|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Tu sam novi, pa prije svega pozdrav svima.Uskoro namjeravam kupovati novi komp pa mi treba vaše mišljenje o slijedećoj konfi (sta bi mozda trebalo dodati/izbaciti).Konfiguracija je bez monitora(dobar je stari monitor) i nisam ukljucio napajanje pa bi me i tu mogli malo posavjetovat.Sve sto sam slozio izvadio sam iz Ve-Milovog cjenika jer cu najvjerovatnije tamo uzimat komp. CPU AMD Athlon64 3000+ BOX (64-bit, integ. mem. kontr., 512K L2 on-chip cache), Socket 754 [1.373,13] MB EPoX 8KDA3J, Sck754, nForce 3 250gb, FSB800, UDMA133, SerialATA, nVRAID (S-ATA & P-ATA), 6PCI, AGP(8x), 3DDR, 8 channel sound, Gigabit LAN, USB2.0, hardware firewall, mATX [784,82] 2x DDR 256 MB 184 pin, PC3200, 400MHz, Infineon, Samsung [692,76] *HDD Seagate ST380013AS, 80 GB 8MB, S-ATA150, 7200 [556,66] *Gainward FX Ultra/1100XT TV/DVI Golden Sample, GeForce FX 5900XT 128MB DDR, TV-out, DVI [1.470,01] |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Re: Hitno trebam vaše mišljenje!!
Citiraj:
Takodjer, ako nije problem idi na 2x512MB... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Uzmi radije 1x512 pošto Dual Channel nije u igri... , a i lakše ćeš napraviti upgrade na gigu, može neki kingmax SR ili HC.
![]() |
#5 |
Registered User
|
Slazem se u vezi harda i memorije, bi li mogla proc ova memorija DDR 512 MB 184 pin, 433MHz, SuperRAM, KINGMAX? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Memorija je ok, ako nećeš OC-at. Uzmi neko kvalitetno napajanje od 350-450W. Npr. Enermax, AOpen, Tagan, Chieftec...
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ja bi na tvom mjestu radije pobjegao od 512 MB keksića Kingmaxa. Pokazali su se katastrofalnim. Ploča koju si naveo je dosta dobra i što je još bolja i jeftina je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
Pokušaj 2x512, neke jače memorije.Nažalost, kingmax se pokazao kockom, ali ovdje i nemaš pretjerano izbora! Mene je i GEIL razočarao, ali to ti ovisi od primjerka do primjerka! Nikako više od dva modula, najbitnije da su niske latencije. Možda bolja kupnja od 5900ice bi ti bio radeon 9800pro, 128mb, 256 bitni( JAKO bitno!), što je oko 1700-1800kn.
Svijet je monitor s beskonačnom rezolucijom! 1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w... 2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w... 3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb... -->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
tnx, dosta ste mi pomogli samo me sad to s memorijom malo muci, da li bi mogli malo precizirat sto se tice memorije.Koliko vidim po vasim odgovorima kingmax nije kvalitetno rjesenje.Da li bi mi mogli preporucit neku drugu memoriju ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
ako mos kupi komp u linksa(tresnjevka) ja san tamo kupija komp u 7 mj i momci sta rade tamo su bili prva liga, sta nemaju u cjeniku oni ce ti nabavit + sta ti sve lipo objasne u vezi konponenti,za razliku od ve-debila.Dosta reklame, definitivno predlazen neko kvalitetno napajanje od min. 400w (tagan ,enermax,enhance(odlicno ,super tiho) itd.) koje ce ti trajat tako kad budes sljedeci put uzima komp da netribas mislit oko toga(imas na linksovoj stranici psu wattage calculator pa tamo izracunaj koliko ti wati triba),za rame ako mos uzmi keks od 512 mb corsaira ili kingmaxsa(ako budes uzima kingmaxsa HC seriju obavezno uzmi zlatne module ,osobno iman zelene i nisan bas zadovoljan) tj. neke sa sta nizin latencijama ,a 512 uzmi radi toga sta nije prevelika razlika od dual i single channels nacina rada + kad budes kupova jos rama nece ti svi utori biti popunjeni+moci ces ih lakse prodat nego 256mb module koji su na zalasku Zadnje izmijenjeno od: staza. 14.08.2004. u 15:18. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Ne treba mu dva keksa memorije jer s754 nema dualchenel. I odi kupit u Linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Nije stvar u DC nego da će teško naći 1GB RAM-a u komadu (povoljno). Nove igre poput Far Cry i Doom 3 itekako profitiraju s više od 512MB RAM-a. Isto tako za photo editing i renderiranje dobro je imati što više RAM-a. 512MB je danas praktički standard kao prije 256, a tko kupuje skuplji komp razmišlja i o više (768MB, 1GB).
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Al nikako više od dva keksa. |
|
![]() |