraj još u par igara, ali izgleda da si rješio problem. Čestitam, sad si miran za dugo vremena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1701 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Kupio jucer XFX 4850, dosao doma i instalirao nove 9.6 Ati drivere. Nakon unlocka ovedrivea svaki put nakon boota pojavljivali su se agresivni artefakti i svakih 30 sekundi VPU recover bi resetirao karticu, ali bez koristi. Nisam ni probao overclockati vec sam otkljucao overdrive kako bi podesio brzinu vrtnje fana. Mislio sam d je otisao ram, ali nakon istalacije drivera bez ccc-a i instalacije Ati tray toolsa, bez problema sam podesio karticu i dosao do 715/1075 (dalje se kartica pocela agresivnije grijati tako da nije bilo smisla vise podizati taktove). Eto ako itko ima slican problem vjerujem da je razlog u ccc-u. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
nisan odavno zavirija u nvidia sekciju ali pretpostavljam da "tamo" nije normalno da driver radi takva sranja . Kog vraga uopce rade s tim katalistom , ono svaki misec citas ; 1,5 fps-a vise u toj i toj igri a ljudima se sranje rusi svako 10 min ??? Meni osobno nikad, ali pun je forum ( a i mnogi drugi forumi ) ljudi kojima se taj katalist popea na vrh ***** . Inace , 84°c nije dobro iako se radi o furmark-u , meni ne pređe 47 s ventom na pola . ![]() Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 25.06.2009. u 02:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Gigabyte hd4850 1Gb
Bok, Gigabyte hd4850 1Gb: Kupio sam ovu karticu sa tim "novim# pasivnim hlađenjem... sve ok radi... jedino što mi je malo čudno da se dosta brzo zagrije na 80 stupnjeva... imam onaj catalyst center (ccc)... malo sam pratio kako radi i u biti se dosta sve to grije... malo sam skeptičan sad u svemu tome... Pa ako netko ima sličnih iskustava da posta nešto o tome... U idleu radi na 80, a kad rokam cod5 popne se i na 115... nisam spomenuo, al neam trenutno nijedan ventilator da puse po njoj.. al cu danas stavit... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Premium
|
HD4850 On nema HDMI. Jel pametnije uzet neku sa HDMIem? Ako uzmem nju trebam samo adapter DVI/HDMI i ne gubim na kvaliteti ništa ? Koliko je normalna temperatura kartice u idle i full proces modu? Jel ide kakav ventilator uz karticu ili moram dodatno kupit? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim da sa grafom uredno dobiješ DVI-HDMI i preko toga ide i slika i zvuk.
![]() |
#1706 | |
Oppa Gangbang Style
|
Citiraj:
preciziraj malo koje je to "novo" pasivno hlađenje visoke su ti to temperature u svakom slučaju bi bilo bolje da staviš nekakav ventilator da puše po hladnjaku nego bez ičega, samo pasivno (što se i vidi iz tvojih temperatura) čim veći ventilator to bolje (120 mm), pa čak i 2 komada. može i kakav manji (80,90mm), bolje nekakav nego nikakav ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
evo tu je link: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=2999 ima dva ogromna hladnjaka na njoj pasivna jel... stavit cu danas 2x80mm venta napred i iza na kucistu.. pa cem vidjeti... Znam, i meni je čudno da se tak grije... al eto pričao sam s frendom, pa kaze da je to normalno za te grafulje... Ziher se pitas zasto sam ju kupio... e pa nisam.. dobio ju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Guest
|
Ako opet budu visoke temp nakon što ubaciš ventove u kućište, prikači jedan 120mm vent na taj pasivni hladnjak i nemaš problema.. ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Oppa Gangbang Style
|
pa, manje više su to normalne temperature, pogotovo za pasivno hlađenje. pogledaj poneki review za tu karticu pa ćeš vidjeti evo ti tu, samo jedan od mnogih - review br.1 Probaj ti ili možda bolje neki prijatelj koji ima više iskustva sa hardware-om, skinuti taj cooler i očititi ga, malo spolirati i staviti novi sloj termalne paste, pa onda isprobati kakve su temperature. Naravno, ako je pod garancijom onda paziti da se ne ošteti i ne izgubi garancija. Da se mene pita (obzirom da patim na tišinu/buku) u kompu, ja ne bih dodatno hladio grafu, naročito ne nekim bučnim ventilatorima (ali to sam ja) ako te temperature zadovoljavaju. A ako ti nije problem više buke (danas se može nabaviti podosta dobrih i tihih ventilatora za male novce), ipak stavi pokoji ventilator da piri/puše po njoj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Danas predao xfx 4850 na servis. Izbacivala zelene vertikalne linije po ekranu, naletio sam na nekoliko takvih slučajeva po raznim forumima. Kartica se ne grije (max 64 C pod loadom). Zanima me kakva su vaša iskustva s XFX-om? Imao sam XFX 7900GS AGP koja je u startu bila neispravna i morao sam je mijenjati. Karticu koju sam dobio sam odmah prodao i znam da je frendu nakon godinu dana opet krepala (nikakvo clockanje). Sad po prvi puta kupim XFX radeonku i opet problemi. Ne znam, nekako mi baš i nisu kvaliteta. S druge strane HIS kartice su neuništive (meni barem do serije 4xxx, sad ih vise nema za kupiti kod nas). |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|