|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Savjet pri izboru laptopa - HP, Asus, Lenovo ili Toshiba?
Pozdrav. Razmišljam o kupnji prvog laptopa do 4.500KN. Koristio bi se za vulgaris poslove (net, ured, multimedija + možda rijetko neka starija igra ako se uhvati vremena tu i tamo). Obavezno je da nema OS jer će gore primarno ići Debian. Dakle, cijena i izostanak OS-a su glavne odrednice, dok se o ostalome još da i raspravljati. Izbor sam sveo na 4 modela: 1. HP 6730S NN335ES 2. Lenovo N500 NS759CD 3. Toshiba Satellite A300-21C 4. Asus X59SR-AP341 HP i Toshibu sam imao prilike pregledati u dućanima i čine mi se zbilja OK za tu lovu. Jedino za sam čuo dosta kritika na račun HP ekrana zbog ispranosti boja i lošeg kuta gledanja. No opet, to su samo glasine s obzirom sa ih nisam imao prilike vidjeti u radu. Asus i Toshiba su mi favoriti prvenstveno zbog garancije od 24 mjeseca, a Asus ima za istu cijenu i bolje komponente (bolji proc za 1 MB cachea, veći hard, više rama). Problem je u tome što si mi i Lenovo i Asus velike nepoznanice jer ih nisam imao prilike niti vidjet u radu, a niti makar primiti u ruke, pa da barem vidim kakva im je kvaliteta izrade. Asus također navodno ima neki SIS chipset, za koje kruže glasine da baš i nisu divni.... Što se tiče podrške na webu, Toshiba je tu najbolja, Asus za rasplakat se (još nisam našao baš taj model i specifikacije na niti jednoj njihovoj stranci), Lenovo bzvz (isto nisam našao dotični model), a HP ima sajt iz '95. al ipak s dosta informacija. E da, nužno je da ima i 4 USB-a. Toshibu sam izokrenuo naopačke al nisam našao četvrti USB, iako svugdje piše da ga ima.... Ima ko kakva iskustva s navedenim laptopima (npr. kakva je kvaliteta prikaza ekrana) ili neku dodatnu korisnu informaciju/savjet, a što bi moglo dobro doći prilikom odlučivanja? I kakvi su ovi modeli od Lenova i Asusa po kvaliteti? Unaprijed se zahvaljujem.
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Također se raspitujem o upravo tim laptopima, trenutačni favorit mi je ASUS ali x59GL. On je baziran na Puminoj platformi koja je navodno puno bolja od ove SiSove. Pogledaj si i HP 6730s NN332ES, ima slabiju grafičku, bateriju koja drži do 5h, a i jeftiniji je. Javi što si kupio i dojmove, ja još trebam skupit lovu ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
http://www.nabava.net/trazilica.php?...dio+15&x=0&y=0 3 godine garancije, LED zaslon, 1200kn uštede... (jedino izgleda da imaju samo PINK verziju ![]() Edit: grafa je ATI, ne znam kakva je podrška za Linux u novije vrijeme (znam da je prije bila "sumnjiva") |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Jasno da nije istina, evo ovdje mu daju malo crnju prognozu. A realno, možda 2 do 2 i pol sata, rijetko duže, s normalnom osvjetljenjem dok radiš na njemu. Ta mjerenja trajanja baterije proizvođači rade u savršenim uvjetima, pri odgovarajućoj temperaturi, često bez optičkog pogona, disablean USB i mnogo toga još, procesor i ekran na minimumu .... Realnost je daleko od toga. Iako, ovih 5h nisu mogli dobiti ni uz pomoć crne magije. |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
HP Compaq 6730s može provjereno raditi 3.5 h uz uključen WLAN, Bluetooth i lagani rad, a ako ti je bitna baterija, svakako si pogledaj modele s LED ekranima kao što su navedeni Dellovi ili novi HP ProBookovi. Možeš pogledati i modele s mogućnošću spajanja vanjskih baterija (HP b, p i w serija). Lenovo N500 izbjegavaj jer, kao i većina Lenova/IBM-a, ima jako lošu tipkovnicu i touchpad. Poklopac ekrana kao da upija sve moguće ogrebotine, a neke serije imaju velikih problema s matičnim pločama koje preko noći same od sebe crknu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|