Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2009., 23:32   #1
marinL
Registered User

marinL's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Lenovo System Update ?

Zna li netko kako se može automatski skidati update driver-a i software-a za Lenovo laptope nakon što su ukinuli izvrsni System Update ? Ručno instaliranje kod čiste instalacije Windowsa i nije baš neko riješenje s obzirom na broj drivera koji se nude za skinuti je malo poveći....
marinL je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2009., 15:00   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pogledaj:
http://h0bbel.p0ggel.org/lenovo-disc...em-update-tvsu
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=TVAN-ADMIN
Nisam provjeravao ali mi se čini da Update Retriever 3.0 još uvjek radi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.05.2009., 12:26   #3
marinL
Registered User

marinL's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pogledaj:
http://h0bbel.p0ggel.org/lenovo-disc...em-update-tvsu
http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=TVAN-ADMIN
Nisam provjeravao ali mi se čini da Update Retriever 3.0 još uvjek radi.
Ma katastrofa, svi su ogorčeni na Lenovo zbog toga !!
Uz sam laptop (R500) nisam dobio nikakve drivere a kad preko njihove stranice unesem sve one šifre i serijske brojeve laptopa izbaci mi točno 65 drivera i softwera za skinuti, pa ti znaj koji ti odgovara za tvoj laptop....

Kako radi taj Update retriver ? Instalirao sam ga i odmah zapeo. Pita me na početku neki user name i password a to nemam a onaj machine number nisam siguran da upisujem dobro ? Kada probam izbaci mi hrpu nekih updatea i za npr. Ati Radeon a moj laptom ima integriranu 4500 ?????
Staro 17.05.2009., 13:07   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Šta se tiće automatike tj. da program za tebe bira šta ti treba se slažem da su napravili sraćku.
Šta se tiće manuale, to ti je kao u školi tj. ući sa razumjevanjem. Ako nisi dobro unio machine type ili ako im je neki error u bazi onda ćeš dobit krivi odgovor. Ako ispadne da je error, traži - pogađaj machine type koji ima chipset, generaciju procesora i video kao tvoj. Inaće je dobivena lista sortirana po datumu izdanja nekog drivera ili softvera i zna biti više verzija pa zato dobiješ "65 drivera i softwera za skinuti". Već sam u par navrata to objašnjavao, raspored za ispravni instal je drugačiji (chipset, video, audio, . . .). Fino po tom redu dl najnovije od potrebnog.
Staro 19.05.2009., 08:46   #5
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Totalno čudan potez su s tim napravili, al kad vidim koliko se i HP srozao u kvaliteti i supportu ništa me više ne čudi
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2009., 22:32   #6
marinL
Registered User

marinL's Avatar

Morat ću, kad budemo išao firmatirati disk instalirat metodom "pokušaja i pogreške"

Kada se proba pokrenuti System Update dobije se poruka da je princip update-a promjenjen i da se pokuša ponovo u 5. mjesecu - možda ipak naprave nešto novo.....
Staro 19.05.2009., 22:47   #7
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
čisto sumnjam, može li netko tko je već prošao spomenutu metodu pokušaja i pogrešaka savjetovati nas ostale koje drivere i kojim redoslijedom da stavimo? Ima li smisla stavljati ThinkVantage Productivity Center uopće (lenovo t400)? Isto pitanje i za Rescue and Recovery, čemu to služi?

Zadnje izmijenjeno od: rak21. 19.05.2009. u 23:08.
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 15:23   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

@marinL
Ne, netreba metodom "pokušaja i pogreške" nego po logici i razumjevanju. Poviše sam već o tome govorio, bitno je da po machine type odabereš model. Na vrhu ti piše skraćeni opis ugrađenog hardware - a. Treba se poklapat familija procesora, chipset, grafička, audio, . . . Ponekad imaju grešku u bazi pa treba pogađati drugu pod - varijantu u izboru machine type kako bi dobio "odgovarajući opis.

@rak21
Redosljed instalacija je dobro poznat (potraži malo na forumu), evo samo poćetak:
1-os
2-reboot
3-chipset
4-reboot
5-graphic
6-reboot
. . .
Napisao si model=Lenovo T400, koja podverzija tj. navedi machine type pa se tek po tome može toćno definirati šta trebaš.
Za navedene programe pogledaj ćemu služe i po tome zaključi jel ti trebaju ili ne.
Staro 20.05.2009., 17:31   #9
marinL
Registered User

marinL's Avatar

Citiraj:
@marinL
Ne, netreba metodom "pokušaja i pogreške" nego po logici i razumjevanju. Poviše sam već o tome govorio, bitno je da po machine type odabereš model. Na vrhu ti piše skraćeni opis ugrađenog hardware - a. Treba se poklapat familija procesora, chipset, grafička, audio, . . . Ponekad imaju grešku u bazi pa treba pogađati drugu pod - varijantu u izboru machine type kako bi dobio "odgovarajući opis.

@rak21
Redosljed instalacija je dobro poznat (potraži malo na forumu), evo samo poćetak:
1-os
2-reboot
3-chipset
4-reboot
5-graphic
6-reboot
. . .
Napisao si model=Lenovo T400, koja podverzija tj. navedi machine type pa se tek po tome može toćno definirati šta trebaš.
Za navedene programe pogledaj ćemu služe i po tome zaključi jel ti trebaju ili ne.

OK, slažem se sa tobom.
Ja naprimjer imam Thinkpad R500 sa procesorom Core 2 Duo P8400, 2Gb DDR3 RAM (+ 2 dodana kasnije), integriranom grafikom Intel4500 i ostalo standardno šta ide sa njim. Moj model je 2714 i tip A22, OS je Win XP. Kada to unesem na Lenovovim stranicama za download drivera dobijem sljedeće karakteristike laptopa:

"Product: ThinkPad R500 2714-A22 [change]

Operating system: Windows XP [change]

Original description: Based on 2714-34G: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 250GB 5400rpm HD, 15.4in 1280x800 LCD, Intel X4500HD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint Reader, 6c Li-Ion, DOS license"

što odgovara u potpunosti mojoj konfiguraciji.

Sada kada bih htjeo skinuti sve šta mi treba od drivera i programa i zapržiti si na CD/DVD, kako da odaberem točno onaj koji imam npr. Wireless karticu kad ih ima 4 u ponudi ???

Prvi put kad sam instalirao osposobio sam Ethernet port metodom "pokušaja i pogreške" i instalirao system update i dalje je bila pjesma......
Staro 20.05.2009., 18:33   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Sve što si naveo stoji, ponekad proizvođači ugrađuju opcije (primjer wireless kartice) po principu "šta imam u skladištu". Za takve situacije opet koristiš znanje i iskustvo pa ciljanu makinju "pretreseš" sa 2 - 3 programa kao Everest, Aida, na forumu Detekcija "nepoznatog" harware - a, ako treba PnP ID tj. Device ID ubaciš u Goggle, usporediš dobiveno i točno utvrdiš šta je "unutra".
Nije da se posebno hvalim, ali šta bi tek napravio u ovoj situaciji?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.05.2009., 20:07   #11
rak21
COD2 expert
Moj komp

rak21's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
@marinL

@rak21
1-os
2-reboot
3-chipset
4-reboot
5-graphic
6-reboot
. . .
O ovom se modelu radi: ThinkPad T400 2765-22G
rak21 je offline   Reply With Quote
Staro 20.05.2009., 21:30   #12
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
O ovom se modelu radi: ThinkPad T400 2765-22G
U originalu taj dolazi sa Vista Business 32, vidi.
Ako hoćeš XP, vidi ovo i ovo.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno