|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Lenovo System Update ?
Zna li netko kako se može automatski skidati update driver-a i software-a za Lenovo laptope nakon što su ukinuli izvrsni System Update ? Ručno instaliranje kod čiste instalacije Windowsa i nije baš neko riješenje s obzirom na broj drivera koji se nude za skinuti je malo poveći.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pogledaj: http://h0bbel.p0ggel.org/lenovo-disc...em-update-tvsu http://www-307.ibm.com/pc/support/si...cid=TVAN-ADMIN Nisam provjeravao ali mi se čini da Update Retriever 3.0 još uvjek radi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Uz sam laptop (R500) nisam dobio nikakve drivere a kad preko njihove stranice unesem sve one šifre i serijske brojeve laptopa izbaci mi točno 65 drivera i softwera za skinuti, pa ti znaj koji ti odgovara za tvoj laptop.... Kako radi taj Update retriver ? Instalirao sam ga i odmah zapeo. Pita me na početku neki user name i password a to nemam a onaj machine number nisam siguran da upisujem dobro ? Kada probam izbaci mi hrpu nekih updatea i za npr. Ati Radeon a moj laptom ima integriranu 4500 ????? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Šta se tiće automatike tj. da program za tebe bira šta ti treba se slažem da su napravili sraćku. Šta se tiće manuale, to ti je kao u školi tj. ući sa razumjevanjem. Ako nisi dobro unio machine type ili ako im je neki error u bazi onda ćeš dobit krivi odgovor. Ako ispadne da je error, traži - pogađaj machine type koji ima chipset, generaciju procesora i video kao tvoj. Inaće je dobivena lista sortirana po datumu izdanja nekog drivera ili softvera i zna biti više verzija pa zato dobiješ "65 drivera i softwera za skinuti". Već sam u par navrata to objašnjavao, raspored za ispravni instal je drugačiji (chipset, video, audio, . . .). Fino po tom redu dl najnovije od potrebnog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Morat ću, kad budemo išao firmatirati disk instalirat metodom "pokušaja i pogreške" ![]() Kada se proba pokrenuti System Update dobije se poruka da je princip update-a promjenjen i da se pokuša ponovo u 5. mjesecu - možda ipak naprave nešto novo..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
čisto sumnjam, može li netko tko je već prošao spomenutu metodu pokušaja i pogrešaka savjetovati nas ostale koje drivere i kojim redoslijedom da stavimo? Ima li smisla stavljati ThinkVantage Productivity Center uopće (lenovo t400)? Isto pitanje i za Rescue and Recovery, čemu to služi? Zadnje izmijenjeno od: rak21. 19.05.2009. u 23:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
@marinL Ne, netreba metodom "pokušaja i pogreške" nego po logici i razumjevanju. Poviše sam već o tome govorio, bitno je da po machine type odabereš model. Na vrhu ti piše skraćeni opis ugrađenog hardware - a. Treba se poklapat familija procesora, chipset, grafička, audio, . . . Ponekad imaju grešku u bazi pa treba pogađati drugu pod - varijantu u izboru machine type kako bi dobio "odgovarajući opis. @rak21 Redosljed instalacija je dobro poznat (potraži malo na forumu), evo samo poćetak: 1-os 2-reboot 3-chipset 4-reboot 5-graphic 6-reboot . . . Napisao si model=Lenovo T400, koja podverzija tj. navedi machine type pa se tek po tome može toćno definirati šta trebaš. Za navedene programe pogledaj ćemu služe i po tome zaključi jel ti trebaju ili ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
OK, slažem se sa tobom. Ja naprimjer imam Thinkpad R500 sa procesorom Core 2 Duo P8400, 2Gb DDR3 RAM (+ 2 dodana kasnije), integriranom grafikom Intel4500 i ostalo standardno šta ide sa njim. Moj model je 2714 i tip A22, OS je Win XP. Kada to unesem na Lenovovim stranicama za download drivera dobijem sljedeće karakteristike laptopa: "Product: ThinkPad R500 2714-A22 [change] Operating system: Windows XP [change] Original description: Based on 2714-34G: P8400(2.26GHz), 2GB RAM, 250GB 5400rpm HD, 15.4in 1280x800 LCD, Intel X4500HD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint Reader, 6c Li-Ion, DOS license" što odgovara u potpunosti mojoj konfiguraciji. Sada kada bih htjeo skinuti sve šta mi treba od drivera i programa i zapržiti si na CD/DVD, kako da odaberem točno onaj koji imam npr. Wireless karticu kad ih ima 4 u ponudi ??? ![]() Prvi put kad sam instalirao osposobio sam Ethernet port metodom "pokušaja i pogreške" i instalirao system update i dalje je bila pjesma...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Sve što si naveo stoji, ponekad proizvođači ugrađuju opcije (primjer wireless kartice) po principu "šta imam u skladištu". Za takve situacije opet koristiš znanje i iskustvo pa ciljanu makinju "pretreseš" sa 2 - 3 programa kao Everest, Aida, na forumu Detekcija "nepoznatog" harware - a, ako treba PnP ID tj. Device ID ubaciš u Goggle, usporediš dobiveno i točno utvrdiš šta je "unutra". Nije da se posebno hvalim, ali šta bi tek napravio u ovoj situaciji? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|