Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 14.05.2009., 11:53   #301
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Istina. Ako ljudi nisu sigurni sto rade, tj. nisu detaljno upoznati sa rezultatima tih tweakova ... mozda bi bilo bolje da samo iskljuce defrag (eventualno indexing) i to je to.

Znaci postoji odredjena vjerojatnost da ove optimizacije nece svima donijeti kvalitetniji rad (pogotovo ako se ne obave kako treba).

Ovo ovisi o jako puno faktora (konfa, OS, vrsta softvera, kombinacijama tweakova, kontroleru/polju, diskovima ...)

Stoga, Keep it simple.
Staro 15.05.2009., 19:27   #302
Kova
***2CROwded***

Kova's Avatar

Datum registracije: Mar 2002
Zadovoljan sam ja itekako, browseri se otvaraju 10 puta brže, Excel prede, ma super radi komp. Ja u biti čekam 2nd bay, ladicu za disk, pa kada stavim oba diska u laptop onda ide punom parom, ponovno instaliram OS, samo defrag, indexing, i to je to !

Na drugi disk idu veliki fileovi i slike za VM, i super.

Ne bih htio da netko krivo shvati ove moje probleme, nije to 100% vezano uz SSD, već uz drivere i 64 bitni OS +
:

"only having 3gb or so of memory accessible is always going to happen even with a 64-bit OS, since the 945 chipset doesn't support remapping the device memory space above 4gb."

A nije mi jasno kako nisam to prije vidio

Zadnje izmijenjeno od: Kova. 15.05.2009. u 21:03.
Kova je offline  
Staro 15.05.2009., 21:41   #303
Tomy B.
Premium
Moj komp

Tomy B.'s Avatar

Datum registracije: Nov 2007
odmah mi je lakše kad čujem da ste zadovoljni sa SSD-om

i baš ovo što dh41400 kaže, ako sve radi kako treba mislim da nema potrebe ništa dirati

Pošteni trgovci: .1. .2. .3.
Tomy B. je offline  
Staro 16.05.2009., 02:29   #304
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Napokon sam uhvatio vremena staviti Win Vistu x64 na ovaj moj raid0 setup, no rezultati su blago rečeno razočaravajući. Očekivajući nekakvih 600mb/s, dobio sam ovo:

Informacije o sustavu:

Strip size: 128kb

Nisam radio posebni alignment nego pustio Vistu da ga napravi.
Da li je ovo uopće dobro postavljeno i što bi mogao biti razlog ovakvim rezultatima?

P.S.
Sve one kerefeke su isključene, defrag, superfetch, prefetch, indexing, page file, itd.
Firmware je zadnji, 1275.
Diskovi su spojeni na SATA portove 1,2,3.
Neo-ST je offline  
Staro 16.05.2009., 15:36   #305
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Idemo po redu :
  • Provjeri kako se ponasa svaki disk zasebno (da li dobivas onih 200-injak MB/s). Ako su oba ista, problem je u MBO
  • Provjeri koji su RAID (ICH10R) driveri gore, te koji je Intel Matrix (isprobaj vise verzija, jer postoji mogucnost losih drivera)
  • Kreiraj ponovno polje (32KB Stripe), te provjeri dobro postavke RAID biosa (Ctrl+I) i MBO Biosa (RAID i SATA opcije)
  • Nadalje prilikom kreiranja polja nabaci gore clean install OS-a (ne nekakav image, backup restore i sl.), te ponovno javi rezultate
  • Ukoliko opet ne daje dobre rezultate isprobaj sa 32-bitnim OS-om (premda ovo ne bi trebao bit uzrok)

BTW znam da je ICH10R nesto sporiji od prethodnika, ali ovo je ipak malo previse.

Obavezno javi koliko dobijes sa svakim posebno (mozda su se "fragmentirali", pa ih treba "ocistiti").

E da, i probaj stavit rezultate bez onih tweak kerefeka (znaci cisti install i bench).
Staro 16.05.2009., 17:40   #306
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Idemo po redu :
  • Provjeri kako se ponasa svaki disk zasebno (da li dobivas onih 200-injak MB/s). Ako su oba ista, problem je u MBO
  • Provjeri koji su RAID (ICH10R) driveri gore, te koji je Intel Matrix (isprobaj vise verzija, jer postoji mogucnost losih drivera)
  • Kreiraj ponovno polje (32KB Stripe), te provjeri dobro postavke RAID biosa (Ctrl+I) i MBO Biosa (RAID i SATA opcije)
  • Nadalje prilikom kreiranja polja nabaci gore clean install OS-a (ne nekakav image, backup restore i sl.), te ponovno javi rezultate
  • Ukoliko opet ne daje dobre rezultate isprobaj sa 32-bitnim OS-om (premda ovo ne bi trebao bit uzrok)
BTW znam da je ICH10R nesto sporiji od prethodnika, ali ovo je ipak malo previse.

Obavezno javi koliko dobijes sa svakim posebno (mozda su se "fragmentirali", pa ih treba "ocistiti").

E da, i probaj stavit rezultate bez onih tweak kerefeka (znaci cisti install i bench).

Ovako, prije nego probam tvoje savjete, prvo sam pitao na OCZ forumu (http://www.ocztechnologyforum.com/fo...ad.php?t=56757) gdje su mi rekli da uključim write caching (koji sam ja isključio), i nakon toga rezultati su ovo:

E sad, da li je "to to" ili može bolje - ne znam. HD tune test je očito bolji, no CrystalDiskMark i nije toliko pa mi nije baš jasno...
Neo-ST je offline  
Staro 16.05.2009., 17:56   #307
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Da, sumnjao sam i ja na Write cache, ali mi je bilo sumnjivo da moze toliko oscilirati

Cak sam malo i gledao po netu iskustva (dal je dovro imat ovu opciju ili ne) i misljenja su vrlo podijeljena ... jel moze doci do komplikacija prilikom nestanka struje (zauzetost podataka, ili cak i gubitak).

Crystal Disk ima malo drukcije rezultate od HDTune-a i to je sasvim normalno i ocekivano.

Pitanje je, da li ti osjetis razliku u stvarnim performansama ili ne?
Staro 16.05.2009., 21:54   #308
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Da, sumnjao sam i ja na Write cache, ali mi je bilo sumnjivo da moze toliko oscilirati

Cak sam malo i gledao po netu iskustva (dal je dovro imat ovu opciju ili ne) i misljenja su vrlo podijeljena ... jel moze doci do komplikacija prilikom nestanka struje (zauzetost podataka, ili cak i gubitak).

Crystal Disk ima malo drukcije rezultate od HDTune-a i to je sasvim normalno i ocekivano.

Pitanje je, da li ti osjetis razliku u stvarnim performansama ili ne?
Za nestanak struje se ne brinem, jer pored ovakve konfe bilo bi glupo da nisam kupio UPS
Razliku u performansama, da ti budem iskren, baš i ne osjećam...valjda zato jer je to sve dobro, a i ne pokrećem neke zahtjevne aplikacije da bih toliko osjetio razliku. Više me to mučilo na psihičkoj bazi, i zbog toga što sam znao da ti diskovi mogu postići bolje rezultate.
Vista se i ne diže ništa posebno brzo... treba joj nekih 10-15sec, a tek je instalirana. Nije to ništa puno brže od raptora u raidu0, jedino se možda osjeti razlika u access timeu, i to opet samo kada otvaram više aplikacija, tako da ono... nisam razočaran, nije mi svejedno, ali nisam ni oduševljen nešto posebno.
Neo-ST je offline  
Staro 17.05.2009., 06:43   #309
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

S RAID poljem ni nemozes ocekivat neko brzo dizanje (ako nista zbog inicijalizacije kontrolera), a sto se tice flash tehnologije, da ona ima pristupna vremena u milisekundama (sto je po meni sasvim dovoljno).

Naravno postoje rjesenja na trzistu koja mogu u roku 10-ak sek (od pritiska na gumb) dignuti cijeli komp, ali im je i cijena takva, a i sumnjam da bi ih bas mogao iskoristiti (cak ni djelomicno) u svakodnevnom radu.

Ugl razlika izmedju 2 Raptora i ova 3 malca bi trebala biti OGROMNA, ali naravno treba im zadati da nesto i rade (npr. Random Read)

U svakom slucaju, trenutno najbrze (do 3k kn) rjesenje na trzistu, a da mu OB kontroler/MBO nije osjetno usko grlo.

Vrlo dobar izbor.
Staro 17.05.2009., 12:02   #310
Sonic1984
Premium
Moj komp

Sonic1984's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ako nista drugo bar ti je tisina naspram raptora
Sonic1984 je offline  
Staro 17.05.2009., 13:35   #311
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
stavio čistu sedmicu 7,spojio na portove 0,1..nisam ništ drugo instalirao osim intel manager i uključio write cache,RAID 0 128kb i napravio sam aligment na 128 po opisu sa OCZ foruma...

mislim kak može ovak oscilirat,na visti je prije bio niži max read ali je graf nije imao takve padove ko ovaj...jel se šta da tu još fiksirat...
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 14:31   #312
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Jesi li isključio SuperFetch, Indexing, Defragmenter i ostala sranja?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline  
Staro 17.05.2009., 14:57   #313
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Citiraj:
Autor Sonic1984 Pregled postova
Ako nista drugo bar ti je tisina naspram raptora
Da, i to.
Mogu ti reći da nisam navikao na takvu tišinu. Nikada ne znaš je li rade ili ne

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
stavio čistu sedmicu 7,spojio na portove 0,1..nisam ništ drugo instalirao osim intel manager i uključio write cache,RAID 0 128kb i napravio sam aligment na 128 po opisu sa OCZ foruma...

mislim kak može ovak oscilirat,na visti je prije bio niži max read ali je graf nije imao takve padove ko ovaj...jel se šta da tu još fiksirat...
Nisi trebao raditi alignment. Vista i 7 ga rade sami, i koliko sam shvatio, to je sasvim dovoljno. Da li si instalirao i chipset drivere ili samo IMSM? Da li si uključio advanced performance diska u device manageru?
Neo-ST je offline  
Staro 17.05.2009., 15:14   #314
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Jesi li isključio SuperFetch, Indexing, Defragmenter i ostala sranja?
superfetch izgasio,a koliko mi se čini indexing i defragmenter su izgašeni
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Nisi trebao raditi alignment. Vista i 7 ga rade sami, i koliko sam shvatio, to je sasvim dovoljno. Da li si instalirao i chipset drivere ili samo IMSM? Da li si uključio advanced performance diska u device manageru?
a pisalo je pa sam napravio,samo sam stavio IMSM,advance performance nema tamo pod policies..idem probat još naći drivere za čipset za win7...mada mi se čini da je on instalirao po defaultu neke drivere..
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 15:19   #315
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Negdje sam čitao da se chipset driveri moraju obavezno instalirati prvi na Win7, jer da ovi driveri od Win7 znaju stvarati probleme kasnije.
Tako da mislim da ti ne gine format, i prvo odmah instaliraj chipset drivere, imsm, pa onda sve ostalo.
Imaš na OCZ forumu neki programčić koji ti gasi prefetcher, superfetch, defrag i sve ostalo. Write caching obavezno uključi, i ako možeš adv. perf.

EDIT:
to je taj programčić: http://www.ocztechnologyforum.com/fo...ad.php?t=49779
Neo-ST je offline  
Staro 17.05.2009., 15:30   #316
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Izgleda da ću morat formatirat,stavio drivere sa abitove stranice i sa onim programčićem ubio ove smetnje,ali svejedno oscilirao neviđeno...ovi su zadnji sa abitove inf_v9001007,jel da potražim neke novije ili?
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 15:43   #317
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
dakle, još jednom, driveri za w7 za intelov chipset, sam treba malo čitati
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=640

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline  
Staro 17.05.2009., 15:55   #318
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
thx,ma već sam i sam premoren,eto ovaj vikend sam imao sam vremena za "obradit" SSD,a znaš kad sam rekao da će bit test...thx još jednom
idem isprobat pa ćemo vidjet

nema Intel(R) tamo pod ide ata.. :S
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 16:02   #319
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
Prvo u tekstu spominješ drivere za chipset, a onda za SATA kontroler... O čemu se radi na kraju?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

domy_os je offline  
Staro 17.05.2009., 16:35   #320
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:

