|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Velika sporost računala
Evo ubacio sam tu jer neznam dali je softverski i ili hardverski problem Stvar je sljeteča, komp radi "normalnom" brzinom na trenutke a između je gotovo potpuni zastoj. Probosam renistal wina xp sp3>xp sp2, clear cmos, očistit komp, clockovi na deafoult(ccmos) naravno sa novim wino svi novi driveri Test mi je par fajlova na dekstopu8ne više od 100Mb) koje kopiram negdje drugdje i to ide 1/3 odmah pa stoji 2 min(otprilike)pa 2/3 pa opet stoji, i dok stoji se onaj tajmer povečava sa 10sek na par sati. Idem sad probat meme test, jer sumnjam na rame hdd u tim trenutcima zastoja radi ko lud. Konfa je pod moj komp Pomagajte jer je nemoguće išta radit na kompu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
možda malo noobovski odgovor, al jesi probo defragmetirati disk(ove)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Ja imao isti problem, sve testirao, odvrnio E1400 na 3GHz i isto, bacio HDTune ono read ~2MB/s ![]() ![]() Probaj defragmentirati HDD, ali meni nije pomoglo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prvo pogledaj da ti nije možda aktivan PIO umjesto DMA moda pa onda odi dalje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Edit: evo provjerio sam u device menageru i imam 2 Primary IDE Channel i 2 Secondary Prvi Primary ima na obadva DMA if avaiable ali piše da je current PI0, drugi nema ništa (ništa nije uštekano) A Secondary prvi je isto DMA if avaiable i Current je Ultra dma4 to je valda prža i drugi je isto prazan (nema ništa uštekano) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Evo našo sam negdje na temi na forumu da deinstaliram IDE Channel i proradilo je sad je na DMA Ultra 6 i radi komp ok hvala svima Edit:izgleda da je ono bilo samo poboljšanje preblemi su još uvjek tu, najviše se pojavljuju kak radi vište programa odjednom, uskoro će pasti wipe hdd-a (trebalo je sve spržit što mi treba ^^) i svježa instalacija viste sp2 Jedno pitanje dali vista 32 i 64 bit rade noramlno sa više od famoznih 3.6GB rama Zadnje izmijenjeno od: ShebY. 02.06.2009. u 23:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Problemima nikad kraja, nakon wipw nemogu vistu instalirat. JAKO!! se uspori kad dođe do "expanding files" ostavio sinoć da radi (bilo je kasno oko 2h) i jutros u 7h nije bilo gotovo. Od tada pokušavam nešto napraviti, mjenja sata kabel, uštekavao ga u druge ulaze na mbo ništa. Izgleda da je hdd crko ili je blizu crknuću jer ono "detecting ide drives" traje par sekundi i 2 puta je kad stavim da formatira prijavi eror (0000x000) neznam brojeve i onda mi particije nestanu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ukoliko je HDD ispravan, jedini problem moze biti prenatrpanost istog. Iznad ~85% popunjenosti se svaki hard uspori, a iznad 90% je toliko spor da je normalan rad gotovo nemoguc. Rjesenje ocistiti cijeli HDD ili nabavka novog/drugog.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
evo odvrtio i mrmtest nekake greške u ramima ostavit ću da prođe još jedan pass edit: evo sada ni xp neće instalirati, stane nakon oadanja onih fajlova i piše "setup starting windows" Zadnje izmijenjeno od: ShebY. 03.06.2009. u 19:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Evo novost, hdd je bio krivac... ![]() Kupio danas novi hitachi od 500GB vista je instalirana i sve radi ko podmazano Hvala svima koji su probali pomoći Može LOCK!! Edit: samo jedno pitanje, el imaju windowsi(vista32) neko ograničenje za veličinu particije? Zadnje izmijenjeno od: ShebY. 05.06.2009. u 14:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Señor Audiophile
|
![]() |
#22 |
Premium
|
Izgleda da se onda nešt sam zbagiralo, jer sam pri instalaciji wina napravio dvije particije c-165GB i d-300GB. D sam probo tek formatirat u windowsima nakon instalacije nije moglo završit ni quick ni obični. Te sam ubacio dvd od viste te na djelu kad traži gdje instalirat probao formatirat i isti problem "windows could not peform format" il tako nešto. Te sam onda obrisa particiju napravio dvije nove od 150GB formatirao ih restart te sad radi sve noramlno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Señor Audiophile
|
Mora radit s vecim od toga ... vjerojatno je nekakva glupost u pitanju (tko ce ga vise znat). Imam 2 particije 400+GB i sve normalno, a vjerujem da ima i ljudi koji ostavljaju cijele TB diskove uz samo 1 particiju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|