|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Stuck pixel??
Pozdrav, Imam LG LCD Flatron W2242T i primjetio sam da kad je skroz crna pozadina da vidim jednu veoma sitnu zelenu točkicu na ekranu. Samo se vidi kad je crna pozadina. Sumnjam da je to stuck pixel. Isto tako sam skužio kad uzmem screenshot da je nema. Zanima je jeli ovo znak da se radi o "zaglavljenom" pixelu i koliko je šansa da ga mogu popraviti ili da će otići sama od sebe? Upravo ću sada pokušati neke softverske tehnike, no nemam iskustva na ovom području pa eto tražim mišljenje i savjet. Gledao sam neke slike tih zaglavljenih pixela i na tim slikama su oni puno veći, šteta što se na screenshotu ne vidi. No ipak naravno takve me i sitne stvari zasmetaju. Eto, thx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Naravno da se neće vidjeti na SS-u kada je on napravljen od one slike koju šalje grafička monitoru, a ne onu kako ju monitor prikazuje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Nadam se da će se neki ekspert javiti još pošto mi se čini da je jedan crni skočio u desnom dijelu ekrana... Koristio sam softverske programe s ovih stranica : http://udpix.free.fr/ http://flexcode.org/lcd.html http://www.jscreenfix.com/ Zanima me jeli moram obavezno imati cijelu pozadinu crnu kad koristim takva riješenja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Izlupaj ga. Ali stavi nešto preko površine monitora prije, npr. krpicu za čišćenje naočala i lupaj prstom po pixelu (zvekni ga pošteno). Ja sam tako oslobodio zaglavljenog kod sebe, svijetlio je plavo stalno ![]() PS. ne odgovaram za negativne posljedice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Može kakve detaljnije upute, s čime, što da koristim, da ugasim PC i monitor kompletno...itd. Hvala. Zanima me jeli moram obavezno imati cijelu pozadinu crnu kad koristim takva riješenja? Isto tako, može li mi netko reći kakav je pixel policy kod LG-a. Mislim da su oni imali Zero tolerance policy, pa ako netko ima iskustva...hvala Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 22.05.2009. u 08:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Isti monitor, ista situacija i kod mene. Riješio kako su i dobri ljudi rekli - laganim kuckanjem olovkom sa gumicom na vrhu po i okolo pixela dok je upaljen monitor ili daš mu čvoku ![]() Edit: jedno 20-30 sec mu triba da nestane iako pretpostavljam da ti je to od slučaja do slučaja. Probaji i ne odustaj ![]() Zadnje izmijenjeno od: Pak. 22.05.2009. u 08:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Koliko si točno dugo radio tu radnju? Hvala. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
al tesko da ce ti software-ska rješenja pomoc. Ja sovjeg probo rijesit na sve zive nacine i neda se govno!!! Crven je i zastekan neda se ni cekicem maknut ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Također isti problem kod mene. Crven je, ali prikazuje samo crvenu i bijelu boju, znači da nije mrtav nego zaglavljen |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Probati cu danas kuckati s krajem gumice olovke. Jeli trebam staviti kakav ubrus preko da se ne ošteti ? Živcira me što je to 1x1 pixel i jedan je jedini i sad zbog njega ove gluposti moram raditi. Ajde da ih je 4-5 ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače, ovo što je zelene boje i vidi se na crnoj pozadini samo praktički, a nije crni koji se izričito vidi na bijeloj - je znak da se radi samo o "zaglavljenom" pixelu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
A nisam odavno pa se ne sječam točno, ali kako sam rekao - od slučaja do slučaja. Ako ti ne uspije od prve, nakon recimo 20tak sec, probaj kasnije opet... Ja sam kad mi se pojavio ponovo nakon čišćenja samo ga kucnuo noktom i nestao je opet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Ako je nemoguće uzeti screenshot zaglavljenog pixela, onda su sve one slike na netu slikane fotoaparatom? Jer čini mi se da sve te slike ili su full zumirane ili je više pixela zahvaćeno u malom području. Moj "zaglavljeni" pixel je doslovno 1x1 pa me to zbunjuje... ali neznam jeli bi što drugo moglo biti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Može li mi itko dati ikakav kontakt LG-a Hrvatska, broj telefona ili mail? Nisam mogao naći ništa na njihovim stranicama. To mi je potrebno jer čitam po netu da ovaj monitor ima trogodišnju "0 dead pixel" policu. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Onda ti oni ne mogu pomoći, ako je samo zaglavio nemoj se navlačiti sa time. Ako neki umre, onda ih kontaktiraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
A Bože pitanja koda je to kvantna fizika. Samo lupaj prstom ili nečim uskim a mekanim, a opet dovoljno tvrdim (olovka sa gumicom) i lupkaj po monitoru. Može ti samo pomoći, sigurno ga nečeš pokvariti još više
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
btw. bas sam gledao neke video tutoriale kako maknut zaglavlavljene pixele i uvijek skoro na svakom videu njihov pixel je vec. Jel mi netko moze reci ako se radi o više pixela na jednom mjestu ili je ovaj moj pixel manj zato jer je rezolucija dosta visoka (1680 x 1050). Isto tako ako pritisnem oko "zaglavljenog pixela" on jos uvijek stoji... edit : upravo sam spustio rezoluciju na 800 x 600 i taj "zeleni pixel" je još uvijek tamo. No stvar je u tome što je on još uvijek iste veličine (veoma sitan) kao i kod 1680 x 1050 rezolucije! Zadnje izmijenjeno od: DirectHit. 22.05.2009. u 17:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Neznam od kakve pomoći ću bit, ali frend imao na novom laptopu, mi već ono kud i to uz ostale problemčiće, kad ono nakon reinstalacije windowsa nestao. Istina samo se i vidio u windowsima, malo čudno ![]()
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
gle, ako se ne mice pritiskom noktom, lupkajem cvrgama, nemice se. to je to. Zivi s time. Ja ih imam nekoliko na dellu od 20" i uopce me nije briga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Precizinije, to nije pixel, već subpixel (1/3 od pixela pošto se jedan pixel sastoji od 3 subpixela - RGB). Probaj navedene metode, a ako ne ide... pomiri se s tim, kad se navikneš vise ga nećeš niti primjećivati.
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() probo sam sve žive metode i nejde! @DirectHit: ako ga maknes sretan si, a ako ne jbg tvrdokorac je ko i moj... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|