|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Univerzalni driveri za mrežne kartice
postoje li neki univerzalni driveri za instaliranje vulgaris mrežnih kartica poznatih i manje poznatih proizvođača? naime, imam 5-6 starijih mrežnih kartica koje pokušavam upogoniti, ali nemam drivere ni za jednu, a windowsi su samo Realtekovu uspjeli prepoznati sami, za sve ostale traže drivere. tražio sam po netu NE2000 drivere za koje sam pročitao da mogu instalirati većinu mrežnih kartica, ali neuspješno. zna li itko za kakve drivere koji bi mi mogli pomoći? kartice se po starosti kreću od 2-3 godine pa do 7-8 (po mojoj slobodnoj procjeni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
opet ja ![]() nisam siguran da li postoje za skinuti takvi driveri (jer nisam nikad trazio), ali u 99% mreznih su dovoljni genericki driveri od XPa. pogotovo za ove starije mrezne, instalirao sam ih od ISE i preko nekoliko PCI razlicitih, sve sljakaju 5/5. jedini problem je sto ja napravim format/install cijelog sistema, jer onda znam sta radi, sta ne ![]() inace drivere trazis po chipu koji je na mreznoj, ne po modelu (nazivu) same mrezne.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hm, al baš te stare me, izgleda, i muče. jer kad njih upiknem windowsi ih prepoznaju, ali traže drivere... dok kod me kod par rijetkih niti ne pitaju ništa nego ih automatski prepoznaju i već sami uspostave vezu. a kad pokušam instalirat ove generičke drivere iz windowsa uvijek mi na mrežnoj ostaje uskličnik/upitnik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Očito ih treba identificirat… |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Treba naci prave drivere i to je to.
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
ok, tnx dečki...idem se bacit na guglanje modela...(mrežnih, jel... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Imaš po torrentima kolekcija drivera ( 100000 driver pack i sl) meni su dosta pomogli kod tog old hardwarea. Još jedna solucija je očitat Device ID sa Everestom (ili sličnim swom) te na driverguideu pronać odgovarajući (tamo ih dosta ima) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa jedini ispravni put i je da preko PnP ID tj. Device ID saznaš točno proizvođača / model. Ako se radi o starim ISA karticama koje manje - više ok rade u NE2000 emulaciji, ponekad treba pronaći origigi setup program kojim se podešava IRQ, I/O range, . . . jer tadašnja PnP automatika zna zakazati pa trebaš podesit manualno (kako samu karticu tako i u winsima). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|