Da vidimo po redu:
  • Stavio si 7-icu koja bas i nije poznata po stabilnosti (manjku bugova). Vista ili XP?
  • Ukljucen Write cache zna biti vrlo zeznuta stvar u slucaju izostanka UPS-a. Data loss i coruption ...
  • Stripe size ti je 128KB, a Offset 128 sektora Nadam se da vidis da je u ovoj situaciji "poravnato" samo pola prvog diska (nisu ni OCZ forumi bas svaki put izvor inteligencije) Ostavi OS-u da sam napravi alignment.
  • Postoji jos brdo onih opcija i drivera koje treba ispitati, ali to ces nazalost sam morat u praksi isprobat.
Staro 17.05.2009., 16:42   #321
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Citiraj:
Da vidimo po redu:
  • Stavio si 7-icu koja bas i nije poznata po stabilnosti (manjku bugova). Vista ili XP?
  • Ukljucen Write cache zna biti vrlo zeznuta stvar u slucaju izostanka UPS-a. Data loss i coruption ...
  • Stripe size ti je 128KB, a Offset 128 sektora Nadam se da vidis da je u ovoj situaciji "poravnato" samo pola prvog diska (nisu ni OCZ forumi bas svaki put izvor inteligencije) Ostavi OS-u da sam napravi alignment.
  • Postoji jos brdo onih opcija i drivera koje treba ispitati, ali to ces nazalost sam morat u praksi isprobat.
Ova sedmica što sam stigao isprobat radi sasvim ok,jedino eto taj hd tune zeza...A za ostalo kao što rekoh držao sam se njihovih šema,mislim nisam ja to isprobavao redom,pa rekoh ajde ako je sticky očito mora šljakat...naravno sve je zavisno do konfiguracije jer njemu može super radit a meni ne..ali dobro,možda ću i vistu ponovo stavit čisto da vidim da nije slučajno zbog win 7,još mi jedino pada na pamet da probam zamjenit kablove jer ja imam dva RAID 0 polja i sad sam istestirao 2x250gb i nema nikakvih padova osim na kraju ali to je normalno(ne oscilira).
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 17:37   #322
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
thx,ma već sam i sam premoren,eto ovaj vikend sam imao sam vremena za "obradit" SSD,a znaš kad sam rekao da će bit test...thx još jednom
idem isprobat pa ćemo vidjet

nema Intel(R) tamo pod ide ata.. :S
da ?
a što ima ?
trebao bi biti neki driver za sata kontroler...

Citiraj:
Prvo u tekstu spominješ drivere za chipset, a onda za SATA kontroler... O čemu se radi na kraju?
radi se o tome da driver za cijeli intelov čipset, između ostalog, sadrži i driver za sata kontroler

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 17.05.2009., 18:57   #323
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Ne znam gdje si to pročitao, nema tu nikakvog SATA drivera, oni se nalaze u Matrix Storage Manageru, a ne u INF Update Utilityu.

domy_os je offline  
Staro 17.05.2009., 19:07   #324
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
Ne znam gdje si to pročitao, nema tu nikakvog SATA drivera, oni se nalaze u Matrix Storage Manageru, a ne u INF Update Utilityu.
ja imam ovo:

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 17.05.2009., 19:23   #325
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

tamo pod storage je bilo puno malih,ali intelovih kao fajli i ja sam to sve updateao sistemom dodavanja i on je sve to updateao...da bi nakon restarta ostao sam taj INTEL SATA RAID kontroler...Jel to sad to ili ...
Lihto je offline  
Staro 17.05.2009., 19:40   #326
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Citiraj:
tamo pod storage je bilo puno malih,ali intelovih kao fajli i ja sam to sve updateao sistemom dodavanja i on je sve to updateao...da bi nakon restarta ostao sam taj INTEL SATA RAID kontroler...Jel to sad to ili ...
da, pod ta dva bi sve kontrolere trebao updateati...znači, u tvom slučaju ima 3 kontrolera..
ak si dobro napravio, trebao bi za svaki provjerit verziju drivera, i u toj verziji ne bi smio biti broj verzije builda w7, znači ak imaš rc verziju 7100, verzija drivera ne smije imati 7100 neg neki drugi broj...
u mom slučaju to izgleda ovako:

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

darQ je offline  
Staro 17.05.2009., 20:57   #327
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

probao kablove i u druga polja još je loše ili mi se barem čini...sutra ću vistu stavit x64 SP1 ili čak SP2... pa ćemo onda vidjet
Lihto je offline  
Staro 18.05.2009., 14:55   #328
denied
Premium
Moj komp

denied's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Trebam mišljenje za Supertalent Ultra Drive LE (GX) (SLC) - cijena mi se čini okej, a negdje sam pročitao da ima Indilinx kontroler.....vidim da ima isti fw ko i vertex....
Što mislite o tome - čini mi se best buy za slc?

