|
![]() |
#1 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
(riješeno) Adobe Photoshop: "The embedded ICC profile.."
Skenirao sam bilježnicu (u photoshopu) te sam tada nakon spremanja svih ~50-ak JPG datoteka išao ih ručno rotirati direktno iz Windowsa što mi se činilo bezbolnije nego svaku pojedinu u Photoshopu. Znači otvorio sam sliku u "Windows Picture and Fax Viewer" te ih tamo dvostrukim klikom na rotiranje za 90 lijevo/desno zarotirao za 180. I sada kada ih ponovno želim otvoriti u Photoshopu (CS3) samo one koje su bile rotirane za 180 javlja ovu grešku... ![]() ![]() a sve ostale otvara kako treba. gdje je problem te kako ga riješiti? hvala. koristim Windows XP SP2. NAPOMENA: u "Windows Picture and Fax Viewer" programu sve slike (i rotirane) se otvaraju kako treba (nema ovog "crvenog" layera) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Čini se da taj razlog stoji bez obzira na OS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
/
|
i kako da sad ja to riješim? idem nanovo skenirati sve stranice koje "ne valjaju"? ![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
/
|
BUMP. prilično mi je hitno, a nikakvog rješenja na nalazim ![]() guglajući samo našao da neki programi digitalnih fotoaparata (ili sami fotoaparati) znaju krivo zapisati informacije o slici te tada dolazi do navedene greške, no nikako nisam našao rješenje za ovo što se događa u Windowsima. također moram napomenuti da su Widnowsi relativno svježi (mjesec - dva). čini se da će najbrži način biti ponovno skeniranje (valjda će izdržati još toliko). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
/
|
hvala puno ![]() dakle, rješenje problema je instalirati ACDSee (samo njega sam probao prema gornjoj preporuci), otvoriti koruptiranu sliku, samo ju sejvati (spremiti) - bit će vam označena opcija "Embed Color Profile", tada ako probate otvoriti u Photoshopu opet će baciti Error ali neće biti ovog "crvenila" tj. bit će normalna. možete u Photoshopu tada Save As...i samo zamijeniti postojeću i kada ju želite ponovo otvoriti, voila! nema grešaka. fala još jednom ![]() ![]() EDIT: ako će nekome trebati čitavo objašnjenje - http://www.svebee.com/859/the-embedd...cannot-be-used Zadnje izmijenjeno od: svebee. 24.05.2009. u 11:11. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|