|
![]() |
#271 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=7036 Može kakav komentar, cijena je privlačna...ali jel disk ok? Edit: Ili bi ovaj bio bolji izbor? http://www.diskont24.com/product.php?productid=42182 |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ha čuj...za ovog hitachija ne znam puno, imao ga kod kuće par dana, grije se poprilično a i u seeku se dosta čuje, dok s druge strane mogu potvrditi da se kod mene u kompu sretno vrti pet komada ovih zamzungovih terabajtuša. Tihi diskovi, što u idlu što seeku i ne zagrijavaju se puno... |
![]() |
![]() |
#274 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
WD Caviar Green 1 TB
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#275 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
I tako, pokupio zadnji Samsung 500 GB (HD501LJ serije) iz Linksa ![]() Rezultati svih (za Seagate se više ne sjećam, ova 2 Samsunga su 100%) neformatirani te neparticirani, iako je sistem u pozadini "kopao" i "vrtio" pa krivulja nije idealna... Usporedba sa istim Samsung diskom koji je u mene već 12 mjeseci ![]() Usporedba sa trenutnim sistemcem, Seagateom 250 GB (ST3250620AS) kojeg će ovaj Samsung zamjenit ![]() HD Tune 2.53 ![]() Inače disk za peticu, kao i brat prethodnik, solidno brz, hladan te skroz nečujan ![]() Daljni plan je postavljanje Samsunga za sistemca, a prodaja Seagatea, nova platforma (AM3 valjda), pa ova 2 Samsunga u RAID0, a jedan mega-storage disk u svrhu backupa/storagea sa strane van polja, do tada bi se si situacija na tržištu trebala malo stabilizirat...Al otom-potom ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Mr.Ex.President. 28.04.2009. u 23:45. Razlog: doda san nešto :D |
|
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
ok... vec me lagano zivcira ovaj moj wd 6400aaks... sve je u kompu prihvatljivo tiho i ovaj vrag narusava harmoniju.... gdje mogu nabavit spuzve da oblozim hdd+kuciste, te do kolko je "prihvatljiva" temp hdd-a? |
![]() |
![]() |
#277 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
|
![]() |
![]() |
#278 |
Premium
|
ma ne da on u kucistu vibrira, buka dolazi iz diska... :S prije njega sam imao speedy1 (250gb 410as seagate 7200.10) koji je bio stvarno tih... u radu se culo samo nekakvo sitno krckanje s vremena na vrijeme... ali ovo... n/c... |
![]() |
![]() |
#280 |
Premium
|
vidi... prvo sam dobio jedan wd 640 aaks... pa sam ga odneso na reklamaciju zato sto je prebucan... >.> i lik mi ga je reklamirao i dobio sam novi disk... i reklamirao ga je samo zato sto ga znam... meni je rekao ad je to sasvim normalno za taj model... a to su mi potvrdili jos neki ljudi... heh... i da, disk koji sam opet dobio nije bio nista posebno bolji, i da, bio je neformatiran... <.< edit: ok... sad sam izvadio disk i drzao ga u ruci u radu... i kroz bench hd tunea ipak skuzio da jesu vibracije, a da disk proizvodi nesto dosta manju buku, stoga cu ti zahvalit pingmachine... ![]() sad idem napravit tu nekakvu budget suspenziju sa gumama od gacha... ![]() Zadnje izmijenjeno od: ShAd0w_dAnCeR. 04.05.2009. u 12:18. |
![]() |
![]() |
#281 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
nemoj s gumama od gaća jer ćeš za par mjeseci samo čuti "BLAM" iz kućišta kada disk padne ![]() ako imaš ovo kućište http://217.172.172.50/shop_cfg/ywog/chiefgx01bl.JPG - imaš mjesta na dnu, ispod kaveza. nađi nešto ovakvo http://images.google.com/images?q=sorbothane i lijepo disk stavi na to. samo se sjeti da nije više u kavezu ako budeš premještao kućište ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
|
hehe, hvala na pomoci ali snaso sam se.... ![]() (ovo sto cu sad opisat nije bilo kad sam vidio tvoj post... tvoj zadnji post sam "ugledao" tek dok sam vec sve "zavrsio") nakon sto sam povadio kaveze shvatio sam da nemam bas neku soluciju za vjesanje na gume od gacha ![]() ![]() evo kako to izgleda: [damn, spajam se na frendov network wlanom buduci da sad prelazim na optimu pa ga nemam "do daljnjega", a frendu se net zbrejka svaki put kad se ide testat upload na speedtestu, uploadat slika etc.... stavim slike jednom kad mi dodu ovi iz optime... >.> ] |
![]() |
![]() |
#283 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Trebam samo savjet za storage disk. Zamjenjujem sve diskove, VelociRaptori su sjeli umijesto Seagatea 410AS, i sad tražim 2 pure storage diska da zamjenim WD6400AAKS i ovog Maxtora od 250GB za čije ime se nikad nisam potrudio doznati. Moji izbori uglavnom padaju na WD jer sa Seagateovima ne želim više imati posla (makar bi mi pasalo nešto od 1.5TB čega trenutno nema WD ovdje). Mooožda Samsung? Tu me sad zanima što je tiše npr. Znači:
Zanima me koliko bi dobio kupnjom FALS umijesto EADS, jer je 100 skuplji? Ili da jednostavno uzmem EADS? Koliko je FALS brži? |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
![]()
![]() |
#289 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
CPU usage od -1 %, hahaha!
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
#292 |
dark paradise
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Čitam i čitam al od odluke niš... Može neka preporuka hdd od 1TB koji bi služio kao skladište filmova. Gledam WD-ov green 1TB i nije mi baš najjasnije dal on radi na 5200 ili na 7200o/min ![]() Te barica .12 isto 1TB, nakon svih problema dal im vjerovat? Samsung? ne znam za njega nekak sam skeptičan ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
WD Green radi na 5200 rpm-a Ja sam isto u kupovini terabajca, izbor sam suzio na WD (7200) i Hitachi, sad samo čekam da dignem guzicu i odem kupit jedan... a nikako da odem Zadnji put kad sam gledao, bili su oko 750kn, sada su možda i jeftiniji
#295 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja imam 3 komada Samija F1 i ubrzo idem po 4 (isto ljen otić do ADMa ili Linksa) al budem već, zapravo ubrzo kad nebum imao više ništ slobodnoga na d particiji barice ću morat... ![]()
#296 |
Señor Audiophile
|
WD Green (BTW 5,400 RPM) ... tiho, hladno i dovoljno brzo za storage. Barice .12 ... ukratko NE. ![]() Vec je bilo hrpa rasprava na ovu temu, ali po obicaju nitko nista ne cita ![]()
#297 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
kolko cujem, na servisu ima vise tis .12 barica nego ms napajanja ![]() tak da to nemoj ni u ludilu...a što se tiče storage diska, mislim da ti bolje od wd green netreba (btw. nisu to oni koji u idle imaju 5400rpm a dok se nest radi 7200rpm?) arghhhhh.....jedva čekam drugi wd 6401aals i raid 0!!!!! ![]() Zadnje izmijenjeno od: domis. 22.05.2009. u 01:02. |
![]() |
![]() |
#298 |
Señor Audiophile
|
Konstantno 5,400 RPM, bez obzira na rezim rada. Jedino sto se mijenja "u letu" jest nacin rada aktuatora i "ruke", sve ostalo je slicno "obicnim" diskovima.
|
|