Zadnje izmijenjeno od: denied. 18.05.2009. u 18:18.
denied je offline  
Staro 18.05.2009., 16:35   #329
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

stavio image na RAID 0 HDD di je vista i razbio RAID 0 polje od SSD i stvarno zanimljivo,i diskovi sami osciliraju dok prije mj. dana kad sam ih uzeo je normalno šljakalo ravan graf je maltene bio,jel ima netko ideju kak ovo popravit,nije mi uopće jasno šta se dogodilo sa SSD...

EDIT:rješio problem,ponovo prefleshao SSD samo sad sam stavio novi 1.10 firmware,a i da sam ih preflešao starim bilo bi dobro jel je ovak isčistio blokove,samo glupo da su tak pale performanse u mj. dana. Istina da sam ga mučio dost sa photoshopom i rarom ali ono ne bi trebalo,samo da dođe trim podrška u win7,pošto 1.10 ima i onda će sve bit dobro...

EDIT2:digao sam win7 na SSD stavio Intel matrix raid manager,nisam stavio od čipseta jer je kao već updateano,na slici se vidi sve šta je uključeno,fali još 100mb/s na readu ali ako nemože neću se više zamarat,barem je koliko toliko ravan graf

Zadnje izmijenjeno od: Lihto. 18.05.2009. u 21:38.
Lihto je offline  
Staro 18.05.2009., 21:44   #330
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Citiraj:
Autor denied Pregled postova
Trebam mišljenje za Supertalent Ultra Drive LE (GX) (SLC) - cijena mi se čini okej, a negdje sam pročitao da ima Indilinx kontroler.....vidim da ima isti fw ko i vertex....
Što mislite o tome - čini mi se best buy za slc?
Preskupo za ono sto daju. Dva ST ME-a ili Vertexa za 30% manje love preshishaju tog LE-a kao od sale (i po bandwidthu i po kapacitetu i po IOPS-ima).

Nisu vise MLC diskovi tako losi kao prije (srecom ).

Citiraj:
stavio image na RAID 0 HDD di je vista i razbio RAID 0 polje od SSD i stvarno zanimljivo,i diskovi sami osciliraju dok prije mj. dana kad sam ih uzeo je normalno šljakalo ravan graf je maltene bio,jel ima netko ideju kak ovo popravit,nije mi uopće jasno šta se dogodilo sa SSD...
Najnormalnija pojava kod flash diskova, koja se moze privremeno rijesiti na vise nacina (zasad tri).

Citiraj:
EDIT:rješio problem,ponovo prefleshao SSD samo sad sam stavio novi 1.10 firmware,a i da sam ih preflešao starim bilo bi dobro jel je ovak isčistio blokove,samo glupo da su tak pale performanse u mj. dana. Istina da sam ga mučio dost sa photoshopom i rarom ali ono ne bi trebalo,samo da dođe trim podrška u win7,pošto 1.10 ima i onda će sve bit dobro...
Nece ti pomoci Win 7 podrska (vec postoji IIRC), jer RAID kontroler (jos) ne podrzava TRIM.

Sto se tice pada u performansama, to se uglavnom dogadja tijekom visestruko izvrsavanih benchmarka (koji prolaze cijeli disk, odnosno kada to Wear-leveling obavi), te nakon stalnog i neprekidno ponavljanog Random prometa.

U svakom slucaju, "stari" diskovi su imali problem usporavanja kada se napune, a SSD diskovi (zasad) imaju problem flash "fragmentacije".

Bez obzira na tu fregmentaciju cisto sumnjam da ce komp biti spor uz ta dva Vertexa

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na