|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Microsoft ERxchange podesavanje
Dakle u firmi imamo MS Exchange i sve super radi na racunalu unutar mre4ze firme. E sad. Nabavio sam iPhone i na njeu uspjesno podesio da mi cita mail preko exchangea, tako da sada sa bilo koje wi-fi mreze ili mobilne normalno citam mailove, kontakte kalendar. Kada istu stvar pokusam podesiti na svom laptopu ne prolazi. Postavim isti server, domenu, username i kada pokusam upisati passwd ne prolazi nego me u nedogled pita da upisem passwd. Kako je to moguce. Kako server zna da ja pokusavam pristupiti s iPhonea i onda to dozvoli ali kada pokusam u Windowsa onda ne. IT u firmi su mi rekli da ne znaju rjesenje i neka koristim web mail. No to mi ne pase radi adresara i offline rada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Hm... Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 11.05.2009. u 12:21. |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
|
Ili to ili ima svoje "razloge"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Znaci to je do servera? Ja kao user to ne mogu podesiti? Steta. azalost ITevac kaze da ne uspijeva srediti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Sve radi na racunalima koja u na LANu firme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
the letter
Datum registracije: Sep 2005
|
Aha da, ako je Out of the box to definitivno objašnjava zašto na iPhoneu radi a na Outlooku ne... @MrvaAlan: Radi se o privatnom laptopu, jelda? U tom slučaju potpuno razumijem ITevce. Jednostavno ih boli briga. ![]() Nego, kako si točno podesio Outlook da dolazi do maila? Adresa za Outlook Anywhere je ista kao i za web mail (znaći u Outlooku moraš doslovce upisat https://adresa.web.maila). Također, na prozoru gdje podešavaš tu adresu pri dnu imaš za odabir kojom metodom će se autentificirati na ISA-u (piše proxy). Vjerojatno ti je postavljeno na Basic. Probaj staviti na NTLM. Ako već je, probaj promjeniti na Basic. Također, s obzirom da ti laptop nije u domeni, trebaš mu uz svoj login dati i domenu u obliku domena\username
![]() |
#8 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
the letter
|
Kako misliš ispravno podešen od početka? Podešen da se spaja na ActiveSync adresu jednom kad ju ukucaš? Naravno. Isto kao i Outlook. I on će se uredno spajati jednom kada mu kažeš gdje i kako.
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Citiraj:
U Control Panelu sam odabrao Mail i krenuo na kreiranje Mail Accounta. Odabrao MS Exch. Pod server upisao 161.53. i ostatak kako znam da server ima (da ne navodim o kome se radi). Pod username upisao username@domena.hr Sve proslo i sada kada pokusam otvoriti outlook pojavi se prozor za logiranje u kojem me ocito prepoznaje (prema usernameu) no kada upisem passwd nista. Ponovo otvori isti prozor. Probao sam i sa upisom https adrese ali mi javlja "The connectzion to Microsoft Exchange is unaveilable. Outlook must be online or connected to complete this action" |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Mislim, razumio bi da je pristup moguc samo iz lokalne mreze, ali zasto iphone prolazi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Guest
|
Ja pokušavam kazat da Citiraj:
Use Outlook Anywhere to connect to your Exchange server without VPN Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Drugim rijecima admin nije dopustio koristene izvan VPNa a za iPhone nije iskljucio dozvolu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
the letter
|
@thopok: Nisam baš siguran što želiš reći... I tvrdnja da neznaju ugasiti je luda... Nemaju oni tu šta gasiti. Oni su "upalili" mogućnost spajanja mobitela putem ActiveSynca (način na koji se bilo koji mobitel koji to podržava, uključujući i iPhone spaja na Exchange). To upalili znaći da su publishali ActiveSync adresu na ISA serveru te konfigurirali Exchange da uopće ActiveSync radi. Kada su se već tako potrudili to napraviti, nevjerujem da su usput propustili i enableati RPC over HTTP kako bi Outlook Anywhere proradio. RPC over HTTP i ActiveSync su zapravo vrlo srodne tehnologije odnosno ova druga poćiva na ovoj prvoj. Ovo sve govorim jer iskreno vjerujem da se ovdje radi o krivo podešenom Outlooku sa klijentske strane a nikako sa zabranama na serverskoj strani. @MrvaAlan: Kada upališ, Outlook (samo da provjerim, radi se o Outlooku a ne o Outlook Expressu, jelda?) pita te password i nikako ne prolazi? Dali imaš mogućnost da ipak uđeš u Outlook u neki Offline? Pitam jer je to potrebno da bi došao do izbornika. Ako možeš, otvori stranicu koju ti je thopok postavio (Use outlook anywhere...) i prati upute. Kada dođeš do ove slike Pod broj (1) upiši adresu koju si dobijo od svojeg ITa za spajanje na webmail. Edit: ako ne prolazi, probaj i sa IP adresom koju si spominjao gore Polje pod broj (3) ostavi prazno i također, kvačicu odmah iznad tog polja nemoj klikati ali provjeri da ti je kvačica pod brojem (2) stavljena. Na dnu prozora imaš postavke za oblik autentifikacije. Prvo probaj NTLM pa ako neće, Basic. Kada te pita za username, možeš probati sa oblikom kojeg već koristiš a to je username@domena.hr ali ako to ne prolazi, probaj sa drugačijim oblikom: domena\username. Obrati pažnju da u ovom drugom obliku ne stavljaš .hr uz domenu.
![]() |
#15 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|