|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
HDD zvukovi ?
Ne znam u čemu je problem, i je li to problem, u biti sve mi radi, no zvukovi su pre čudni da bi bili normalni. Glavni HDD je sada SSD, a stari HDD je sada u ladici, spojen na drugi SATA port, uglavnom sve radi. Tu i tamo zašteka windows, aplikacije i sve, a i čuje se čudan zvuk tog drugog diska ! Disk je u redu, i sve radi hm. No kao da ode u idle pa se pali gasi, to je zvuk sličan paljenju diska (bez zvuka vrtnje, samo škljoc i zvuk kada palite 2.5" u externoj ladici ili negdje. Ok da se to čuje svakih 30 min ili svaki sat, ali je češće, i nema veze radim li na kompjuteru ili ne. Stoga bi molio pomoć, postoji li šansa da podesim negdje da taj disk radi non stop, da ne ide u idle, sleep ili što već, jer se meni čini da to radi, iako je moguće da je problem druge prirode. Windows 7 je OS, no to sam čuo i u Visti. Format diska i snimanje na njega i s njega ide normalno, tu i tamo taj škljoc kada ga ne koristim pa nešto trebam s njega. Dakle to je samo početni klik. I nije klik of death zato što to radi već dosta dugo, samo je prije bilo "podešeno" kada se gasi, tj. pali, a sada ne bi smio, u svim postavkama mi je da kompjuter ne ide na sleep ni hibernate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Možda jednostavno to vanjsko kućište ima nekakav svoj power management? Nisi rekao o čemu se radi pa možemo samo nagađati...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Ovako. On je sada u 2nd bayu originalnom za moj laptop. Dakle case za V1JP. I evo ništa ne radim on škljoca, tu i tamo, ali škljoca. Kao da se probudi, ne znam kako bi to opisao, kako bi to objasnio ![]() Konstantno je ![]() Ovo mi ima smisla: http://liquidat.wordpress.com/2008/0...er-management/ U biti ajmo ovako, radi se o samsungu 5400.3 Momentus disk. Pogledat ću ima li neki powermanagmant za njega online, ako ne, mi možete neki program preporučiti ? Pa da pogledam što mogu ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|